Paremman arjen niksit (+arvonta)

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’Libero’ title=’Paremman arjen niksit (+arvonta)’]

* Collaboration: Indiedays ja Lotus Just 1

 

Monille meistä ja varsinkin minulle arki on todellista luksusta. Olen onnellisimmillani kotona, sillä kun viimeiset vuodet ovat menneet enemmän ja vähemmän siellä sun täällä, ei mikään tunnu paremmalta kuin olla kotona ja tehdä arkisia asioita.  Sain Lotus Just 1:lta haasteen kaupallisen yhteistyön merkeissä kertoa omat niksini, että mitkä asiat tekevät arjestani luksusta. Pienillä asioilla kun voi olla niin suuri merkitys omaan elämään. Olen täten mukana Indiedaysin ja Lotus Just 1:n kampanjassa ja kerron mitkä pienet asiat ja hetket tekevät arjestani paremman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

arki4

Aamuni alkaa yleensä kylpyhuoneesta, joten jotta päivä alkaisi hyvin, on kylpyhuoneen oltava siisti ja toimiva. Kylpyhuoneemme on harmaa, joten se on enemmän kuin omaan makuuni. Isot harmaat kaakelit peittävät kivasti pölyt ja murut, jos ei ehdi tehdä viikkosiivousta. Lattialle on ihana laittaa pehmoinen matto, jonka päällä on mukava seisoskella aikaisin aamulla tai suihkusta tulleena. Juon yleensä myös aamukahvini kylpyhuoneessa samalla kun kuivailen hiuksiani ja meikkailen. Taustalla kuuluu musiikki, kahvi on kupissa ja iho on raikas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kunnollinen aamiainen vie pitkälle päivään ja sen takia panostan siihen paljon. Usein huomaan olleeni syömättä iltaan asti, kun aamiaiseni on ollut runsas ja monipuolinen.  Marjat jogurtin kera tai chia-kupit ja tuorepuristettu mehu kuuluvat omaan arkiaamiaiseeni.

chia2

Erilaiset kasvit ja kukat tuovat arkeen piristystä, joten kasveja ja kukkia on ripoteltu ympäri kotia. Yleensä kylpyhuoneet ovat aika pimeitä ja kasvit eivät siellä kovinkaan mielellään elä. Halusin kylpyhuoneeseen kumminkin hivenen vihreää ja oma pieni kaktukseni on elellyt siellä mainiosti viimeisten kuukausien ajan ilman kastelua. Huonekasveja löytyy kotoa myös muutenkin melkein joka huoneesta ja ne luovat eloa ja raikkautta kotiin. Perjantaisin haetaan vaasiin leikkokukkia, keväisin kylvetään yrttejä ja kesäisin ihaillaan sitruuna- ja oliivipuita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siisteys on minulle tärkeää ja jos tavarat eivät ole järjestyksessä, voin huonosti. Sen takia arjesta tekee luksuksen se, kun tiedän, mikä tavara on missäkin eikä tavaroiden etsimiseen mene turhaa aikaa. Järjestystä pitää meillä kotona yllä minun lisäksi laatikoiden erottelijat, jotta tavarat eivät huku isoihin säilytysratkaisuihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puhdas pyykki on konkreettinen esimerkki, että jotain on saatu kotona aikaan. Rakastan pyykinpesua ja pyykin silittämistä. Silittäminen on minulle hetki, jolloin laitan aivoni niin sanotusti narikkaan ja ihailen aikaansaannosta silitetyn paidan pinnassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puhtaat meikkisudit helpottavat arkeani ihan älyttömän paljon. On ihanaa, kun voi sutia meikin kasvoille puhtaiden siveltimien avulla. Siveltimien peseminen on minulle myös jollain lailla puhdistava hetki, kun näen meikkivanat lavuaarissa ja siveltimet puhtaana kuivumassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se, että saan syödä illallisen kotona, on minulle todella tärkeää. Ranskassa syödään yleisesti paljon ulkona ja todella myöhään, joten vaapun illalliselta käytännössä suoraan sänkyyn. Täten en tiedä mitään niin ihanaa, kun että saan tehdä ja syödä illallisen kotona. Kokatessa kun stressi ja arki unohtuu makuelämyksien tieltä. Kun myös kokkaan itse, tiedän mitä syön ja voin paremmin hallita omaa hyvinvointiani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kauniit ja laadukkaat tekstiilit ovat kaiken A ja O. En nuku hyvin, jos lakanat eivät ole miellyttävät, ruokaliinojen tulee olla pellavaa, sekä pyyhkeiden pehmeitä ja sellaisia että ne oikeasti kuivaavat ihon. Arjen luksusta ovat siis laadukkaat, raikkaat ja silitetyt tekstiilit.

Tässä vinkkini arjen luksukseen ja mitkä pienet asiat saavat minulle hyvän mielen. Kerro sinä minulle omasi, niin osallistut kukkalähetyksen arvontaan (arvo 30€). Arvonta-aika on huhtikuun loppuun klo:20:n, joten kuka haluaisi aloittaa toukokuun kauniin kukkakimpun kera?

logo

Kilpailun säännöt
Kilpailun järjestää Oy SCA Hygiene Products Ab, Y-tunnus 2311119-2. Kilpailuaika on 27.4.- 30.4.2016. Kilpailuun voi osallistua kommentoimalla tämän postauksen alle ja jättämällä yhteystiedot tai nimimerkin. Arvontaan saavat osallistua kaikki 15 vuotta täyttäneet henkilöt. Osallistumisoikeutta ei kuitenkaan ole Oy SCA Hygiene Products Ab:n työntekijöillä eikä tämän arvonnan järjestelyihin osallistuneiden yritysten työntekijöillä. Oy SCA Hygiene Products Ab arpoo voittajan arvontaan osallistuneiden henkilöiden kesken. Kilpailun palkintona on kukkalähetys (arvo 30 €). Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi eikä sitä voi siirtää kolmannelle osapuolelle. Kilpailussa voittaneen henkilön henkilötietoja käytetään vain palkinnon toimitukseen liittyvään yhteydenpitoon. Oy SCA Hygiene Products Ab vastaa arpajaisverosta. Mikäli voittajaa ei arvonnan jälkeen tavoiteta seitsemän päivän kuluessa, on kilpailun järjestäjällä oikeus arpoa uusi voittaja.
 

You may also like

43 Comments

 1. Voi mikä ihana arvonta! Minäkin rakastan pyykin pesu ja puhtaiden tekstiilien tuoksua. Ja kaikkea pientä kaunista mikä saa arjen tuntumaan vähän mukavammalta.

 2. Listasitkin jo kuta kuinkin kaikki minullekin arjessa tärkeät asiat. Minusta on tullut todellinen kotihiiri viimeisten vuosien aikana, enkä viitsisi lähteä oikein mihinkään, jos ei ole pakko tai jos meno ei ole aivan äärimmäisen kiinnostava :) Minulle siisteys on tärkeää ja nautin siitä, että olen saanut siivottua tavarat paikoilleen (lapsiperheessä iso urakka). Erityisen tärkeitä ovat kylppäri, vessa ja keittiö. Aamuisin on ihanaa nousta ylös, kun nämä aamujen tärkeimmät tilat ovat puhtaita ja siistejä. Rakastan puhtaiden lakanoiden tuntua ja suurinta arjen luksusta on illalla köllähtää puhtaiden lakanoiden väliin. Viikonloppuna taas on mukavaa kokata vähän rauhallisemmalla tahdilla ja kiireettä syödä koko perheen kera ja syönnin jälkeen yhdessä katsoa televisiosta “aivot narikkaan” -ohjelmia. Leikkokukat ovat ihana, mutta turhan harvoin niitä tulee kyllä itselle ostettua, vaikka lapsetkin joskus totesivat, että olohuone näyttää ihan erilaiselta, kun pöydällä on kukkia :) Ehkäpä ne kukat sitten ovat arjen luksuksen kärkeä ja jospa tänä viikonloppuna hemmottelisi itseä ja noita ihanaisia kukkasilla! <3

  Ihanaa viikonloppua!! <3

 3. Ihana kirjoitus. :) Itselleni paremman arjen luo juurikin kotona oleminen ja erityisesti se tunne omasta kodista, että huonekalut, tekstiilit ja astiat on tuotettu eettisesti ja ekologisesti ilman kenenkään toisen huonoa elämäntilannetta hyväksikäyttäen. Samoin nautin siivouksesta ympäristöystävällisillä siivousaineilla, niin typerältä kun se ehkä kuullostaakin. Ylipäätään ne hetken kun voi elää arkea omien arvojensa mukaan, niin elämä tuntuu stressittömältä ja luksukselta. Matkustan myös työkseni paljon ja työmatkoilla en voi itse valita mitä hotellia, ravintolaa tai siivousfirmaa kannatan, joten ne hetket kun saan päättää omasta elämästäni ovat todellakin arjen luksusta. :)

 4. Kirjoitit monesta asiasta, mitä haluaisin omaan arkeeni, mutta oma toteutus ontuu pahasti :D Mutta oman arkeni luksusta on koiran kanssa (tai ilman) kävely metsässä ja meren rannalla. Olen huomannut, että nämä hetket rauhoittavat mieltäni ja antavat henkisesti uskomattoman paljon. Yritän joka päivä nähdä meren, onneksi se on kotikaupungissani helposti mahdollista.

 5. Kirjoitit monesta minullekin tärkeästä asiasta, mutta lisäisin listaan päiväunet. Nyt pienen vauvan äitinä ne ovat todellakin arjen luksusta…

 6. Arjen luksusta ovat hyvät ystävät ja perhe. Ja lisäksi – tavaran paljouden karsiminen tuottaa mielihyvää – kaikki pysyy paremmin järjestyksessä, kun tavaraa ei ole liikaa! Ja kauniit esineet pääsevät paremmin oikeuksiinsa, kun eivät huku liikaan runsauteen.

 7. Ottaisin noista oman arkesi luksuksista monta mielelläni omaankin arkeeni, mutta 1 ja 3 vuotiaat pojat hieman hankaloittavat esim. nautinnollisia aamuhetkiä kahvin kanssa. :) Oman arkeni luksusta on sietää sitä, että kaikki on kotona vähän sinnepäin ja viettää laatuaikaa elämäni tärkeimpien miesten kanssa (näihin siis lasketaan myös puoliso mukaan…). Toki voisin siivota ja puunata illalla poikien nukahdettua, mutta käytän ajan mieluummin lepäämiseen, jotta taas seuraavana päivänä jaksan antaa aikaani ja energiaa rakkaimmilleni.

 8. Useinkin kun illalla töistä tullessani kotiin, puolisoni on laittanut minulle jäätelöä annoksen. Se on pieni mutta ihana teko joka auttaa taas jaksamaan eteenpäin.

 9. Voi miten ihana postaus ja arvonta!
  Minulle arjen luksusta on puhdas ja kaunis koti, aviomies ja ystävät ja muut läheiset, iltojen rennot hetket hyvän ruoan parissa, löhöily sohvalla. Näitä hetkiä on arjessa onneksi paljon. <3

 10. Voi miten ihanalta sinun arkesi kuullostaa :).
  Minun arkeeni tuo luksusta puhtaat lakanat, vasta pestyt mitä parhautta, puhtaat ja pehmeät pyyhkeet (kaunis väri on vain plussaa), viikonloppuisin panostan aamupalaan enemmän ja silloin kristallilasit, kukat ja kynttilät luovat tunnelmaa. Päivän lenkit koiran kanssa, saa täysin nollata ajatukset ja nähdä kuinka toinen nauttii. Myös läheisyys oman miehen kanssa, halit ja suukot <3.

 11. Arjen luksusta on aamukahvi ylhäisessä yksinäisyydessäni, kun lapset vielä nukkuvat. Tämä on tapahtunut ehkäpä n. 2 kertaa viiden viimeisen vuoden aikana :D

 12. Luksusta on, kun unet jatkuvat aamukahdeksaan ja saan nauttia kiireettömän aamupalan ja ison kupillisen kahvia. Ja vielä luksuksempaa on, jos olen jaksanut edellisenä iltana siivota kodin ja saan syödä aamupalani raikkaassa, puhtaassa kodissa!

 13. Arjen luksusta on, kun mies on siivonnut kodin ja saan istahtaa valmiiseen ruokapöytään raskaan koulu-/työpäivän jälkeen.

 14. Luksusta on, kun saan viettää viikonlopun rakkaalla mökillämme, puhtaissa lakanoissa nukkuen, aamukahvia terassilla siemaillen :)

 15. Minulle arjen luksusta on se, kun aamulla jo herätessä hymyilyttää :) Viikonloppuihin luksusta tuo brunssiaamiainen yhdessä puolison ja kahden pikkuisen kullanmurun kanssa.

 16. Olen yksinasuja ja tottunut puuhailemaan itsekseni kotona ja tapaamaan kavereita sitten kaupungilla. Minulle arjen luksusta onkin se, että kokoonnutaan porukalla jonkun asunnolle ja valmistellaan vaikkapa iltaruoat, siivotaan kellari tai muuten puuhastellaan yhdessä. Se, että kotityöt saa hoidettua viettäen samalla aikaa rakkaimpien ihmisten kanssa on todellista luksusta, josta tulen aina onnelliseksi.

 17. Arjen luksusta on valmis illallinen kun tulen töistä rättiväsyneenä kotiin. Viikonloppuisin sen kruunaa lasi hyvää valkoviiniä. Kukat ja puhdas, siisti koti luo myös viihtyisyyttä.

 18. Jokaiselle tavaralle paikkansa, ei liian täysi koti. Tuo säästää hermoja, kun tavarat löytyvät sekä tekee siivouksesta helppoa. Puhtaat lakanat rauhallisessa makuuhuoneessa kruunaa päivän.

 19. Teen aikalailla hektistä ja henkisesti raskasta työtä, joten kotiin tulo työpäivän jälkeen on jo oma osansa luksusta. Viime kuukausien aikana olen ollut paljon liikkeellä, ja kotona on tullut vietettyä aika vähän aikaa. Siivoaminen rauhassa omalla ajallaan on tässä kohtaa luksusta. Työpäivän jälkeen väsyneenä ei jaksa panostaa siivoukseen niin paljon ja hoitaa vain “välttämättömät”. Pidän kotini perussiistinä, vaikken siivousintoiluja olekaan.

  Arjenluksusta on illalla rentouttavan suihkun jälkeen hypätä puhtaiden tuoksuvien lakanoiden väliin, ottaa hyvä kirja ja uppoutua tähän maailmaan. Tai istua parvekkeella ilta-auringossa siinä ihanassa kukkakeitaassa, jonka taas kesäksi itselleni luon.
  Tai toisaalta, kuten mainitsin, viikonloppuna tai vapaapäivänä siivota rauhassa ajan kanssa, ja sitten illan istua tuoksuvassa puhtaassa ympäristössä. Aamukahvi rauhassa ilman kiirettä.

  Ne on ne pienet ihanat asiat.

 20. Aamukahvi on parasta, sen voi ladata jo illalla valmiiksi. Luksusta on vielä lämmittää maito ja keittää puuroa ja sujauttaa smoothie, nam :) arjen luksusta on marjat tai voisilmä puuroissa ja tietenkin kaunis kattaus ja kukat sekä servietit.

 21. Arjen luksusta on kellahtaa saunan jälkeen sänkyyn, jossa on raikkaat , tuuletetut petivaattet ja silitetyt tekstiilit.

 22. Arjen luksusta on tuoksut: tuoreet kukat kauniissa maljakossa, laventelipussi vaatekaapissa, tuoksukynttilä kylpyhuoneessa ja huonetuoksu vastaanottamassa eteisessä.

  Parhaan tuoksun kotiin tuo tietysti itse valmistettu ateria ja kotona leivottu leipä.

 23. Minulle arjen luksusta on siisti koti, järjestyksessä olevat laatikot. Jokainen perheenjäsen löytää tavaransa etsimättä. Helpottaa arkisia aamuja huomattavasti.

  Erityisesti keittiön tulee olla aamuisin siisti. Rakastan aamiaisten tekemistä ja ihaninta on se, että pääsen puuhailemaan siistiin keittiöön.

  Tuoreet kukat pöydällä perjantaisin ilahduttavat koko viikonlopun.

 24. Itselleni arjen luksusta on ennen kaikkea oma aika, jonka saan viettää rauhassa omia juttujani puuhaillen :)

 25. Hei,

  Kiitos, mukana arvonnassa.
  Luksusta on joka perjantaina kotiin tuleva siivoaja. Käynyt jo 15 vuotta.
  Luksusta myös silloin tällöin mieheltä saamani tai ostamani kukat perjantaisin.

  Nina

 26. Luksusta on joskus arkipäiville osuvat vapaapäivät, jolloin saat herätä yksin ja tehdä rauhassa aamiaista ja kuunnella musiikkia. Oma rauha on sellaista, mitä kaipaa usein, mutta sitten kun sitä saa liikaa, niin tunteekin olonsa yksinäiseksi… :D Eli on ne leffaillat rakkaimpienkin kanssa luksusta.

  Ja se jos joku olisi luksusta, että saisi kukkalähetyksen! :) Toivottavasti tärppää.

 27. Juuri samanlaisia asioita arjessa arvostan, kuin sinäkin. Minulle luksusta ovat tietyt rutiinit, jotka tuovat arkeen stressittömyyttä.

 28. Arjen luksusta on se pieni hetki kun lapset on herillä ja leikkii hiljaisia leikkejä. Tai se kun istun teellä tai sohvalla ja se oma taapero vääntäytyy vaan syliin ‘yykkyyn’. Silloin pakahtuu. <3 Tai se kun pääsee nukkumaan puhtaisiin lakanoihin saunomisen jälkeen. Tai tuut kotiin ja koti on siivottu. Tai se kun löytää metsästä kauniita risuja maljakkoon tai saa niitä leikkokukkia. Tai se kun aamulla on teevesi keitettynä. Niitä on niin monia asioita, jotka piristää arkea ja tekee siitä luksusta. :D

 29. Kiva kirjoitus!
  Minulle arjen luksusta on myös siisti koti, ehdottomasti. Sitten pyöräytän marjasmoothien ja rauhassa selailen sisustuslehtiä sohvalla köllötellen.
  Mukana arvonnassa!

 30. Arjen luksusta on ystävien kanssa hengailu esimerkiksi kahvin merkeissä. Arjen luksusta on myös käydä yliopiston ravintoloissa syömässä – ei tarvitse tehdä itse ruokaa.

 31. Arjen luksusta on hyvä tee, mieluiten vihreä tai rooibos – jos musta, niin paljolla maidolla. Luksusta ovat myös “auringonläikät” keittiössä ilta-auringossa ja avoin ikkuna, josta tuulee raikasta ilmaa sisään. Samoin tykkään puhtaista lakanoista, mutta olen vain hidas vaihtamaan niitä…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*