Piensisustajan suosikit – vaaseja ja kynttelikköjä

Jos minun pitäisi kuvailla itseäni sisustajana, olisi piensisustaja varmasti hyvin kuvaava termi.  Kiinnitän paljon huomiota yksityiskohtiin ja sen takia niitä yksityiskohtia varsinkin sisustusmielessä alkaa olla jo vähän liikaa, sillä kynttelikköjä, maljakoita tai vaikka vesikarahveja alkaa pursuta kaapeista ulos. Pidän tosin vaihtelusta, joten pienet esineet ovat esillä tasoilla ja pöydillä tiettyinä vuodenaikoina eivätkä kokoaikaisesti.

Avec Sofié blog l Parisian home and my Pinterest perfect canapé

Jotkut meistä kiinnittävät huomiota enemmän tekstiileihin, mutta minä taas olen enemmän kovien materiaalien ihminen. Rakkauteni lasiin ei varmasti tule kenelläkään yllätyksenä ja lasiesineiden seurana minulta löytyy paljon metallisia yksityiskohtia. Huomaatteko esimerkiksi, että ensimmäisen kuvan tasolta löytyy Iittalan Kaasa -sisustustakka,  Svenskt Tennin Vänskapsknuten sekä Klongin Äng-vaasi.

Keräilin muutamia esinesuosikkejani alla olevaan kollaasiin, joita minulta jo löytyy tai joita haluaisin kiertävään pienesinekokoelmaani. Vaikka jollain lailla pelkään kynttelikköjä, joissa on kruunukynttilät, mutta siltikin näin joulun alla on ihana nähdä katettuja pöytiä, joissa nimenomaan kynttelikkö on pöydän keskipisteenä kukkakimpun sijasta. Pidän leikkokukista, sillä minulla ei ole taitoa pitää kukkia elossa, joten sekin takia minulta löytyy paljon myös erilaisia vaaseja.  

Avec Sofié blog l interior favorite

  1. Georg Jensen Urkiola-kynttelikkö. 2. Be & Liv Quaretet. 3. Iittala Ruutu. 4. Georg Jensen Urkiola-tarjotin 5. Marimekko vaasi. 6.STOFF -kynttelikkö. 7. Klog Äng-vaasi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En tiedä onko tämä jokin minun henkilökohtainen mielikuvani, mutta minusta meiltä löytyy Pohjoismaista nimenomaan piensisustusmerkkejä vaikka kuinka paljon. Ranskasta taasen en löydä samalla lailla kynttelikköjä tai lasiesineitä mitä esimerkiksi Suomesta tai Ruotsista. Totta kai tähän vaikuttaa myös oma maku, mutta minusta meiltä löytyy paljon enemmän piensisustusvaihtoehtoja mitä Keski-Euroopasta. Olenko se vain minä ja mielikuvani?

 

You may also like