Pariisiin kevät, eikun syksy

Vaikka suurin osa elokuusta meni Etelä-Ranskassa ja Luxemburgissa, sain onneksi palasen parhainta Pariisia. Elokuu on ehdottomasti paras aika olla Pariisissa. Ilma on lämmin ja kaupunki on tyhjillään pariisilaisista. On hassua, miten suurkaupunki voikaan mennä niin hiljaiseksi.

Avec Sofié blog l August in Paris is the best month

Avec Sofié blog l August in Paris is the best month

Kotikatumme liikkeitä ja ravintoloita suljetaan myös elokuun ajaksi, yläkerran naapurit lähtevät metelöimästä Italiaan ja kaupungilla vaeltelee vain turisteja. Nämä kuvat ovat otettu elokuun alussa keskellä viikkoa ja päivää Palais Royalilta. Ja niin kuin kuvista näkyy, on kaupunki täysin hiljainen.

Avec Sofié blog l August in Paris is the best month

Nyt muutaman viikon Luxemburgissa asuneena, huomaan elämänmenon erot täysin. Luxemburgissa elämä on jokseenkin samanlaista mitä Suomessa ja arkisin elämä sijoittuu enemmän kotiin ja töihin, kun taas Pariisissa kaikki oikeastaan tapahtuu kodin ulkopuolella. Tällaista elämänmenoa olen itseasiassa Pariisissa kaivannut. Tuntuu, että täällä voi jokseenkin hengittää eikä suurkaupungin meininki väsytä. Vaikka työpäivät venyvät yleensä täällä aika pitkiksi, on elämä jollain lailla tasapainoisempaa, kun tietää mitä seuraavaksi tapahtuu.

Avec Sofié blog l August in Paris is the best month

Minua oikeasti pelotti, että miten raksuni oikein viihtyy tällaisessa hiljaisemmassa paikassa, mutta hän on nyt ollut täällä kanssani melkein koko ajan ja onnekseni hän näyttää löytäneensä myös oman rytminsä ja elämänmenonsa myöskin pienemmässä kaupungissa. Hän kun rakastaa suurkaupunkeja ja minä taas pienempiä paikkoja. Tämä järjestely mikä meillä on tällä hetkellä, on oikein toimiva, sillä hän pääsee kätevästi työmatkoille suurkaupunkeihin ja palaa tänne rauhaan ja landelle luokseni aina reissujen jälkeen.

Avec Sofié blog l August in Paris is the best month

Totta kai aina välillä töiden jälkeen olisi kiva astua metrosta ulos kotikadulle ja istahtaa iltateelle, mutta kyllä sen voi Luxembourgissakin tehdä. Olen tällä viikolla nimittäin harjoitellut parkkihalleihin parkkeeraamista ja etsinyt kivoja kahviloita ja teehuoneita Luxemburgista töiden jälkeen. Tämä autoilu on minulle myös aika uusi asia, sillä en ole ollut mikään autojen suurin ystävä. Olen aina toivonut, että autot eivät kuuluisi lifestyleeni, mutta toisin kävi. Nyt minä ja oma pieni Fifini hurjastellaan pitkin Luxin motareita ja peltoteitä.

Avec Sofié blog l August in Paris is the best month

Avec Sofié blog l August in Paris is the best month

Onneksi Pariisi on ihan tuossa lähellä, niin pääsen sinne viikonloppulomille silloin kun haluan. Näitä kuvia katsellessa tuli jopa pieni ikävä. Täytyy tosin todeta, että täällä on kaikki niin mallillaan, että en ole pitkään aikaan ole ollut kaikilla elämän osa-alueilla näin tyytyväinen elämääni.

You may also like

2 Comments

 1. Voi vitsi. Mehän nyt oltiin siellä Pariisissa. Sillä yllätysreissulla jonka järjestin. Olin varautunut likaisuuteen ja töykeisiin ihmisiin, ei ollut kumpaakaan! Olin niin positiivisesti yllättynyt koko kaupungista että vieläkin olen ihmeissäni. Ja tosiaan, mikä loistava aika tämä elokuu oli mennä! Toki niissä tietyissä paikoissa turisteja oli, mutta ei mitään älytöntä ryysistä niissäkään (Eiffel, Notre Dame jne.) Ja monin paikoin todellakin ihanan rauhallista. Nautimme todella! Ihmiset olivat myös aivan eri palveluasenteella kuin Nizzassa vuosi sitten. Löydettiin myös ihan kivoja ruokapaikkoja, eikä oikeastaan yhtään ruokapettymystä tullut. Ja ne kahvilat! Se oli kai se sun kotikatu jossa käytiin kahvilla useamman kerran. Ja paras juttu koko reissussa oli ottaa käyttöön ne kaupunkifillarit! Vedettiin niillä käytännössä koko aika. Ei oltais missään nimessä ehditty nähdä niin paljon tuossa ajassa jos oltaisiin menty vaan metrolla. Jäi hyvä mieli, vaikka ymmärrän että siellä asuminen on ihan toinen juttu

  1. Heippa, ihanaa, että olitte <3 Siis elokuu on ihan paras aika olla Pariisissa, sillä se on niin rauhallinen kun pariisilaiset ovat poissa ja lomailemassa. Harmittaa ihan, että en ollut siellä elokuussa enemmän.

   Ihanaa, että kävitte kotikadullani <3 Niin, Pariisissa asuminen on tosiaan ihan eri juttu. Jos asuisimme vähän kauempana keskustasta olisin varmasti onnellisempi siellä, mutta sitten työmatkat olisivat kertakaikkisen älyttömät.

   Ne kaupunkifillarit on parasta! Ja elokuussa niillä on turvallista ajella.

   Olen niin onnellinen, että lähditte reissuun kaikesta huolimatta ja kuulostaa siltä, että nautitte Pariisista ihan todella paljon <3

   I'm so happy <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*