Pasta Carbonara

Poikaystäväni oli viime viikon Lapissa ja jostain kumman syystä siellä tehtiin muutakin kuin laskettiin ;). Sunnuntaina sain sitten tämän nuoren urheilijamiehen kotiin rankalta matkalta. Ennen kuin hän saapui kotiin hän soitti ja kysyi että voisinko tehdä hänelle pasta carbonaraa. Tämä kyseinen pasta on yleensä hänen dagen efter –ruokaansa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suomessa yleensä saa aika kermaista carbonaraa, mutta itse olen oppinut tämän ei niin kermaisen version italialaisilta veljiltäni. Pasta carbonara on ehkä yksi simppeleimmistä ruoista mitä voi tehdä.  Ainekset löytyvät varmasti pekonia lukuun ottamatta melkein jokaisen jääkaapista. Simppeliydestään huolimatta, on pasta todella raskas ja rasvainen, joten tätä pastaa ei syödä ihan joka päivä-vain kriisitilanteissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Recently Updated511

Tarvitset:

Pastaa

Pekonia (1 paketti riittänee)

3 Munaa

2 dl kermaa

100 g parmesaania

Suolaa

Pippuria

Laita pastat kiehuvaan veteen ja lisää veteen suolaa. Paista pekoninpalaset rapeaksi. Kun pastat ovat pehmenneet, lisää ne isoon kattilaan rapeiden pekoninpalasien kanssa. Lisää kerma.   Sekoita kananmunat ja suola keskenään. Ota pastaseos pois liedeltä ja lisää kananmunaseos nopeasti sekaan. Lisää parmesaania reilusti. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.

Niin kuin reseptikin sen jo varmasti kertoo, ei carbonara ole mitään terveysruokaa. Sen takia se onkin enemmänkin sellaista lohturuokaa, joka toimii tällaisten rankkojen laskuviikkojen pelastajana. Varmaan ihan hyvä, että poikaystävälläni ei ole näitä Levin reissuja ihan joka viikko ;)

 _____________________________________________

My boyfriend was last week in Lapland, and not that surprisingly he did there also something else than snowboarding. On Sunday I got my young athlete back and before he came home he called me that if I could do pasta carbonara. He is usually very strict with his diet, but carbonara goes in these kinds of circumstances ;)

You will need:

Pasta

Bacon

3 eggs

2 dl of cream

100 g of Parmesan

Salt

Pepper

Put the pasta in boiling water and add salt. Cook the bacon until crispy.  When pasta is ready, add it in a large pan with crispy bacon. Add cream.  Mix the eggs and salt together. Take the pasta mixture from the heat and add the egg mixture quickly into it. Add plenty of Parmesan cheese. Season the pasta with salt and pepper.

You may also like

12 Comments

  1. Perfect! If I tell you that is perfect, you must believe me because I know everything about Italian food hahah:)http://9lla.it/

    1. Olen ostanut nuo lautaset jo lopettaneesta sisustuskaupasta kuin Zano (oli ennen Helsingin Annankadulla).

      Lautasia tosin myydään edelleen sisustuskaupoissa ja lautaset tulevat Tansakasta ja niiden merkki on Lifestyle :)

  2. Olen ostanut nuo lautaset jo lopettaneesta sisustuskaupasta kuin Zano (oli ennen Helsingin Annankadulla).Lautasia tosin myydään edelleen sisustuskaupoissa ja lautaset tulevat Tansakasta ja niiden merkki on Lifestyle :)

  3. Vaikka tällä hetkellä on pastakiintiö täynnä – ihme juttu, kun luulisi sitä syövän pastaa ihan hulluna, jos asuu Italiassa – niin carbonara näyttää kyllä hyvältä…

  4. Vaikka tällä hetkellä on pastakiintiö täynnä – ihme juttu, kun luulisi sitä syövän pastaa ihan hulluna, jos asuu Italiassa – niin carbonara näyttää kyllä hyvältä…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*