My Frenchie

Olen varmaan muutamassa sivulauseessa maininnut, että yksi parhaista ystävistäni on ranskalainen. Tapasimme nelisen vuotta sitten Vaasassa, jolloin ystäväni oli siellä vaihdossa. Tämä ranskalainen neitonen tykästyi Suomeen kumminkin niin paljon, että päätti jäädä tekemään Suomeen myös maisteriopintonsa. Yksi ehkä minulle tärkein ja ihanin asia Vaasassa opiskelussa oli se, että opintopisteiden keräilyn lomassa mukaan tarttui myös ihania ihmisiä ja ystäviä.

Aluksi olimme Rosien kanssa ehkä vähän niin kuin kielikaverit, mutta aika nopeasti hänestä jäi sydämeeni pysyvä jälki. Nykyään olemme enemmänkin siskokset kuin ystävät. Asumme aika lähekkäin, joten näemme toisiamme monta kertaa viikossa ja soittelemme päivittäin. Rosie aina välillä vitsaileekin, että meistä tuli hänelle vähän niin kuin vanhemmat kun adoptoimme hänet osaksi meidän perhettä.

Ystäväni on todella kiinnostunut muodista ja hänessä asuu ei enää niin pienoinenkaan fashionista. Varmasti muistatte myös kun kuvailin ystävääni Olympuksen kampanjaan? Rosien tyyli on tässä vuosien saatossa muuttunut aika lailla ja siitä neljä vuotta sitten tapaamastani skeittaritytöstä onkin kuoriutunut aikamoinen kaunotar. Rosien tyyli on ranskalaiseen tapaan myös hivenen boheemi eikä hän myöskään pelkää käyttää värejä.

 ________________________________________

I have probably mentioned that one of my best friends is French. We met about four years ago in the city I used to study. When we met she was in exchange, but in some point she decided to make her Master’s degree in Finland. First it came as a big surprise to me that someone (especially French person) would love Finland so much that she would want to stay. One of the most wonderful things about living in Vaasa was that besides collecting credits I managed to grab many lovely people into my life. One of those is Rosie.

At first we were like language buddies, but it didn’t took that long time until she became like a sister to me. Today we are more like sisters than friends. We see many times a week and call daily to each other, and I know that she will be in my life forever. Sometimes she even jokes that we are like her stepparents because we have taken so good care of her.

My frenchie is really interested in fashion and she  looks  always so amazing. Surely you remember when I photographed her when I collaborated with Olympus? Her style has changed a lot during the years and she is not that skater girl anymore who I met four years ago. Today she is a true fashionista. Rosie is quite French in that sense that she likes to play with the colors and with some bohemian accessories.

You may also like

48 Comments

 1. Läheiset ystävät eri kulttuureista antavat varmasti paljon eri näkökulmia asioihin ja avartaa omia ajatuksia, ihana elämää rikastuttava juttu! Happy for you and your friend :)

  1. Niin antavat :)

   Opiskelin viimeiset opiskeluvuoteni oikeastaan pelkästään kansainvälisten opiskelijoiden kanssa ja opin luontesaleissa niin paljon muutakin kuin se mitä luki kurssimateriaaleissa :)

   Olen aina ollut aika kansainvälisorientoitunut, joten käymäni maisteriohjelma on ollut minun kannaltani ihan huippu :)

   Oi Katri <3

 2. Läheiset ystävät eri kulttuureista antavat varmasti paljon eri näkökulmia asioihin ja avartaa omia ajatuksia, ihana elämää rikastuttava juttu! Happy for you and your friend :)

 3. Niin antavat :)Opiskelin viimeiset opiskeluvuoteni oikeastaan pelkästään kansainvälisten opiskelijoiden kanssa ja opin luontesaleissa niin paljon muutakin kuin se mitä luki kurssimateriaaleissa :)Olen aina ollut aika kansainvälisorientoitunut, joten käymäni maisteriohjelma on ollut minun kannaltani ihan huippu :)Oi Katri <3

 4. Voi, ystäväsi on trés chic!! Saanko udella mistä neiti Ranskattaren kengät ovat? Ihailin tuossa yhtänä päivänä Tiger of Swedenillä samannäköisiä yksilöitä.. Ne ovat joka tapauksessa ihanat!

  1. Hän on nimenomaan chic! Voisin kuvata hänen asujaan vaikka joka päivä sillä niissä on aina sitä jotakin. Muistaakseni hän tilasi ne Top Shopista. Tarkastan asian vielä, mutta mielestäni ne olivat sieltä :)

 5. Voi, ystäväsi on trés chic!! Saanko udella mistä neiti Ranskattaren kengät ovat? Ihailin tuossa yhtänä päivänä Tiger of Swedenillä samannäköisiä yksilöitä.. Ne ovat joka tapauksessa ihanat!

 6. Hän on nimenomaan chic! Voisin kuvata hänen asujaan vaikka joka päivä sillä niissä on aina sitä jotakin. Muistaakseni hän tilasi ne Top Shopista. Tarkastan asian vielä, mutta mielestäni ne olivat sieltä :)

 7. Oi että! Ystävättärelläsi on aivan ihastuttava tyyli ja nuo aurinkolasit ovat täydelliset! Onpa kaunista :)

  1. Mä lupaan postata joskus vielä uudemman kerran sitten kun hän tietää joutuvansa blogiini :)
   Nyt hän oli vain tulossatoimistolta, mutta näkisittepä hänet kun hän on lähdössä ulos!

 8. Voi mikä tyyli! Upea tyttö! Ja sinä ihana, kiitos “roskiksen” esittelystä, se on ehkä maailman kätevin työlaukku! -tosin, no, melkoinen musta aukko, kun tarttis jotain pikana etsiä. Toivottavasti nähdään taas pian :)

  1. Voi Herttanen sentään <3

   Hih, ole hyvä! Ei ole roskiksen voittanutta. Omastani tosin katkesi hihna, mutta onneksi sen pystyi korjaamaan todella helposti :)

   Se on nimenomaan musta aukko ja siksi kutsun roskistani aina silloin tällöin.

   Joo, siis ehdottomasti :))

 9. Voi mikä tyyli! Upea tyttö! Ja sinä ihana, kiitos “roskiksen” esittelystä, se on ehkä maailman kätevin työlaukku! -tosin, no, melkoinen musta aukko, kun tarttis jotain pikana etsiä. Toivottavasti nähdään taas pian :)

 10. Todella ihana tyyli ystävälläsi. Tuossa tyylissä on se jokin extra juttu, mitä aika harvoin näissä blogeissa näkee. Kiitos tästä, piristi kummasti. Kuvat ja tyyli olisi voinut olla suoraan Sartorialistista :)

  1. Heippa pitkästä aikaa!

   Niin, Rosa osaa yhdistellä tosi kivasti ja pelottomasti eri tyylejä ja värejä. Harmittaa ettei hänellä ole aikaa päivittää omaa blogiaan, mutta ainahan voin postata hänen asupostaukset tänne minun blogiini :)

   No tosi kiva kuulla! Voisin kuvailla tätä rakasta ranskatarta siis vähän usemmin tänne blogiini :)

 11. Todella ihana tyyli ystävälläsi. Tuossa tyylissä on se jokin extra juttu, mitä aika harvoin näissä blogeissa näkee. Kiitos tästä, piristi kummasti. Kuvat ja tyyli olisi voinut olla suoraan Sartorialistista :)

 12. Mä lupaan postata joskus vielä uudemman kerran sitten kun hän tietää joutuvansa blogiini :)Nyt hän oli vain tulossatoimistolta, mutta näkisittepä hänet kun hän on lähdössä ulos!

 13. Voi Herttanen sentään <3Hih, ole hyvä! Ei ole roskiksen voittanutta. Omastani tosin katkesi hihna, mutta onneksi sen pystyi korjaamaan todella helposti :)Se on nimenomaan musta aukko ja siksi kutsun roskistani aina silloin tällöin.Joo, siis ehdottomasti :))

 14. Heippa pitkästä aikaa!Niin, Rosa osaa yhdistellä tosi kivasti ja pelottomasti eri tyylejä ja värejä. Harmittaa ettei hänellä ole aikaa päivittää omaa blogiaan, mutta ainahan voin postata hänen asupostaukset tänne minun blogiini :)No tosi kiva kuulla! Voisin kuvailla tätä rakasta ranskatarta siis vähän usemmin tänne blogiini :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*