Päiväreissu Samppanjaan

Sain yhden parhaimmista ystävistäni viikonlopuksi kylään ja nyt kun emme ole olleet nähneet kesän jälkeen, niin meidän piti ottaa kaikki irti vähäisestä ajasta. Ystäväni täytti myös pyöreitä vuosia ja kolmekymmentä tuli mittariin, joten sitä piti tietenkin juhlia hieman erikoisemmin. Viikonloppuun mahtui paljon herkuttelua, naurua ja tietenkin kuplia :)

Heräsimme lauantai-aamuna jo kuuden maissa, sillä olimme vuokranneet auton jolla köröttelimme päiväksi Samppanjan alueelle. En ollut ikinä käynyt siellä, joten odottelin reissua ihan senkin takia. Pariisista pääsee junalla myös kätevästi 45 minuutissa Samppiksen ytimeen, mutta jos vuokraa auton, niin alueella pääsee kätevästi liikkumaan tilalta tilalle ja kaupungista kaupunkiin.

Monen mielikuvissa Samppanja näyttäytyy varmaankin upean idyllisenä kaikkine villoineen ja viinitarhoineen. Oli itseasiassa minullekin jopa pienoinen yllätys, että alue oli niin tehdasmainen ja se nimenomainen idyllisyys puuttui. Minua oli varoiteltu totta kai etukäteen, mutta siltikin olin vähän hämmentynyt. Siis kaupunkina Reims oli ihan mukavanoloinen paikka, mutta Epernay oli kuin mikä tahansa pikkukaupunki Ranskassa. Epernay:ssätosin oli Avenue de Champagne, jota ympäröi suurimpien samppanjatalojen villat, mutta muuten en menisi Epenayhin ainakaan pidemmäksi aikaa lomailemaan. Reims taas oli paljon mukavamman oloinen kaupunki :)

Tehdasmaisuutta tai ei, oli meillä ihan superhauska päivä Samppanjassa. Auringon laskeuduttua lähdimme ajelemaan takaisin Pariisiin takakontti täynnä kuplajuomaa. Ostimme pulloja niin isommilta tiloilta, mutta mitä nyt samppanjoita maistelimme, niin ensi kerralla mennään myös pienimmille tiloille, sillä sieltä voi löytää helmiä ja nimenomaan sitä idyllisyyttä.

Minulla oli elämäni yksi ihanimmista viikonlopuista. En edes muista milloin olen nauranut niin paljon viimeksi kuin pe-su välisenä aikana. Kiitos siis teille ihanat!

 

You may also like

2 Comments

  1. Olimme kesällä juurikin Epernayssa ja Reimsissä. Ajatuksena oli olla Epernayssa pari yötä ensin, mutta lähdimme jo yhden yön jälkeen Reimsiin. Epernay oli nopeasti nähty. 

    Hautersville oli meidän suosikki ja kiva oli ajella samppanja-tietä. Pysähtelimme etenkin pienille tiloille, joiden tuotoksia olemme nyt syksyn nauttineet. 

    – Tickler

  2. Heippa,

    olin todella yllättynyt, että Epernay oli niin pieni ja vähän jopa piskuisen oloinen. Ei kunnon ravintoloita tai kauniita katuja joita olin ajatellut näkeväni. Reims taasen oli oikein kivan oloinen kaupunki.

    Meidän pitää varmaankin mennä Hautersvilleen seuraavan kerran. Ensi kerralla ovat pienet tilat kyllä listoilla, siilla 15 eurolla sai ostettua todella hyvää sampanjaa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*