Pieni paluumuuttaja

“I’m not telling you it’s going to be easy, I’m telling you it’s going to be worth it”

 

Tässäkö tämä nyt oli. Vastahan kävelin Helsingin kauppakorkealle lukemaan pääsykokeisiin. Vähän on kyllä haikea fiilis, tämä Vaasa on kumminkin ollut kotini viimeisten vuosien ajan. Täällä on kasvettu, itketty, stressattu, naurettu ja LUETTU. Sitä täällä on tehty. Ja ehkä myös aina välillä pussattu <3

Muistan katselleeni ensimmäisenä vuonna epätoivoisesti opintorekisteriäni ja miettineeni, että miten kaukaisilta ne 300 OP tuntuikaan. T-O-D-E-L-L-A kaukaisilta. Nyt ne pisterajat ovat jo melkein paukkuneet ja voin lähteä täältä hyvillä mielin  kohti uusia haasteita ja elämänvaihetta. Gradu on tosin vielä vaiheessa, mutta kursseja on tehty jopa hieman liikaakin.

Vaikka se aluksi tuntui niin kauhean vaikealta olla erossa rakkaista ja elää tällaista väliaikaista elämää, mutta loppujen lopuksi olen viiden vuoden takaisesta päätöksestäni itselleni ihan äärettömän kiitollinen. Tänne Vaasaan kannatti siis tulla.

__________________________________________

This is it?  Next week I have to say goodbye to the place I have called home almost for the last five years. It feels a bit weird and sad, but at the same time I can’t wait all the things that are ahead.

Even though at first everything was quite hard to me because I didn’t have my so-called safety net nearby. Anyhow, after a while I began to like living in here and that’s why it feels a bit sad at the moment. But I know it’s not really an end, but rather a beginning.

You may also like

48 Comments

 1. Muistan niin elävästi tuon tunteen, kun seisoin yliopiston pihalla paperit käsissä. En oikein koskaan viihtynyt Vaasassa, syystä tai toisesta, mutta siitä huolimatta oli todella haikea olo pakata tavarat ja lähteä. Toisaalta oli ihana vapauden tunne. Tuntui, että kaikki ovet olivat avoinna, koko maailma. Elämän ikimuistoisia hetkiä! :)

  Ja kuinka totta onkaan tuo postauksen alussa oleva mietelause. Todellakin niin. Kaikkea ihanaa ja hyvää sinulle, niin tälle sunnuntaille kuin tulevillekin! <3

  PS: se voittamani Estée Lauderin voide on aika ihana… Taidan joutua ostamaan uuden tuubin, kun tuo tuosta jossain vaiheessa hupenee. Kiitos sinulle arvonnasta!

  1. Niin, vaikka täällä on aina välillä tullut suru puseroon ikävästä, mutta 5 vuotta elämästäni on kumminkin aika iso osa ja kyllähän tuohon viiteen vuoteen mahtuu myös kaikkea muuta kuin ikävöintä :)

   En malta odottaa sitä fiilistä kun se gradu on palautettu! Siis minulla on kursseja käytynä ihan liikaa ja gradu on vielä hivenen vaiheessa. Se on varmasti niin uskomaton fiilis kun ei enää tarvitse miettiä yhtäkään koulujuttua ja saa yhden ison projektin päätökseen.

   Kiitos Tarja. Anteeksi etten ole vastannut sähköpostiisi. Se on vielä draftina, mutta yritän keretä vastaamaan siihen huomenna. Tässä pakkauksissa ja viimeisissä koulutöiden palautuksissa on oma rumbansa :)

   Kiva kuulla, että olet tykännyt siitä. Minulla on se tummempi voide ja se on vielä vähän liian tumma omalle iholleni, mutta katsotaan ensi kuussa uudestaan ;)

   Paljon aurinkoisia ajatuksia!

   1. Rakas Sofié: älä nyt huolehdi sähköpostiini vastaamisesta! Sinulla on paljon kiireitä :) Ihanaa ja levollista sunnuntaita myös sinne päähän – ajattelin itse ottaa aivan laiskasti… :)

 2. Muistan niin elävästi tuon tunteen, kun seisoin yliopiston pihalla paperit käsissä. En oikein koskaan viihtynyt Vaasassa, syystä tai toisesta, mutta siitä huolimatta oli todella haikea olo pakata tavarat ja lähteä. Toisaalta oli ihana vapauden tunne. Tuntui, että kaikki ovet olivat avoinna, koko maailma. Elämän ikimuistoisia hetkiä! :)Ja kuinka totta onkaan tuo postauksen alussa oleva mietelause. Todellakin niin. Kaikkea ihanaa ja hyvää sinulle, niin tälle sunnuntaille kuin tulevillekin! <3PS: se voittamani Estée Lauderin voide on aika ihana… Taidan joutua ostamaan uuden tuubin, kun tuo tuosta jossain vaiheessa hupenee. Kiitos sinulle arvonnasta!

 3. Hih:) Onnea murunen!!!!:) Ihan mahtavaa, voin vain kuvitella miten hyvä fiilis onkaan:)
  Ja tässä kuvia taas ihastellessa pohdin samalla, että miten muuttolaatikoissa kaikki voikaan olla noin järjestyksessä???:DDDDD Mä luulin että olen itse taitava ja järjestelmällinen muuttaja, mutta hei toi on jo melkein taidetta!!:D

  1. On kyllä joo. Kurssit on nyt yhtä tenttiä vaille :)))

   Hih, minulla on suuri itsesuojeluvaisto ja olen säilönyt lähes kaikki astialaatikot mitä on tullut vuosien varrella ostettua. Siis olen kammoksunut muuttamista niin kauan, kun olen kumminkin tiennyt että täältä Vaasasta kumminkin joskus lähdetään, niin olen helpottanut työtäni edes hieman :)

   Ihanat Iittalan tädit onneksi lahjoittivat minulle vielä muutaman boksin lisää, niin saan kaikki aarteeni turvallisesti uuteen kotiin. Iittala-tekee muutostasikin helpompaa :D

   Mutta eipäs nyt liikaa ihastella, sillä näkisitpä vaatekaappini ;D. Parempi puoliskoni on järjestelmällisyyden mestari ja hän rakastaa järjestelmällisyyttä. Hän jopa pakkasi kaikki lehdet aikajärjestyksen mukaan??

 4. Hih:) Onnea murunen!!!!:) Ihan mahtavaa, voin vain kuvitella miten hyvä fiilis onkaan:) Ja tässä kuvia taas ihastellessa pohdin samalla, että miten muuttolaatikoissa kaikki voikaan olla noin järjestyksessä???:DDDDD Mä luulin että olen itse taitava ja järjestelmällinen muuttaja, mutta hei toi on jo melkein taidetta!!:D

 5. Voih, kun itsellänikin on vain se loppurutistus jäljellä niin tuo tunne kyllä houkuttaa! Haluaisin, että voisin minäkin kohta sanoa noin, mutta kun se gradun tekeminen vain tuntuu niin vaikealta just nyt… :(

  Tsemppiä muuttoon ja ONNEA opiskelujen päättämisen johdosta, you did it!!! <3

  ps. ihanan siististi olet pakannut! :)

  1. Siis se on vielä minullakin. Olen vain tehnyt ihan liikaa ns. “turhia” kursseja ja sen takia gradu vielä uupuu. En kyllä anna itseni tehdä ennen mitään muuta ennen kuin se gradulainen on valmis. Olen nähnyt liian monta “teen sen gradun sitten työn ohessa”-tapausta. Eli nyt vaan aletaan kirjottamaan oikein urakalla!

   Mihin sun aihe muuteen liittyy? Ei tarvitse mitään otsikkoa sanoa, mutta aihepiiri olisi kiva tietää :)

   Astiat on kiva pakata jos on boksit jäljellä. Olen tarkoituksellani säästänyt melkein kaikki laatikot, kun en tykkää muutoista sitten ollenkaan, niin näin yritän helpottaa työtäni edes hieman :)

   1. Mutta sinulla ei enää ole yhtäkään kurssia jäljellä, mieti!! Ei yhtään tenttiä, ryhmätyötä, esseetä tms! :D Mulla yksi typerä pääainekurssi (10p) puuttuu, kun koko (pakollista, ainoaa 10p) kurssia ei järjestettykään tänä vuonna, ollenkaan!! Grrr….

    Graduni aiheena on nonprofit-markkinointi yleisesti – siitä on kirjoitettu tosi vähän, joten hieman harmittaa, ettei vertailukohtia oikein ole. Sen takia olenkin ollut vähän hukassa mm. fokuksen kanssa… Mutta kyllä tämä tästä! Pitää vain ryhdistäytyä ja kirjoittaa heinäkuussa ahkerasti. Ainakin aihe on mieluisa ja omasta mielestäni tosi mielenkiintoinen :)

    Mä olen myös säilyttänyt kalliimpien astioiden boksit, esim. Essence-maljat aiheuttaisivat varmasti pakkausongelmia ilman omia laatikoitaan… :D

    1. Niin, ei enää yhtäkään ryhmätyötä. Siis minun kurssithan sisälsi aina erilaisia ryhmätöitä, prsesiksiä ja poster presiksiä.. Siis niistä oppii paljon ja varsinkin kun niitä tekee kv-ryhmissä, mutta on ne kyllä aika työläitä juttuja. Kaikilla kulttuureilla on niin eri tavat tehdä asioita joten ryhmätyöt oli sen takia tosi opettavaisia :).

     Aiheesi kuulostaa todella mielenkiintoiselta :). Ja tiedän myös tuon kun gradun aihepiiristä ei ole kirjoitettu paljoa.. Se on vähän haastavaa, mutta lopussa se palkinto odottaa eikö niin?;)

     Siis nuo Essence-kaatimet ovat nimenoman päänvaivani. En ole säilyttänyt niiden bokseja ja kyllä vähän pelottaa että miten saan ne turvallisesti perille..

 6. Voih, kun itsellänikin on vain se loppurutistus jäljellä niin tuo tunne kyllä houkuttaa! Haluaisin, että voisin minäkin kohta sanoa noin, mutta kun se gradun tekeminen vain tuntuu niin vaikealta just nyt… :(Tsemppiä muuttoon ja ONNEA opiskelujen päättämisen johdosta, you did it!!! <3 ps. ihanan siististi olet pakannut! :)

 7. Niin, vaikka täällä on aina välillä tullut suru puseroon ikävästä, mutta 5 vuotta elämästäni on kumminkin aika iso osa ja kyllähän tuohon viiteen vuoteen mahtuu myös kaikkea muuta kuin ikävöintä :)En malta odottaa sitä fiilistä kun se gradu on palautettu! Siis minulla on kursseja käytynä ihan liikaa ja gradu on vielä hivenen vaiheessa. Se on varmasti niin uskomaton fiilis kun ei enää tarvitse miettiä yhtäkään koulujuttua ja saa yhden ison projektin päätökseen. Kiitos Tarja. Anteeksi etten ole vastannut sähköpostiisi. Se on vielä draftina, mutta yritän keretä vastaamaan siihen huomenna. Tässä pakkauksissa ja viimeisissä koulutöiden palautuksissa on oma rumbansa :)Kiva kuulla, että olet tykännyt siitä. Minulla on se tummempi voide ja se on vielä vähän liian tumma omalle iholleni, mutta katsotaan ensi kuussa uudestaan ;)Paljon aurinkoisia ajatuksia!

 8. On kyllä joo. Kurssit on nyt yhtä tenttiä vaille :)))Hih, minulla on suuri itsesuojeluvaisto ja olen säilönyt lähes kaikki astialaatikot mitä on tullut vuosien varrella ostettua. Siis olen kammoksunut muuttamista niin kauan, kun olen kumminkin tiennyt että täältä Vaasasta kumminkin joskus lähdetään, niin olen helpottanut työtäni edes hieman :)Ihanat Iittalan tädit onneksi lahjoittivat minulle vielä muutaman boksin lisää, niin saan kaikki aarteeni turvallisesti uuteen kotiin. Iittala-tekee muutostasikin helpompaa :DMutta eipäs nyt liikaa ihastella, sillä näkisitpä vaatekaappini ;D. Parempi puoliskoni on järjestelmällisyyden mestari ja hän rakastaa järjestelmällisyyttä. Hän jopa pakkasi kaikki lehdet aikajärjestyksen mukaan??

 9. Siis se on vielä minullakin. Olen vain tehnyt ihan liikaa ns. “turhia” kursseja ja sen takia gradu vielä uupuu. En kyllä anna itseni tehdä ennen mitään muuta ennen kuin se gradulainen on valmis. Olen nähnyt liian monta “teen sen gradun sitten työn ohessa”-tapausta. Eli nyt vaan aletaan kirjottamaan oikein urakalla! Mihin sun aihe muuteen liittyy? Ei tarvitse mitään otsikkoa sanoa, mutta aihepiiri olisi kiva tietää :)Astiat on kiva pakata jos on boksit jäljellä. Olen tarkoituksellani säästänyt melkein kaikki laatikot, kun en tykkää muutoista sitten ollenkaan, niin näin yritän helpottaa työtäni edes hieman :)

 10. Katoin kanssa kateellisena tuota siistiä järjestystä muuttolaatikoissa.Itellä täys kaaos ja ahdistaa vaikka muutanki vaan toiseen paikkaan tässä Palosaarella.Ihan viisas päätös tehdä se gradu ekana pois,minulla se roikkuu juurikin töiden takia vaikka teenki lyhennettyä päivää sen takia.

  1. Siis jos jotain inhoan niin se on muuttamista. En vain kestä sitä tavaroiden pakkaamista ja purkamista ja epämäärisiä laatikoita missä on kaikkea ihme roinaa ja turhaketta. Astioita olen keräillyt jo pienestä pitäen ja ne on minun aarteitani. Haluan pitää niistä hyvää huolta, joten sen takia olen sästänyt melkein kaikki boksit.

   Tässä pakatessa se on tuntunut kyllä pieneltä lottovoitolta, kun on alkuperäiset laatikot laseille ja maljoille. Pakkaaminen tuntuu jopa kivalle?

   Niin. Olen vain tässä vuosien saatossa nähnyt liian monta Vaasaan gradun takia tehnyttä paluumuuttajaa,sillä kun jossain vaiheessa se kumminkin tulee etenemisessä esteeksi ettei gradu ole valmis. Tunnen myös itseni niin hyvin, että ei siitä kirjoittamisesta tulisi töiden ohessa mitään. Mielummin kärvistelen vielä pari kuukautta ja kirjoitan 24/7 ja sitten voin laittaa tälle opiskelijaelämälle lopullisesti pisteen.

 11. Katoin kanssa kateellisena tuota siistiä järjestystä muuttolaatikoissa.Itellä täys kaaos ja ahdistaa vaikka muutanki vaan toiseen paikkaan tässä Palosaarella.Ihan viisas päätös tehdä se gradu ekana pois,minulla se roikkuu juurikin töiden takia vaikka teenki lyhennettyä päivää sen takia.

 12. Niin se elämä vie eteenpäin, uusia haasteita kohti… :)Onnea kaunokainen ja tervetuloa takaisin Helsinkiin!!!

 13. Mutta sinulla ei enää ole yhtäkään kurssia jäljellä, mieti!! Ei yhtään tenttiä, ryhmätyötä, esseetä tms! :D Mulla yksi typerä pääainekurssi (10p) puuttuu, kun koko (pakollista, ainoaa 10p) kurssia ei järjestettykään tänä vuonna, ollenkaan!! Grrr…. Graduni aiheena on nonprofit-markkinointi yleisesti – siitä on kirjoitettu tosi vähän, joten hieman harmittaa, ettei vertailukohtia oikein ole. Sen takia olenkin ollut vähän hukassa mm. fokuksen kanssa… Mutta kyllä tämä tästä! Pitää vain ryhdistäytyä ja kirjoittaa heinäkuussa ahkerasti. Ainakin aihe on mieluisa ja omasta mielestäni tosi mielenkiintoinen :)Mä olen myös säilyttänyt kalliimpien astioiden boksit, esim. Essence-maljat aiheuttaisivat varmasti pakkausongelmia ilman omia laatikoitaan… :D

 14. Niin, ei enää yhtäkään ryhmätyötä. Siis minun kurssithan sisälsi aina erilaisia ryhmätöitä, prsesiksiä ja poster presiksiä.. Siis niistä oppii paljon ja varsinkin kun niitä tekee kv-ryhmissä, mutta on ne kyllä aika työläitä juttuja. Kaikilla kulttuureilla on niin eri tavat tehdä asioita joten ryhmätyöt oli sen takia tosi opettavaisia :). Aiheesi kuulostaa todella mielenkiintoiselta :). Ja tiedän myös tuon kun gradun aihepiiristä ei ole kirjoitettu paljoa.. Se on vähän haastavaa, mutta lopussa se palkinto odottaa eikö niin?;)Siis nuo Essence-kaatimet ovat nimenoman päänvaivani. En ole säilyttänyt niiden bokseja ja kyllä vähän pelottaa että miten saan ne turvallisesti perille..

 15. Siis jos jotain inhoan niin se on muuttamista. En vain kestä sitä tavaroiden pakkaamista ja purkamista ja epämäärisiä laatikoita missä on kaikkea ihme roinaa ja turhaketta. Astioita olen keräillyt jo pienestä pitäen ja ne on minun aarteitani. Haluan pitää niistä hyvää huolta, joten sen takia olen sästänyt melkein kaikki boksit. Tässä pakatessa se on tuntunut kyllä pieneltä lottovoitolta, kun on alkuperäiset laatikot laseille ja maljoille. Pakkaaminen tuntuu jopa kivalle?Niin. Olen vain tässä vuosien saatossa nähnyt liian monta Vaasaan gradun takia tehnyttä paluumuuttajaa,sillä kun jossain vaiheessa se kumminkin tulee etenemisessä esteeksi ettei gradu ole valmis. Tunnen myös itseni niin hyvin, että ei siitä kirjoittamisesta tulisi töiden ohessa mitään. Mielummin kärvistelen vielä pari kuukautta ja kirjoitan 24/7 ja sitten voin laittaa tälle opiskelijaelämälle lopullisesti pisteen.

 16. Niinpä! Kiitos. Aika on vain vierähtänyt!Ps. Musta tuntuu että meistä tulee vähän niinkuin naapureita ;)

 17. Ihanaa kuulla että kouluhommat alkavat olla pulkassa! :) Kyllä elämä hymyilee, kun on oikeanlainen asenne – siitä kai se on enimmäkseen kiinni. Tsemppiä uuteen elämänvaiheeseen, gradun tekoon ja tuttuun kaupunkiin palaamiseen!

  1. Kiitos <3

   Niin, siitä asenteesta se on nimenomaan kiinni. Vuosi sitten en edes ollut varma missä ja mistä teen maisterini, mutta onneksi asioilla on tapana järjestyä ja pystyin vaihtamaan tiedekuntaani. Vuosi on ollut rankka kun kaikki kurssit piti suorittaa yhdessä vuodessa, mutta kyllä se on kannattanut. Kerralla pakettiin:)

   Kaikista ihaninta on ollut huomata, että olen saanut elää tämän elämänvaiheeni rakkaani kanssa. Vähän niinkuin raahasin hänet ekaksi tänne Vaasaan, sitten Malesiaan ja nyt lähdemme yhdessä kotiin <3 Aluksi hän oli aivan kauhusta kankeana, kun heitin ilmoille ajatuksen Vaasaan muuttamisesta. Nyt hän kiittää minua ja on sanonut, että se ehdotus on ollut yksi elämän käännekohdista :)

   Kiitos :*

 18. Ihanaa kuulla että kouluhommat alkavat olla pulkassa! :) Kyllä elämä hymyilee, kun on oikeanlainen asenne – siitä kai se on enimmäkseen kiinni. Tsemppiä uuteen elämänvaiheeseen, gradun tekoon ja tuttuun kaupunkiin palaamiseen!

 19. Kiitos <3Niin, siitä asenteesta se on nimenomaan kiinni. Vuosi sitten en edes ollut varma missä ja mistä teen maisterini, mutta onneksi asioilla on tapana järjestyä ja pystyin vaihtamaan tiedekuntaani. Vuosi on ollut rankka kun kaikki kurssit piti suorittaa yhdessä vuodessa, mutta kyllä se on kannattanut. Kerralla pakettiin:)Kaikista ihaninta on ollut huomata, että olen saanut elää tämän elämänvaiheeni rakkaani kanssa. Vähän niinkuin raahasin hänet ekaksi tänne Vaasaan, sitten Malesiaan ja nyt lähdemme yhdessä kotiin <3 Aluksi hän oli aivan kauhusta kankeana, kun heitin ilmoille ajatuksen Vaasaan muuttamisesta. Nyt hän kiittää minua ja on sanonut, että se ehdotus on ollut yksi elämän käännekohdista :)Kiitos :*

 20. Rakas Sofié: älä nyt huolehdi sähköpostiini vastaamisesta! Sinulla on paljon kiireitä :) Ihanaa ja levollista sunnuntaita myös sinne päähän – ajattelin itse ottaa aivan laiskasti… :)

 21. Ihanaa nähdä että joku muukin säästää kaikki Iittala-laatikot :D Mulla on niitä kaapit täynnä. Tai sulla on tainnu olla mielessä tuleva muutto niin olet siksi säästänyt. Kovasti tsemppiä muuttopuuhiin, odottelen jo tunnelmakuvia uudesta kodistanne :)

  1. Joo, siis olen säästänyt laatikoita jo yli viisi vuotta. Varsinkin täällä Vaasassa asuessa kun muutto ollut koko ajan takaraivossa, niin olen yrittänyt säästää kaikki laatikot. On ollut niin ihana pakkailla, kun kaikille on ollut oma laatikko. Pakkaaminen ei ole tuntunut ollenkaan niin työläältä :)

   Hih, yritän laittaa heti ennen vappua jo ainakin pienen katsauksen ;)

 22. Ihanaa nähdä että joku muukin säästää kaikki Iittala-laatikot :D Mulla on niitä kaapit täynnä. Tai sulla on tainnu olla mielessä tuleva muutto niin olet siksi säästänyt. Kovasti tsemppiä muuttopuuhiin, odottelen jo tunnelmakuvia uudesta kodistanne :)

 23. Noita kuvia katsellessa, tulin siihen tulokseen että en taida ollakaan niin organisoitu kuin kuvittelin! itselläni ei nimittäin ole mitään astiapaketteja tallella ja olen kyllä vaikuttunut että olet ne noin järjestelmällisesti pakannut :D

  1. Heh, no minulla on aikamoinen itsesuojeluvaisto, sillä inhoan muuttamista niin yritän suojella itseäni kaikin tavoin :D. Aluksi mietin, että heitän laatikot Helsingissä roskiin, mutta olen tässä pakkailessa ymmärtänyt että ehkä en sittenkään. Pakkaaminen noihin bokseihin on nimittäin jopa kivaa :)

 24. Noita kuvia katsellessa, tulin siihen tulokseen että en taida ollakaan niin organisoitu kuin kuvittelin! itselläni ei nimittäin ole mitään astiapaketteja tallella ja olen kyllä vaikuttunut että olet ne noin järjestelmällisesti pakannut :D

 25. Joo, siis olen säästänyt laatikoita jo yli viisi vuotta. Varsinkin täällä Vaasassa asuessa kun muutto ollut koko ajan takaraivossa, niin olen yrittänyt säästää kaikki laatikot. On ollut niin ihana pakkailla, kun kaikille on ollut oma laatikko. Pakkaaminen ei ole tuntunut ollenkaan niin työläältä :)Hih, yritän laittaa heti ennen vappua jo ainakin pienen katsauksen ;)

 26. Heh, no minulla on aikamoinen itsesuojeluvaisto, sillä inhoan muuttamista niin yritän suojella itseäni kaikin tavoin :D. Aluksi mietin, että heitän laatikot Helsingissä roskiin, mutta olen tässä pakkailessa ymmärtänyt että ehkä en sittenkään. Pakkaaminen noihin bokseihin on nimittäin jopa kivaa :)

 27. Oih, mahtavaa että joku MAHTUU säilyttämään kaikki alkuperäispakkaukset jossakin! Mahtuispa tännekin…

 28. Varmasti aika mahtava tunne sinulla nyt, kun Vaasassa asuminen alkaa olla lopuillaan, voin vain kuvitella. :) Kovasti tsemppiä gradun tekoon ja muutenkin onnea kaikkeen tulevaan!

  Taisin muuten aiemminkin kysyä, että missä kosmetologilla olet Vaasassa käynyt(muistaakseni mainitsit Trendyn?). Oletko käynyt siellä jollakin tietyllä henkilöllä? Anteeksi, kun kyselen, mutta mun pitäisi mennä kulmia siistityttämään ja en ole koskaan täällä Vaasassa käynyt, niin siksi mietin, että mihin uskaltautuisin.

  1. Niin, onhan tässä ollut projektia viimeisiksi vuosiksi. Vaikka kivaahan täällä on ollut, mutta kun kaikki on ollut niin väliaikaista. Edes takaisin muuttamista ja kauheeta suorittamista koko ajan. Kiitos samoin <3

   Ennen kävin IhoHudissa, mutta se on mun kosmetologi muutti Helsinkiin, joten siirryin Trendyyn. Olen nyt käynyt kahdella eri ihmisellä. Toinen oli nimeltään kai Marja? Tosi hyviä kumpikin joka tapauksessa. Ei tullut sellaisia horror-mörkö-kulmakarvoja :)

   Joudun nyt värjäämään vapuksi kulmat itse sillä en kerkeä enää kosmetologille...Iiks!

 29. Varmasti aika mahtava tunne sinulla nyt, kun Vaasassa asuminen alkaa olla lopuillaan, voin vain kuvitella. :) Kovasti tsemppiä gradun tekoon ja muutenkin onnea kaikkeen tulevaan!Taisin muuten aiemminkin kysyä, että missä kosmetologilla olet Vaasassa käynyt(muistaakseni mainitsit Trendyn?). Oletko käynyt siellä jollakin tietyllä henkilöllä? Anteeksi, kun kyselen, mutta mun pitäisi mennä kulmia siistityttämään ja en ole koskaan täällä Vaasassa käynyt, niin siksi mietin, että mihin uskaltautuisin.

 30. Niin, onhan tässä ollut projektia viimeisiksi vuosiksi. Vaikka kivaahan täällä on ollut, mutta kun kaikki on ollut niin väliaikaista. Edes takaisin muuttamista ja kauheeta suorittamista koko ajan. Kiitos samoin <3Ennen kävin IhoHudissa, mutta se on mun kosmetologi muutti Helsinkiin, joten siirryin Trendyyn. Olen nyt käynyt kahdella eri ihmisellä. Toinen oli nimeltään kai Marja? Tosi hyviä kumpikin joka tapauksessa. Ei tullut sellaisia horror-mörkö-kulmakarvoja :)Joudun nyt värjäämään vapuksi kulmat itse sillä en kerkeä enää kosmetologille…Iiks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*