Pari sanaa ja kynttilää

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiitos teille kommenteista Diptyque-postaukseeni. Oli itseasiassa hauska nähdä miten veikkaukseni oli mennyt oikein. Olin aina ajatellut, että minulla joko saman ikäisiä tai hivenen vanhempia lukijoita, sillä huomaan sen jo postausten kommenteista. Te pidätte ehkä vähän aikuismaisemmista aiheista ja sen takia täällä ei yleensä mitään “new in” -juttuja olekaan.

Oli myös hyvä huomata, että moni teistä on äiti. Vaikka en äiti ole tai siitä mitään tiedä, mutta ainakin voin kirjoittaa siihen liittyviä matkavinkkejä lapsikulmalla tai vaikkapa eroavaisuuksista mitä silmämääräisesti täällä Pariisissa huomaan. Niitä eroavaisuuksia nimittäin tulee vastaan ihan koko ajan.

Moni teistä myös halusi kuulla koulutukseen ja työhön liittyviä juttuja. Moni aina luulee, että olen valokuvaaja tai jollain lailla luovalla alalla. Vaikka ehkä vähän taiteellisempi tapaus olen, päivätyöni ei ole kovinkaan taiteellinen. Töihin liittyvä juttu on itseasiassa tulossa tällä viikolla.

Olin aina luullut, että Pariisin höpötykset eivät teitä kiinnosta. Oli hassua huomata, että tässä asiassa olin aivan väärässä. Eli höpöttely jatkukoon.

Kauneuteen ja muotiin liittyviä juttuja toivoitte myös ja sellaisia saatte jo tällä viikolla. Yritän nyt olla vähän parempi tässä katumuotikuvaamisessa joten yritän myös pysäyttää ihmisiä kadulla, jotta saisitte ihan erilaista inspiraatiota mitä blogissani normaalisti on. Täällä kadut sen kuin kuhisevat inspiraatiota sekä kauneutta.

Mutta kuka saakaan kynttilät? Ne nimittäin matkaavat tänään mukanani Helsinkiin. Toivottavasti tuoksut ovat hyvät, sillä en millään ehtinyt käydä niitä vaihtamassa. Voin toki tehdä sen myös tämän viikon jälkeen ja lähettää ne Pariisista, jos joku muu on enemmän teidän nenälle.

Maya:

“Pariisi on ykkönen kohteena jonne haluan matkustaa aina uudelleen – vaikka olisin juuri sieltä kotiutunut. Eli Pariisi -jutut kiinnostavat, jatka ihmeessä niitä. Viihdyn keittiössä ja kokeilen mielelläni uutta, joten ruokajutut ja reseptit ovat aina tervetulleita… No jaa, lisäksi pidän tyylistäsi joten lopputulos taitaa olla, että älä muuta mitään.
Itse olen plus kolmekymppinen finanssialalla työskentelevä nainen Espoosta.”

Jaana:

“Blogisi on ihanan raikas ja rehellinen kaiken pinnallisuuden vallatessa blogimaailman. Tykkään kaikista kauneuteen liittyvästä, sisustusasioista ja ihan normaalista arjesta, ripauksella luksusta! Olen pian keski-ikäistyvä kahden tyttären äiti. Luen paljon blogeja, mutta harvan seurassa olen viihtynyt vuosia. Sinä olet pysynyt matkassa! “

You may also like

7 Comments

 1. Jee! Superkiva yllätys! Mä luotan sun tuoksunenään ja olen iloinen sun valitsemastasi kynttilästä joten ei tarvetta vaihtaa, saati lennätellä edestakaisin Suomen ja Ranskan välillä. Laitanko vielä meilillä osoitteeni sulle?

 2. Voi ei… unohdin osallistua tuohon ihanaan kynttiläarvontaan. Mitä nuo kyseiset kynttilät maksavat Pariisissa? Mietin josko tilaisi moisia jostain mutta näyttävät esim. Nordstromilla maksavan reilut 50 euroa…

  terkuin Marja nelkyt ja risat jolle kolahtavat about kaikki postausaiheesi :) Pariisista on ihana lukea ja haaveilla joskus pääsevänsä kyseiseen kaupunkiin. Sisustus- ja ruokapostaukset myös tosi kivoja – kuten kaikki muukin!

  1. Heippa,

   no voi nenä tosiaan ;)

   Kynttilät maksavat 42-48e eli aika samoissa liikutaan.

   Ihana kuulla. Kiitos kun kerroit itsestäsi ja jaoit toiveesi :)

 3. Hei Sofie, kaipaisin pikaisesti vinkkejäsi, kokenut Italian matkaaja kun olet. Olen Italiassa Toscanan alueella pienemmässä kaupungissa. Tippikulttuuri hämmentää, lähinnä ravintoloita ja kahviloita tarkoitan. Matkaoppaissa ja netissä lukee hyvin ristiriitaista tietoa. Sanotaan, että kun kattausmaksu (ja palvelumaksu) velotetaan, ei lisänä tarvitsisi jättää juomarahaa. Hyvästä palvelusta voisi kyllä jättää. Toisaalta sanotaan, että turistien odotetaan jättävän joka tapauksessa.

  Kertoisitko, miten tämä oikeasti menee, ja jos juomarahaa tulee kattausmaksun ja palvelumaksun lisäksi jättää, mikä on sopiva summa? En haluaisi olla epäkohtelias vieraassa maassa, mutta en myöskää haluaisi suoltaa kymmeniä euroja ylimääräistä menemään, jos siihen ei ole tarvetta. Kiitos!

  1. Heippa,

   tippiä jätetään, mutta se ei ole pakollista. Muutama euro riittää, mutta ei mitään senttejä. Se on ennemminkin kiitos kuin pakko :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*