Omalle naisesikuvalleni

Näin naistenpäivän kunniaksi ajattelin kertoa teille omasta naisesikuvastani. En välillä tiedä mitä ihmeellistä taikapölyä minun ympärilleni on oikein ripoteltu, sillä ympärilläni on niin upeita ihmisiä ja varsinkin naisia. Ystäväpiiristäni löytyy sellaisia tahtonaisia, jotka saavat niin paljon aikaan ja muistavat myös laittaa hyvän kiertämään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun menin ensimmäiseen varsinaiseen työpaikkaani yliopiston jälkeen, tapasin oman naisesikuvani. Hän oli voimakastahtoinen tahtonainen, joka ei pelännyt sanoa mielipiteitä tai avata suutaan silloin kun siihen oli syytä. Hän piti omien puolta ja myös nosti muita ylemmäs mikä on nimenomaan esimiehen ja ystävän tehtävä. Tuntui, että hänen yksi tärkeimmistä henkilökohtaisista tehtävistä oli nimenomaan pitää meistä nuorista naisista huolta ja auttaa meitä eteenpäin.

Oma esikuvani ei piilotellut mitään vaan oli suora ja sanoi kyllä, jos jokin oli pielessä. Hän kyllä muisti myös aina kehua, kun sille oli aika. Ensimmäisissä palkkakeskusteluissa hän jopa pyysi minua poistumaan huoneesta, sillä en kuulemma arvostanut itseäni tarpeeksi.

Jos jotain häneltä opin, oli se, että hyvä pitää laittaa kiertämään ja näin olen tehnytkin. Jos olen ketään millään lailla voinut auttaa, olen sen tehnyt. Opin myös häneltä olemaan suora ja laittamaan kissan pöydälle silloin kun sen aika on ollut.

Vuosi sitten sain surullisen puhelun ja pitkän sairaustaistelun jälkeen ei tahtonaisessani ollut enää voimia. Hänen menetyksensä oli minulle todella surullinen osa elämää. Ilman hänenkaltaistaan esikuvaa en olisi tällainen mitä olen nyt. Hänen poisnukkuminen oli sysäys sille, että tein graduni loppuun, sillä lupasin sen hänelle tehdä.

Me jokainen tarvitaan niitä omia esikuvia joita seurata ja joilta oppia ja olen niin onnellinen, että sain edes muutaman vuoden olla tämän oman supernaiseni seurassa. Se miten hän nosti muita naisia ylöspäin, oli minusta ihailtavaa ja jotain sellaista mitä ei aina valitettavasti näe. Näistä opeista oppineena toivotan teille ihanaa naistenpäivää <3

You may also like

10 Comments

    1. Vaikka hän on nukkunut pois, tiedän hänen koskettaneen niin montaa ihmistä ja opettaneen kaikille meille niin paljon.

      Kiitos samoin sinne <3

  1. Ihana kirjoitus <3
    Sinä jos kuka on yksi kannustavimmista, solidaarisimmista ja ystävällisimmistä naisista joita tunnen. Hyvää naistenpäivää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*