Pieni suklaapuoti

Barcelonan uusi suosikki..

Vietin uuden vuoden Barcelonassa parhaan ystäväni häitä järjestellen ja menuja maistellen. Hääjuttujen lisäksi ehdin pyhien takia onneksi myös kierrellä kaupungilla, käydä vanhoissa lempipaikoissani ja etsiä myös uusia paikkoja seuraava Barcelonan matkaa ajatellen. Tiedän, että moni teistäkin on sinne menossa varmaankin kesällä, joten vanhojen paikkojen lisäksi saatte uusia matkavinkkejä.

Barcelona on helppoudenkin takia vakiokohteeni, sillä siellä on niin helppo kävellä paikasta toiseen. En ole maailman paras lukemaan karttaa, mutta kun on tullut käveltyä ristiin rastiin ja edes takaisin, niin valokuvamuistista on aina välillä hyötyä. 

 

 

Ensimmäisellä Barcelonan matkallani vuokrasin asunnon Ravalista ja sen jälkeen sinne ei ole oikein huvittanut mennä. Joulukuun lopulla kävelimme kumminkin yhtenä päivänä Ravalin läpi ja löysin ihanan nimensäkin mukaisen, suklaakeittiön.

Kahvila on lähellä La Ramblaa, eli suklaakeittiön löydätte melkein Ramblan kadunkulmasta. Suklaaherkkujanen lisäksi pääsette maistelemaan ihania kahveja  ja kurkkaamaan sinne suklaakeittiöön, että mitä kaikkea siellä voikaan tehdä. Barcelonassa on myös ihan opastettuja suklaakierroksia ja suklaamuseo, eli suklaanystävänä Barcelona on oiva matkakohde. 

Vaikka ruokapaikat ja pikkuruiset kahvilat ovat aina prioriteettilistallani matkustellessani, ei niinkään laukku- tai kenkäkaupat (omituinen nainen kun ei jaksa ravata kaupoissa), mutta nyt viime Barcelonan matkallani löysin myös aivan ihanan minulle uuden kaupunginosan ja Barcelonan lempikadun, josta löysin kaksi arkkitehtia ja heidän karkkikauppansa – siitä kuulette lisää pian :)

Tässä syksyn aikana olen matkustellut jonkin verran ja olen pistänyt merkille, että miten paljon enemmän muualla kiinnitetään paketointiin ja pakkaukseen huomioita mitä meillä. Monesti olen jopa hairahtunut ostamaan jotain jo puolittain sen takia, että saan kauniin paketin itselleni (jep). Samalla olen miettinyt, että miksei meillä olla kekseliäitä/viitseliäitä, että asiakas saisi kauniin paketin itse tuotteensa lisäksi mukaan. Suklaakeittiössäkin donitsit ja kuppikakut lähtivät kananmunankennonnäköisissä pakkauksissa asiakkaiden mukaan. Se ei ole ehkä tässä nyt se kaunein esimerkki mitä haen, mutta ainakin hauska.  

You may also like

8 Comments

 1. -sama huomio. Johtunee siitä ettei meillä ole niin paljoa asiakkaita määrällisesti, ei suurta kilpailua leipomotuotteissa eikä suuria tuloja niistä muutenkaan. Toisaalla etelä-euroopassa ihastelen aina makeamyymälöiden ikkunoita, kaikki ovat upeasti esille ja saavat useammin astumaan myös sisään vaikken mahdoton fani ostopuolella ainakaan ole. Erityisesti kyläillessä on mukava viedä pöytään erilaisia kokeiltavia, eivätkä hinnatkaan ole korkealla, toisinaan jopa naurettavan halvat. Tämä on kahviloiden ja niiden tarjonnan ohella suurin ero kotimaisiin. Suomalainen leipomotarjonta on suorastaan ONNETON.inkalilja

 2. Ihania suklaaherkkuja, voihan mums sentään! Olen käynyt yhden kerran Barcelonassa ja onnistuin silloin eksymään Guellin puistoon niin, että meinasi jo paniikki tulla. No, loppu hyvin, kaikki hyvin! Valokuvamuistista olisi apua tai jos viitsisi kartan kaivaa esiin, niin sekin auttaisi asiaa :) Seuraavalla Barcelonan reissulla pitää kyllä etsiä tuo puoti.. Merja

 3. Heip, 

  no pienimmillä paikkakunnilla sen ymmärrän, mutta suurimmissa kaupungeissa en. Jos nyt alan miettimään, niin minulle ei tule ihan heti keskustan alueelta yhtkään leipomoa/suklaapuotia yms. mieleen, jotka panostaisivat myös sen herkun ulkokuoreen. 

  Menisin aivan varmasti useammin leivonnais tai ihan oikeastaan mille tahansa ostoksille pelkän vaivannäön vuoksi. Kollegani sanoi sen hyvin, retail is details, vaikka se ei nyt ihan tähän leipomoasiaan sovikaan, mutta muihin ostokäyttäytymisiin kylläkin :)

  Ja leipomotarjontaa en lähde edes kommentoimaan (se taisi tulla jo ilmi viime postauksessani ;))

 4. No sanos muuta. Onneksi tuo paikka ei ole tosin Helsingissä, sillä voisi olla aika riskiä kulkea sen ohi :)

  Se on todella kiva paikka varsinkin kun lähtee kipuamaan ylös rinnettä pitkin :)

  Yleensä lataan kartat puhelimeeni valmiiksi jos on jokin tietty paikka minne mennä, mutta muuten ja varsinkin Barcelonassa mennään vaan muistin varassa. Pariisi onkin sitten ihan eri juttu, sitä en hallitse kovinkaan hyvin :(

  Etsi ihmeessä, se on ihana <3

 5. Patisserie Teemu&Markus Yrjönkadulla tekee kauniita ja ennenkaikkea syntisen hyvän näköisiä leivoksia. Mikä parasta, molemmat kundit ovat aivan huippu tyyppejä ja asiakaspalvelu pelaa. :) -Riina

 6. Pakko nyt besserwisseroidä hiukan! ;) Kyllähän Barcelonastakin Donitseja saa, kuten myös Croisantteja. Ja Cronut onkin näiden kahden risteytys :) Viimeisin villitys suoraan New Yorkista.  Joku nykiläinen leipuri oli tämän kehittänyt ja olivat niin suosittuja, että leipomon jono ihan kiemurteli kadulle saakka, eikä kaikille asiakkaille edes riittänyt. t. Tuuli

   

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*