Päivän asu

Jonkun toisen päällä.

Kun astun kotiovelta ulos, kävelee minua saman tien vastaan mitä erikoisemmin ja kauneimmin pukeutuneita ihmisiä. Ranskassa ei todellakaan panosteta kotiin samalla tavalla mitä pohjoismaissa, vaan sanonta ”I like to see my money hanging in my closet”, näkyy muuttuneen todeksi. Täällä ei ole juurikaan sisustusliikkeitä, mutta joka kulmassa taasen on vaateliike. Minulle tämän kaltainen ajattelumalli on hivenen ehkä outo, mutta maassa maan tavalla kai sitten :)

Mietin pitkään, että josko alkaisin ottamaan kuvia Paris streetstyle – ajatuksella ja sunnuntaina Maraisissa Pariisin muotiviikon-ihmisiä katselemalla päätin uskaltautua kuvailemaan myös ohikulkijoita. Täytyy muuten tähän samaan hengenvetoon sanoa, että näin myös Jean Paul Gaultierin syömässä sunnuntailounasta Pariisin vanhimmalla markkina-alueella, Le marché des Enfants-Rougesin sisäpihalla :)

Minusta on ihana katsella kauniisti ikääntyneitä naisia ja sen takia viehätyin kuvassa olevasta minua jonkun verran vanhemmasta naisesta. Hänen simppeli ja arkinen tyylinsä ovat minun makuun. Se vaan on niin totta että valkoisella kauluspaidalla ei voida mennä harhaan. Perusjutut ovat niitä parhaimpia juttuja. Hänen kengistään en niinkään pidä ihan hurjasti, sillä ne muistuttavat liian paljon sämpyläisiä UGGeja. En ole mikään Ugg-fani, sillä ne eivät ole kovinkaan naiselliset tai imartele sääriä kauniisti.

Tämä on tämmöinen alkulämmittely näihin asuihin ja tulette näkemään mitä erikoisempia asuja ja tyylejä, mutta ajattelin aloittaa nämä streetstyle-kuvat näin kevyemmin ja hivenen arkisemmin. Mitä sanotteko onko hyvä vai huono juttu? Toivottavasti tykkäätte :)

 

You may also like

23 Comments

 1. Kuinka ihanan sileä paita! Millähän sitä saisi omat puseronsa pysymään samanlaisina, heti ne on mahamakkaroissa menemässä ruttuun. :) :)

   

  Postaussarja on ainakin mun mielestäni tervetullut. Etelämpänä Euroopassa ihailen muutenkin eritoten vanhempien naisten pukeutumista (reissuista inspiroituneena oma äitinikin on alkanut rohkeammaksi pukeutujaksi ja hyvältä näyttää <3), joten kuvaa ihmeessä heitäkin. Tällainen alle kolmekymppinenkin katselee mielellään sellaisiakin kuvia. :)

 2. Oikein mukava streetstyle-postaus ja näitä todellakin lisää.

  Kuvan nainen on ikäiseni tai ehkä hieman vanhempi ja pidän myös kokonaisuudesta kovin, ihan minun tyyliäni lukuunottamatta saapikkaita. Mielestäni Suomessa tämän ikäiset usein pukeutuvat liian vanhanaikaisesti, eikö uskalleta vai ajatellaanko, että pitää pukeutua iän mukaan. Kuka määrittelee missä iässä pitää pukeutua milläkin lailla ?

  Kiitos ihanista Pariisi-postauksista ja kaikkea hyvää jatkossa :)

 3. Aivan ihana idea! Olen jo seurannut yhtä blogia, jossa on kuvattu vain muita ihmisiä kadulla. Mielenkiintoista nähdä, miten suurkaupungeissa on erilaisia tyylejä ja persoonallisia kulkijoita!

 4. Tykkään tästä tyylistä! Jokainen kappale voisi olla omasta vaatekaapistani, itseasiassa luulen, että minulla on tuo vyö ja samaa ruskeaa nahkaa ehkä liikaakin – se oli juttu pari vuotta sitten, mutta jotenkin jäi päälle. Samoin kuin (varsinkin valkoiset) silkkipaidat – niitä on kokoelma ja silti olen paraikaa tulossa Tukholmasta työmatkalta kera yhden uuden. 

  Ja onhan vaatteet, laukut ja kengät kivoja, mutta kylmässä, pienessä Suomessa, tuntuu oikealta satsata kotiin. Täällä ei ole niin paljon muuta tekemistä (tottakai on, jos haluaa…), mutta talvi on pitkä, pimeä, kylmä; kotiin jo rakennusteknisesti on pakko panostaa ja sitten muutenkin. Uskoisin, että jos meillä olisi ikuinen kesä, uima-allas tai suuri vene tuntuisi oikealta satsaukselta. Pariisissa vaatteet, koska se on sen kaupungin juttu. :-) 

  Ja ihana, kun kuvaat niitä, siis vaatteita, tyyliä. Kiitos, kiva nähdä.

 5. Minäkin tykkäsin näistä kuvista ja naisen tyylistä! Mahtavaa, että tämä saa jatkoa :) 

   

  T. Iisa // iisanelamaa.blogspot.fi

   

 6. Moikka! 

   

  Oletko miettinyt, että tekisit top5 ravintolat / brunssit jne postausta Pariisista? Itse olen kaupungissa reissannut pariin kertaan ja pian tulossa uudestaan. Olisin tosi iloinen vinkeistäsi. :)

 7. Streetstyle -jutut taitavat olla nyt in, kun niitä näkee yhdessä sun toisessa blogissa ;) Eipä siinä mitään, tyylikkään naisen olet kuviin löytänyt ja ilahduttavaa että välillä kuvataan myös vanhempia naisia. Valkoinen paitapusero toimii aina! – Merja

 8. Hihii,

  arvaa mietinkö samaa kun näin paida :D

  Olen ostanut jopa sellaisen höyryttimen silitysrauran kaveriksi, sillä en mitään muuta kotityötä niin paljon vieroksu kuin sislittäminen huonoilla varusteilla :)

  Niin, täällä vahemmat naiset eivät samalla lailla mummoudu mitä ehkäpä Suomessa. Asian varjopuoli on kumminkin anorektiset vanhemmat naiset ja siis Pariisi on muutenkin täynnä anorektikoita. Pahimmalta se tuntuu, kun näkee 60 naisia taistelemassa normaaleja kiloja vatsaan, sillä se taistelu on ollut päällä vuosikymmeniä.

   

  Minäkin olen kohta kolmekymppinen, joten ihan mielelläni katselen itse myös vanhepia naisia :)

 9. Heippa, saatte näitä ilman muuta :)

  Tiedän että lukijakuntani on ikäistäni hivenen vanhempaa, joten sen takia myös postailen mielelläni vähän aikuisempien naisten pukeutumista. Plus, ikäiseni pukeutuvat täällä todella räväkästi eivätkä niinkään klassisesti :)

  Nimenomaan, kunhan itse viihtyy asuassaan, niin se on tärkeintä :)

 10. Se on :)

  Kävelen siellä joka päivä, sillä asun käytännössä 2 ja 3 asuinalueen välissä :)

   

  Katsoin kuvasi ja kivalta näytti :)

 11. Heippa,

  niin –  tämä ideao on ollut mielessä jo monta kuukautta kunnes sunnuntaina päätin toteuttaa sen :)

  Hihi, persoonia todella löytyy jos minkälaisia :D

 12. Heippa,

  jeps, muistan kun hypistelin kaikkea ruskeaa nahkaa olevaa juttua, mutta oma ongelmani on, että se väri ei vain sovi minulle. Valkoisia paitoja tosin löytyy vaikka kuinka paljon :D

  No mutta valkoisia paitoja ei voi olla koskaan liikaa. Variskaan kun niiden silittäminen ei ole lempipuuhaani ;)

  Niin, minulla on edelleen se mentaliteetti että koti on se tärkein. Itse nautin kaikista eniten niistä hetkistä kun saan olla vain kotona, enkä aina jossain menossa. Hassua, mutta ihan samalla tavalla käyn täällä Zarassa ja MD:llä ostamassa vaatteeni vaikka täällä asunkin :)

   

  Kiva että tykkäätte!

 13. Heippa,

  olen monta kertaa. Brunsseista sen verran, että täällä ei ole samanlaista brunssikulttuuria mitä Suomessa. Täällä brunssi on käytännössä kuin mikä tahansa lounas. Eli listalta valitaan yksi annos. Ranskikset kun eivät oikein suvaitse ristiin rastiin syömistä, vaan jokaisella annoksella on oma paikkansa. Ne eivät ehkä ymmärrä, kun jälkiruoan jälkeen alkaisi uusi kierros lohileipien kanssa :)

   

  Ravintoloita kyllä olette saamassa :)

 14. Heippa,

  toivottavasti et ajattele näiden olevan “täytepostauksia”, sillä sitä ne eivät ole :)

  Joo, täällä varsinkin vanhemmat naiset näyttävät mielestäni kauniimmilta mitä nuoret näin yleisestiottaen siis :)

 15. Ihanan klasisnen asu, jos noita kenkiä ei huomioi! Onkohan tuo paita jotain sekoiteta, kun ei rypisty?

  Tuolle laukulle olisi minun garderobiin tilausta. Isohko laukku, jossa sekä olkahihna että olalle menevät käsikahvat. Ja tuo väri olisi prikulleen oikea. Mistähän moisen löytäisin?

  Lisää, kiitos, näitä katutyylejä!

  – Tickler

 16. Hei! On pitkään pitänyt kommentoida, mutta nyt oli ihan pakko. Pariisi on täynä uskomattoman tyylikkäitä naisia, kaiken ikäisiä. Tälläisiä postauksia lisää, pls. Pitää vielä kysyä, että Huomasiko lady, että kuvasit häntä? 

  Terveisiä Irlannista!

  VN

  http://vihreatniityt.blogspot.ie/

 17. Heippa.

   

  jep, kengät on vähän kököt. Pakko olla, sillä omat rypistyvät ainakin samantien :/ Ehkä silkkiä?

  En valitettavasti kysellyt, että mistä laukku oli. Harmitti itseäkin jälkikäteen, sillä se on kyllä kertakaikkisen kaunis :)

   

  Saamanne pitää :)

 18. Heippa,

   

  jeps, ei vain kaksikymppisiä, vaan ihan kahdeksankymppisiä mummeleitakin on ilo katsella :)

  Totta kai. Kysyin ensin ilman muuta, sillä se on varmaankin ihan lainmukaista ja hyvän etiketin mukaan mennään. En ainakaan itse haluaisi nähdä omia kuviani missään tällaisessa, kun on kyse kumminkin ihan normaalista kadullakulkijasta :)

 19. Kiva idea, kaikkea ranskalaista on kiva nähdä, tyylejä ja myös maisemia, sinua unohtamatta;) Mukavaa syksyä Ranskaan!! Ja kiitos, että jaksat bloggailla.

 20. Heippa, kiva että tykkäät :)

  Kiitos samoin. Totta kai jaksan. Olen täällä aika paljon yksin niin illat on aikaa tehdä blogijuttuja. Ainoa miinus on ollut se tämän blogialustan kanssa, kun tämä ei aina ihan toimi niin kuin toivoisi.. Eli hang in there – toivotaan että alusta joskus muuttuisi :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*