Montreux – and all that jazz!

Sveitsin loma on ollut kerrassaan mahtava ja loma huipentui Montreux – jazzfestivaaleihin. Otimme junan Genevestä Montreuxiin ja junamatka kesti noin tunnin verran ja sen aikana sai ihailla mitä kauniimmasta luontomaisemasta. Järvinen vuoristomaisema on kerrassaan upea.

Avec Sofié -blog / Montreux jazz festival in Switzerland

Avec Sofié -blog / Montreux jazz festival in Switzerland

Musiikkiharrastajille Montreux on varmasti hyvinkin tuttu, mutta te ketkä ette ole siitä aiemmin kuullut, on festivaali yksi maailman arvostetuimpia musiikkitapahtumia. Jos en nyt ihan kauheasti valehtele, niin uskoisin, että Euroopan arvostetuin jazzfestivaali. Montreuxissa esiintyi tänä vuonna kummankin suosikkeja, minun José Gonzalez ja Pampulan Beirut. Myöhemmin tällä viikolla olisi esiintynyt vielä Jamie Cullum <3

Avec Sofié -blog / Montreux jazz festival in Switzerland

En tiedä mistä tämä festivaali on itseasiassa saanut alkunsa, mutta tänä vuonna juhlittiin festivaalin 50-vuotispäivää. Vaikka festivaalialue on pienen matkan päässä vuoristokylässä, on matka vaivan arvoinen kun perille pääsee. Oli kerrassaan maaginen fiilis kun katselee kirkasta vettä ja jylhää vuoristoa.

Avec Sofié -blog / Montreux jazz festival in Switzerland

Ennen illan konsertteja artistit järjestivät workshopeja ja itse osallistuin totta kai Josén tilaisuuteen. En ole tällaisessa workshopissa ikinä aiemmin ollut, jossa artistilta saa kysellä henkilökohtaisia kysymyksiä. Harmiksi valokuvaaminen ja snäppäily oli kielletty, niin en saanut teille paloja teille tästä. José tosin vaikutti hyvin samalta mitä hänen musiikkinsa, hiljaiselta ja sielukkaalta.

Avec Sofié -blog / Montreux jazz festival in Switzerland

Avec Sofié -blog / Montreux jazz festival in Switzerland

Itse arvostan puhdasta ja suhteellisen rauhallista meininkiä ja Montreux tarjoili minulle kaikella tavalla omannäköiseni festivaalielämyksen. Alueella oli tunnelmallisia viinibaareja ja ruokakojuja. Istuskelimme rantakivillä ja söimme ramenia ja pork buneja ilta-auringossa – juuri tällaisia festivaalikokemuksia minä arvostan.

Avec Sofié -blog / Montreux jazz festival in Switzerland

Avec Sofié -blog / Montreux jazz festival in Switzerland

Päätettiin, että ensi kesänä tulemme myös Sveitsiin ja ajoitamme loman Montreauxin festivaalien yhteyteen. Suosittelen todella lämpimästi Sveitsin matkailua sekä näitä festareita. Tämä kulunut viikko on ollut niin ihana ja lomani hyvin minunlaiseni.

P.S. Jos joku haluaa tietää mitä kuuntelen non-stoppina tällä hetkellä, niin Josén Stay Alive , Jamien Save Your Soul ja Beirutin Santa Fe & Nantes. Suosittelen myös katsomaan YouTubesta Nina Simonen Montreux :n keikkatallenteen. Huikee!

mjf12

Avec Sofié -blog / Montreux jazz festival in Switzerland

While we have been on holiday in Switzerland, we’ve seen many places, and my summer got a highlight on Thursday when we went to the annual Montreux jazz festival. We didn’t actually plan this for our holiday, but it was a pleasant surprise when we realized that we were around at the same time. What a coincidence?

For people who love music, Montreux is probably one of those festivals you want to visit at least once in your lifetime. Montreux is a petit village not very far from Geneva (one hour by train). When you arrive to the mountain village, you understand why the festival is held in these surroundings. I have probably not seeing as charming scenery for a music festival – the mountains with the crystal clear water – simply breathtaking.

Montreux is a world class festival, and on Thursday both of our favorites were performing, José Gonzalez and Beirut. Unfortunately the tickets were sold out because we were so late, but we were able to join José Gonzalez’ workshop and enjoy music outside anyway. Next time.

We had absolutely wonderful summer night. We ate our favorite dishes outside next to the most beautiful landscape. What else can you ask for?

And if you want to know what I’ve been listening on re-play lately? Jamie Cullum’s Save Your Soul, José’s Stay Alive and Beirut’s Nantes. I would also recommend you to watch Nina Simone’s live performances from YouTube from the 70’s. Simply lovely!

“I will stay with you tonight hold you close ’til the morning light in the morning watch a new day rise we’ll do whatever just to stay alive we’ll do whatever just to stay alive”

You may also like

1 Comment

  1. Näyttää kyllä ihan helmitapahtumalta. voisin hyvin kuvitella itseni istuskelmassa tuolla laiturilla veden äärellä keinahdellen jazzin rytmien parissa. Kiva kun tuolla näytti olevan niin maksullisia kuin ilmaisia esityksiä. Sitten oli joku jazzjuna? Kiitos vinkistä, tämä pidetään mielessä ensi kesää varten. :D

    Muistan kun avopuolisoni oli aikoinaan vaihdossa Itävallassa ja tein sinne reissun. Itävallan kauniiden maisemien lisäksi piipahdimme myös Sveitsin puolella yhdessä pienessä kaupungissa. Upeita maisemia molemmissa maissa.

    Tuosta tapahtumasta muistui juuri mieleen, että Lonnalla on kesällä jazzsunnuntai -tapahtuma, jossa on livemusiikin lisäksi jotain syötävääkin kai tarjolla. Kun tulisi joku nätti aurinkoinen su-päivä niin voisi hypätä veneeseen ja suunnata Lonnaan. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*