Paremmat unet – parempi elämänlaatu

Avec Sofié blog l Philips Somneo light

*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Philips

Vaikka en ole koskaan kokenut sitä millaista on elää alle puolivuotiaan lapsen kanssa, voin kuvitella, millaiselta uuvuttava väsymys tuntuu. Kirjoitin aikaisemmin, että Pariisi oli minulle kuin äitiyssimulaattori, sillä en nukkunut yhtään kokonaista yötä tai edes pidempiä pätkiä moneen vuoteen siellä ollessa. Vanhat puulattiat, naapurin erikoinen elämänrytmi sekä kolme metrolinjaa asunnon alapuolella takasivat sen, että en nukkunut käytännössä kuin pätkittäin muutaman tunnin yössä.

Avec Sofié blog l Philips Somneo light

Jokainen joka on kokenut saman, voi varmasti yhtyä minuun ja todeta, että ei ole suurempaa luksusta kuin hyvät yöunet. Olisin välillä antanut mitä tahansa, jos olisin voinut mennä ystävilleni tai hotelliin yöksi ja nukkua kunnolla. Nukkumattomuuteni takia rakastinkin olla Suomessa pidempiä aikoja, sillä opin arvostamaan Helsingin hiljaisuutta enemmän kuin mitään muuta.

Uskon, että unettomuuteni myös muutti persoonaani, sillä hermoni kiristyivät pienemmistäkin asioista helposti. Ymmärsin myös kiukkuisia pariisilaisia paremmin, sillä taisin muuttua heidän kaltaisekseen aina silloin tällöin. Ymmärsin myös miksi ranskalaiset näyttivät niin uupuneilta, sillä pitkät työpäivät, unettomat yöt, tunnit päivittäin metroissa muuttavat kenet tahansa zombiksi, kun elämänilo haihtuu unettomuuden tieltä.

Avec Sofié blog l Philips Somneo light

Omien kokemuksieni takia olenkin ensimmäisenä antamassa aina vinkkejä ystävilleni ja tutuilleni, sillä tiedän miten paljon unettomuus vaikuttaa koko elämään. Viimeksi viime viikolla yritin auttaa esimerkiksi Monaa nukkumaan paremmin ja ilokseni hän nukkui pitkästä aikaa neljä tuntia putkeen. Koin suurta onnea Monan vuoksi, sillä tiedän niin hyvin miltä unettomuus tuntuu.

Kun muutimme Amsterdamiin, oli asunnon tärkein kriteeri, että asuisimme ylimmässä kerroksessa ja että alapuolella ei menisi metroja. Kumpikin toive toteutui ja kotimme on aivan totaalisen hiljainen – ihan kuin asuisin taas Suomessa.

Avec Sofié blog l Philips Somneo light

Olen tehnyt paljon erilaisia muutoksia elämääni, jotta saisin paremmat unet. En syö tai juo enää tiettyjä ruoka-aineita, lopetan liikunnan kahdeksalta illalla, rentoudun ennen kuin menen nukkumaan enkä tuo mitään laitetta makuuhuoneeseen, joka saattaisi häiritä untani. Makuuhuoneesta on meillä tosin löytynyt aiemminkin Philipsin Wake-Up Light, mutta yhteistyön mukana sain uuden Somneo -herättäjän/nukuttajan.

Kaikki tietävät, että miltä tuntuu herätä talvella pimeässä huoneessa herätyskellon ääneen suoraan unesta. Ei kivalta.  Somneo Wake-Up Light herättää hellästi valon sekä äänen avulla. Suosittelen varsinkin kaikille torkuttajille tämänkaltaista herätystä, sillä olo on niin paljon virkeämpi saman tien, kun heräämisprosessi tapahtuu valon ja äänten avulla pikkuhiljaa eikä yhtäkkiä.

Itselle ehkä tärkeintä unenlaadun kannalta on nukahtaminen. Saattaa kuulostaa nyt himan robottimaiselta, mutta minulla on omat rutiinini, että uneni ei häiriinny. Nykyään en enää esimerkiksi uskalla juoda vihreää tai valkoista teetä ennen kuin menen nukkumaan, sillä ne sekoittavat elimistöni ihan totaalisesti. Menetän yöuneni helposti, joten lopetan myös syömisen ja liikkumisen hyvissä ajoin ennen kuin menen nukkumaan. Minun pitää tosin pitää huoli, että olen syönyt proteiinipitoista ruokaa illalla, sillä ilman kunnollista ruokaa, alkaa sydämeni pamppailemaan enkä saa sen takia unta.

Avec Sofié blog l Philips Somneo light

Somneo Wake-Up Lightissa on myös auringonlaskusimulaattori, joka auttaa minunkaltaistani Duracell pupua rauhoittumaan ja keskittymään siihen olennaiseen, eli nukahtamiseen. Auringonlaskunsimuloinnin keston voi itse määrittää ja väriskaala vaihtelee kirkkaan keltaisesta pehmeän punaiseksi.

Avec Sofié blog l Philips Somneo light

Somneo Wake-Up Lightissa on myös RelaxBreathe -toiminto, josta voit valita yhden seitsemästä hengitysrytmistä. Tämänkaltainen rentoutumiskeino on nimenomaan meille, ketkä pitävät joogasta sillä hengitystä kuunneltaessa on keskityttävä ja samalla osattava työntää kaikki muu mielestä pois.

Avec Sofié blog l Philips Somneo light

Somneon kautta saa myös ladattua kännykän, mutta en ole tätä toimintoa itse kokeillut, sillä kännykkä ei ole kanssani samassa huoneessa öisin. Puhelimen räpläilyn lopettaminen klo:21 eteenpäin on ehkä suurin neuvoni kaikille, jotka kokevat itsensä levottomaksi iltaisin. Puhelimeen tuijottelu vie myös aikaa parisuhteelta ja saa ajatukset pois hetkestä. Vaikka elän ja hengitän blogistani ja muista kanavistani, ovat iltaiset some-hetket pannassa.

Jos aamuiset herätykset ovat vaikeita tai illalla on vaikea rentoutua ennen nukkumaanmenoa, on Somneo hyvä apu sinulle. Herääminen pikkuhiljaa valoon ja linnunviserrykseen on ihan erilainen kokemus varsinkin nyt keskellä talvea, kuin että herätyskello menee päälle yhtäkkiä pimeässä huoneessa. Lupaan, että torkutus vähenee ja olo paranee, kun keho herää pikkuhiljaa. Rentoutuminen ennen nukahtamista on ainakin minulle todella tärkeää, sillä siten yritän päästä eroon stressaavista ajatuksista ennen kuin menen nukkumaan. Sen takia valon kautta rentoutuminen on hyvä tapa saada keho ymmärtämään, että on aika hidastaa ja nukahtaa.

Jos herätysvalo kiinnostaa enemmän, niin kurkkaa tämä video. Philipsin herätysvaloja on markkinoilla paljon erilaisia ja ne ovat saatavissa joko hypermarketeista tai elektroniikkaliikkeistä. Oma Somneo Wake-Up light on tullut kauppoihin eilen ja sitä löytyy Verkkokaupasta ja Gigantista.

You may also like

4 Comments

 1. Moi! Hieman myöhässä tulen onnittelemaan uudesta kodista ja kaupungista. On ollut ihana blogin ja somen välityksellä huomata, miten aidon onnelliselta vaikutat siitä, että asiat järjestyivät noin <3 Asuin itse muutama vuosi sitten Belgian flaaminkielisellä alueella (joka muistuttaa mielestäni kovasti Hollantia) ja viihdyin siellä ihan mielettömän hyvin. Blogisi kautta onkin nyt kiva palata sen seudun tunnelmiin. Uusi kotikaupunkisi on mielestäni vaikuttanut myös blogiisi erittäin positiivisesti ja tänne on heijastunut jotenkin todella hyvä fiilis (en toki tiedä, onko tämä vain omassa päässäni, mutta näin olen sen itse lukijana kokenut:)). Innolla olen seuraillut uusia sisustus- ja lifestylejuttuja ja pakko vielä erityisesti kehua, että viimeaikaiset instastoriet ovat olleet tosi kivoja ja antaneet jotenkin vielä entistä helpommin lähestyttävän kuvan. Kiitos ihanasta blogista ja mukavaa joulun odotusta!

  1. Heippa,

   ja kiitos paljon kommentistasi – otan sen ilolla vastaan.

   Siis me olemme olleet käymistilassa kaksi vuotta minusta johtumattomista syistä ja olen ollut henkisesti niin kovilla kun en ole tiennyt missä tulen olemaan. Ehkä elämäni vaikein osio enkä toivo tietämättömyyttä kenellekään. Moni voi expat-elämässä kokea saman ja tiedän miten ikävältä se tuntuu. Juhlimme juuri pari päivää sitten, että en ole itkenyt kohta kuukauteen :D Pariisissa elo oli vaikeaa, mutta vaikeammaksi sen teki nimenomaan se tietämättömyys ja asiat joihin en voinut millään tapaa vaikuttaa.

   Uskon, että Hollanti tuo kivan lisän blogiini, kun tunnen paikan jo nyt kodikseni. Olen joka päivä iloinen, että saan olla täällä. Kiitin jopa mieheni esimiestä itkusilmässä, että saimme vihdoin muuttaa tänne. Uskon myös, että Hollanti on blogin kannalta hyvä asia, sillä täällä on niin hyvät ruokakaupat sekä monikulttuurisuus näkyy niin senkin takia blogiani on varmasti kivempi seurata kuin pakopaikastani Rivieralta. Riviera on ihana lomakohde, mutta ei siellä ole kulttuuria tai talvella kovastikaan tekemistä. Aurinko kyllä, mutta muuten en pystyisi siellä asumaan koko aikaisesti.

   Ihana kuulla, että on tullut helpommin lähestyttävä kuva. Olin vähän jumissa juurikin tämän muuttoasian kanssa monta vuotta, niin en oikein uskaltanut olla oma itseni. En halunnut itkeä teille Pariisista enkä myöskään ehkä ollut kovinkaan inspiroitunut, kun mietin koko ajan, että mitä seuraavaksi.

   Kiitos niin paljon kommentistasi ja ihanaa joulua <3

 2. Hyviä vinkkejä! Samaa mieltä, että blogisi on ollut viimeaikoina todella inspiroiva. Sitten pieni lohdutuksen sana vielä: muista syistä johtuva unettomuus voi olla kyllä paljon pahempaa kuin vauvan aiheuttama! Vauvan kanssa tietää aina, että kaikki vaikeatkin vaiheet helpottavat lopulta (vaikka niiden jälkeen tulee taas uusia vaiheita). Jos imettää öisin, niin sen lisäksi että vauva yleensä rauhoittuu siihen nopeasti, niin imetys hormonit auttavat myös äidin uneen takaisin helpommin (ainakin jos vertaa siihen että olisi herännyt naapurin mölinään). Toki vauvat ovat keskenään hyvin erilaisia! Ihanaa joulun odotusta!

  1. Heippa,

   kiva kuulla!

   Veikkaan, että olen vihdoinkin vapautunut ja voinut tehdä koti-juttuja, ruokaa ja muutenkin olla oma itseni :) En voinut teille niin moneen vuoteen oikein puhua miten asiat oikeasti olivat.

   Niin, totta. Naapurin kanssa se ei helpottanut, päinvastoin. Lopuksi en enää pystynyt olla meidän Pariisin kodissa ollenkaan, kun elämä meni ihan ylösalaisin, kun en saanut nukkua. Kokoaikainen väsymys on ikävä tunne ja saa kyllä mielen maahan. Olen niin onnellinen, että nyt saan nukkua yöni ihan rauhassa täydessä hiljaisuudessa eikä talokaan tärise!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*