Monaco


Olen käynyt Monacossa aiemmin kahdesti päiväreissuilla, mutta lomani aikana vietin siellä kerrankin kunnolla aikaa ja tutustuin siihen hivenen paremmin. Monaco on meidän kalastajakylästä muutaman junapysäkin päässä ja junia menee jatkuvasti, eli Villefranchesta voi tehdä vaikka illallisreissun Monacon puolelle. Lapsuudenystäväni rakastaa Monacoa ja hän toimikin minun oppaanani, että varmasti näkisin kaiken mitä pitää.

mon8

Jos on katsonut Audrey Tatoun elokuvan, Hinnasta viis, ymmärtää että Monaco on vähän niin kuin aikuisen Disneyland. Kaikki on vähän muovista ja tehtyä, eli mitään kovinkaan aitoa ei Monacon keskustasta ainakaan saa. Jokainen toki ymmärtää tämän jo varmasti sinne mennessään. Ymmärrän tosin miksi jotkin tykkäävät Monacosta, sillä kaikki on puhdasta ja homma toimii. Kyllä minäkin siellä mielelläni päiviä voin viettää, mutta tämä oma kylä on kyllä ihana.

mon7 mon5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolusimme kaikki mahdolliset keskustan hotellit ja ravintolat melkein läpi, ja suosikkini oli ehdottomasti Hermitagen terassi. Niin kaunis paikka. Kummitätini tulee tänne meille ensi viikolla, niin tämä terassi on ensimmäinen paikka mihin hänet vien. Lounaalla kävimme Fairmontissa ja eikä heidän Nikki Beach club kyllä myöskään huono ollut. Kuvan pikkutyttö viihdytti meitä tanssiaskelillaan koko kahden tunnin ajan ja hänen isänsä tokaisikin, “ei jää varmaan epäselväksi, että hän on syntynyt Cannesissa.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monacon rannoista en sen enempää tiedä, mutta luulen että monella hotellila on omat rannat. Ystäväni myös vinkkasi matkailijoille, että kyllä Monacosta löytyy myös normaalin hintatason huoneita. Yksi hänen vinkki oli Novotel. Hotelli sijaitsee ihan keskellä kaupunkia omalla uima-altaalla ja huoneita voi saada ihan ns. perushinnoin.

Eli jos haluaa päivän tai kaksi prinsessafiilistelyä, niin suosittelen Monacoa. Ihan viikoksi en sinne menisi, mutta kun viereltä löytyy näitä pikkupaikkoja, niin sisällyttäisin sen Etelä-Ranskan lomaan ehdottomasti. Eli kun alkaa rantahiukset ja hiekka väsyttämään, ota juna Monacoon.

You may also like

5 Comments

  1. Monaco on hämmentävä. Valtavan rumaa (80-lukulaista?) arkkitehtuuria, joka vielä näyttää siltä että kaikki on rakennettu nopeasti, halvalla ja hutiloiden. Ei millään tavalla viehättävä katsella sen kummemmin kaukaa kuin läheltä. Välimerta tosiaan kannattaa ennemmin ihailla Ranskan rannoilta.

  2. Niin,ei Monacon kaikki kulmat tosiaan kauniita ole. Cannes on mielestäni paljon kauniimpi ja viehättävämpi. Mutta on hassua miten tosiaan ilmapiiri muuttuu muutaman pysäkin päästä kotoa. Itse tosin tykkäsin ravintoloiden terasseista. Varsinkin Hermitage oli mielestäni todella kaunis. Nauroinkin,että onkohan terassin pulut valittu terassin sisustukseen sopivaksi kun näyttivät niin kauniilta jopa nekin.

  3. Viime kesäisellä Nizzan reissulla tuli vietettyä päivä Monacossa. Sinne pääsee niin näppärästi bussilla (kuin myös sinun pikkukylään). Cannes on vielä näkemättä, kun kesällä ei aika enää sinne riittänyt. Nizzassa riitti myös näkemistä. Pidin Etelä-Ranskasta kovasti. Ilmapiiri niin erilainen kuin. Pariisissa, josta myös tykkään kovasti :)

  4. Mä tykkään Monacosta, ja sen ilmapiiristä – se on mun äidin lempilomakohde… Mutta totta toki toikin, et paljon 80-luvulla rakennettua, enpä vaan ollut asiaa aiemmin ajatellut. Mä tykkään liikkua siellä päin julkisista eniten bussilla – maisemat on paljon paremmat ja siellä se on myös tosi edullista. Vähän hitaampaa toki, mutta välttää juna-asemat joiden “tunnelmasta” en hirveämmin pidä.

  5. Salut Sofie!
    Onpa ollut kivaa seurata Etelä-Ranskan kotinne etenemistä ja kuulumisia! Pieni kylänne on loistava valinta teiltä. Tulette varmasti viettämään siellä onnellisia päiviä! Itse pidän myös Etelä-Ranskasta kovasti ja siellä aikaa viettänyt. Olen täysin samaa mieltä myös Monacosta, vierailun arvoinen kyllä mutta jättää hiven kylmäksi. Mutta siellä kannattaa tehdä Monacon juttuja! Café de Paris’n terassi on myös aika vinkeä. Oletteko ehtinyt kierrellä yhtään toiseen suuntaan eli Cannesista vielä eteenpäin? Provencen alueella on paljon somia pieniä kyliä joihin on ihana poiketa. Ja menkää ihmeessä Aix-en-Provenceen! Se on ihana kaupunki.
    Aurinkoisia kesäpäiviä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*