Pariisi ja Marché aux puces

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi asia mikä Pariisissa asumisessa on tosi ihanaa, on se että jokainen viikonloppu voi tuntua minikaupunkilomalta. Kaupungissa on niin paljon nähtävää, että jo pelkissä kaupunginosien opettelussa menee helposti vuosi. Eilen meitä hellittiin upealla hellekelillä, joten olimme koko päivän ulkona, aamu kymmenestä ilta yhdeksään.

marche1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

marche3

Otimme metron ehkä siihen ei niin kehuttuun kaupunginosaan, 18:sta. Vaikka se kaupunginosa ei ole ehkä se viehättävin muuten, on siellä ne Pariisiin kehutut antiikkiputiikit. Marché aux Puces on monille Pariisiin turisteille tuttu, sillä tuota valtavaa antiikkikeidasta hehkutetaan niin matkaoppaissa kuin – blogeissakin. Olen käynyt siellä nyt yhteensä kolmisen kertaa ja se on todella ihana paikka, vaikka antiikkia ei sinänsä keräilisikään.

Alue on valtava ja menee hetki ennen kuin löytää helmiä ns. rojujen seasta. Liikkeitä on laidasta laitaan. On todella hohdokkaita putiikkeja, ja sitten myös vähän vähemmän loisteliaita. On vintageliikkeitä, kristallikauppaa ja vaikka vanhoihin kahvipurkkeihin erikoistuneita myyjiä. Siis ihan kaikkea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

marche5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marché aux Puces tuntuu jo sijaintinsa vuoksi hyvin kaukaiselta, ja kun siellä eilen tallustelimme samalla kun aurinko porotti kuumana taivaalla, niin tuli fiilis kun olisin ollut Etelä-Ranskassa. Siellä saa ajatukset ihan muualle kun ihastelee vuosisatoja vanhoja esineitä. Markkina-alue on myös hieman petollinen, sillä äkkiä sitä onkin miettimässä, että mitä kaikkea sitä voisikaan haluta.

Olen etsinyt antiikkista baarikärryä kukkapöydäksi olohuoneeseen. Näin Pinterestissä tämän kuvan, enkä ole saanut kärryä mielestäni. Eilen vastaan tallusteli muutama vaihtoehto, mutta ei sitä täydellistä yksilöä. Eli etsintä jatkuu edelleen :)

You may also like

1 Comment

  1. voi kun pääsisi kiertelemään pariisilaisia antiikkikauppoja. En ole koskaan kaynyt ranskassa mutta kaikki ranskalainen on jotenkin minulle niin tärkeä. Opiskelen myös itsenäisesti ranskan kieltä jotta jos ja kun pääsen siellä käymään osaisin puhua :)
    Blogisi on ollut jo monta vuotta tuttu mutta luiskelin sitä sillöin tällöin. Nyt taas löysin ja tykkään :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*