Podcast: kuinka yhdistää blogi ja päivätyö

Te olette toivoneet uutta podcastia ja niin olen toivonut myös minäkin. Tällä kerralla keskusteltiin Caritan ja Jessican kanssa siitä, että miten kahden työn yhdistäminen onnistuu. Mietimme myös, että mitä jakaa blogissa ja mitä ei.

Avec Sofié blog l Podcast on how to balance with blog and work

Kun bloggaa noin kaksikymmentä postausta kuukaudessa, työmäärä voi olla aikamoinen ja monesta muusta asiasta pitää karsia. Itseäni tosin helpottaa se, että en asu Suomessa, niin sosiaalinen elämäni on niin paljon hiljaisempi täällä kuin Helsingissä. Bloggaamiseen liittyy niin paljon sellaista mitä lukija ei välttämättä näe ja harvemmin näitä asioita tulee avattua blogissa tekstin muodossa ja senpä takia kerromme niistä teille podcastin kautta. Podiin pääsette täältä.

You may also like

11 Comments

 1. Hei! Kuuntelin juuri podcastinne, ja puhuitte sijoittamisesta. Itse olen myös hiljalleen alkanut kiinnostua sijoittamisesta. Olisi siis kiva kuulla jossain tulevassa podcastissa lisää aiheesta, jos se on sellainen, josta haluat puhua ja jakaa ajatuksia. :)
  Tämä podcast oli aivan mahtava!!!

  1. Hei,

   Kiitos kommentista :)

   Voi mahtavaa – ilman muuta toteutan tämän! Tulen Suomeen pian ja kysyn jos vaikka sijoittakummitätini haluaisi tulla podcast vieraakseni :)

 2. todella kiva podcast minunkin mielestäni. Olen nämä molemmat nyt kuunnellut vapaa päivänäni rauhassa kotona ja fiilis on edelleen se kuin olisi mukana samassa aamupalapöydässä. Voisikohan saada linkit näihin muiden neitojen blogeihin? Eivät olleet minulle tuttuja.

  Ja sijoittamisesta olisi myöskin kiva kuulla lisää. Ehkä myös kiinnostaa tuo blogipostausten stailaus ja se taustatyö. Että montako kertaa saa vetää reseptit läpi ennenkuin tulee blogikelpoista tavaraa ja onko kameran takana se valtava vaatevuori, joka juuri siivottiin pois olkkarin sohvalta ennen kuvia ja tuntuuko joskus siltä, että nyt ei jaksa ei pysty, mutta jostain syystä x on kuitenkin rutistettava se postaus tai mustikkapiirakka valmiiksi, jotta saa postauksen aikaan ja miksi se ehkä on tehtävä? Haittaako jos joskus jättää postauksen tekemättä, kun ei vain tällä erää huvita.. Tai käykö koskaan niin? Vai onko ennemminkin, että jos nyt ei jaksa niin sitten voi siirtää sen kirjoittamisen ilman huonoa omaatuntoa toiseen kertaan?

  Loppuun vielä kiitos kaikille. Oli tosi kiva ja kehut siitä, että söitte kyllä hiljaa ;D Pientä kilinää vain kuului, mutta ei mitään häiritsevää maiskutusta :D

  1. Heippa,

   kaunis kiitos :)

   Hups, unohtui, mutta nyt ne taitavat olla paikoillaan :)

   Sijoittamisesta saatte varmasti kuulla lisää. Jos ette minun henkilökohtaisia neuvoja, niin ainakin jonkun asiantuntijan.

   No reseptejä en jaa jos ne eivät oikeasti toimi. Porkkanakakku joka nyt oli esimerkiksi pöydässä, oli paranneltu versio vapun kakusta.

   Jos tekee blogia työkseen, niin sitä tekee ihan samalla tavalla mitä normaalia työtä, eli sitä on tehtävä vaikka väsyttää tai ei huvita. Usein yhteistyöt ovat kuukausia ennen sovittuja ja postausaikatauluissa on deadline ja ne pitää laittaa tiettynä ajankohtana ja tuntina ulos. Eli tämä ei aina niin spontaania miltä se saattaa näyttää. Monesti myös eri medioissa ja portaaleissa blogipalkkio on postausmäärän sidottu. Ja siis jos jättää joku päivä tekemättä, se kostautuu sitten loppukuusta kun pitäisi tehdä monta postausta samana päivänä. Itselle ei näin yleensä käy, mutta on tietenkin jaksoja kun on stressissä että pitää saada tietty määrä täyteen.

   Kiitos palautteesta ja kommentista :)

 3. Todella mukava podcast, unohdin kuunnella kilinöitä ja maiskutuksia, jos niitä yleensäkään oli, kun sisältö oli niin mielenkiintoista. Ajattelen myös, että kun teitä oli kolme juttelemassa, olisi ollut kiva saada jonkinlainen tarkennus siitä, kuka kulloinkin oli äänessä. Teitte sen alussa, mutta unohdin pod’in aikana kenenkä ääni kuulosti miltäkin. Tietysti sanomiset olivat tärkeimmät, mutta minusta olisi autenttisempaa jos tietäisi kuka oli äänessä.

 4. Hei. Vinkkinä jatkoon: älä yhdistä podiin kilinää ja maiskutusta! Ilman sitä, hauska ja kiinnostava tapa jakaa uutta sisältöä etenkin, jos saa tiivistettyä alle 15 min pätkiin :) -K

 5. Kiitos siitä, että saimme olla mukana podissasi, se oli uusi ja hauska kokemus! Ja kiitos minunkin puolestani siitä, että mielenkiintoa sijoittamiseen tuntuu olevan monella. Tarkempia toiveita saa esittää, lupaan ottaa haasteen vastaan ;)

 6. Kiva podcast. Kilinät ei haitannut kun kuuntelin bussin hälyssä työmatkalla. Mut samaa ajattelin, että kun te kaikki olette “vieraita ääniä”, välillä olin hukassa siitä, kuka milloinkin puhuu.

  Vaativalta harrastukselta kuulostaa bloggaaminen, siksi en itse ole aloittanut vaikka ruokablogin pitäminen kiinnostaisikin. Ja fiksua pohdintaa mm. perheen yksityisyydestä, ja hienoa minusta että mm. puolison anonymiteettiä ollaan valmiita kunnioittamaan, myös hypoteettisen yhteisen lapsen kohdalla. Liian usein tuntuu unohtuvan, että myös isällä on sanansa sanottavanaan lapsen asioissa.

  Sijoitusjutut kiinnostaisivat. Eilen sain ilokseni kuulla, että koulussakin opetellaan sijoittamisen perusperiaatteita, 9 lk tytär kertoo että he ovat yhteiskuntaopin kurssin aluksi “virtuaalisijoittaneet” 5000€ kukakin, ja nyt innoissaan seuraa pörssikursseja että miten oma salkku pärjää ja miettii, että kannattaisiko oikeitakin rahoja sijoittaa. Pitäis itsekin perehtyä aiheeseen, tähän mennessä multa on onnistunut vain rahan tienaaminen ja kuluttaminen mut olishan se hienoa, jos ne vielä lisääntyisivät siinä välissä.

 7. Hei, tykkään myös todella podeista ja toivottavasti niitä tulee lisää. Toivottavasti jatkossa mahdollisimman hyvin taustaäänet saisit pois, sillä valitettavasti se häiritsi keskittymistä. Minulle puolestaan sopii myös pitkät podit ja sijoittamiselle iso peukku. Itse alalla työskentelevänä mielelläni kuulen muiden näkemyksiä asiaan. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*