Olen tänään etätöissä

Pilvessä on kiva olla töissä, sillä se seuraa minua minne tahansa ja työt säilyvät tallessa olen sitten missä olenkin.

 

Kirjoittelin teille viime kuussa kansallisesta etätyöpäivästä, mikä sattuu olemaan tänään. Tämä päivä ei tosin eroa normaalista työpäivästäni millään lailla, sillä olen hyvin usein etä-/ läsnätöissä. Kumpikaan työni ei periaatteessa ole millään lailla paikkaan sidottu, ei päivätyöni eikä bloggaaminen. Tämä työskentelymalli on minulle se kaikista parhain, voin tehdä töitä sieltä missä olen ja silloin kun se minulle parhaiten sopii

.

Minulle konttorilla oleminen ei yleensä ole se tehokkain paikka tehdä töitä. Silloin kun minun pitää keskittyä, jään kotiin. Silloin kun haluan inspiroitua, menen vaikka kahvilaan. Ja ei, en koe olevani yksinäinen ahertaja, sillä työkaverini ovat minusta sekuntien päässä. He eivät ole aina lähettyvilläni välttämättä fyysisesti, mutta muuten kyllä.

Tapani tehdä töitä antaa minulle niin paljon vapautta kun voin tehdä töitä pyjamassa, viime kuussa olin Pariisissa ja viime perjantaina olin etätöissä Kööpenhaminassa. Menin viikonlopuksi Kööpenhaminaan ja tapasin siellä tanskalaisen kollegani ja teimme yhdessä töitä kahvilasta käsin. Minä vastailin sähköposteihin ja hän oli puhelinneuvotteluissa. Kumpikin sai työt tehtyä ja sitten pystyimme keskittyä viikonlopun viettoon.

Minä en edes maininnut esimiehelleni, että lähdin taas reissuun. Kalenterini on kaikille avoin ja sieltä näkee missä milloinkin olen. Se toimistoni kun kulkee aina mukanani, niin olinpaikallani ei ole millään tavalla väliä. Eilenkin palaveri venyi, joten en lähtenyt edellisestä kesken vaan hyppäsin ratikkaan ja osallistuin toiseen palaveriin puhelimen kautta. Näin pystyin olemaan kummassakin palaverissa läsnä.

Moni näkee etätyön jollain lailla lusmuiluna, mutta minulle se on ainakin päinvastoin. Kotona kun pystyy paremmin keskittymään, niin useimmiten ne tehokkaimmat työpäivät ovat jossain muualla kuin siellä työpaikalla. Itse rakastan tätä nykyaikaista tapaa tehdä töitä – en voisi elää muulla lailla.

P.S. Instagram-tilini kautta voitte seurailla etätyöpäivääni ;)

You may also like

3 Comments

 1. Oi, itse voin vain haaveilla moisesta valinnanvapaudesta, sillä työpaikkani on kovin vanhoillinen. Tosin itsehän olen sen aikanaan valinnut. :-) 

  Minä uskon, että tulevaisuudessa minun työpaikallanikin etätyö ja työn tekemisen vapaus muutoinkin mahdollistuu. Niitä luutuneita käsityksiä täytyy vain sitä ennen tomuttaa oikein olan takaa. 

  Kiinnitin muuten huomiota kynsiisi. Sinulla oli blogissa taannoin tarjous Bio Sculpture -geelaukseen Sinille. Minulla on nyt toiset Sinin tekemät geelaukset ja olen jäänyt totaalisen koukkuun. Kiitos tarjouksesta ja inspiraatiosta!

  Oikein hyvää (etätyö)päivää sinulle!

  t. Sara

 2. sofie! mistä tuo upee jakku on peräisin? näyttää tosi kauniilta päälläsi. olen nimittäin itse jonkun nätin työjakun tarpeessa, mutta en ole löytänyt vielä yhtäkään, joka puhuttelisi erityisesti.

  tunnelmallista ja seikkailullista syksyä, sofie!

 3. Hei Sofie, Tämä saattaa olla liian henkilökohtainen kysymys, mutta mitä teet työksesi? Olen pitkään haaveilut “vapaasta” työstä ja ottaisin ideoita kovasti vastaan. Sinun ei tarvitse kertoa yksityiskohtaisesti, mutta esimerkiksi ala tai alue… Kiitos etukäteen. :)

  t. Essi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*