Protein Rich Pancakes

s’il vous plaît!

Nämä pannukakut sopivat niin karppaajalle kuin keliaakikollekin. Pannukakut ovat makeutettu stevialla sekä marjojen ja hedelmien omalla sokerilla, eli kyse on terveellisistä pannukakuista eikä mistään sokeripommeista. Minulle kävisi myös ihan ne normaalitkin amerikan pannukakut, mutta sille raksuttimelleni ei. Hänen takiaan yritän koko ajan etsiä herkuilleni  ravintorikkaampia vaihtoehtoja.

Jauhoina käytin tällä kertaa kookosjauhoja. Oletteko muuten tietoisia, että kookosjauhot sisältävät ihan hurjan määrän proteiinia ja hiilareita on tuskin ollenkaan? Muina tuotteina käytin CocoVilta saatua kookosrasvaa ja smoothie mixiä. Kookosrasvan voi tietenkin korvata eläinkunnan rasvalla ja smoothie mixin voi jättää halutessaan pois. Pannukakut ovat tietenkin vähän kuivempia mitä amerikkalaiset serkkunsa, joten söimme ne marjaisen smoothien kera.

Resepti;

3 munaa

3 rkl rahkaa

3 rkl kookosjauhoja

1 rkl Smoothie mixiä

3 rkl kookosrasvaa yms.

1/2 tl ruokasoodaa

hivenen steviaa

Sekoita munat ja rahka. Lisää kookosjauho, smoothie mix, ruokasooda ja sulatettu kookosrasva. Makeuta pannukakut halutessasi stevialla. Pannukakkujen rakenne on aika hauras, joten suosittelen paistamaan ne pienissä erissä ja jos teiltä löytyy  ohukaispannu, niin suosittelisin käyttämään sitä.

Kookosrasvasta on tullut ihan suosikkituotteeni. Käytän sitä ihan kaikkialla ihonhoidosta ruoan laittoon. Kaikesta muun hyvän lisäksi ihoon ja ruokiin jää kiva kookoksinen jälkimaku ja -tuoksu :)

______________________________

These protein pancakes are suitable for people who have gluten-free diet and also for people who want to know what they are eating. I used coconut flours instead of wheat flours and I’m so amazed that how protein rich coconut flours really are. Instead of sugar I used stevia, so my recent pancakes are pretty healthy ;)

Lately I have used virgin coconut oil instead of normal butter. Of course you can replace the coconut oil with normal butter, but I feel that virgin coconut oil is a good alternative for cooking. Try it!

Recipe;

3 eggs

3 Tbsp. of natural yogurt

3 Tbsp. of Coconut flour

3 Tbsp. of coconut oil or butter

1/2 tsp. of baking soda

stevia

Mix all the ingredients together. The structure of the dough is quite fragile, so I’d recommend you to use blini pan or specific pan for pancakes so you would get pretty pancakes into your morning table. The consistency of the pancakes is quite dry and therefore I served my pancakes with berry smoothie.

You may also like

56 Comments

 1. Pienenä uskoin, että esim televisiosta pääsee suoraan siinä näytettävään paikkaan. Josko salaisesti uskoisin nyt tietokoneen kanssa samaan ja tulisin nappaamaan pari pannukakkua itselleni? ;D

  – Irini

 2. Pienenä uskoin, että esim televisiosta pääsee suoraan siinä näytettävään paikkaan. Josko salaisesti uskoisin nyt tietokoneen kanssa samaan ja tulisin nappaamaan pari pannukakkua itselleni? ;D- Irini

 3. Pitääkin kokeilla tuota reseptiä! Tein joskus aikaisemmin lettuja joissa käytin proteiinijauhetta.. voi olla, että nämä ovat paremmat makuisia ;) Ainakin näyttävät todella herkullisille! :)

  1. Ennen olen käyttänyt soijajauhoja, mutta niistä jäi sellainen pieni sivumaku. Kookosjauhoista ei jää sellaista ikävävää sivumakua, niin suosittelen kokoeilemaan mielummin kookosjauhoja :)

   Herkullisia ne olivatkin. Suosittelen syömään ne jonkun smothien kanssa,sillä yksistään ne ovat hivenen kuivia :)

 4. Pitääkin kokeilla tuota reseptiä! Tein joskus aikaisemmin lettuja joissa käytin proteiinijauhetta.. voi olla, että nämä ovat paremmat makuisia ;) Ainakin näyttävät todella herkullisille! :)

 5. Mmm, näyttävätpä herkullisilta!

  Kookosjauhot herättivät mielenkiintoni – kookosrasvakin on ollut jo pitkään ostoslistallani, joten nyt täytyy kyllä tutustua noihin jauhoihinkin ennen seuraavaa ostosreissua :)

  1. Kookosjauhot ovat aika tyyritä, mutta niitä ei kulu ainakaan näihin pannukakkuihin kuin muutaman ruokalusikallisen verran. Joten jauhoja ei kulu ihan samalla tahdilla mitä vehnäjauhoja esimerkiksi :)

 6. Mmm, näyttävätpä herkullisilta! Kookosjauhot herättivät mielenkiintoni – kookosrasvakin on ollut jo pitkään ostoslistallani, joten nyt täytyy kyllä tutustua noihin jauhoihinkin ennen seuraavaa ostosreissua :)

   1. Valitettavasti joo, mutta oon jo aika tottunut tähän jatkuvaan mittailuun…tekis vaan mieli herkutella ihan koko ajan! luulenpa että nää sopis tähän ruokavalioon aika hyvin :)

    1. Oh, no :/

     Niin, no varmasti. Minut laitettiin karkkilakkoon täksi kuuksi ja ihan hyvin olen pystynyt olemaan yhtä tiramisua ja kinderiä lukuunottamatta. Nää on näitä höpsöläiseni juttuja :D

     Onneksi voin kiertää systeemiä tekemällä herkkuja vähän terveellisemmin. Kyllä minä keinot keksin ;)

     Toivottavasti nämä sopivat. Voithan aina jättää stevin pois ja syödä pannukakut hedelmäisen smoothien kanssa. Vaan banaania, passionhedelmää, kiiviä, marjoja, rahKaa ja luonnonjogurttia :))

 7. Ou-jee, luulenpa että nämä sopisi myös raskausdiabetikolle! Taidanpa ujuttaa näitä seuraavaan brunssiin ;)

 8. Ennen olen käyttänyt soijajauhoja, mutta niistä jäi sellainen pieni sivumaku. Kookosjauhoista ei jää sellaista ikävävää sivumakua, niin suosittelen kokoeilemaan mielummin kookosjauhoja :)Herkullisia ne olivatkin. Suosittelen syömään ne jonkun smothien kanssa,sillä yksistään ne ovat hivenen kuivia :)

 9. Kookosjauhot ovat aika tyyritä, mutta niitä ei kulu ainakaan näihin pannukakkuihin kuin muutaman ruokalusikallisen verran. Joten jauhoja ei kulu ihan samalla tahdilla mitä vehnäjauhoja esimerkiksi :)

 10. Jotain tän tapasia tapaan tehdä kans aina välillä iltapalaksi, maistuu lapsillekin. :) Laitan ihan sokeria – mä en voi sietää sitä stevian äitelyyttä ja sitä ku se pöllähtää pussista ja joka paikka on steviassa ja maistuu imelälle. :P

  Mä laitan yleensä jauhoiksi vehnäleseitä, tulee myös kuitupitoisia – meillä on muksuilla taipumusta siihen, että on maha kovalla niin tota kuitua tungen joka paikkaan. :)

  Mistä sä oot saanu tuoreita mustikoita?? :D

  1. Niin, stevia on varsinkin kahvissa aika äitelää, mutta näissä pannukakuissa en maistanut eroa. Olen muutenkin yrittänyt siedättää minut pois turhasta sokerista :)

   Kookosjauhot on mun mielestä myös aika kuitupitoisia :)

   Hih, mustikat on mun heikkous! Puutarhaustikat varsinkin. Ostelen niitä jos haluan herkutella, vaikka se näin talvisin aika tyyristä onkin. Puutarhamustikoita myydän ainakin suurimmissa kaupoissa :)

   Löysin myös tässä hiljattain Pirkalta ja Rainbowlta puutarhamustikkapakasteita ;)

 11. Jotain tän tapasia tapaan tehdä kans aina välillä iltapalaksi, maistuu lapsillekin. :) Laitan ihan sokeria – mä en voi sietää sitä stevian äitelyyttä ja sitä ku se pöllähtää pussista ja joka paikka on steviassa ja maistuu imelälle. :PMä laitan yleensä jauhoiksi vehnäleseitä, tulee myös kuitupitoisia – meillä on muksuilla taipumusta siihen, että on maha kovalla niin tota kuitua tungen joka paikkaan. :)Mistä sä oot saanu tuoreita mustikoita?? :D

 12. Niin, stevia on varsinkin kahvissa aika äitelää, mutta näissä pannukakuissa en maistanut eroa. Olen muutenkin yrittänyt siedättää minut pois turhasta sokerista :)Kookosjauhot on mun mielestä myös aika kuitupitoisia :)Hih, mustikat on mun heikkous! Puutarhaustikat varsinkin. Ostelen niitä jos haluan herkutella, vaikka se näin talvisin aika tyyristä onkin. Puutarhamustikoita myydän ainakin suurimmissa kaupoissa :)Löysin myös tässä hiljattain Pirkalta ja Rainbowlta puutarhamustikkapakasteita ;)

 13. Valitettavasti joo, mutta oon jo aika tottunut tähän jatkuvaan mittailuun…tekis vaan mieli herkutella ihan koko ajan! luulenpa että nää sopis tähän ruokavalioon aika hyvin :)

 14. Hi Sofie,

  thank you so much for the recipe. From last year I have lost 10kg and I must lose a little bite more this year, for health issus. But to have a motivation is hard sometimes.
  Well, this reciepe I think is healthy. But I never heard of coconut powder? Is it regular coconut flakes that you smach to powder?

   1. Hi Estela,

    First, can I ask where do you come from?

    Coconut flour is really a flour and you can find it from health stores. I don’t know where you come from but you can always order it from online;
    http://www.iherb.com/Edward-Sons-Organic-Coconut-Flour-1-lb-454-g/32716?at=0

    Coconut flour is especially used by people who want to loose weight. According to your message, coconut flour could be a good product to you. I haven’t used it that much yet, but I’ll try to use it soon again:)

    Other product that I would recommend to you is soya flour. I don’t use wheat flour almost at all, because I try to find more nutritious products and try to eat healthier.

    1. Thanx Sofie for the explination.

     Iam from Chile in South america, but I live right now in Sweden.
     I think I will go to the health store and try to find this product.

     Thanx for everything. :)

 15. Hi Sofie,thank you so much for the recipe. From last year I have lost 10kg and I must lose a little bite more this year, for health issus. But to have a motivation is hard sometimes.Well, this reciepe I think is healthy. But I never heard of coconut powder? Is it regular coconut flakes that you smach to powder?

 16. Näitä pitää ehdottomasti kokeilla, nam!
  Tuo kookosöljy on aivan uskomaton löytö. Käytän sitä pannulla paistamiseen, yövoiteena itselleni, lasten voiteena, aamulla smoothien joukkoon, kuiville hiusten latvoille ja tuhanteen muuhun asiaan. On myös loistava lisätä kylpyyn suolan kanssa, auttaa ainakin meidän pikku neidin atooppiseen ihoon. Toisin sanoen en tulisi toimeen ilman!

  1. Niin on. Olen ihan hurmioissani. Käytän sitä ihan kaikkeen. Teen jopa kasvonaamioni siitä :))

   Kookosöljyä kun sivelee nassuun niin iho tuntuu aivan kuin vauvan iholta <3

 17. Näitä pitää ehdottomasti kokeilla, nam!Tuo kookosöljy on aivan uskomaton löytö. Käytän sitä pannulla paistamiseen, yövoiteena itselleni, lasten voiteena, aamulla smoothien joukkoon, kuiville hiusten latvoille ja tuhanteen muuhun asiaan. On myös loistava lisätä kylpyyn suolan kanssa, auttaa ainakin meidän pikku neidin atooppiseen ihoon. Toisin sanoen en tulisi toimeen ilman!

 18. Hi Estela,First, can I ask where do you come from? Coconut flour is really a flour and you can find it from health stores. I don’t know where you come from but you can always order it from online;http://www.iherb.com/Edward-Sons-Organic-Coconut-Flour-1-lb-454-g/32716?at=0Coconut flour is especially used by people who want to loose weight. According to your message, coconut flour could be a good product to you. I haven’t used it that much yet, but I’ll try to use it soon again:)Other product that I would recommend to you is soya flour. I don’t use wheat flour almost at all, because I try to find more nutritious products and try to eat healthier.

 19. Niin on. Olen ihan hurmioissani. Käytän sitä ihan kaikkeen. Teen jopa kasvonaamioni siitä :))Kookosöljyä kun sivelee nassuun niin iho tuntuu aivan kuin vauvan iholta <3

 20. Oh, no :/Niin, no varmasti. Minut laitettiin karkkilakkoon täksi kuuksi ja ihan hyvin olen pystynyt olemaan yhtä tiramisua ja kinderiä lukuunottamatta. Nää on näitä höpsöläiseni juttuja :DOnneksi voin kiertää systeemiä tekemällä herkkuja vähän terveellisemmin. Kyllä minä keinot keksin ;)Toivottavasti nämä sopivat. Voithan aina jättää stevin pois ja syödä pannukakut hedelmäisen smoothien kanssa. Vaan banaania, passionhedelmää, kiiviä, marjoja, rahKaa ja luonnonjogurttia :))

 21. Kuulostaapas herkulliselta!
  Tämä tuli kuin tilauksesta. Juuri tänään mietin poikaystäväni kanssa että mitä oikein proteiinipitoista herkkua voisin leipoa.
  Tadaa! Pannukakkuja.
  Kiitos :)

 22. Kuulostaapas herkulliselta!Tämä tuli kuin tilauksesta. Juuri tänään mietin poikaystäväni kanssa että mitä oikein proteiinipitoista herkkua voisin leipoa. Tadaa! Pannukakkuja. Kiitos :)

 23. Thanx Sofie for the explination.Iam from Chile in South america, but I live right now in Sweden. I think I will go to the health store and try to find this product.Thanx for everything. :)

 24. Oi, herkkua ne kuules ovatkin. Mahtava juttu :)) Olen myös tehnyt aiemmin joitakin muita vähän terveellisimpiä juttuja ja alla olevasta linkistä pääset näkemään ne :)http://avecsofie.indiedays.com/tag/healthy-bites/

 25. Pakko kommentoida näistä kuvista… toivat heti mieleeni sen, miksi aluperin joskus tykästyin sun ihanaan blogiin. Tosi tunnelmalliset ja kauniit kuvat, mielettömän kaunis tarjoiluastia.

  1. Hei,

   Kiitos :´)

   Pääsiäisenä kun ei pystynyt oikein lueskella tai ulkoilla, niin oli pakko olla vain sisätiloissa ja kuvailla. Ei huono vaihtoehto sekään ;)

   Sain tuon tarjoiluastian ystävältäni lahjaksi ja olen kyllä kovin tykästynyt siihen.

 26. Pakko kommentoida näistä kuvista… toivat heti mieleeni sen, miksi aluperin joskus tykästyin sun ihanaan blogiin. Tosi tunnelmalliset ja kauniit kuvat, mielettömän kaunis tarjoiluastia.

 27. Hei,Kiitos :´)Pääsiäisenä kun ei pystynyt oikein lueskella tai ulkoilla, niin oli pakko olla vain sisätiloissa ja kuvailla. Ei huono vaihtoehto sekään ;)Sain tuon tarjoiluastian ystävältäni lahjaksi ja olen kyllä kovin tykästynyt siihen.

 28. Heippa Sofie! Kiitos reseptistä, kokeiltiin tänä aamuna. Slurps – kokeillaan toistekin, mutta meillä ei kyllä lopputulos ollut noin herkullisen näköinen kullankeltainen… :) Eli onko kuvat kuitenkin versioista, joissa ei Smoothie Mixiä ollut käytetty? Se kun tuntui taikinan lopulta värjäävän. Eivät myöskän olleet yhtä muhkeita (johtuisikohan se siitä, ettei käytetty ohukaispannua..) Mietiskeltiin tässä vain, että tehtiinköhän jotain väärin :o – vai onko se vain se vanha tuttu, ruokakuvien stailaus astunut kuvaan? (eikä siinä mitään, sitä saa toki harrastaa! :))

  1. Hei,

   Siis näissä kuvissa olevaissa yksilöissä ei ole sitä mixiä. Omituista jos ei ollut paksuja, sillä tuolla reseptillä olen tehnyt näitä monen monta kertaa ja viimeeksi juuri viikonloppuna.. Oletko varma että laitoit ruokasoodaa? Laita ensi kerralla enemmän. Voihan olla, että ohukaispannu pitää taikinan kasassa ja kun pannukakku ei pääse leviämään sivuille, niin se turpoaa ylöspäin. Omituista :/

   Ei ole käytetty mitään stailausta, vaan ihan kaikki reseptit mitä tänne teen, niin on ihan niitä oikeita :)

   Parempi onni ensi kerralla :)

 29. Heippa Sofie! Kiitos reseptistä, kokeiltiin tänä aamuna. Slurps – kokeillaan toistekin, mutta meillä ei kyllä lopputulos ollut noin herkullisen näköinen kullankeltainen… :) Eli onko kuvat kuitenkin versioista, joissa ei Smoothie Mixiä ollut käytetty? Se kun tuntui taikinan lopulta värjäävän. Eivät myöskän olleet yhtä muhkeita (johtuisikohan se siitä, ettei käytetty ohukaispannua..) Mietiskeltiin tässä vain, että tehtiinköhän jotain väärin :o – vai onko se vain se vanha tuttu, ruokakuvien stailaus astunut kuvaan? (eikä siinä mitään, sitä saa toki harrastaa! :))

 30. Hei,Siis näissä kuvissa olevaissa yksilöissä ei ole sitä mixiä. Omituista jos ei ollut paksuja, sillä tuolla reseptillä olen tehnyt näitä monen monta kertaa ja viimeeksi juuri viikonloppuna.. Oletko varma että laitoit ruokasoodaa? Laita ensi kerralla enemmän. Voihan olla, että ohukaispannu pitää taikinan kasassa ja kun pannukakku ei pääse leviämään sivuille, niin se turpoaa ylöspäin. Omituista :/Ei ole käytetty mitään stailausta, vaan ihan kaikki reseptit mitä tänne teen, niin on ihan niitä oikeita :)Parempi onni ensi kerralla :)

 31. Oi, ihan ovat au naturel, vau! :) Kiitos vastauksesta! Värin siis selittää tuo Mix ja ruokasooda..Hm, saattaapi olla itse asiassa niin, että olisi aika vaihtaa ruokasooda. :/ Nyt kun siitä mainitsit, niin tuli mieleen,että se on tuolla hyllyllä jo jonkin aikaa lojunut – sitä tulee käytettyä loppujen lopuksi niin harvaseltaan, että voi olla jo menettänyt parhaat powerinsa..Kiitos, kokeilemme uudelleen yrittäen saada myös ulkonäölliseti täydellisempiä lettusia. Mutta siis ihana resepti – karppaaja oli kotona aivan innoissaan kun sai pitkästä aikaa pancakeseja ja hän välittääkin sinulle suurimmat kiitoksensa! :))

 32. Oi, ihan ovat au naturel, vau! :) Kiitos vastauksesta! Värin siis selittää tuo Mix ja ruokasooda..Hm, saattaapi olla itse asiassa niin, että olisi aika vaihtaa ruokasooda. :/ Nyt kun siitä mainitsit, niin tuli mieleen,että se on tuolla hyllyllä jo jonkin aikaa lojunut – sitä tulee käytettyä loppujen lopuksi niin harvaseltaan, että voi olla jo menettänyt parhaat powerinsa..Kiitos, kokeilemme uudelleen yrittäen saada myös ulkonäölliseti täydellisempiä lettusia. Mutta siis ihana resepti – karppaaja oli kotona aivan innoissaan kun sai pitkästä aikaa pancakeseja ja hän välittääkin sinulle suurimmat kiitoksensa! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*