Pariisin joulumarkkinat

 

 

Olen mukana Momondon ja kahden muun bloggaajan kanssa jouluun liittyvässä yhteistyökampanjassa, jossa me lähdimme etsimään joulufiilistä vähän kauempaa. Vietän joulun tänä vuonna Pariisissa ja sen takia etsin joulua omalta osaltani Ranskasta. Viikonlopun olin lomailemassa Normandian jylhissä maisemissa, jossa kiertelin pikkuruisia kaupunkeja, mutta nyt olen taas takaisin täällä Pariisissa ja valmistautumassa vähän erilaiseen jouluun.

Ranskassa ollessani olen kiertänyt paljon erilaisia joulumarkkinoita ja niitähän täällä riittää. Pariisissa niitä on todella monessa paikassa ja valitsinkin Montmartren sen takia, että sieltä näkee koko Pariisin. Näissä Pariisin joulumarkkinoissa on vielä se hyvä puoli, että ne jatkuvat vielä joulunkin jälkeen, eli jos olette tulossa tänne uudeksi vuodeksi, niin saatte vielä palan ranskalaista joulua.

Olen aiemmin käynyt Champs Élyséen joulumarkkinoilla ja sen takia tällä kerralla suuntasin Montmartrelle ja vähän pienimuotoisemmille joulumarkkinoille. Kävin siellä torstai-iltana ja siellä ei ollut juurikaan ketään. Sain ihan rauhassa tutkia kojuja ja ihastella kauniita valoja, eikä kukaan ollut tuuppimassa minua eteenpäin tai että olisi väentungoksessa pitänyt puristaa käsilaukusta. Siellä kun ei ollut juuri ketään <3

Olen tässä vasta ihan muutaman vuoden sisään innostunut kastanjoista ja ne ovat vähän niin kuin ranskalaisille meidän rusinat ja maapähkinät. Täällä on kastanjoita joka kulmassa ja niiden tuoksu ja lämpö virittelee kivasti joulun tunnelmaan. Se mikä on myös ehkä enemmän minua, on joulumarkkinoilla tarjoiltava kuplajuoma. Lämmintä viiniä on myös tarjolla, mutta se ei ole migreenipotilaalle se kaikista otollisin lämmike. Mieluummin popsin lämpimiä kastanjoita ja poksautan kuplajuoman ja huuhtelen kastanjat kuplin.

You may also like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*