Nômade Tulum & Mojito Sunsets

Nômade Tulum

Lomakohteiden suosittelu toisille on aina hivenen vaikeaa, sillä kaikki hakevat lomiltaan eri asioita. Toisille Dubain ostoskeskukset ja pilvenpiirtäjät tuovat lomafiiliksen, mutta minulle tällaiset luonnonkauniit rantakohteet ovat luksusta. Se että hotellissa on vegaaniravintola ja viiden minuutin kävelymatkan päässä on joogapaikka viidakossa on taianomaista ja jotain sellaista mitä en ikinä saa kokea arkisin.

Nômade Tulum

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

nomade5

Moni ystävistäni menisi varmasti all inclusive-resorttiin täällä, mutta minua ei saisi sellaiseen millään. Vaikka hotellimme ei ole mikään beach bug bungalov, on se silti tarpeeksi beachy. Nômade Tulum on samojen omistajien mitä Be Tulum, mutta rennompi. Kun piti valita rantanäköala vai uima-allas, niin aika nopeasti valitsin ensimmäisen. Se että näen meren ja auringonnousun suoraan sängystä on sitä mitä tulin hakemaan. Hotellimme on avattu kaksi kuukautta sitten ja vielä on rakennusurakkaa jäljellä, mutta pääpiirteittäin kaikki on kunnossa.

Nômade Tulum

Nômade Tulum

Kertoo paikan taianomaisuudesta, että valoja ei ole iltaisin hotellin alueella, vaan rappusia ja rantaa koristaa kynttilät ja lyhdyt. Jokaisen avaimenperää koristaa tosin taskulamppu, sillä iltaisin kun kävelee rannalla, on kiva olla muutakin mukana kuin kuunvalo. Kuu tosin valaisee upeasti varsinkin nyt täyden kuun aikaan.

Nômade Tulum

Hotellin menu on mitä ihanin (kuvia näette täältä). Rannalla on hotellin grllli ja baari, mutta päärakennuksessa on täysin vegaaninen keittiö. Tämä ei ole tosin ensimmäinen mihin olet Tulumissa törmännyt, sillä nämä hippivaikutteet ulottuvat metsistä myös ravintoloihin. Menuista löytyy niin chiaa ja kvinoaa ja kaikkea mitä terveellinen herkuttelija voi vain toivoa.

Nômade Tulum

Sunnuntaina hotellissamme oli full moon partyt ja oli aika upeaa istuskella riippukeinussa rannalla nuotion ääressä kun taustalla soitti DJ ja ihmiset tanssivat kuunvalossa. Piti ehkä vähän nipistää itseään että onko tämä todella mahdollista. Oli se <3

…………………………………….

Recommending travel destinations is quite hard. Everyone is looking for different things and you don’t want to disappoint your friends (or readers) giving them advices because traveling is so personal experience. For some, Dubai or all inclusive resorts are the best kind of a vacation, some people like to climb mountains but what does a holiday special to me, is being in this kind of natural environment next to the most beautiful ocean and cuisine. The fact that our hotel has a vegan restaurant and that you can have yoga in the jungle is very special to me. I can’t have those things in my everyday life and that’s why I want to make sure I get them at least when I’m on a vacation.

Many of my friends would most definitely go to all inclusive resorts, but you would have to pay me to go to something like that here in Mexico. When you can have this kind of upscale cabana in front of the sea and wake up watching sunrise every morning, that’s a luxury to me. Our hotel’s name is Nômade Tulum  and it is owned by the same person that owns the Be Tulum. Be Tulum is more luxurious and less beachy than Nômade Tulum. When you had to choose pool or a sea view, I chose the sea. When you are in a place like this, you don’t do anything with the pool.

Nômade Tulum opened its cabanas two months ago and everything is new. I’m happy to see that they don’t even want to install lights into the hotel area and in the evening, it’s the candles that lightens the space of the hotel. We all have flash light on our key rings so you don’t have to walk in total darkness when you came back from the dinner. Although, the moonlight is pretty spectacular during the full moon.

The menu of the hotel is pretty sweet. They have a proper BBQ and mini bar at the beach and a vegan restaurant in the main building. This is not the first vegan restaurant in Tulum, because I think the hippies that live in the jungle have an effect to the cuisine. You can find anything from avocado toast, chia puddings, vegan sushi and kvinoa salads from here. Pretty LA, I know.

On last Sunday we had a full moon party at the hotel’s beach. It was pretty amazing to be in a hammock at the beach when DJ was playing in the background and the people were dancing around the bonfire. I admit that I had to pinch myself couple times. It was unreal.

 

You may also like

10 Comments

 1. Voihan että! Nämä ihanat kuvat ja postaukset kyllä herättivät melkoisen Meksikokuumeen täällä lumipeitteisessä Suomessa ;). Tuonne paratiisiin on kyllä joskus pakko päästä! Ihan höpö kysymys, mutta minkälainen ötökkäkanta (ryömivät/lentävät/matelevat) siellä on?
  Onneksi pääsen huhtikuussa Barcelonaan, että on jo jotain mitä odottaa. Kiitos kovasti kaikista Barcelona-vinkeistä, olen niitä ahkerasti täältä lukenut.
  Taianomaista lomanjatkoa sinulle ihana Sofié!

  1. Sanos muuta! Makoilen tällä hetkellä rannalla viinistä tuntia <3 Ajattelin tulla tänne takaisin kesällä. Tämä paikka on vienyt sydämeni aivan täysin.

   Ymmärrän kysymyksesi oikein hyvin. Siis tämä on aika viidakkoa ja mangorovemetsän puolella on alligaattoreita ja kaikenlaisia käärmeitä. Ne eivät kuulemma tule tänne toiselle puolelle katua,joten olen nukkunut yöni rauhassa olkikatosta huolimatta.

   Huoneesta on löytynyt heinäsirkkoja mutta ei muuta.Taivaalla on pelikaaneja aina silloin tällöin. Eli no worries,en ole ltökköihmisiä itsekään.

 2. Kuulostaa ihanalta lomakohteelta! Tuo on niin totta, että kaikki kaipaavat lomaltaan eri asioita. Siksi pistänkin tämän korvan taakse sen hetken varalta, kun kaipaan matkaltani rantaa ja täydellistä rentoutumista! ;)

  1. Niinpä. Sen takia yritän aina vastailla kysymyksiin varoen sillä en halua että kenenkään loma menee piloille jos odotukset olivat erilaiset. Matkustaminen on persoonasta kiinni ja jos ei ole käynyt koskaan esimerkiksi Thaimaassa,en suosittelisi Meksikoa ensimmäiseksi kaukokohteeksi.

   Muistan kerran kun koulukaverini oli Meksikossa ja valitteli ettei ruoka ollut sellaista mitä odotti. Odotukset olivat suomalaisessa meksikolaisesta eikä oikeassa meksikolaisessa.

 3. Oho, kuulostaapa ihaalta ja kuvatkin ovat unenomaisen kauniita! Itse en ole koskaan ollut rantalomaihminen mutta tämä kuulostaisi jo sellaiselta missä minäkin viihtyisin! Ehkä pitää avartaa mieltä sille ajatukselle, että loma voisi olla jotain muutakin kuin ulkoilmarääkkiä jossa kulinaarinen huipentuma on myslipatukka ja kulaus kädenlämpöistä vettä…:)

 4. Näyttää jälleen ihanalta. Ja toi on ihan totta. Meillä tulee olemaan todennäköisesti isännän kanssa tiukat keskustelut siitä ensimmäisestä yhteisestä lomasta, koska meillä on aivan erilaiset mieltymykset. Mutta se on sitten sen ajan murhe. Eiköhän me jotain keksitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*