pike perch fillet with fennel puree


Tässä teille hivenen kevyempi kalaresepti. Jos voisin, niin söisin erilaisia kalaruokia joka päivä. Kyseinen resepti on kevyehkö, joten se sopii myös näin tammikuussa painoaan tarkkaileville. Tämä resepti on kevyt, niin kalan kuin lisäkkeenkin takia. Lisäkkeeksi tein fenkolipyrettä ja siitakesiniä. Fenkoli käy kivasti kalan kanssa ja fenkolilla on sanottu olevan myös detox-vaikutus. Koristelin annoksen paahdetuilla punajuurilastuilla ja herneenversoilla.

Tarvitset:

Kuhafileitä, muutaman perunan, muutaman fenkolin, voita,  shalottisipulin, 1 dl vettä, sipulin,  200g siitakesieniä, punajuuren, herneenversoja, suolaa, valko-ja mustapippuria.

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Kuori punajuuri ja leikkaa juustohöylän avulla siitä ohuita lastuja. Laita punajuurilastut leivinpaperille ja paista niitä uunin keskitasolla kunnes lastut alkavat kuivua ja käpristyä.

Kuori ja pese perunat ja lisää ne kiehuvaan veteen. Leikkaa shalottisipuli ja fenkolit pieniksi paloiksi. Paahda shalottisipuleita ja fenkoleita niin kauan kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää nokare voita ja jatka paistamista vielä hetkisen. Lisää vesi ja hauduta fenkolit kypsiksi. Lisää pehmeenneet perunat ja fenkolit tehosekoittimeen ja sekoita seoksesta tasaista pyrettä.

Silppua sipuli ja sulata voi. Lisää pestyt siitakesienet ja paista sieniä kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää pippuria ja suolaa.

Sulata voi ja lado kuhafileet pannulle. Kalaa ei kannata paistaa kuivaksi, joten paista fileita molemmilta puolilta maksimissaan minuutin verran. Vähempikin riittää.

Lado muutama herneenverso lautaselle. Laita fenkolipyrettä muutama lusikallinen lautaselle. Asettele kuhafile pyreen päälle ja ripottele punajuurilastuja ja siitakesiniä annoksen päälle.

Kuvissa näkyvistä astioista lasit ovat omiani, mutta muut ovat Fiskars Groupin yhteistyön takia olleet minulla kuvauslainassa. Aluslautasena käytin Kastelemi-sarjan isoa lautasta ja varsinaisena ruokalautasena Arctican lautasta. Aterimina minulla oli aina niin kauniit Pianot, jotka olin asetellut Vitriini alustalle.

_____________________________

Here is a slightly lighter fish recipe. I love all the kind of fish dishes and therefore I could eat fish nearly every day. This recipe is quite light so it suits also those who watch over their weight. As a side dish I served fennel pure and shiitake mushrooms. Fennel tastes good with fish and it is said that fennel has also some kind of detox effect. I garnished the dish with beetroot chips and pea sprouts.

You will need:

Pike-perch,  few potatoes,  few fennels, butter, shallot, 1 dl of water, onion, 200g of shiitake mushrooms, 1 beetroot, pea sprouts, salt, white and black pepper.

 

Preheat the oven to 150 degrees. Peel the beetroot and cut it to slices. Put beetroot chips on a baking sheet and bake chips until they are crispy.

Wash and peel the potatoes and add them to boiling water. Cut shallots and fennels into small pieces. Toast the fennel and shallots until they are golden brown. Add a piece of butter and continue cooking. Add water and simmer until fennels are soft. Add softened potatoes and fennels into a blender. Mix until the mixture is smooth pure.

Chop the onions and melt the butter. Add washed shiitake mushrooms and cook until the mushrooms are softened. Add pepper and salt.

Melt the butter and put pike perch fillets into a pan. Fish shouldn’t be dry, so do not fry fillets too much. Less than a minute a side is enough.

Lay a few pea sprouts on a plate. Put a few spoonful of fennel pure next to pea sprouts. Place the perch fillet on top of the pure. Sprinkle beetroot chips and shiitake mushrooms over the fish fillets.

You may also like

28 Comments

 1. Ihanan näköistä (: Ihan pakko kertoa, että olit mun unessa viime yönä (: Olin nimittäin käymässä mun kaverin luona Vaasassa ja sä olit meidän mukana kaupungilla ja syömässä ym. Mun unet on tunnetusti todella erikoisia.

  1. Hih, vai että ollaan sitten käyty yhdessä syömässä :) Toivottavasti oli hyvää ruokaa, sillä meillä täällä Vaasassa ei ihan hirmuisen montaa ravintolaa edes ole :D
   Ilmoita ihmeessä jos olet tulossa oikeassa elämässä tänne pohjanmaalle, niin tarjoan pullakahvit :)

   Tämä oli kyllä niin piristävä kommentti <3

 2. Ihanan näköistä (: Ihan pakko kertoa, että olit mun unessa viime yönä (: Olin nimittäin käymässä mun kaverin luona Vaasassa ja sä olit meidän mukana kaupungilla ja syömässä ym. Mun unet on tunnetusti todella erikoisia.

 3. Hih, vai että ollaan sitten käyty yhdessä syömässä :) Toivottavasti oli hyvää ruokaa, sillä meillä täällä Vaasassa ei ihan hirmuisen montaa ravintolaa edes ole :DIlmoita ihmeessä jos olet tulossa oikeassa elämässä tänne pohjanmaalle, niin tarjoan pullakahvit :)Tämä oli kyllä niin piristävä kommentti <3

 4. Aluset ovat itseasiassa korurasioile tarkoitetut, mutta käytin niitä aterimien alla. Kyseessä on Iittalan Vitriini-sarjaan kuuluvat aluset :)http://www.iittalahomeshopping.com/epages/iittala.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/iittala/Products/T111053

 5. Herkullisen näköistä. Osaat kyllä ottaa upeita kuvia ruuista! Tiedän, että kauniin kuvan saamiseksi täytyy tehdä paljon töitä, ja sinä onnistut siinä upeasti!

 6. Herkullisen näköistä. Osaat kyllä ottaa upeita kuvia ruuista! Tiedän, että kauniin kuvan saamiseksi täytyy tehdä paljon töitä, ja sinä onnistut siinä upeasti!

 7. Voi Hanna miten kauniisti sanottu :)on ihana saada tuollaisia kommentteja/kiitoksia varsinkin kun on nähnyt vaivaa :)))Hyvää viikonloppua!

 8. Voi miten ihanan näköisiä annoksia ja varmasti yhtä herkullisia kuin näköisiäkin. Olet kyllä loistava kuvaaja :) Ihanaa alkanutta vuotta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*