My Office is there where WiFi connects

hyvää etätyöpäivää!

Tänään vietetään kansallista etätyöpäivää. Olen siitä kertonut teille aiemminkin ja tuleehan työkulttuurini myös kirjoituksissanikin hyvin usein esiin. Minulla kun on etätyöpäivä lähes aina. Tai se nyt vähän riippuu, että mitä sillä itseasiassa tarkoitetaan, sillä minun toimistoni on siellä missä minäkin. Eli kunhan WiFi toimii, niin voin laittaa toimistoni puistonpenkille, kahvilaan, junaan tai vaikka ihan kotisohvalle.

Olen tehnyt aina aika paljon töitä kotoa, sillä se on mielestäni kaikista tehokkainta. Kun saa ne palaverit pidettyä ihan kotoa käsin, niin aikaa ei mene paikasta toiseen siirtymiseen. Yleensä verkon yli pidettävissä palavereissa ne tunnin palaverit saa pidettyä 30 minuutin mittaisina, niin aikaakin säästyy. Itse olen esimerkiksi tänään ollut palavereissa Suomeen, Ruotsiin, Tanskaan ja Englantiin. Eli en voisi missään nimessä lennellä kaikkiin paikkoihin koko ajan. Ja vaikka olisin Suomessa, olisi yksi lähimmistä työkavereistani käytännössä Piikkiössä, joten meidän kommunikaatio ei poikkeisi vaikka olisin samassa maassa. Ja teen töitä hyvin usein myös myöhään illalla, sillä silloin saan olla ihan rauhassa ja ajatus toimii kirkkaimmin :)

Työkulttuurista sen verran, että kun näin Ranskassa nyt varsinaisesti olen tehnyt töitä viimeiset kaksi viikkoa ja olen yrittänyt tutustua ranskalaisiin työkavereihini toimistolla oltaessa, on minulla mennyt työmatkoihin 3 tuntia per päivä. Eli olen lähtenyt töihin 07:30 ja palannut 19:30. Voi laskeskella, että kuinka kauan minulle omaa aikaa jäisi jos menisin toimistolle joka päivä. Voisin toki tehdä töitä junassa ja metrossa, mutta kun siellä on tarjolla ruuhkan aikoihin vain seisomapaikkoja, ei työnteko onnistu.

Pariisi on yksi Euroopan saasteisimmista kaupungeista ja monesti mietin kun täällä oli viime keväänä kielto käyttää muuta kuin julkista liikennettä, että miten paljon puhtaampi ilma olisi jos ihmiset saisivat tehdä edes muutaman päivän viikossa töitä muualta kuin toimistolta. Jokainen joka on myös käynyt Pariisin metroissa, on nukkuvat ihmiset hyvin tuttu näky. Täällä onkin sanonta ”metro, työ, nukkumaan”, kun aika menee paikasta toiseen siirtymiseen ja omaa aikaa ei jää. Hyvänä esimerkkinä tästä oli paras ystäväni joka kyllästyi oman elämän puutteeseen ja muutti Ruotsiin.

Itse en osaisi enää tehdä töitä yhdestä paikasta, sillä ne parhaimmat ideat saan yleensä ihan jostakin muualta kuin sen työpöydän äärestä.  Meidän työkulttuuri onneksi on niin avoin ja esimieheni luotto on minuun 150%, joten voin tehdä töitä ihan mistä vain. Kalenterini on aina avoin kaikille, joten jokainen näkee mitä minulla on milloinkin. Olen tehnyt viimeisen vuoden töitä vähän sieltä sun täältä ja ihan hyvin toimii. Itseasiassa paremmin kuin toimistolla, sillä ylimääräisiä keskeytyksiä ja pitkiä palavereita ei tule pidettyä. Esimieheni oli itseasiassa ensimmäinen kenelle edes kerroin ystävieni lisäksi tästä parisuhdetilanteesta ulkomailla ja olen todella kiitollinen, että hän on ollut tukenani koko ajan ja että voin tehdä työni ulkomailta käsin.

Hyvää kansallista etätyöpäivää!

P.S. Kuvia työpisteiltäni kuluneelta vuodelta :)

 

You may also like

6 Comments

 1. Olen keskustellut usein tuttavani kanssa etätöiden tekemisestä ja hänelläkin on samansuuntaisia ajatuksia. Phdimme joskus, kuinka paljoen erilaisia keskeytyksiä päivän aikana tulee normitoimistotyössä, kun taas omassa toimistossa saat paremmin määrätä tahdin.

  Ja nuo työmatkat, niin totta tuo sanomasi. Hyvää viikonloppua!

  scandinavyanlife.blogspot.fi

 2. Jeps, ja varsinkaan kun oma työ ei ole olla asiakkaiden kanssa tekemisissä, niin on aivan sama missä olen. Digi- ja mainostoimistot ovat minulle niitä tärkeimpiä kumppaneita ja siellä ollaan totuttu jo tähän “uuteen duuniin”, joten kaikki ymmärtävät miten näitä hommia tehdään. Ei heilläkään ole aikaa kulkea paikasta toiseen koko ajan.

  Hyvä esimerkki esimerkiksi meidän tiimistä on se, ettei me olla käyty kun kerran yhdessä lounaalla, sillä kun kaikki on aina eri paikoissa, niin meille ei ole ominaista olla yhdessä muuten kun verkon yli :)

  Ja tein jo viime vuonna niin paljon etänä töitä, että periaatteessa ei mikään ole muuttunut muu kuin se eittei minulla ole kotia enää Suomessa.  Pampulani on tehnyt etänä töitä viimeiset 7 vuotta ja ihan hyvin on näköjään hoitunut :)

   

 3. Hei!

  Ihana blogi sinulla!

  Lueskelin vanhempia juttuja ja ajattelin kommentoida tuohon “Iholla” -kirjoitukseen. Itselläni on ollut käsissä vuosikaudet ihottumaa ja olen käynyt kaikki mahdolliset testit, kyllästänyt ihoni kortisonilla ja syönyt niitä antibioottejakin. Kunnes kerran pääti kokeilla suosituksesta seuraavaa: purkkiin laitetaan noin desi ihan tavallista perusrasvaa ja sinne sekaan ruokalusikallinen soodaa. Siis soodajauhetta, mitä voi käyttää leipoessakin. Pari viikkoa laitoin käsiini tätä sekoitusta eikä ihottumasta ole tietoakaan! Tiedä onko apuja sinulle, mutta halusin jakaa kuitenkin ;) mukavaa syksyä sinulle!

   

  Sanna

 4. Hei!

  Ihana blogi sinulla ja todella kauniita kuvia!

  Luin taaksepäin ja ajattelin kommentoida lähinnä tuohon “Iholla” – kirjoitukseen. Olen kärsinyt vuosikaudet silloin tällöin käsiin tulevasti ihottumasta. Kävin aikoinaan kaikki mahdolliset testit läpi, iho on kyllästetty kortisoonilla ja on niitä antibioottikuurejakin syöty. Kunnes.

  Kerran löysin artikkelin ruokasoodasta. Miten sitä voi käyttää ruoanlaittoon ja vaikka mihin, esimerkiksi ihottuman selättämiseen! Niinpä kokeilin. Laitoin noin desin, kaksi ihan tavallista perusrasvaa (esim. Aqualan tai mikä tahansa hajuton), siihen sekaan ruokalusikallisen ruokasoodaa (sitä jauhetta) ja eikun sekaisin. Pari viikkoa levitin tätä sekoitusta iholle ja kas, ihottuma hävisi kuin itsestään! Ilman kortisoonin tuomaa kuivumista tai muitakaan sivuvaikutuksia. Joka kerta kun käsiini meinaa tulla ihottumaa, teen välittömästi tämän sekoituksen ja joka kerta se auttaa.

  En tiedä voisiko se auttaa sinulla, mutta halusin kuitenkin jakaa tämän, koska itselleni se oli kokeilemisen arvoinen ja ruokasooda on huomattavasti halvempaa kuin kalliit kortisonit ym.

  Oikein mukavaa syksyä sinulle!

   

  Sanna

 5. Kiitos tästä postauksesta, tämä etätyökuvio kun minua jotenkin kovasti kiehtoo.. Ehkäpä juuri siksi, että se taitaisi sopia minulle tosi hyvin verrattuna ainakin avokonttoriin, jossa juuri tuntuu että tulee keskeytystä keskeytyksen perään. Haluaisin kuitenkin kysyä, miten sitten saat pidettyä työ ja vapaa-ajan erillään. Eli siis oletko havainnut jonkun hyvän systeemin tai toimimintatavan sille,ettei kiinnostava työ vie vapaa-aikaa, tai etteivät työasiat pysy mielen päällä jossain takaraivossa läpi päivän? :)

   

  Ana

 6. Heippa,

  no tuo on tietenkin vähän henkilökysymys, sillä jokaisella on ne omat konstinsa. Totta kai myönnän, että useasti luen mailia vielä iltaisin tai teen hommia myöhään, sillä se on minulle usein myös sopivinta kun muut nukkuvat.

  Monesti tosin päätän vaikka perjantaina että lopetan mailien synkkaamisen klo:17 eli ettei enää iltaisin tulisi luettua mailia, vaan viikonloppu on viikonloppu.Kaiken keskiössä on tietenkin itsensä johtaminen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*