Minä olen nainen

Dear 14 year old me. Tuosta luvusta on kulunut saman verran aikaa ja vihdoinkin olen karistanut suurimmat ulkonäköpaineeni pois. Se on vaatinut aikaa ja paljon työtä niiden asioiden käsittelemiseksi, mutta viimeiset vuodet olen voinut kropassani hyvin ja vihdoinkin voin katsoa peiliin suhteellisen hyvillä mielin. 14 vuotta sitten olin hivenen epävarma tyttö, mutta nykyään taidan olla aika voimakastahtoinen nainen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen aina ollut aika suhteellisen naisellinen ja se on totta kai ollut nuorempana minulle jollain lailla todella vaikeaa. Tanssitunneilla inhosin peilikuvaani ja ahdistuin ei-niin-naisellisten tyttöjen vieressä seisomisesta. Ne peilikuvat olivat tosin totta kai myös hivenen vääntyneitä ja vääristyneitä. Minulle ne olivat silloin kumminkin elämäni keskipiste. Inhosin sanoja “naisellinen” tai “kurvikas”, sillä ne taipuivat mielessäni tarkoittamaan jotain ihan muuta mitä nykyään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monta yötä on tullut nuorempana valvottua, hetkeä vaa’alla seisottua, painoideksejä laskettua, itkuja itkettyä, ruokaa syömättä jätettyä ja ajatuksista ahdistuttua. Mutta mistä syystä? Vaatekoon takia. En varmasti ole ainoa joka on näiden asioiden kanssa paininut nuorempana, vaan uskon että teitä on siellä muitakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen ollut itselleni ennen todella ankara ja kai olen välillä vieläkin, mutta vuosien kuluessa ja naisellisuuden kertyessä on minusta kasvanut myös ehkä jollain lailla myös vähän leppoisampi ihminen- niin ja olen alkanut myös hyväksymään itseni. Juuri tallaisena kuin olen. Naisellisena naisena.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En tiedä mistä johtui, mutta nuorempana ympärilläni oli monia syömishäiriöistä kärsiviä ihmisiä. Joistakin on kasvanut kaltaisiani itsensä hyväksyviä nuoria naisia, mutta joillakin se noidankehä ei vain katkea. Itse muistan lukeneeni joskus viitisen vuotta sitten Satu Taiveahon ajatuksia syömishäiriöstä. Hänen ajatukset kiteytyivät jotenkin näin, että nykyään ne nuoruuden farkkukoosta stressailut kostautuvat lapsettomuudella. Se on todella surullista.

Itse olen liian kauan hävennyt omaa kroppaani, feminiinisiä muotojani, pyöreitä poskiani. Eli naiseuttani. Kaikkea sitä mistä nykyään itsessäni pidän enenemässä määrin.  Se tuntuu niin vapauttavalta kun vihdoinkin olen alkanut pitää itsestäni, juuri tällaisena, naisellisena naisena.

Vaikka yleensä en jaa täällä blogissani mitään kovin henkilökohtaista, mutta näin naistenpäivän kunniaksi me suomalaiset naisbloggaajat ajattelimme kirjoittaa naiseudesta omista näkökulmistamme käsin. Minä halusin kirjoittaa teille ulkonäköpaineistani joita koin aikoinaan naiseuteni kynnyksellä. Onneksi ne paineet ovat nyt takanapäin ja voin olla tällä hetkellä onnellinen naisellisessa kropassani. Tällä “minä olen nainen” – tempauksellamme haluamme tukea Naisten Linjan toimintaa.

Ihanaa naistenpäivää teille <3

You may also like

60 Comments

 1. Hieno kirjoitus :)

  Upeaa että on tällainen tempaus NaistenLinja tueksi, touhuan siellä vapaaehtoisena ja ko organisaatio on sen vuoksi lähellä sydäntä :)

  Ihanaa naistenpäivää!:)

 2. Hieno kirjoitus :) Upeaa että on tällainen tempaus NaistenLinja tueksi, touhuan siellä vapaaehtoisena ja ko organisaatio on sen vuoksi lähellä sydäntä :)Ihanaa naistenpäivää!:)

 3. Kaunis Sofié <3 Sanan jokaisessa merkityksessä. Virtuaalihali ystävälle, jota en taas ihan liian pitkään aikaan ole nähnyt!!!!

 4. Oikein Hyvää Naistenpäivää myös sinulle ja kiitos kannustavista sanoistasi <3 Olet super kaunis juuri omana itsenäsi =)
  Itsekkin kamppailin nuorempana muka "kilojeni" kanssa, mutta onneksi iän tuoman varmuuden myötä sellaiset hömpötykset ja painonvahtiminen on jäänyt pois. Liikunta ja terveeliset elämäntavat ovat sellainen voima jotka kantavat koko loppuelämän eteenpäin ;o)

  1. Heippa!

   Veikkaan että meitä on aika paljon :/

   Niin, se on niin ihanaa kun voi nauttia ruoasta ilman suurempia tunnon tuskia ja kanavoida oman energiansa muuhun kuin kalorien seuraamiseen :)

 5. Oikein Hyvää Naistenpäivää myös sinulle ja kiitos kannustavista sanoistasi <3 Olet super kaunis juuri omana itsenäsi =)Itsekkin kamppailin nuorempana muka "kilojeni" kanssa, mutta onneksi iän tuoman varmuuden myötä sellaiset hömpötykset ja painonvahtiminen on jäänyt pois. Liikunta ja terveeliset elämäntavat ovat sellainen voima jotka kantavat koko loppuelämän eteenpäin ;o)

 6. Oikein ihanaa naistenpäivää sinulle Sofié!

  Kauniisti kirjoitettu. Kunpa pääsisikin ravistelemaan vaikkapa sitä 20-vuotiasta itseään. Sitä joka stressasi peilin edessä mm. painostaan. Juuri katsoin kuvaani ja tuo 20 vuoden takainen stressi tuntuu aivan järjettömältä! Olen laiha kuin tikku, rintava tosin ja se juuri aiheutti ahdistusta. Kuvittelin laihtumalla muuttavani itseni toisenlaiseksi. Minullekaan ei naisellisuus tai kurvikkuus ollut mikään tavoiteltava ihannetila. Siksi pukeuduin säkkeihin.
  Onneksi ikä tuo armeliaisuutta. Ei ehdi, eikä jaksa murehtia kaikesta. Tokihan sitä voisi laihtua, mutta tärkeämpää olisi olla terve ja hyvässä fyysisessä kunnossa, että jaksaisi. Elämä on liian lyhyt ja ihana tuhlattavaksi turhaan murehtimiseen :)

  1. Kiitos samoin ihana <3

   Niin, onneksi se ikä tuo varmuutta ja ehkä vähän järkeäkin näihin asioihin. Niin veikkaan, että meille rintavimmille naisille ne saattavat olla nuorempana nimenomaan enemmänkin ahdistus kuin ihastus.

   Niin, ei ollut minullekaan. Teininä ihailin Twiggya ja inhosin naisellista itseäni. Ihailin jotain aivan päinvastaista mitä itse luonnostaan olin.

   Niin, onko mitään järkeä surkutella farkkukoon takia? Elämä on ihanaa ja tarkoitettu nautittavaksi. Se hyvä olo tai onnellisuus ei voi olla yhdestä jälkiruoasta kiinni. Tai edes kahdesta ;)

 7. Oikein ihanaa naistenpäivää sinulle Sofié! Kauniisti kirjoitettu. Kunpa pääsisikin ravistelemaan vaikkapa sitä 20-vuotiasta itseään. Sitä joka stressasi peilin edessä mm. painostaan. Juuri katsoin kuvaani ja tuo 20 vuoden takainen stressi tuntuu aivan järjettömältä! Olen laiha kuin tikku, rintava tosin ja se juuri aiheutti ahdistusta. Kuvittelin laihtumalla muuttavani itseni toisenlaiseksi. Minullekaan ei naisellisuus tai kurvikkuus ollut mikään tavoiteltava ihannetila. Siksi pukeuduin säkkeihin. Onneksi ikä tuo armeliaisuutta. Ei ehdi, eikä jaksa murehtia kaikesta. Tokihan sitä voisi laihtua, mutta tärkeämpää olisi olla terve ja hyvässä fyysisessä kunnossa, että jaksaisi. Elämä on liian lyhyt ja ihana tuhlattavaksi turhaan murehtimiseen :)

 8. Hieno kirjoitus ja ihana että jaoit ajatuksia meille :)
  Minua on koulukiusattu juuri kokoni vuoksi, pienestä pitäen ollu pitkä mutten mikään mallimittainen. Kyllähän sitä pitää omaa peilikuvaansa useimmiten ihan surkeana mutta onneksi tähän ikään menneessä sitä alkaa löytää jotain kivaakin :)

  Aurinkoista naistenpäivää toivottaa pyöreäposkinen Fiipi <3

  1. Heippa!

   No vähän aina pelottaa jakaa muuta kuin pintaa, mutta ajattelin vähän rohkaistua ja rohkaista teitä :)

   Voi miten surullista. Lapset ovat niin julmia :(

   Kuules nyt Fiipi, siinä sinun peilissäsi on aivan varmasti vikaa. Olet lukenut ja kommentoinut blogiini ahkerasti melkein kaksi vuotta ja näistä kommenteista hehkuu miten ihana ja lämmin ihminen siellä ruudun toisella puolella on <3

   Kiitos sinulle kaikista ihanista kommenteista näiden vuosien varrella, olet supertyyppi!

   Ps. Kun posket ovat pyöreät niin on enemmän lääniä pusuille ;)

 9. Hieno kirjoitus ja ihana että jaoit ajatuksia meille :)Minua on koulukiusattu juuri kokoni vuoksi, pienestä pitäen ollu pitkä mutten mikään mallimittainen. Kyllähän sitä pitää omaa peilikuvaansa useimmiten ihan surkeana mutta onneksi tähän ikään menneessä sitä alkaa löytää jotain kivaakin :)Aurinkoista naistenpäivää toivottaa pyöreäposkinen Fiipi <3

 10. Kiitos kannustavista sanoistasi. Tunnustan harvoin jättäväni kommenttia blogiisi, vaikka siitä niin kovasti pidänkin. Näitä tälläisia syvällisempiä pohdintoja on niin mukava aina välillä lukea, vastapainoksi kevyemmille jutuille, joiden kantava voima ovat yleensä kauniit ja taidokkaasti otetut kuvat.

  Itsekin halusin tänään omassa pikkublogissani lähestyä naistenpäivää vähän syvällisemmältä kantilta ja antaa naisille aihetta ajatteluun. Oma tekstini on urakeskeisempi, mutta oli kiva lukea tästä sinun ulkonäköaspektista. Tekstini ei tietenkään tule tavoittamaan niin suuria lukijamääriä, kuin esimerkiksi tämä sinun, mutta jos se tsemppaa yhtäkään naista eteenpäin urallaan, niin olen tyytyväinen.

  Hyvää naistenpäivää sinulle ja kiitos ihanasta inspiroivasta blogistasi.

 11. Kiitos kannustavista sanoistasi. Tunnustan harvoin jättäväni kommenttia blogiisi, vaikka siitä niin kovasti pidänkin. Näitä tälläisia syvällisempiä pohdintoja on niin mukava aina välillä lukea, vastapainoksi kevyemmille jutuille, joiden kantava voima ovat yleensä kauniit ja taidokkaasti otetut kuvat.Itsekin halusin tänään omassa pikkublogissani lähestyä naistenpäivää vähän syvällisemmältä kantilta ja antaa naisille aihetta ajatteluun. Oma tekstini on urakeskeisempi, mutta oli kiva lukea tästä sinun ulkonäköaspektista. Tekstini ei tietenkään tule tavoittamaan niin suuria lukijamääriä, kuin esimerkiksi tämä sinun, mutta jos se tsemppaa yhtäkään naista eteenpäin urallaan, niin olen tyytyväinen. Hyvää naistenpäivää sinulle ja kiitos ihanasta inspiroivasta blogistasi.

 12. Heippa!Veikkaan että meitä on aika paljon :/Niin, se on niin ihanaa kun voi nauttia ruoasta ilman suurempia tunnon tuskia ja kanavoida oman energiansa muuhun kuin kalorien seuraamiseen :)

 13. Kiitos samoin ihana <3Niin, onneksi se ikä tuo varmuutta ja ehkä vähän järkeäkin näihin asioihin. Niin veikkaan, että meille rintavimmille naisille ne saattavat olla nuorempana nimenomaan enemmänkin ahdistus kuin ihastus. Niin, ei ollut minullekaan. Teininä ihailin Twiggya ja inhosin naisellista itseäni. Ihailin jotain aivan päinvastaista mitä itse luonnostaan olin. Niin, onko mitään järkeä surkutella farkkukoon takia? Elämä on ihanaa ja tarkoitettu nautittavaksi. Se hyvä olo tai onnellisuus ei voi olla yhdestä jälkiruoasta kiinni. Tai edes kahdesta ;)

 14. Heippa!No vähän aina pelottaa jakaa muuta kuin pintaa, mutta ajattelin vähän rohkaistua ja rohkaista teitä :)Voi miten surullista. Lapset ovat niin julmia :(Kuules nyt Fiipi, siinä sinun peilissäsi on aivan varmasti vikaa. Olet lukenut ja kommentoinut blogiini ahkerasti melkein kaksi vuotta ja näistä kommenteista hehkuu miten ihana ja lämmin ihminen siellä ruudun toisella puolella on <3 Kiitos sinulle kaikista ihanista kommenteista näiden vuosien varrella, olet supertyyppi!Ps. Kun posket ovat pyöreät niin on enemmän lääniä pusuille ;)

 15. Heippa :)

  Välillä kirjoitan (ihan liian harvoin tosin) vähän jotain muutakin kuin pintaa, mutta se johtuu myös siitä etten välttämättä uskalla jakaa ihan koko ajatusmaailmaani teidän kanssa. Haluaisin kyllä, mutta en oikein uskalla.

  Hienoa, että olet mukana naistenpäivässä omalta näkökannaltasi :)
  Kuules nyt. Ei ne omatkaan lukijani ihan yhdessä yössä tänne löytäneet vaan kyllä aika monta postauksta on saanut kirjoittaa ja kuvaa napata. Sinnikkyyttä se vaatii ja aika paljon myös työtä :)

  Ihanaa naistenpäivää myös sinulle <3

 16. Heippa :)Välillä kirjoitan (ihan liian harvoin tosin) vähän jotain muutakin kuin pintaa, mutta se johtuu myös siitä etten välttämättä uskalla jakaa ihan koko ajatusmaailmaani teidän kanssa. Haluaisin kyllä, mutta en oikein uskalla. Hienoa, että olet mukana naistenpäivässä omalta näkökannaltasi :)Kuules nyt. Ei ne omatkaan lukijani ihan yhdessä yössä tänne löytäneet vaan kyllä aika monta postauksta on saanut kirjoittaa ja kuvaa napata. Sinnikkyyttä se vaatii ja aika paljon myös työtä :)Ihanaa naistenpäivää myös sinulle <3

 17. Olen ostanut ne joko hennesistä tai zarasta. Ne olivat jo niin käytetyt, että ne ovat joutuneet jo housujen taivaaseen :)

 18. Hieno blogipostaus, rohkea! Itse olen läpikäynyt samankaltaisia asioita ja ajatuksia..nyt kun esim. katson rippikuviani, en varsinaisesti tykkää siitä mitä näen, pudotin siinä iässä aika paljon painoa. Lyhyellä tytöllä/naisella paino näkyy niin paljon nopeammin kuin pitkällä, sen kanssa olen joutunut aina kamppailemaan. Kuitenkin muistan sen hetken, vasta 23-vuotiaana, kun vihdoin lopetin kurvieni vastaan taistelemisen ja hyväksyin ne lopultakin. Siitä lähtien olen ollut sinut itseni kanssa ja voin paljon paremmin :)

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  1. Hei kaunokki :)

   Niin kuin jo aiemmin kirjoitin, niin ne kuvat ovat vääristyneitä ja vinoja. Hih, niin meillä miniatyyreillä se tarttumapinta on pienempi ;)

   Muistan kun olin riuduttanut itseni ja ja kasvot ja masu oli lommoilla, mutta peppu- se oli tallella. Se oli ehkä minulle se hetki jolloin tajusin, ettei siinä vuosien taistelussa ollut mitään järkeä, jäin aina kakkoseksi.

   Niin, turha sitä on näitä asioita vastaan taistella, sillä sille omalle luustolle kun ei voi mitään. Luusto kun ei muutu laihduttamalla.

   Ihanaa viikonloppua E <3

 19. Hieno blogipostaus, rohkea! Itse olen läpikäynyt samankaltaisia asioita ja ajatuksia..nyt kun esim. katson rippikuviani, en varsinaisesti tykkää siitä mitä näen, pudotin siinä iässä aika paljon painoa. Lyhyellä tytöllä/naisella paino näkyy niin paljon nopeammin kuin pitkällä, sen kanssa olen joutunut aina kamppailemaan. Kuitenkin muistan sen hetken, vasta 23-vuotiaana, kun vihdoin lopetin kurvieni vastaan taistelemisen ja hyväksyin ne lopultakin. Siitä lähtien olen ollut sinut itseni kanssa ja voin paljon paremmin :)xxxEhttp://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 20. Haluaisin vielä kommentoida, että laihojen/hoikkien naisten kutsuminen ei-naisellisiksi tai kukkakepeiksi tms (niin kuin usein näkee esim. keskustelupalstoilla) ei myöskään ole millään lailla sallittavaa. Gasellimainen mallivartalo tuntuu olevan ihanne, minkä vuoksi myös sellaista ruumiinrakennetta tuntuu olevan oikeutetumpaa kritisoida kuin muodokkaampaa. Laihuuskaan ei välttämättä ole oma tietoinen valinta. Usein myös naisten suulla näkee kommentoitavan, että “miehet tykkäävät enemmän muodokkaista kuin laiheliineista naisista”. Tämäkään ei tietenkään kategorisesti pidä paikkaansa, onhan jokaisella miehelläkin eri mieltymykset. Summa summarum, kaikki ollaan eri lailla kauniita ja viehättäviä.

  1. Hei!

   En ole tarkoittanut tuolla kommentillani sellaista. Nuorempana naisellisuuteni ehkä puhkesi kukkaan vain vähän aiemmin mitä tyttökavereideni. Ymmärrät varmasti mitä tarkoitan ;)

   Ja minä en todellakaan ole kritisoimassa tässä kenenkään vartalonmallia. Kirjoitin vain omasta vääristyneestä naisenmallistani. Minulla on monta kaveria, jotka kamppailevat laihuutensa kanssa ja oikeasti yrittävät parhaansa mukaan lihottaa itseään ettei paino putoa liian alas joten ymmärrän hyvin ettei myöskään laihuus ole kiva asia. On yhtä inhottava varmasti kuulla “kamala sä olet laiha” kuin jotain muuta. Paino ja ruumiinrakenne on kumminkin niin henkilökohtainen asia, että ne asiat eivät kyllä kuulu kenellekään jos niistä ei halua itse puhua.

   Juuri näin, ihan omilla piirteillämme ole luonteillmme olemme kaikki eri lailla viehättäviä <3

 21. Haluaisin vielä kommentoida, että laihojen/hoikkien naisten kutsuminen ei-naisellisiksi tai kukkakepeiksi tms (niin kuin usein näkee esim. keskustelupalstoilla) ei myöskään ole millään lailla sallittavaa. Gasellimainen mallivartalo tuntuu olevan ihanne, minkä vuoksi myös sellaista ruumiinrakennetta tuntuu olevan oikeutetumpaa kritisoida kuin muodokkaampaa. Laihuuskaan ei välttämättä ole oma tietoinen valinta. Usein myös naisten suulla näkee kommentoitavan, että “miehet tykkäävät enemmän muodokkaista kuin laiheliineista naisista”. Tämäkään ei tietenkään kategorisesti pidä paikkaansa, onhan jokaisella miehelläkin eri mieltymykset. Summa summarum, kaikki ollaan eri lailla kauniita ja viehättäviä.

 22. Sydäntä lämmittävä tempaus! Suomessa aika monella naisella on kaikki hyvin ja paremminkin kuin hyvin. Kaikki tarpeellinen aineellinen ja henkinen mitä elämässään tarvitsee on saatavilla.

  Toki voimme aina pyytää lisää palkkaa ja lisää sitä ja lisää tätä. Mutta mielestäni johonkin omaan haluamiseen, vaikka se olisi kuinka perusteltua, voi vetää itse sen rajan.

  Ja sen sijaan kääntää katseensa omasta itsestä muihin, niihin jotka ovat vielä vailla montaa hyvää asiaa, jotka meille ovat olleet jo kauan itsestäänselvyyksiä.

  Kirjoitit ihanasti ulkonäkönsä hyväksymisestä ja olen aivan samaa mieltä, jokainen on kaunis sellaisena kuin on, pyöreänä, laihana, tummana, vaaleana, lyhyenä, pitkänä, nuorena, vanhana …

  1. Heippa :)

   Sydäntä lämmittävä kommentti <3

   Niin on. Ihan turhaan monesti täällä kiukutellaan pikkuisista turhanpäiväisyyksistä. Pitää vain muistaa, että jokainen täällä Suomessa on vastuussa omasta onnestaan :)

 23. Sydäntä lämmittävä tempaus! Suomessa aika monella naisella on kaikki hyvin ja paremminkin kuin hyvin. Kaikki tarpeellinen aineellinen ja henkinen mitä elämässään tarvitsee on saatavilla. Toki voimme aina pyytää lisää palkkaa ja lisää sitä ja lisää tätä. Mutta mielestäni johonkin omaan haluamiseen, vaikka se olisi kuinka perusteltua, voi vetää itse sen rajan. Ja sen sijaan kääntää katseensa omasta itsestä muihin, niihin jotka ovat vielä vailla montaa hyvää asiaa, jotka meille ovat olleet jo kauan itsestäänselvyyksiä.Kirjoitit ihanasti ulkonäkönsä hyväksymisestä ja olen aivan samaa mieltä, jokainen on kaunis sellaisena kuin on, pyöreänä, laihana, tummana, vaaleana, lyhyenä, pitkänä, nuorena, vanhana …

 24. Hei kaunokki :)Niin kuin jo aiemmin kirjoitin, niin ne kuvat ovat vääristyneitä ja vinoja. Hih, niin meillä miniatyyreillä se tarttumapinta on pienempi ;)Muistan kun olin riuduttanut itseni ja ja kasvot ja masu oli lommoilla, mutta peppu- se oli tallella. Se oli ehkä minulle se hetki jolloin tajusin, ettei siinä vuosien taistelussa ollut mitään järkeä, jäin aina kakkoseksi. Niin, turha sitä on näitä asioita vastaan taistella, sillä sille omalle luustolle kun ei voi mitään. Luusto kun ei muutu laihduttamalla.Ihanaa viikonloppua E <3

 25. Hei!En ole tarkoittanut tuolla kommentillani sellaista. Nuorempana naisellisuuteni ehkä puhkesi kukkaan vain vähän aiemmin mitä tyttökavereideni. Ymmärrät varmasti mitä tarkoitan ;)Ja minä en todellakaan ole kritisoimassa tässä kenenkään vartalonmallia. Kirjoitin vain omasta vääristyneestä naisenmallistani. Minulla on monta kaveria, jotka kamppailevat laihuutensa kanssa ja oikeasti yrittävät parhaansa mukaan lihottaa itseään ettei paino putoa liian alas joten ymmärrän hyvin ettei myöskään laihuus ole kiva asia. On yhtä inhottava varmasti kuulla “kamala sä olet laiha” kuin jotain muuta. Paino ja ruumiinrakenne on kumminkin niin henkilökohtainen asia, että ne asiat eivät kyllä kuulu kenellekään jos niistä ei halua itse puhua. Juuri näin, ihan omilla piirteillämme ole luonteillmme olemme kaikki eri lailla viehättäviä <3

 26. Ihana kirjoitus!! Samaistuin erittäin paljon sun juttuihin kaikin puolin. ja todella upeaa, että olet nykyään sinut itsesi kanssa, sillä olet aivan upea, kaunis nainen, jonka sietääkin olla ylpeä itsestään :)

  1. Hei!

   Veikkaan että aika moni on paininut näiden asioiden kanssa. No nykyään rakastan ruokaa enemmän kuin mitään ja mielummin nautin siitä ja kärsin muutamasta ylimääräisestä kilosta kuin olen syömättä :)

 27. Ihana kirjoitus!! Samaistuin erittäin paljon sun juttuihin kaikin puolin. ja todella upeaa, että olet nykyään sinut itsesi kanssa, sillä olet aivan upea, kaunis nainen, jonka sietääkin olla ylpeä itsestään :)

 28. Mietin tässä vaan, että onko siitä tosiaan 14 vuotta, kun me oltiin 14-vuotiaita? :D Kylläpä aika rientää! Mutta aika ei kyllä sinun kasvoiltasi näy, vieläkin (ja nyt varsinkin) yhtä upea kun aina ennenkin!

  Terkkuja! <3

 29. Mietin tässä vaan, että onko siitä tosiaan 14 vuotta, kun me oltiin 14-vuotiaita? :D Kylläpä aika rientää! Mutta aika ei kyllä sinun kasvoiltasi näy, vieläkin (ja nyt varsinkin) yhtä upea kun aina ennenkin!Terkkuja! <3

 30. Kommentoin vähän jälkijunassa, mutta vähän samaa asiaa käsittelin omassa blogipostauksessa: http://www.lily.fi/juttu/kestavan-kehityksen-treeniplani – toki tuolta treenikantilta. On vaan niin parasta olla aikuinen, kun ei tarvitse koko ajan verrata itseään muihin ja voi aidosti tykätä itsestään ja elää hetkessä. Ainakin suurimman osan aikaa, siis. Sä olet oikein hyvän kokoinen ja näköinen ja muutenkin passeli just tuollaisena :) Aurinkoa!

 31. Kommentoin vähän jälkijunassa, mutta vähän samaa asiaa käsittelin omassa blogipostauksessa: http://www.lily.fi/juttu/kestavan-kehityksen-treeniplani – toki tuolta treenikantilta. On vaan niin parasta olla aikuinen, kun ei tarvitse koko ajan verrata itseään muihin ja voi aidosti tykätä itsestään ja elää hetkessä. Ainakin suurimman osan aikaa, siis. Sä olet oikein hyvän kokoinen ja näköinen ja muutenkin passeli just tuollaisena :) Aurinkoa!

 32. Heippa :)Sydäntä lämmittävä kommentti <3Niin on. Ihan turhaan monesti täällä kiukutellaan pikkuisista turhanpäiväisyyksistä. Pitää vain muistaa, että jokainen täällä Suomessa on vastuussa omasta onnestaan :)

 33. Hei!Veikkaan että aika moni on paininut näiden asioiden kanssa. No nykyään rakastan ruokaa enemmän kuin mitään ja mielummin nautin siitä ja kärsin muutamasta ylimääräisestä kilosta kuin olen syömättä :)

 34. Heippa Silja <3Siitä kuule on 14 vuotta :)Niin se aika vain menee. Höpsistä pöpsistä kaunokki <3

 35. Hei sinä ihana viestinnän ammattilainen – Super Nina!

  Juuri näin. Voi olla ihan oma itsensä ja olla miettimättä mitä muut ajattelevat :)

  Aurinkoa ja vähän sitä jätskiäkin Nina ;)

 36. Hei sinä ihana viestinnän ammattilainen – Super Nina!Juuri näin. Voi olla ihan oma itsensä ja olla miettimättä mitä muut ajattelevat :)Aurinkoa ja vähän sitä jätskiäkin Nina ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*