Miksi ei microblading -kulmakarvoja?

Mitä tulee kauneustrendeihin, on microblading varmasti viime ja tämän vuoden yksi kuumimmista trendeistä. Olen kauan taistellut olemattomien kulmakarvojeni kanssa ja microblading on käynyt aina silloin tällöin mielessäni. Miksi sitten en ikinä siihen tuoliin istunut, vaikka tilaisuus olisi ollut?

Vaikka en ole koskaan itse kosmetiikka-alalla olutkaan, kiinnostavat nämä asiat minua aika paljon ja sen takia luin paljon ja kyselin monen monta kertaa microbladingistä, kun mietin eri vaihtoehtoja. Tässä kohtaa tosin myönnän, että olen näissä kauneusjutuissa hieman nössö, sillä en ole koskaan värjännyt hiuksiani enkä myöskään valkaissut hampaitani. Monesti nuokin asiat ovat mielessä käyneet, mutta sitten olen kumminkin taas pidättäytynyt luonnollisissa kauneusrutiineissa.

Avec Sofié blog l Daily nude make up

Kun puhuin microblading- ja meikkitaitelijan kanssa microblading-kulmakarvoista, kumpikin olivat sitä mieltä, että jos kulmakarvat saa meikillä kuntoon, ei niitä kannata lähteä muokkaamaan. Meikkitaitelija painotti myös sitä, että kasvoista tulee elottoman näköiset, jos luonnollista raamia lähdetään muokkaamaan. Toki jos ei omia kulmakarvoja ole ollenkaan, on näkökulma aivan toinen.

Yksi syy miksi microblading ei myöskään ole tuntunut omalta, on pelko siitä, että ihon alle syötetty väri muuttuu ajan kuluessa punertavaksi tai violetiksi. Väri kun on sama mitä kestopigmentoinnissa, vain tekniikka on erilainen sekä microbladingissa ihon alle pigmenttiä laitetaan pienempi määrä.

Olen itse vain äärettömän varovainen mitä ulkoisiin muokkauksiin tulee ja sen takia otan itse yleensä aika paljon selvää asioista ennen kuin teen mitään. En tiedä olenko se vain minä, mutta microblandingiä on hehkutettu aika paljon tässä viime vuoden aikana ja itse ainakin enemmän asiaan perehtyneenä koin, että minulle parempi ratkaisu oli olla menemättä varsinkin, kun puhuin microblading- sekä meikkitaiteilijan kanssa. Vielä kun ei ole näkyvissä, että muuttuuko väri iholla samalla tavalla mitä kestopigmentoinneissa. Ehkä mieleni muuttuu, kun näen vuoden sisällä esimerkkejä hyvin häivyttyneistä kulmakarvoista punertavien sijaan. Nyt kumminkin kasvattelen kulmakarvojani ja laitan ne meikillä kuntoon mieluummin kuin pigmentoimalla kulmani.

Ps. Alexa oli kirjoittanut myös postauksen kokemuksistaan: Rehellinen mielipide microbladingistä

Huom. Kuvan kulmakarvat ovat meikkaajan pensselin jäljiltä.

You may also like

13 Comments

 1. Arvostan tätä paljon, et lähde mukaan trendijuttuihin vaan olet tyytyväinen itseesi – ja miksipä et olisi <3 Mä en oo myöskään koskaan uskaltautunut esimerkiksi ripsiä tai hiuksia tuuhentamaan ja microbladingissakin pelkään just tuota punertavaksi muuttumista. Mieluummin sen minuutin käytän meikatessa kulmien kanssa, kuin lähden neulaa sinne näyttämään :)

  1. Heippa,

   mä olen tällänen nössö :D

   Kun teininä halusin blondata (!!?!?) hiukseni, varoitteli äiti aina miten väri menee päänahasta läpi :D. En tiedä onko näissä asioissa mitään perää mutta äidin sanat ovat iskostuneet monessa asiassa aika syvälle.

   Ripset olen laittanut, mutta sitten kun se liima jäi kökköön, revin tekoripset sekä omani pois. Parempi siis olla ilman.

   Hampaani haluaisin vaalentaa, mutta en oikein uskalla, kun mitä jos joku menee pieleen. Ripset kasvavat takaisin, mutta kiillettä ei saa ikinä takaisin.

   Olen nähnyt nimenomaan nuo punertavat kulmat pigmentoinnin jälkeen ja se pelottaa. Ja kun saan kulmat hätätapauksessa meikattua niin koin, että se on parempi vaihtoehto minulle. Kaikki tosin riippuu ihan omasta ihonlaadusta sekä myös kulmakarvoista. Jos minulla ei olisi kulmia ollenkaan, olisi minulla jo microblading-kulmat. Nyt saan haituvani väreillä sekä meikillä eloon :)

   Ehkä meissä elää joku ranskalais-geeni, kun haluamme olla luonnollisia? :)

 2. Mulla ei ole alopecian takia omia kulmakarvoja ollenkaan, joten mulle microblading oli kyllä semmoinen pelastus että tuli ihan itku ilosta kun näin kulmakarvani laiton jälkeen <3
  Mulla on nyt ollut nämä 8 kk ja ovat haalistuneet harmaanruskeiksi. Veikkaan että tuo haalistumisen väri riippuu siitä, millä värillä microblading tehdään. Ja riippuu varmaan myös omasta ihon pigmentistä. Mutta oma haalistuminen onneksi hyvän väristä :)

  1. Heippa Sini,
   voi uskon! Minulle värjäys on tälläinen pelastus kun saan kulmat näkyviin sillä paremmin.

   Olen lukenut, että microblading- kulmien haalistuminen johtuu nimenomaan siitä kun pigmenttiä laitetaan vähemmän ihon alle. Tosin haalistumiseen vaikuttaa oman ihonlaatu myös todella paljon. Eli mitä kuivempi iho, sitä kauemmin kulmat kestävät.

   Olen onnellinen puolestasi, että olet saanut kulmat – ne kun ovat kasvojen raamit!

 3. Täällä myös nössö – ei hiusten värjäystä/tuuhennusta/pidennystä/olaplexia ynnä muuta. Ei tekoripsiä eikä kynsiä. Eikä kulmakarvojen sörkkimistä.

  Vaikka ihailen kauniin luonnollisia, kasvoja kehystäviä kulmakarvoja (omani ovat vaaleudesta johtuen näkymättömät joten en koe tähän kategoriaan kuuluvani :D) saatan nykyään hipsiä menemään pelkällä ripsarilla kun kulmien meikkaaminen vaan tuntuu toisinaan ylitsepääsemättömän vaikealta. Niin sitä vaan oppii olemaan tyytyväinen ikiomissa nahoissaan, vaikka sitten ilman minkäänlaisia apukeinoja. :)

  1. Heippa Erica,

   tervetuloa nössökerhoon :D

   Minä kyllä käyn värjäämässä haituvani, sillä muuten minulla ei näyttäisi kulmia olevan lainkaan.

   Mutta sehän se tärkeintä on, että tykkää olla itsensä juuri sellaisena kun on :)

 4. Nössö minäkin! (opin uuden sanan:-) Sinullahan on kauniit kulmakarvat! Mutta minulla aina olleet hyvin vähäiset ja vaaleat. Välillä värjään itse niitä mutta ei sitäkään juuri huomaa. Puuterimaisella luomivärillä ja oikeanlaisella pensselillä saan tehtyä ne joka päivä minulle kelpaaviksi. Minulla ei ole koskaan ollut hiustenpidennyksiä! koska pelkään että omat jo nyt ohuet hiukset vaurioituu ja kun tuulee niin näkyy sitten “teipit”. Ei ole ollut kestoripsiä ja rakennekynsiä en uskalla edes ajatella. Minulla ohuet ja liuskottuvat kynnet ja yritän hoitaa niitä muilla keinoin kuntoon. (Parhaillaan menossa Trind Nail Balsam kuuri).Kulmien tatutointeja, hiustenpidennyksiä, kestoripsiä, rakennekynsiä… ihailen tuota kaikkea muilla joille ne kauniisti laitettu mutta itselleni en halua. Olet kaunis “Sohvi” tuollaisena kuin olet! Ihailen sinua! Kiitos monista kivoista artikkeleista vaikka aina en kommentoikaan.

  1. Mitä, etkö ole aiemmin kuullut? :D

   Siis kuvan kulmakarvat ovat meikkaajan pensselin jäljiltä. Nyt olisi hieman erilainen jälki kun näkisit aamuisin kulmani. Käyn yleensä värjäyttämässä kulmani kerran kuukaudessa. Suosittelen myös äärettömän paljon Lancômen kulmageeliä, jota levitetään kulmavärin päälle. Sillä väri ja kulmat pysyvät ojennuksessa.

   Jep, ymmärrän hyvin. Minulla on tosin erilainen ongelma sillä omia hiuksia pitää käydä ohentamassa. Ne eivät kasva kovinkaan pitkiksi, sillä luonnonkihara tekee ne niin kuivaksi. Pidennyksiä en myöskään ottaisi ainakaan teippitekniikalla.

   Mitä kynsiin tulee, kokeilin Bio sculpture -kynsiä Suomessa ja pidin niistä tosi paljon. Ranksassa ei tehdä geeli- tai rakennekynsiä monessakaan paikassa koska täällä pidetään luonnollisuudesta. Mikä on ihana asia. Täällä ei myöskään näe räikeitä hiusvärejä, vaan jos ihmiset värjäävät, on väri todella lähellä omaa väriä.

   Voi kiitos. On ilo kirjoittaa blogia teille, sillä te lukijani olette niin ihania <3

   Kiitos kun luet ja pidät lukemastasi <3

 5. Täällä yksi rohkea :D (vai tyhmänrohkea, hih) joka juuri taannoin laitatti itselleen Microblading-kulmat. Ja oon ollut niin onnellinen niistä :) Mulla on aika kohtuulliset omat kulmat, mutta niissä on ollut paljon aukkoja ja mallikin olisi voinut olla kauniimpi, niin pitkällisen pohdinnan (ja tekijöiden tarkan seulonnan) jälkeen menin laittamaan. Toistaiseksi harmittaa vain, etten mennyt jo paljon aiemmin. Mulle oli todella tärkeää löytää tekijä, jonka kädenjälkeen luotan, ja jolla on pitkä historia kulmakarvojen (ja muutenkin kauneudenhoidon parissa) ja joka tekee minun mielestäni tyylikkäästi ja hyvällä maulla. Kirjoitan hommasta blogiini, kunhan saan otettua kunnolliset jälkeen-kuvat, nyt kun vahvistamisestakin on kulunut se pari viikkoa.

  Sinullahan on kyllä niin kauniit kulmat (ja hiukset), että ei missään nimessä kannatakaan lähteä tekemään niille mitään <3 Jos itse jotain kadun, niin sitä, että olen joskus lähtenyt värjäämään hiuksiani kovasti luonnollisesta väristäni poiketen, nyt on pitkä matka palata takaisin omaan väriin (ja värjäämättömyyteen, joka on tavoitteena), huoh...

  1. Heippa,

   heh, ei ole tyhmänrohkeaa tässä asiassa, on vaan nössöjä :D

   Ymmärrän hyvin, sillä jos tekijä ei ole kunnollinen, ei siitä hyvä tule. Kulmakarvat ovat niin tärkeä osa ulkonäköä joten ,tekijän pitää olla hyvä.

   Siis kulmat ovat tässä meikkaajan pensselin jäljiltä. Hiukset saisivat olla hivenen vaalemmat niin en näyttäisi talvisin niin kalpealta. No mutta vaikka matka on pitkä, se palkitaan sitten lopussa :)

   Luulen, että meillä on Suomessa nimenomaan luonnollista värjätä hiuksia voimakkailla väreillä. Ranskassa taasen ei näe kovinkaan selkeästi, että kuka on värjännyt hiuksensa ja kuka ei. Mutta täällä ei näe muutenkaan esimerkiksi niin voimakkaista tai viimeisteltyjä hiuksia tai meikkejä mitä Suomessa. Se on todella yllättävää.

 6. Musta tää oli vähän tylsää liibalaabaa aikaisempaam hyvääntasoon verrattuna. Henkilökohtaisesti tällänen faktaton asian pyörittely on tylsää luettavaa.

  Muuten tykkåän blogistasi paljon.

   1. En tarkoittanut asiavirheitä suoranaisesti vaikka käsittääkseni huoli siitä että microblading vaihtaisi väriä on turha. Se on todettu ettei niin käy?
    Rehellisesti tarkoitin enemmän sitä että henkilökohtaisesti on epämielenkiintoista lukea ajatuksiasi asiasta kun sinulla tosiaan ei ole kokemuksia hoidosta. Ei sillä etteikö sinulla siitä saisi olla mielipide, olen samaa mieltä siitä että se tekee kasvoista elottoman näköiset helposti. Yleensä sinulla on vain enemmän ollut tekstejä jotka liittyvät suoranaisesti henkilökohtaisiin kokemuuksiisi jossa kerrot informaatiota palvelusta/tuotteesta. Tämä ei sitä tarjonut. Ehkä osin mielipiteeni liittyy siihen etten osannut samaistua pelkoihin(?) Mitä tässä käsittelit.
    Kommenttini oli ehkä turhan kärkäs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*