My hair care secrets

Hiuksistani kysytään blogissa ja Instagramin puolella hyvin usein. Ne aiheuttivat minulle varsinkin teinivuosina äidin kanssa ovenpaiskomisia, sillä hän ei antanut minun värjätä niitä. Olisin nimittäin värjännyt hiukseni vaaleiksi. Onneksi äidin kuri piti, sillä nyt saattaisi olla aika erinäköiset suortuvat kuvissa jos olisin niitä alkanut aikoinaan vaalentamaan.

Minulla on hyvin kiharat ja kuivat hiukset, joten ne tarvitsevat paljon hoitoa ja hellimisiä. Hiukseni kun ovat isältäni perityt ja kotoisin kaukomailta, niin Suomen tai Ranskan kuiva ilmasto ei tee niille hyvää. Ne kiukuttelevat ja ovat koko ajan takussa eli “marsuilla.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leikkaan hiuksiani kahden kuukauden välein sillä ne kasvavat hurjaa vauhtia ja latvat ovat tosi kuivat varsinkin näin talven jälkeen. Hiukseni eivät pidä kuivaamisista, kiharteluista tai muutenkaan kovasta käsittelystä, vaan ne tykkäävät elää omaa elämäänsä. Niiden elämää pitää tosin ravita aikalailla, jotta ne näyttäisivät hivenen edes joltakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pesen hiukseni kaksi kertaa viikossa ja yritän antaa niiden kuivua ihan luonnollisesti. Kokeilen ja vaihtelen shampoita ja muita aineita jatkuvasti, sillä hiukseni niin sanotusti kyllästyvät aineisiin ja tökötteihin. Ja olenhan minä tällainen purkkiaddikti ;)

haircare2

Viime aikoina olen käyttänyt Balmainin tuotteita. En tiedä ovatko ne minulle mitään suurenmoisia ihmeitä tehneet, joten en ainakaan suosittele jos etsit todella kosteuttavia tuotteita. Kiiltoa ne tosin tuovat. Öljyjä olen käyttänyt aina ja ennen hiustenpesua laitan Diptyquen öljyä kolmeksi tunniksi vaikuttamaan ennen pesua. Menen joogailemaan ja kaupungille öljyt päässä, laitan hiukset vain nutturalle niin kukaan ei huomaa mitään. Uusin merkki mitä olen kokeillut ja jota oikeasti suosittelen todella mielelläni on David Millat. Minulla on heidän naamionsa ja hiusseeruminsa ja nämä jos jotkut ovat minulle niitä supertuotteita! Suosittelen siis näitä kahta muillekin pörröpäille, sillä muutama tippa esimerkiksi seerumia silottaa kutrit kauniisti :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eli jos jokusen neuvon voin antaa, niin älä siis pese hiuksiasi kovinkaan usein. Käytä öljyjä ja naamioita ja anna niiden vaikuttaa hiuksissasi tunteja, joskus jopa yön yli. En myöskään suosittele kuivaamaan hiuksia aina kuivaajalla tai suoristamaan suortuvia, käsittely kuivattaa varsinkin kiharia hiuksia.

You may also like

1 Comment

  1. Ei voi olla totta, sinun kirjoituksesi oli suoraan kuin suustani. Minulla on ihan samanlaiset hiukset ja teen melkein täsmälleen samaa omien hiuksieni kanssa. En olekkaan ainoa joka ei voi kihartaa hiuksiaan tai joutuu leikkauttaa muutaman kuukauden välein. Tuon lisäksi minulla on hilseilevä päänahka, joten head & shoudersin sitruuna on ainoa sopiva shampoo joka pitää kurissa hilseen ja rasvaisuuden muutaman päivän ajan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*