New kitchen in the making

Olemme hieman miettineet koko ajan, että pitäisikö meidän remontoida etelän kodin keittiö. Se on suhteellisen uusi, mutta kun se on tehty vähän miten sattuu, niin se ehkä varsinkin minua näin suomalaisena ärsyttää. Ja jos totta puhutaan, niin jos listojen tekeminen on ollut tälle remppamiehelle vaikeaa, niin en halua edes tietää miten vesityöt on tehty. Näistä kaikista syistä päätimme laittaa keittiöremontin alulle.

kitchen

Photo credits: Bo Bedre

Tiedän, että nyt kohta alkaa vaaleat kodit väistyä tummempien sävyjen tieltä, mutta itse pidän vain valkoisesta ja sen takia meille tulee aika valkoinen keittiö. Marmoria ei tosin tule, mutta muuten hyvin huomaamaton ja skandinaavinen keittiö on tulossa. Niitä lämpimiä sävyjä voi sitten lisäillä tekstiilien ja pientavaran muodossa. Keittiö on nyt aika tumma ja ei se huonolta näytä, mutta haluan ajattomuutta ja toimivuutta ennen kaikkea. En tiedä oletteko snäpissäni nähneet, miten pesukoneen ovea ei saa edes kunnolla auki kun se ottaa jääkaappiin kiinni? En ole arkkitehti, mutta…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keittiön lattia on myös puuta ja se ei vain oikein kokkailijalle ole se paras mahdollinen kaveri. Se kuluu veden loiskeessa sekä ruoan ja astioiden tippuessa. Täten myös lattia saa uuden pinnan. Keittiömme on aika suhteellisen pieni, niin mistään suuresta remontista ei pitäisi olla kyse – fingers grossed. Hommat pitää saada vain toimimaan ja pinnat hohtamaan. Ihaninta tässä on, että voimme käyttää suomalaista taitoa remontoimisessa, sillä kun paikallisten osaaminen ei aina ole suomalaisten standardien mukainen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt on minulla edessä ehkä se vaikein työ, eli materiaalien valitseminen. Tämä kun on enemmän minun, kun kenenkään projekti vaikka en kyllä ole ajatellut osallistua remontoimiseen ollenkaan. Jätän ne hommat mieluusti ammattilaiselle. Keittiö kun on kodin jalokivi ainakin minulle, niin haluan sen kunnolla kiillottaa ja laittaa sen koristamaan kotiamme.

……………………………………………….

Since we bought our Southern home, we have been thinking that should we renovate the kitchen. The kitchen is quite new, but it doesn’t necessarily look like us. Unfortunately, the work someone has done is not top quality either and therefore we want to fix things.

Because of my Scandinavian background, I’m quire picky and the quality of renovation work you see in France, is just incredible – and not in the nice way. The renovation is not done only from the esthetic point of view; I’m just worried how the main water systems are built if the overall quality can be seen with my eyes.

I know that the warm tones are soon back after the white/grey period, but our kitchen will be white. I want it to be classic and somewhat Scandinavian in order it to be long lasting and simple. I can add some warmth later on with textiles and with little interior products.

The hardest part is to choose the materials and furniture, but I’ll stay in classical choices and designs. When it comes to kitchen, I don’t want to try something new or special. I want calmness and simplicity even if in someone’s eyes the final result can be boring and too white.

 

 

You may also like

9 Comments

 1. Hienot suunnitlemat!

  Ymmärrän kun keittiö ei inspiroi. Ostettiin vuosi sitten remontoitu asunto, mutta keittö ei vain myöskään miellyttänyt. Samat suunnitelmat siis!

 2. Terkkuja Ahvenanmaalta <3 Suunnitelmat näyttävät ja kuulostavat hyvältä! Ehkäpä lopputulos/remontti nähdään sitten heinäkuussa? :D Meille keittiöremontti oli paras päätös ikinä, se muutti koko asunnon aivan täysin. Nyt odottelemme juuri lattian koepalaa, toivottavasti uusi lattia olisi huhtikuussa valmis!

  1. Hej på dig!

   Kyllä vain ja toivottavasti nimneomaan viimeistään silloin :)

   Niinpä, keittiö muuttaa ilmetta niin paljon. Ihania remppahetkiä sinne.

   Olet muuten todella onnekas kun Suomessa on kunnon remppamiehiä niin ei tarvitse pelätä remonttia lopputuloksen takia :D

 3. Ostimme vanhan talon jossa meni kaikki ja siis todella aivan kaikki uusiksi. Keittiöllä (ainakin näin naisena) on itselleni ainakin suuri merkitys koko kodin viihtyvyyteen joten varmasti hyvä päätös! :) Toivottavasti näemme ennen ja jälkeen kuvia! :) Sinun tyylisilmälläsi tulos ei voi olla muuta kuin upea! :)

  1. No mutta tuo olisi unelmani! Toivon joskus että saisin joskus päättää kaikki itse, siis ihan itse.

   Saatte kuvia ennen ja jälkeen totta kai. On hassua miten en ole voinut edes keittiöstä laittaa kuvia juuri sen takia kun pikkujutut ärsyttävät. No pian siihen on tulossa muutos.

   Voi kiitos <3

 4. Itse en ole vielä koskaan remontoinut keittiötä, tai mitään muutakaan. Mutta olen saanut seurata läheltä eräiden ystävieni keittiöremonttia ja voi pojat, miten se vaikutti koko asuntoon. Kun keittiö oli laitettu viimeisen päälle kuntoon, koko asuntokin tuntui vaihtuneen.
  Toivotaan, että Ranskassa on sama käytäntö kuin Suomessa ja listat ja putkistot hoitaa eri mies. Muutoin saattaisin olla hyvinkin huolissani niiden putkistojen kunnosta. ;)

  1. No vähän sama homma täällä. Tämä on ensimmäinen remontti jos ei omia seinienmaalauksia lasketa. Se nimenomaan vaikuttaa koko asuntoon. Se on kumminkin kodin kiintopiste ja jos se ei ole kunnossa, niin ei mikään muutos näy vaikka kuinka somistaisi.

   Itseasiassa tästä en ole ollenkaan varma ja ranskalaiset kun ovat niin pihejä mitä kotiasioihin tulee, niin en yhtään ihmettelisi ettei näin olisi. Asiat kun tehdään usein pimeästi eikä ammattilaisen kanssa, niin senkin takia kodit ovat täällä aivan järkyttävässä kunnossa. Kertoo varmasti paljon jos kaipaan opiskelijasuntoani, sillä sekin oli niin paljon paremmassa kunnossa mitä nykyinen kotini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*