Pääsiäinen Toscanassa

ja junalla Ranskan läpi <3

Kun pääsiäinen alkaa lähestyä, niin matkakuumekin kasvaa. Vielä on tosin muutama viikko aikaa ennen kuin pääsen ihan ensimmäiselle talvilomalleni ikinä! En varmasti olisi muuten mitään lomaa sen kummemmin suunnitellutkaan, ellei Italia faniuteni olisi kiirinyt italialisen kollegani korviin.

Olen aina halunnut reilata Euroopassa, mutta siihen ei vain ole löytynyt sopivaa aikaa. Nyt siihen tosin löytyi hyvä aika ja matkustan junalla Ranskan halki etelään ja sieltä edelleen Firenzeen. Firenzessä minua odottaa vuokra-auto, jolla köröttelemme työkaveriltani vuokraamalle villalleni.

Mitään sen kummempia lomasuunnitelmia ei ole, kuin syöminen, aurinko ja viinitarhailu. Italian veljeni ja työkaverini tulevat moikkaamaan minua villalle yhdeksi päiväksi, niin näen heidätkin nyt sitten samalla. Olen aika suhteellisen aktiivinen tyyppi, niin ihan viittä päivää en ajatellut poolilla makailla, vaan olen suunnitellut päiväretket Luccaan sekä Sienaan. Oletteko te käyneet näissä kaupungeissa? Olisi kiva kuulla teidän mietteitä :)

Takaisin lennän Firenzestä Pariisiin ja sieltä taas Suomeen, joten tämä on tällainen minireilaus. Kerron teille reitin myöhemmin, kun olen pysäkkien pituuksista ihan varma. Junamatkailu on Euroopassa niin edullista, joten junan kyydistä voi hypätä kesken pois jos siltä tuntuu. Villa kun on siellänTosacanassa ollut jo kauan kauan aikaa, niin ei kai se kivitalo lähde kävelemään jos reittiin tulee päivän tai parin muutos. Eli ihan rennoilla otteilla ollaan liikkeellä kerrankin ;)

You may also like

19 Comments

 1. Huippu suunnitelmat! Mulla on ihan mieletön matkakuume, mutta valitettavasti miestäni ei sama kuume vaivaa :( Olen reissannut paljon myös yksin tai yhdessä ystävieni kanssa ja voisin lähteä nytkin, mutta kotona ollaan sitä mieltä, että eiköhän nuo reissut vähäksi aikaa riitä. Höh, ne ei riitä ikinä!! Toisaalta, pitääkö aikuisen ihmisen kysyä lupaa toiselta, jos haluaa mennä jonnekin..? Firenzessä olen käynyt ja tykkäsin kovasti, mutta Lucca ja Siena eivät tuttuja. Odottelen innolla minkälaisia paikkoja ovat. Kiva muuten, että blogisi saatiin nostettua taas pystyyn. Postauksiasi oli jo ikävä :) – Merja

 2. Suosittelen lämpimästi käyntiä Luccassa ja Sienassa. Ne ovat molemmat aivan ihania kaupunkeja. Historiaa, kulttuuria, kauniita taloja, hyvää ruokaa, hyvää juomaa, lämpöä, aurinkoa…. :) Mukavaa matkaa! t. Maria

 3. Kivalta kuullostaa! Olen käynnyt Firenzessa ja sillä kannattaa käydä ehdottomasti katsomassa Uffizin? galleria. Liput kannattaa varata internetistä etukäteen säästyäkseen pitkältä jonotukselta. Siena oli ehkä vieläkin vaikuttavampi paikka: se ei ollut niin läpeensä turismin kyllästämä. Vanhan keskustan hiljaisilla kaduilla oli hieno kulkea ja ihastella todella hyvin säilynyttä yhtenäistä keskusta-aluetta. Ja jäätelo on hyvää!!

 4. Ainoa mitä luulen tietäväni Sienan kaupungista on se, että kaupunki on antanut nimen ihanalle auringonkyllästämälle Sienankeltaiselle värille. Se sanoo minusta jo aika paljon kaupungin ihanuuksista:-)

  Mukavaa reissua sinulle!

 5. Minunkin mielesta nää planit on kerrankin kohdillaan :)

  Sanot vaan kotona, että parempaa rahanmenoa ei ole kuin lentolaukku  ja -liput. Ei tarvitse, itse en ainakaan pahemmin ole koskaan kysellyt keneltäkään yhtään mitään ;)

   

  Kiva kuulla että on kaivattu. Olin tosin alkuviikon työmatkalla Milanon lähellä (en nähnyt Milanoa tosin taaskaan ollenkaan, mutta yhden illan olin “lomalla” Comolla -simply lovely <3

  Eli Italian postauksia on tulossa jo viikonloppuna ;)

 6. Oi ihana kuulla! Luccaan menen ainakin, sillä hotelli on jo varattu sieltä. Siena on vielä vähän arvoitus, sillä villalata on sinne kumminkin matkaa ja olisi joskus varmaan ihan hyvä vaan ihan vaan lomailla :)

   

  Kiitos <3

 7. Joo, Uffizi on listalla – kiitos lippuvinkistä (en tykkää jonottamisesta).  Näin olen ymmärtänyt. Kaikkien ensimmäinen kommentti on kun kerron meneväni Toscanaan “mene Sienaan”. Eli toivottavasti se mahtuu mukaan planeihin:)

  Jätksi- se on hyvin tärkeä juttu <3

 8. Voi ei miten kirjoitettu/sanottu.En tiedä millaisesta keltaisesta on kyse, mutta luulenpa, että osaan aika hyvin kuvitella. Ihana päästä Toscanaan jo pian lomailemaan – tätä on odotettu :)

  Seurailkaa reissuani sitten blogin kautta :) 

 9. Nyt täytyy ilmoittautua kateellisena paikalle! Mun unelmana on kanssa junamatkailla Euroopassa ja erityisesti Italiassa :) Paljon kuvia vaan tänne meille sitten! Itse lähden pääsiäisviikolla Puolaan ensimmäistä kertaa elämässäni ja odotan sitä kyllä tosi paljon!

  Emmi L.

  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 10. Lucca on ihan mielettömän ihana paikka! Pieni, pyöreä kaupunki jonka muurien sisältä löytyy aina uusi kuja, jossa on moderni kauppa tai vanhanaikainen, ihana ravintola :) Muurien päällä pääsee kävelemään vanhan keskustan ympäri, ja pyöreä keskusaukio on varsinkin iltaisin todella tunnelmallinen. Luccan reunamilla taas on, arvatenkin, viinitiloja. Oikein ihanaa matkaa Toscanan maisemiin :)

   

  -jennie

 11. Hih, kuvia on varmasti tulossa enenmmän kuin mitä haluaisitte ;)

  Reilaaminen on myös ollut unelmani nimenomaan Italiassa. Oi Puolaan! En ole siellä koskaan ollut, mutta voin kuvitella sen olevan hyvin kaunis paikka ja varmaan myös kovin erilainen :)

  P.S. Junalippu ykkösluokassa Ranskasta Firenzeen maksoi 30 euroa?!? Eli olisikohan aika lähteä junailemaan Italiaan :)

 12. Voi ei, voinko lähteä lomalle jo nyt??? Olen Luccassa muutaman yön ja odottelen sitä niin kovasti. Olen vanhassa hotellissa, joka on jossain siinä keskusaikion kupeessa :)

  Viinitiloja, niitä lähdetään hakemaan <3

 13. ihanaa lomaa sinulle bella – koostukoon lomasi seuraavista jutuista: gelato, pasta, vino, sole & amice. :)

 14. Siena on i h a n a ! Siellä on mm. historiallinen aukio jossa on järjestetty ennen muinoin laukka(?)kisoja! Muistan (silloin kun olin siellä), että oli kuuma päivä ja nihkeä iho ja kun suljin silmät, kuulin hevosten ja hurraavien ihmisten äänet. Tai ehkä se oli se valkoviini siinä ohessa ;) Mutta ihanaa oli! Firenze varmasti on myös mahtava. Itse silloin saavuin sinne viikon Venetsia-visiitin jälkeen ja se liikenne ja autot ja pärisevät skootterit ja kaikki tuntui siinä hetkessä kovalta, pahalta, rasittavalta meteliltä. Siksi ehkä ei niin suuret fibat tullut siitä kaupungista. Mutta yhdyn tuohon Milano-kommenttiin; se on aika mielenkiinnoton ja tylsä kaupunki. En ole onnistunut muuttamaan mieltäni siitä.

   

  Tiina

 15. Ihanaa reissua, Italia on upea maa! Blogikuvistasi kauniit punaiset kyntesi pistivät silmääni, onko ne geelilakattu tms? Näyttivät niin upean kiiltäviltä :)

 16. Jep! Olen nähnyt niistä kisoista dokumentit :)

  No mutta kuulostaa juuri sellaiselta mitä odotan niin kovasti! Tämä on ensimmäinen virallinen lomani ikinä, joten me so happy <3

  Joo, tai vaikka en ole sitä kovinkaan hyvin siis todellakaan nähnyt, mutta sen verran mitä nyt auton ikkunasta ehtii, niin en muista mitään muuta kuin graffitit. Naviglinkin alueen joki oli ihantyhjillään?

  Ehkä me vielä löydetään Milanon viehättävyys :)

 17. Heip,

  Kävin vuoden verran laittamassa bio sculpure laukkauksilla kynteni. Väsyin vain siihen huoltoon, kun aikataulujen sovittaminen oli niin hankalaa. Olen ollut nyt puoli vuotta ilman ja on kyllä ikävä! Ota bio sculpturet, ne ovat todella todella ystävällisä kynsille :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*