My fav juice bar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostin mehustimeni joskus lokakuussa ja sen jälkeen on täällä ollut mehubaarissa aktiivinen työntekijä. Hedelmiä ja vihanneksia kannetaan selkävääränä keittiöön ja mehustimeni (onko se edes oikea nimi) on päällä, ei ehkä nyt ihan päivittäin, mutta useana päivänä viikossa. Varsinkin viikonloppuisin sinne pomppii porkkanat, punajuuret ja pinaatit jatkuvalla syötöllä.

Lasin juonnin jälkeen tulee hyvä olo, jollain lailla hassulla tavalla puhtaampi. Ehkä kun tietää mitä siinä omassa mehussa on, niin voi jollain lailla paremmin. Tulee terveellinen olo, kun näkee millä vitamiineilla ja väriloistolla sitä itseään hellii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla on Pariisissa Pampulan Italialainen futisjengi ystävinä (kuulostaa hassulle), mutta niin symppiksistä tyypeistä on kyse. Heillä on yleensä sunnuntaisin mehubileet. Eli jokainen tuo omat kasviksensa ja loppusunnuntain tehdään mehukokeiluja. En tiedä onko tässä perinteessä joku detox- juttu edelliseltä illalta taustalla, mutta sunnuntain mehubileet on jo vakio. Tältä futisjengiltä itseasiassa innostuksen omaan mehustimeen sainkin.

Viime viikolla en tosin hellinyt itseäni pinaateilla ja punajuurilla, vaan kesäisillä hedelmillä. En ollut aiemmin mehustanut raparperia, mutta nyt tiedän että raparperi, persikat, inkivääri ja nektariinit ovat aivan mieletön yhdistelmä! Lempikesäherkku löytyy siis lasista!

mehu2

Onko teillä muuten mehustimia? Ja mitkä makuyhdistelmät ovat teidän suosikkeja? Minulla taitaa mehustimeen mennä aina inkivääriä, oli hedelmät ja kasvikset sitten mitä tahansa.

PS. Mitä tykkäätte antiikkilöydöstäni? Näitä on Pariisi ja Pinterest pullollaan ja kohta varmaan myös mehubaarikin…

You may also like

8 Comments

 1. Tunnistan tämän “puhtaan ja hyvän olon” fiiliksen. Samanmoinen on itselläkin aina kun on itse tehnyt mehua. Viimeksi tein pinaatti-sitruuna-inkivääri-omena-kurkkumehua, ja oli äärettömän hyvää! Mieskin tykkäsi.

  1. Heippa,

   Ooh, pitääkin kokeilla. Kurkkua en ole sen takia oikein tykännyt laittaa kun ne on täällä niin pahanmakuisia ja kitkeriä. Raahailen kurkkuja sen takia joka kuukausi aina suomesta tänne mukana :D

   Kivaa viikonloppua!

 2. Olen mehustimen ostosta haaveillut, mutta googlattuani aikani, en enää osannut päättää mikä niistä kaikista olisi paras, käytännöllisin jne. Saisinkohan täällä vinkkiä hyvän mehustimen valintaani ;)
  Antiikkilöytösi on hurmaavan kaunis !

  1. Hihi, noh saat :)

   Itselläni on Electroluxin vanhempi malli ja heiltä on tullut uusikin mailli ihan tässä puolen vuoden sisään. Yksi parhaimmista ystävistä osti sen itselleen minun inoittamana ja on tykännyt siitä kovasti. Eli lux lux, electrolux-kaupoille siis ;)

   Kiitos, täällä on noita pulloja jokainen antiikkiliike pullollaan :)

 3. Tuorepuristettu mehu on hyvää, nam! Olen viime aikoina silti siirtynyt takaisi hedelmien syöntiin ihan sellaisenaan, ne ovat sen verran makeita ja tuoreita täällä. Mehujen sijaan olen siirtynyt erilaisiin vesiin. Yksi lemppareistani on appelsiinia, chiansiemeniä ja inkivääriä sisältävä vesi ja sen saa pyöräytettyä nopeasti valmiiksi ihan tehosekoittimella:)Joukkoon voi tiputtaa pari mansikanpalasta ja mintunlehtiä.

  1. Ooh, tämä kuulostaa niin hyvältä!

   Kaikki muut löytyy kotosalta, mutta appelsiinin joudun tänä aamuna korvaamaan sitruunalla!

   PS. Oletko kokeillut ananas-minttu-vettä?

   Ihan älyttömän hyvää ja raikasta kun laittaa vielä jääpäloja sekaan :)

 4. En ole mehustelija, mutta tehosekoittimessa tulee blendattua smoothieita jatkuvasti ja monesti saatan jatkaa niitä vedellä nestemäisemmän koostumuksen saadakseni. Tällä hetkellä olen ihastunut varsiselleri-kurkku-vesimeloni -yhdistelmään ja nyt kun mainitsit tuon inkiväärin niin se kyllä sopisi loistavasti tuohon joukkoon!

  Hyödynnätkö muuten jotenkin mehustimesta ylijäävää hedelmämassaa? Minua jotenkin hämää se, että kaikki nuo vihannesten kuidut jäävät käyttämättä mehustaessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*