Mozzarellaa ympäri maailmaa

Mutta se oikea mozzarellahan löytyy vain Italiasta ;)

Olette varmasti kuulleet italialaisilta tutuilta lauseen ”yes, but in Italy we have…”. Tämä lause kuuluu niin juustoissa, pastassa, pizzassa, öljyissä, autoissa, muodissa.. Jos italialaisilta kysytään, niin kaikki on aina paremmin Italiassa. Varmasti monessa mielessä onkin, mutta on niin huvittavaa aina kuulla tuo lause heidän suustaan.

Yksi asia on tosin ainakin minkä minä kyllä tunnustan ja se on juusto ja varsinkin mozzarella ja burrata. Se mitä meillä esimerkiksi tarjotaan mozzarellana, ei ole sama juusto mitä Italiassa myydään. En tiedä miten paljon he juustojaan siellä Italiassa silittelevät, mutta parempi kai etteivät kerro, niin tulee Italiaan mentyä juustonmakujen perässä.

Yksi ravintola, joka löytyy myös muualta kuin Italiasta on nimeltään Obicà. Ravintoloita löytyy niin Japanista, jenkeistä ja Dubaista Italian lisäksi. Kyse on siis mozzarella-baarista, jossa annoksen keskiössä on erilaiset mozzarellat ja niiden rinnalle tilataan lisukkeita.

 

 

Olin lukenut Obicàsta ja minun piti mennä sinne jo Milanossa, mutta aikataulujen kanssa tuli kiirus ja sen takia Milanon Obicà jäi kokematta. Kävelimme lauantaina Roomassa ja ihan sattumalta näen tutun logon ravintolan ikkunassa. Huudahdin ”lounasaika” ja yritin vakuutella kaikille että meillä on juuri tällä hetkellä kaikilla nälkä ;).

Niin kuin kuvista näkyy, oli lautasilla juustojen lisäksi kasviksia ja kinkkuja. Lounaan jälkeen lähdettiin iloisin mielin jatkamaan Rooman kierrosta jalkaisin masut täynnä. Kun menette Italiaan tai muualle, kurkatkaa Obicàn sivuilta, että josko pääsisitte mozzarellan makuun lomillanne :)

You may also like

2 Comments

  1. Jos saisin valita, söisin koko elämäni pelkästään erilaisia juustoja. Miksi, oi miksi niillä ei voi elää pelkästään?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*