Nassu vai peppu?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minusta sen taisi sanoa Falkin Veera tässä kesällä hyvin kuvaavasti, että on kahdenlaisia ihmisiä; toisilla säilyy ikääntyessä se nassu, toisilla se peppu. Kuulun ehdottomasti tuohon Veeran mainitsemaan ensimmäiseen kategoriaan. Ehkä ne menevät myös vähän käsikädessä, eli jos treenataan kovaa eikä kroppa saa (lue: tule vedettyä suklaaövereitä) tarpeeksi rasvoja, niin totta kai se näkyy myös kasvoissa.
Minulta usein kysytään miten ihoni on pysynyt niin kiinteänä ja ilman ryppyjä. Ihan suoraan en tähän tosin osaa vastata, mutta kai se on sama kuin hiuksissa. Eli mitä vähemmän niitä käsitellään ja kuormitetaan, sen parempi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Totta kai paljon on myös ihotyypistä kyse. Itselläni on ohut iho, niin se ei ole muutenkaan kovin raskaan näköinen. Ohuessa ihossa on tosin myös ongelmansa, sillä kaikki verisuonet kuultavat läpi jopa niin pahasti, että ne voisi laskea. Sitä en tosin ole tehnyt. Pisamaisuus tuo myös eloa kasvoihin, joten vaikka olisi synkkä talvi, on poskissa ainakin pari auringon suukkoa.
Auringon kanssa tosin olen aina ollut ihan todella varovainen. Lapsuuteni tuoksuu Marja Entrichin – biokosmetiikalta, millä äitini kylvetti minua varsinkin kesäisin. Ikinä en saanut mennä ulos, ellei suojakerroin olisi ollut 30. Iltaisin taas kasvot voideltiin avokadoöljyllä (super tuote muuten).

Tässä kesän kuluessa Maija tutustutti minut Cliniquen Super City Blockiin ja olen tykännyt tuotteesta ihan tosi paljon. Kevyt ja primermainen tuote, joka on helppo levittää kasvoille meikin alle. Toimii ihan tosin jo pelkästäänkin. Eli jos on tällainen kesämimmi mitä minä ja kulkee koko kesän ilman meikkiä, niin ei tarvitse kuin laittaa tätä kasvoille ja on valmis niin rannalle kuin kaupunkiin. Voiteen SPF on 40, niin niiltä auringonsäteiltäkin suojautuu. En nyt halua kuulostaa miltään moralisoivalta mammalta, mutta ihan oikeasti sitä aurinkoa kannattaa välttää ihan muustakin syystä kuin ryppyjen. City Block lupaa myös suojata kasvot saasteilta eikä pelkiltä säteiltä. Voide siis soveltuu mainiosti ihan jokapäiväiseen käyttöön.

Voisin listata teille pian myös kuivan ihon luottotuotteet? Kiinnostaisiko se? Monta tuotetta on tosin kulkenut pussissa jo vuosikymmenen mutta miksi hyvää vaihtamaan.

You may also like

9 Comments

 1. Juu hyvistä tuotevinkeistä olisi kyllä apua nyt kun talvi taas tulee. Täälläkin kuiva ja ohut iho naisella jolla todennäköisesti kunnossa pysyy naama, mutta ei peppu ;D

  1. Hih, mielelläni jaan omat suosikkini teidän kanssa! Olen nimittäin kokeillut jos jonkinlaista seerumia ja tököttiä!

   Jep, kai se on tässä vaihessa jo myönnettävä että niitä aisoita on aika vaikea muuttaa mitkä on annettu :)

 2. Muistelisin että olet vasta 30? Eihän sen ikäisillä nyt ikinä ole ryppyjä, todella surkea flaksi on geenijaossa käynyt jos niin nuorena rypistyisi. Ryppytotuus tulee eteen vasta siinä 35-40 -vuotiaana.
  Itselläni ei vielä nyt yli nelikymppisenä ole ainuttakaan ryppyä, mutta siitä voin lähinnä kiittää geenejä. En ainakaan aurinkorasvaa, sillä sellaista en ole ikinä käyttänyt, vaikka muuten nassuani toki voitelenkin. Peppu taas on menetetty jo tovi sitten. ;)
  Noin yleissääntönä, paksu, rasvainen iho pysyy rypyttömänä pidempään. Miinuksena on sitten esim isot ihohuokoset.

  1. Muistelit oikein. Puoli vuotta on kolmekymmpisenä takana. No kyllä ainakin minun ystäväpiirissäni on, samoin kuin harmaita hiuksia. Löysin ensimmäisen harmaani muuten vähän aikaa sitten.

   Hehe, ottaisin mieluummin pepun kuin nassun. Noh, on ainakin haastetta loppuelämälle!

   Minulla ei ole ihohuokosia ja eikä mustapäitä, mutta muita iho-ongelmia kylläkin aina välillä. Stressi ja vähäinen uni näkyy kasvoissa saman tien.Samoin kuin kiloissa.

   1. Luulenpa että aina sitä halajaa juuri sitä mitä itsellä ei ole. Esimerkiksi itse kateudella katselen ihohuokosettomia. Mutta nyt tässä 40+ iässä alkaa olla ihan iloinen ihotyyppinsä rypyttömyydestä. Äitini sai ensimmäiset oikeat rypyt reilusti yli 50-vuotiaana. Toivon yltäväni samaan.

 3. Kerro ihmeessä luottotuotteesi.
  Minulla kyllä on ammattilaisen kommentein pintakuiva sekaiho ( kävin toissapäivänä taas kosmetologilla kasvojen putsauksessa).
  Mutta aina vinkit kiinnostavat. Käytän ja kokeilen mielelläni kosmetiikan eri merkkejä. Chanelista Lumeneen ja Maybellinestä Dioriin.
  Kallein ei välttämättä aina ole aina paras itselle ja omille makumieltymyksille.
  Silmänympärykset on megakuivat ja etsin siihen tuotetta. Heti kun saan käytettyä loppuun kolme edellistä ostostani. Vinkkejä?

  1. Hmm. Mulla on samat conclusionit tehty vaikka kuinka monta kertaa.

   Mä kokeilen myös ja niin kuin se menee vähän kaikessa, vain kokeilemalla löytää sen omansa. Sama ei sovi kaikille.

   Olen käyttänyt Cliniquen all about eyes rich-tuotetta oikeasti varmaan kohta 10 vuotta. Ihan paras kaikista kokeilemistani. Kokeile sitä jos et ole jo. Kiehlsin tuotteet ovat myös suosikkejani!

 4. Hei, oletko törmännyt tähän ranskalaiseen Méthode Jeanne Piaubert -merkkiin? Minulle suositeltiin sitä Saksan Müller-kaupassa ja olen ollut aikas tyytyväinen. Kokeiltuna puhdistus- ja kasvovesi, serum, ja Wienistä sain vielä testerin silmänympärysvoidetta kaupan päälle. Päivävoide on vielä hakusessa koska tuotetta ei löydy ihan joka kaupan hyllystä.. ei edes müllerin, ja entiset pitää käyttää alta pois. Mun mies tykkää kanssa näista Kiehl’sin tuotteista.. :)

 5. Hei, tulipa mieleen tämä blogi kirjoitus. http://avecsofie.indiedays.com/2015/05/13/ryppyja-ja-photaria/

  Kuivaiho yleisemin on sellainen, mihin juonteita tulee, rasvoittuvaan ihoon tai ei. Tosin rasvoittuva iho on helpommin epäsiistin näköinen.

  Se on erikoista, että nuorempana löytää jokaisen virheen itsestään, mutta näin 35 vuoden ikää lähestyttäessä, huomaa että on armollinen itselleen ja antaa sen iän näkyä. Ei ole siis tarvis “kiillotella” pintaa. : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*