Pikkuruiset popcornerit Pariisissa

Pop pop. Toistan taas itseäni, miksi meillä ei ole tällaista konseptia Suomessa?

Käväisin viikonloppuna Pariisissa minimatkalla. Te Instagram-seurailijat ehkä huomasittekin, että olin siellä viikonloppuna? Pariisissa oli jo ihan kevät (ainakin näin minun näkökulmastani). Join kahvia terasseilla, kävelin takki auki eikä käsineitäkään tarvittu. Teki ihan hyvää lähteä vähän talvea karkuun, nyt kun siihen on myös hyvä syy. Todella hyvä syy <3

Viikonloppuna yritin tehdä kaikkea perinteisestä turistihömpöttelystä poikkeavaa. Yksi tällainen uusi kokemus oli kun poikkesin Pariisissa elokuvissa. En tosin käynyt missä tahansa perinteisissä elokuvissa, vaan vähän erikoisemmassa konseptissa.

Popcorn Project on vuonna 2011 aloitettu elokuvista tykkäävien ilta. Nämä ranskikset kutsuvat itseään “popcornereiksi”, se jos mikä on söpöä. Ennen elokuvan alkua tarjolla on pientä purtavaa ja juotavaa. Kun viinilasit ovat juotu ja naposteltavat syöty, on aika siirtyä katsomaan elokuvaa. Sunnuntaina katsoimme aluksi nuoren aloittelevan elokuvataiteilijan lyhytelokuvan, jonka jälkeen katsoimme ihan kokopitkän klassikkoleffan, Psychon. Hävettää sanoa, mutta en ollut aiemmin nähnyt elokuvasta muuta kuin klassikkokohtaukset.

Pelkäsin aluksi sitä, että jos elokuvat olisivat dubattu ranskaksi eikä tekstejä olisi, mutta onneksi näin ei ollut vaan elokuvaa ei ollut dubattu. Vaikka ranskaa puhunkin koko ajan enemmän ja enemmän, on englanti silti vielä se ominaisempi kieli minulle puhua. Lukemalla ymmärrän hyvin, mutta kun ne ranskikset sopertaa niin nopeasti, niin elokuvissa olisi saattanut mennä aika monta juttua ohi.

Kun elokuvat oli katsottu, DJ alkoi soittamaan, elokuvateatteriin kannettiin salaatteja ja perinteisiä quicheja eikä niitä jälkkäreitäkään unohdettu. Ympäri elokuvateatteria oli ripoteltu vanhoja elokuviin liittyviä lehtiä joita selailin quicheä puputtaessani ja vieraille puhuessani. Oli muuten hassu huomata, että miten yhden elokuvaillan aikana puhuin enemmän uusille ihmisille, mitä normaalin baari-illan aikana Suomessa. Kulttuurit, niissä on eroja.

Tämän illan jälkeen toistelin vain koko ajan. Miksi, miksi, miksi. Miksi ei meillä vaikka Helsingin Engelissä järjestettäisi jotain tämän tapaista? Elokuvien julkkareissa on jotain tarjoilua ja ihmiset jäävät teatteriin pidemmäksi aikaa, mutta miksi tästä ei voisi tehdä vähän casuaalimpaa? Mieluummin maksan tällaisesta illasta 30 euroa, näen elokuvan, saan ruokaa ja tapaan ihmisiä kuin se että menen ulos drinkeille.

Ihan pienenä vinkkinä Kino Engeliläisille, rakastan teidän kesä-kinoa, niin miksi ette järjestäisi jotain näin kivaa meille Engel-faneille talvella. Tulisin varmasti <3

You may also like

14 Comments

 1. Huomasin sinut istumassa Helsingissä lentokentällä perjantaina, olit kovin soma! :) En viitsinyt tulla häiritsemään sen enemmän, oli jo halu päästä omalle lennollen.

  Ihanaan blogiisi on aina kiva palata! Terveisiä jo myös keväiseksi muuttuvasta Italiasta, amoretto. 

 2. Hih, olen siellä välillä tekemssä töitä, niin kuin perjantaina. Pidän siitä ilmapiiristä ja käyn siellä välillä ihan huvikseni, hassua ehkä mutta totta. Perjantainakin menin sinne seitsemäksi töihin ja olin iltaan asti ennen kuin lentoni lähti. Päivä oli paljon tehokkaampi mitä toimistolla, niin ja lounaskin oli herkullisempi ;)

  Olisit tullut vain, ilokseni olisin kuullut Italiasta. Menen sinne talvilomallani huhtikuussa :)) Missäpäin Italiaa olet? Ah Italia, aina mielessä ja sydämessä. 

 3. Hih, olen siellä välillä tekemssä töitä, niin kuin perjantaina. Pidän siitä ilmapiiristä ja käyn siellä välillä ihan huvikseni, hassua ehkä mutta totta. Perjantainakin menin sinne seitsemäksi töihin ja olin iltaan asti ennen kuin lentoni lähti. Päivä oli paljon tehokkaampi mitä toimistolla, niin ja lounaskin oli herkullisempi ;)

  Olisit tullut vain, ilokseni olisin kuullut Italiasta. Menen sinne talvilomallani huhtikuussa :)) Missäpäin Italiaa olet? Ah Italia, aina mielessä ja sydämessä. 

 4. Ai että, kuullostaa juuri mulle sopivalta konseptilta!Käyn Pariisissa töiden takia suhteellisen usein. Löytyisipä seuraavalta työreissulta yksi ilta vapaata popcornerina olemiseen :)

 5. Perfecto! Kesäkino Engelin pitkäaikaisena kävijänä tämäntyylinen leffailta olisi ihan mahtava. I’m so in for this! Kaikkea kivaa ne ranskalaiset keksiikin :)

 6. Olen pitkäaikainen lukijasi, aiemmin en ole tohtinut merkkiä itsestäni jättää. Nyt jostain syystä on pakko kertoa, että muutamat kepeät lausahduksesi viimeisten kirjoitustesi joukossa saavat hymyn huulille. Aivan kuin jalkasi eivät koskettaisi maata ja vatsassasi leijailisi joukko kevään perhosia, toivottavasti olen oikeassa <3

 7. Heip,  suosittelen elokuvailtaa todella mielelläni :)

  Senkin takia tämä on turisteille kiva, kun ei tarvitse arastella kielimuuria. Popcornerina on kiva olla :)

  Naurahdin äänen kun illan juontaja äänsi ranskalaisittain “nous sommes les popcorners” <3

 8. Heip,

   

  Just niin!! Kesäkino on niin ihana <3 Ehkä paras juttu mitä keskustassa voi kesä-iltana tehdä. Suklaakakkua ja elokuvia tähtitaivaan alla <3

  No ne keksii. Joka päivä törmää johonkin uuteen juttuun ja konseptiin :)

 9. Kiitos kivasta vinkistä, taidan ajoittaa seuraavan Pariisi reissuni syksyn Popcorn cinén aikaan :) Pariisi on muutenkin niin ihana kaupunki & ranskankielisen poikaystävän kanssa  sinne on kyllä aina ihana lähteä <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*