Parvekkeella

eli minipuutarhassani.

Olen aina silloin tällöin vilautellut Ranskan kodista pikkupaloja. Parvekkeelta on varsinkin tullut updatea Instagramiin useamminkin, sillä se on kodin ainut paikka, joka näyttää minulta. Muut nurkat ovat vielä aika rempallaan ja sisustusjutut mietinnöissä. Pampula kun ei ole täällä arkisin koskaan, niin tästä ei ole kehittynyt mitään sievää pariisilaiskotia, vaan ns. matkalaukunvaihtopiste.

Noh, onneksi saan täällä siis aika vapaat kädet ja muutamia muutoksia olen tänne jo tehnyt.  Verhot ovat menneet vaihtoon ja keittiöön on tullut uudet kaapit. Mitään sen suurempaa remonttia täällä ei tosin olla tekemässä, sillä haaveissa olisi kumminkin muuttaa Pariisista pois. Itse kun on tottunut hyvään, niin skandinaavia on tietenkin ykkössijalla. Pääasia kumminkin on, että jenkkeihin ei olla muuttamassa ikinä.  

 

Te tiedätte, että olen hyvin tykästynyt kasveihin ja kukkiin, mutta jostain syystä ne eivät oikein pysy käsissäni hengissä. Olen teiltä monesti kysellyt hoito-ohjeita, sillä moni siellä ruudun takana on onnekseni ollut ihan ammatikseen viherpeukalo. Noh, on aika monet kasvit siltikin ehtineet jo parvekkeellani kuolla, mutta onneksi yksi asia on täällä Suomea edullisempaa ja ne ovat kukat ja kasvit.

 

Itse vähän tosin ihmettelin, että täällä ei ole oikein sellaista kunnollista kauppaa puutarhatarvikkeille. Rautakauppoja löytyy, mutta varsinaisesti mitään esimerkiksi suosikkiani ruotsalaista Granitia ei löydy. Tai mitään vastaavaa. Olen lähinnä käynyt antiikkimarkkinoilla bongailemassa ruukkuja ja pulloja, jotta parveke näyttäisi vähän kivammalta.  Nyt Parveke näyttää mitä kuvissa (vielä hetken ainakin) ;)

You may also like

9 Comments

 1. Ah, la vie si agreable!

  Btw, mun Pariisin vuokraemännällä oli kattopuutarha ja hän ainakin kävi tuolla (linkki). Eli hollantilaisten Hemassa. Löytyy no, jostain ostarilta ei centrestä. Kyllä noilla parvekkeilla kasvatetaan tomaatteja ja muita. Ja oisko Lafayettella kanssa puutarhaosasto? Voin kysellä tädiltä:)

  http://www.hema.fr/magasin/loisirs

 2. Kiinnostus heräsi: miksi Skandinaavia on parempi kuin Pariisi asuinpaikkana? Toki ymmärrän, että työmatkat on pitkiä ja vuokra ehkä kalliimpi mutta… Minulla oli sellainen mielikuva, että haluat nimenomaan asua Pariisissa.

 3. Kiitos – se on minikeitaani :)

  Joo, näin olen lueskellut, että se vuodenaika vaihtui ihan kertaheitolla ?

  Iloisia istutuspuuhia :)

 4. Heippa,

   

  oh, löytyykö Hemakin täältä? Voi miten ihanaa! No on kai siellä, mutta se ei ole mitään ihanaan Granitiin verrattuna ;)

 5. Heippa,

  joo hetken täällä asuu vaikka päälläseisoen, mutta ei tämä mikään unelmapaikka ole. Moni aina harhaantuu niihin turistikuviin vaaleanpunaisine taivaineen ja vadelma leivoksineen.Valitettavasti arki ja todellisuus on kumminkin aika karu. Kodittomia joka puolella ja ihmisillä on ihan erilainen hätä mitä Suomessa.

  Nyt me asutaan ihanalla alueella, mutta edes kaksi suht hyvin toimeentulevaa ihmistä ei pysty täältä asuntoa normaaleilla neliöillä ostamaan. Kun neliöhinta on yli 10 000 niin ei voi edes kuvitella täällä kotia kivalla alueella. Sen takia minä haluaisin esimerkiksi Amsterdamiin tai Kööpenhaminaan. Tukholma ja Helsinki olisivat myös listalla :)

  Kyllä sitä vain suomalaistyttö arvostaa puhtautta ja turvallisuutta – merta sekä mustikoita :)

   

 6. Ihana pieni parveke :) Vaikka Pariisi on yksi suosikkikaupungeistani, niin en ole koskaan haaveillut siellä asumisesta – ainakaan tosissaan eikä se ole meille edes käytännössä mahdollista. Olen kuullut samaa Lontoosta – kalliit neliöhinnat, jopa vuokrat keskustan tuntumassa ovat pilvissä, kodittomia sielläkin ja työmatkat pitkiä. Mutta lomailuun molemmat kaupungit taipuvat paremmin kuin hyvin. Kukat ja kasvit voisivat olla Suomessakin edullisempia. Alkukesästä varsinkin meinaa mennä vararikkoon pelkällä puutarhamyymälä käynnillä, huoh… – Merja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*