Palsternakkaa ja tryffeliä

niistä on joulun rouskutukset tehty

Joulun aikana tulee puputettua koko ajan jotakin. Pähkinöitä, suklaata, kastanjoita, suolakeksejä, juustoja… Lista on loputon, sillä pöydillä on jos jonkinnäköistä kippoa ja kuppia ja ohikulkuisessaan käsi katoaa niihin väistämättä.

Meillä kotona tosin kuuluu rouskutus ja kupit tyhjenevät pähkinöistä ilman jouluakin. Kastanjoita en ollut aiemmin oikeastaan ikinä sen kummemmin syönyt, mutta pampulani ansioista niitä paistellaan muutaman kerran viikossa. Kastanjat ovat siis tuttu näky niin kaduilla kuin kotona.

Muita suosikkeja mitä täällä kotona maistellaan kesät talvet, ovat juureslastut. Varsinkin palsternakka on se kaikista maistuvin punajuuren rinnalla. Palsternakkalastuja tein myös viikonloppuna ja niitä syötiin pelkästään ja keiton koristeena. Laitoin pellille lastujen sekaan myös valkeaa tryffeli-öljyä. Öljy antoi kivan pehmeän maun mausteisille palsternakkalastuille.

Tarvitset:
1 Palsternakka (kahden ihmisen annos)
Tuoretta rosmariinia
Tryffeli-öljyä
Sormisuolaa

Paloittele palsternakka ohuiksi lastuiksi ja asettele pellin päällä. Kaada päälle öljyä suhteellisen reippaasti. Ripottele suolaa ja rosmariinia. Kääntele lastuja siten, että ne olisivat kauttaaltaan öljyssä. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuutin ajan.

………..

During the holidays we tend to eat something little all the time. Nuts, chocolates, chestnuts, biscuits, cheeses.. The list is endless.

We eat chestnuts especially in the wintertime, but I don’t say no to nuts or chocolates either. Some of my favorites I like to eat, are different kinds of crispy chips made from parsnips or beetroots. During the weekend I made crispy parsnip chips with white truffle oil. Truffle oil gave a nice smooth taste to the spicy chips.

You will need:
1 Parsnip (for two people)
Fresh rosemary
Truffle oil
Salt

Cut the parsnips into thin flakes and place them on the baking sheet. Add the oil and sprinkle the salt and rosemary on top. Make sure that the cut flakes are entirely oily. Bake in the oven at 180 degrees for about 20 minutes.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*