May Day Brunch

 

Tässä pieniä maistiaisia meidän eiliseltä vappubrunssilta. Eikö näytäkin herkulliselta? Naureskeltiin, että ollaan ilmeisesti kasvettu aikuisiksi, kun jätetään nykyään juhlimiset vähän vähemmälle, jotta seuraavana päivänä jaksaisi leipoa ja laittaa ruokaa ;)

Eilisellä brunssillä tarjottiin muun muassa erilaisia salaatteja, makeita ja suolaisia croisantteja, mustikkapiirakkaa, marjoja ja pikkuruisia alkupaloja. Itse vein brunssille vaniljaisen mustikkapiirakan ja marjoja. Yllättäen jotain marjaista ;). Oletteko muuten huomanneet, että nykyään puutarhamustikoita saa myös pakasteena? Näin puutarhamustikoiden suurena fanina olen hamstrannut pakastimen täyteen puutarhamustikoita.

Ystävälläni on ihan todella kaunis koti ja se täydensikin upeasti meidän brunssin tunnelmaa. Lupaan tehdä teille postauksen myöskin hänen upeasta kodistaan mitä pikimmiten. Ystäväni kodissa on juuri niitä asioita joita haluaisin myös omaan kotiini. Yksi kauneimmista asioista on tuo jo näissäkin kuvissa näkyvä Foscarinin Caboche Grande. Kuvissa vilahtaa myös Arabian Tosca-vati. Sain joululahjaksi Arabian Napoli-lautasia ja niitä katsellessani olen ihastunut tuohon samantyyppiseen muotokieleen, mikä toistuu myös tuossa Tosca-vadissa… Hmm.

Kuvissa näkyy myös Harri Koskisen Arabialle suunnittelemaa Oma-sarjaa ja näin jälkeenpäin kyllä hivenen harmittaa, etten koskaan tullut keränneeksi sitä. Nuo hyvin pelkistetyt lautaset ovat ihan todella kauniit ja sisällyttäisin ne mielelläni jatkamaan omaa astiakokoelmaa. Harmillista, että niiden tuotanto on jo lopetettu :/.

___________________________________________________

Here is a little sneak peek from our First of May brunch. It looks so delicious! We were laughing a bit that maybe we have become finally adults because we rushed to home quite early that we would be in fit for baking for our brunch in next the morning :)

Our brunch included different kinds of salads, sweet and salty croissants, blueberry pie, tiny appetizers, and berries. The beautiful home of my friend just completed the whole setting and day.  I wish I had the same kind of brunch also today ;)

You may also like

54 Comments

 1. Ton Cabochen valaisimen mä hommaan itselleni vielä jonain kauniina päivänä! Ei sen päivän kyllä tarvitse edes olla kaunis – joku harmaa ja sateinen päivä käy myös. :)

  1. Hih, joo räntäsateinen päivä käy myös :D

   Niin, olen miettinyt, että mikä on se lahja minkä ostan itselleni sitten kun valmistun. Uuden kameran, New Yorkin matkan vai olisiko se sittenkin tuo valaisin? ;)

 2. Ton Cabochen valaisimen mä hommaan itselleni vielä jonain kauniina päivänä! Ei sen päivän kyllä tarvitse edes olla kaunis – joku harmaa ja sateinen päivä käy myös. :)

 3. Hih, joo räntäsateinen päivä käy myös :DNiin, olen miettinyt, että mikä on se lahja minkä ostan itselleni sitten kun valmistun. Uuden kameran, New Yorkin matkan vai olisiko se sittenkin tuo valaisin? ;)

 4. No maanantaina just mietittiin että mihin tää maailma on menossa kun keiteltiin vappuaattona perunoita perunasalaattiin e:n luona…:D No miulla tosin on omat rajottavat tekijäni ja muilla tytöillä uhkaavasti lähestyvä Helsinki city run vähän rauhoittaa meininkiä… Silti vappu oli parempi kuin koskaan ennen! :)

   1. Hih, no perunasalaatti on ihan superhyvää, että en kyllä ihmettele :)

    Niin, jos menet kannustamaan tyttöjä niin voit ehkä törmätä johonkin valokuvaajapariskuntaan, joka menee kuvaamaan Helsinki city runia ;)

    No, mutta sinulla on ihana rajoittava tekijä. Saatiin nauttia myös vapusta pienen kummipojan kanssa. Pikkuinen 9 kuukautinen tuli meille eilen kylään <3

    Hih, en ikinä malta syödä itse tarpeeksi kun tarjottavat on pöydässä. Kaikki aikani menee vain kuvaillessa ja sitten illalla harmittelen nälkää ja sitä että en muista ikinä nauttia ruoasta tarpeeksi muiden kun kuvien kautta :/

    1. Joo aikomuksena on mennä kannustamaan, mutta en ehkä viitsi sinne maaliviivoille kuitenkaan tunkea mahani kanssa. Pidän silmät auki ;)

     Ite oon taas sellanen rohmu etten ikinä malta ottaa mitään kuvia kun oon jo ruoan kimpussa! sitten jälkikäteen harmittelen kun ei tullut otettua kuvia :)

 5. No maanantaina just mietittiin että mihin tää maailma on menossa kun keiteltiin vappuaattona perunoita perunasalaattiin e:n luona…:D No miulla tosin on omat rajottavat tekijäni ja muilla tytöillä uhkaavasti lähestyvä Helsinki city run vähän rauhoittaa meininkiä… Silti vappu oli parempi kuin koskaan ennen! :)

 6. Oih! Ei tuollaisia herkkujen kuvia heti aamusta! ;) Itsellä jäi vappuherkuttelut vähiin tänä vuonna, kun muu perhe lähti mummolaan ja itse jäin tekemään muutamia juttuja, joihin ei yleensä ole rauhaa (näköjään siis luen blogeja ja kommentoin…). Se on varmaankin tuo ikääntyminen, kun ruuasta tulee juhlien keskeisin osa. Säälien katselin sunnuntaina haalaripukuista opiskelijaporukkaa, jotka kylmässä viimassa pitivät picniciä puistossa ja ajattelin, että minun onnekkaan ei tarvitse tuolla kärvistellä, vaan pääsen omaan sänkyyn nukkumaan :D Ajatus monen päivän juhlinnasta tuntu ihan kauhistuttavalta! Että eipä taida kannattaa minun tilata haalareita, jos/kun ensi syksynä suuntaan taas yliopiston penkeille :)

  1. Hih, niinpä! Oli vähän hankala postailla näitä kuvia aamulla, kun jääkaappi ja vatsa ammotti tyhjyyttä :D

   Joo, tai no mulla se on lähinnä aina ollut niin että ruoka on se juttu eikä niinkään se juoma. Mielummin syön itselleni pahan olon kun juon ;)

   En edes tiedä missä minun haalarini ovat.Olen pitänyt niitä varmaankin kaksi kertaa. En ole ehkä ollut ikinä niin haalarityyppiä tai muutenkaan noi opiskelija-aktiviteetit ei ole ehkä ollut se omin juttu. Kotihiiri kun olen :). Varmasti aika jännää kun saat elää sen yliopistoajan taas uudelleen :))

   Kaunista viikon jatkoa. Me jatketaan täällä kalusteiden kokoamista :D

 7. Oih! Ei tuollaisia herkkujen kuvia heti aamusta! ;) Itsellä jäi vappuherkuttelut vähiin tänä vuonna, kun muu perhe lähti mummolaan ja itse jäin tekemään muutamia juttuja, joihin ei yleensä ole rauhaa (näköjään siis luen blogeja ja kommentoin…). Se on varmaankin tuo ikääntyminen, kun ruuasta tulee juhlien keskeisin osa. Säälien katselin sunnuntaina haalaripukuista opiskelijaporukkaa, jotka kylmässä viimassa pitivät picniciä puistossa ja ajattelin, että minun onnekkaan ei tarvitse tuolla kärvistellä, vaan pääsen omaan sänkyyn nukkumaan :D Ajatus monen päivän juhlinnasta tuntu ihan kauhistuttavalta! Että eipä taida kannattaa minun tilata haalareita, jos/kun ensi syksynä suuntaan taas yliopiston penkeille :)

 8. Ystävälläsi on kyllä aivan fantastisen upea koti! Itse tuntisin oloni vaivaannuttavaksi, jos itselläni olisi noin hieno kämppä – jokin ei kuuluisi joukkoon ja se jokin olisi minä! Mutta niinhän se on, että kodin pitää näyttää omanlaiselta, ja mikä tärkeintä, tuntua kodilta, joten mun koti on aina hieman keskeneräinen projekti (kuten minä itsekin) ja täynnä kaikkea lämmintä ja tummaa ja turvallista. Siitä huolimatta ihailen ystäväsi kädenjälkeä sisustuksessa :)

  Ja sitten itse asiaan eli ruokiin. En voi sanoa muuta kuin ah mitä herkkuja! Noi wrap-cocktailtikut näyttää herkullisilta, osaatko sanoa mitä niissä oli sisällä? Meidän vappubrunssilla oli kanssa perinteisesti perunasalaattia, tosin perinteikkyys loppui varmaan nimeen. Kyseissä salaatissa ei nimittäin ollut majoneesi-/kermaviilikastiketta lainkaan, ainoastaan keitettyjä uusia perunoita kuorineen neljään osaan lohkottuna, aurinkokuivattua tomaattia + hieman sen öljyä, ruukku persiljaa, runsaasti rouhittua pippuria sekä salainen ainesosa: suolattuja maapähkinöitä! Suolakurkkuakin oli tarkoitus pilkkoa hieman joukkoon, mutta se unohtui jääkaapin perukoille. Ei tosin haitannut, oli aika täydellistä noinkin. Ja voin sanoo, että uppos hyvin ainakin tähän 3h nukkuneeseen opiskelijaan, joka vielä edellisenä iltana jaksoi viilettää haalareissa, koska pitäähän sitä edes kerran vuodessa jaksaa ;)

  1. Niin on ja se näyttää aivan häneltä! Menen pian ottamaan lisäkuvia hänen kodistaan, niin näette sen vähän paremmin :)

   Meillä on koti ollut viimeisen 5 vuoden aikana sellainen loputon projekti ja oli ihana kun tänne uuteen kotiin en ottanut mitään muuta mukaan, kun vain ja ainoastaan ne jutut mistä oikeasti pidän. Jospa tässä kodissa asuttaisiin ainakin sen vuoden ajan putkeen, sillä olemme aina muuttaneet kesäksi Helsinkiin ja sitten taas 9 kk Vaasaan. Ihanaa kun on tälläinen “base camp” kerrankin :)

   Niissä on varmaankin rucolaa, valkosipulituorejuustoa ja jotakin leikkelettä. Söimme samanlaisia myös maanantaina ja niissä oli täytteenä lohta :)

   Oh, tuo salaatti kuullostaa ihanalta. Olen tehnyt vähän samanlaista johon laitoin vielä parsaa :)

 9. Ystävälläsi on kyllä aivan fantastisen upea koti! Itse tuntisin oloni vaivaannuttavaksi, jos itselläni olisi noin hieno kämppä – jokin ei kuuluisi joukkoon ja se jokin olisi minä! Mutta niinhän se on, että kodin pitää näyttää omanlaiselta, ja mikä tärkeintä, tuntua kodilta, joten mun koti on aina hieman keskeneräinen projekti (kuten minä itsekin) ja täynnä kaikkea lämmintä ja tummaa ja turvallista. Siitä huolimatta ihailen ystäväsi kädenjälkeä sisustuksessa :)Ja sitten itse asiaan eli ruokiin. En voi sanoa muuta kuin ah mitä herkkuja! Noi wrap-cocktailtikut näyttää herkullisilta, osaatko sanoa mitä niissä oli sisällä? Meidän vappubrunssilla oli kanssa perinteisesti perunasalaattia, tosin perinteikkyys loppui varmaan nimeen. Kyseissä salaatissa ei nimittäin ollut majoneesi-/kermaviilikastiketta lainkaan, ainoastaan keitettyjä uusia perunoita kuorineen neljään osaan lohkottuna, aurinkokuivattua tomaattia + hieman sen öljyä, ruukku persiljaa, runsaasti rouhittua pippuria sekä salainen ainesosa: suolattuja maapähkinöitä! Suolakurkkuakin oli tarkoitus pilkkoa hieman joukkoon, mutta se unohtui jääkaapin perukoille. Ei tosin haitannut, oli aika täydellistä noinkin. Ja voin sanoo, että uppos hyvin ainakin tähän 3h nukkuneeseen opiskelijaan, joka vielä edellisenä iltana jaksoi viilettää haalareissa, koska pitäähän sitä edes kerran vuodessa jaksaa ;)

 10. Äskeisen kilometrikommentin jälkeen hävettää vielä lisätä tämä äskeisestä viestistä unohtunut (tuiki tärkeä :D) kommentti, että miksi tykkäät pensasmustikoista puskamustikkaa enemmän? Eihän pensasmustikat maistu oikein miltään :D Koristeellisia toki ovat, mutta kyllä ainakin tämä mustikka-apajilla lähes kyyneliin liikuttuva mustikanhamstraaja-rakastaja arvostaa luonnonantimia tässä suhteessa huomattavasti pensastavaraa enemmän ;) (toivottavasti tämä kommentti ei kuulosta ikävässä sävyssä kirjoitetulta, se ei nimittäin ole tarkoitus :))

  1. Mulle on jäänyt lapsuuden traumat mustikoista, joita oli jogurteissa sellaisina löllöinä ja epämääräisinä lölleröinä :D

   Tykkään pensasmustikoista ihan vain sen kiinteyden ja koon takia. Jos mulla olisi edes pieni piha niin täyttäisin sen puutarhamustikkapensailla. En tiedä mitään parempaa kuin puutarhamustikat. Kesäisin upotan aina pienen omaisuuden puutarhamustikoihin.

   Kerran koin karvaan pettymyksen kun ostin kauppatorilta puutarhamustikoita ja papparainen oli ollut ovela kauppias ja täyttänyt puolet purkista normaaleilla mustikoilla :D. En kehdannut mennä valittamaan, mutta tiedän kyllä mistä kojusta en enää niitä osta ;)

 11. Äskeisen kilometrikommentin jälkeen hävettää vielä lisätä tämä äskeisestä viestistä unohtunut (tuiki tärkeä :D) kommentti, että miksi tykkäät pensasmustikoista puskamustikkaa enemmän? Eihän pensasmustikat maistu oikein miltään :D Koristeellisia toki ovat, mutta kyllä ainakin tämä mustikka-apajilla lähes kyyneliin liikuttuva mustikanhamstraaja-rakastaja arvostaa luonnonantimia tässä suhteessa huomattavasti pensastavaraa enemmän ;) (toivottavasti tämä kommentti ei kuulosta ikävässä sävyssä kirjoitetulta, se ei nimittäin ole tarkoitus :))

 12. Oido… Ompa taas herkullisen näköistä ja ihana koti! :)

  Mulla on myös tuo Tosca-lautanen ja haaveilin puolestani noista Napoli-lautasista…Ainut harmi, että ne ovat keskenään himpun verran eri valkoista…joten on vielä jäänyt kaupan hyllylle…

  Näin se on, leipominen on paljon hauskempaa kuin krapula! Tosin en ole vielä huomannut, että se ois ikään liittyvä juttu…harmi sinänsä ;))

  1. Eikö! Tuollaisen brunssin kun saisi joka sunnuntai! Oli muuten todella kätevää kun jokainen toi jotakin niin ei tullut kenellekään mikään kovin suuri stressi :)

   Niin, Tosca on puhtaan valkoinen ja Napolit ovat luonnonvalkoisia..Suosittelen kumminkin hankkimaan Napolit pian, sillä ne ovat poistumassa valikoimasta..

   Minulle ei ikinä tule onneksi mitään krapulaa. Migreeni korkeintaan jostakin makeasta kuohuviinistä, jota onneksi osaan välttää ;)

 13. Oido… Ompa taas herkullisen näköistä ja ihana koti! :) Mulla on myös tuo Tosca-lautanen ja haaveilin puolestani noista Napoli-lautasista…Ainut harmi, että ne ovat keskenään himpun verran eri valkoista…joten on vielä jäänyt kaupan hyllylle…Näin se on, leipominen on paljon hauskempaa kuin krapula! Tosin en ole vielä huomannut, että se ois ikään liittyvä juttu…harmi sinänsä ;))

 14. Siis apua mitä herkkuja! Kaikkien reseptiä jakoon vaan mitkä voit :D
  Noin mieki haluaisin vappua viettää. Mutta en kuitenkaan yhtään vähättele kuinka sitä ite vietin. Olin kotona, kävin salilla, ompelin, saunoin, söin omatekemää pizzaa, join pari siideriä, katselin moottoripyöräkulkueen ja zumbaesityksen parvekkeelta ja kävin ystävän kanssa Ruotsissa ostamassa herkkupirtelöt (kaloreita vain 800….! tänään saa kyllä rehkiä melkolailla jumpassa!). Ylppärilakki sai tänäkin vuonna viettää vappunsa kaapissa omassa laatikossaan (ei se oo tainnu päästä yojuhlien jälkeen ulos ku kerran tai kaksi). Viime vuonna meillä oli mummon hautajaiset vappuaattona niin silloin vapusta en tiennyt yhtään mitään.

  1. Hih, no mun herkku mustikkapiiraan ohjeen voisin teille laittaa piakkoin :)

   Kuulostaa niin ihanalta ja rentouttavalta vapulta! Me oltiin muutosta niin poikki kummatkin, että kumpikaan ei oikein jaksanut juhlia kunnolla. Parempi ehkä niin.

   Joo, huomenna menen hankkimaan salikortin ja menen rehkimään kaikki skumppakuplat pois :)

   Voi miten ikävä juttu. Olen ymmärtänyt, että mummisi on sinulle vähintäänkin yhtä tärkeä mitä oma mummini on minulle. Olen niin kovin pahoillani <3

 15. Siis apua mitä herkkuja! Kaikkien reseptiä jakoon vaan mitkä voit :DNoin mieki haluaisin vappua viettää. Mutta en kuitenkaan yhtään vähättele kuinka sitä ite vietin. Olin kotona, kävin salilla, ompelin, saunoin, söin omatekemää pizzaa, join pari siideriä, katselin moottoripyöräkulkueen ja zumbaesityksen parvekkeelta ja kävin ystävän kanssa Ruotsissa ostamassa herkkupirtelöt (kaloreita vain 800….! tänään saa kyllä rehkiä melkolailla jumpassa!). Ylppärilakki sai tänäkin vuonna viettää vappunsa kaapissa omassa laatikossaan (ei se oo tainnu päästä yojuhlien jälkeen ulos ku kerran tai kaksi). Viime vuonna meillä oli mummon hautajaiset vappuaattona niin silloin vapusta en tiennyt yhtään mitään.

 16. Namnam, kylläpäs teillä oli herkkubrunssi.

  Me vietimme aaton ystäväpariskunnan ja heidän suloinen koiran kanssa meidän pienen taloyhtiön pihalla ja testasimme ensimmäistä kertaa pihan grilliä (kerran olen nähnyt, että joku on sitä käyttänyt, se on semmoinen maahan muurattu, old stylea) ja syöminkien jälkeen nautittiin vielä tulen lämmöstä lisäämällä vähän puita :) Vähän niinku mökkitunnelmissa kun levitettiin viltti pikku kalliolle joka on siinä grillin edessä…ainakin vaatteet ja hiukset tuoksuivat mukavasti savumaiselle kun mentiin sisätiloihin,hih.

  Vappupäivä meni taas rantasauna tunnelmissa toisessa kaveriporukassa ja tietenkin hyvän ruuan äärellä.

  Meillä on tuosta Oma-sarjasta isot valkoiset ruokalautaset sekä 2kpl noita katelautasia ja pieniä kulhoja, jälkimmäiset toimivat hyvin aamiaista nauttiessa. Itseäni harmittaa etten hankkinut enempää katelautasia joten nyt yritän metsästää niitä netin syöväreistä ja astiakaupoista :)
  Noita harmaita isoja ruokalautasia saa muistaakseni vielä Finnish Design shopista ale-hintaan…

  1. Eikö!

   Kullostaapa ihanalta vapulta :)!! Oli varmasti upeaa olla rantasaunassa eilisillä keleillä. Siis en meinannut malttaa tulla sisälle, kun oli niin ihana ilma. En kyllä meinaa malttaa olla nytkään, mutta pakko kai se on että saa tämän kodin kuntoon :)

   Meillä oli lapsuudenkotini pihalla juuri tuollainen old style-grilli. Siihen iskettiin aina välillä päälle savustuspönttö, jossa makoili kalat rivissä :)

   Kiitos vinkistä. Niin harmillista, ettei noita tosiaan enää myydä edes valkoisina :/

 17. Namnam, kylläpäs teillä oli herkkubrunssi. Me vietimme aaton ystäväpariskunnan ja heidän suloinen koiran kanssa meidän pienen taloyhtiön pihalla ja testasimme ensimmäistä kertaa pihan grilliä (kerran olen nähnyt, että joku on sitä käyttänyt, se on semmoinen maahan muurattu, old stylea) ja syöminkien jälkeen nautittiin vielä tulen lämmöstä lisäämällä vähän puita :) Vähän niinku mökkitunnelmissa kun levitettiin viltti pikku kalliolle joka on siinä grillin edessä…ainakin vaatteet ja hiukset tuoksuivat mukavasti savumaiselle kun mentiin sisätiloihin,hih.Vappupäivä meni taas rantasauna tunnelmissa toisessa kaveriporukassa ja tietenkin hyvän ruuan äärellä.Meillä on tuosta Oma-sarjasta isot valkoiset ruokalautaset sekä 2kpl noita katelautasia ja pieniä kulhoja, jälkimmäiset toimivat hyvin aamiaista nauttiessa. Itseäni harmittaa etten hankkinut enempää katelautasia joten nyt yritän metsästää niitä netin syöväreistä ja astiakaupoista :)Noita harmaita isoja ruokalautasia saa muistaakseni vielä Finnish Design shopista ale-hintaan…

 18. Aivan ihanan näköinen brunssi. Olisiko mitenkään mahdollista saada salaattien reseptejä…?

 19. Hih, no perunasalaatti on ihan superhyvää, että en kyllä ihmettele :)Niin, jos menet kannustamaan tyttöjä niin voit ehkä törmätä johonkin valokuvaajapariskuntaan, joka menee kuvaamaan Helsinki city runia ;) No, mutta sinulla on ihana rajoittava tekijä. Saatiin nauttia myös vapusta pienen kummipojan kanssa. Pikkuinen 9 kuukautinen tuli meille eilen kylään <3Hih, en ikinä malta syödä itse tarpeeksi kun tarjottavat on pöydässä. Kaikki aikani menee vain kuvaillessa ja sitten illalla harmittelen nälkää ja sitä että en muista ikinä nauttia ruoasta tarpeeksi muiden kun kuvien kautta :/

 20. Hih, niinpä! Oli vähän hankala postailla näitä kuvia aamulla, kun jääkaappi ja vatsa ammotti tyhjyyttä :DJoo, tai no mulla se on lähinnä aina ollut niin että ruoka on se juttu eikä niinkään se juoma. Mielummin syön itselleni pahan olon kun juon ;)En edes tiedä missä minun haalarini ovat.Olen pitänyt niitä varmaankin kaksi kertaa. En ole ehkä ollut ikinä niin haalarityyppiä tai muutenkaan noi opiskelija-aktiviteetit ei ole ehkä ollut se omin juttu. Kotihiiri kun olen :). Varmasti aika jännää kun saat elää sen yliopistoajan taas uudelleen :))Kaunista viikon jatkoa. Me jatketaan täällä kalusteiden kokoamista :D

 21. Niin on ja se näyttää aivan häneltä! Menen pian ottamaan lisäkuvia hänen kodistaan, niin näette sen vähän paremmin :)Meillä on koti ollut viimeisen 5 vuoden aikana sellainen loputon projekti ja oli ihana kun tänne uuteen kotiin en ottanut mitään muuta mukaan, kun vain ja ainoastaan ne jutut mistä oikeasti pidän. Jospa tässä kodissa asuttaisiin ainakin sen vuoden ajan putkeen, sillä olemme aina muuttaneet kesäksi Helsinkiin ja sitten taas 9 kk Vaasaan. Ihanaa kun on tälläinen “base camp” kerrankin :)Niissä on varmaankin rucolaa, valkosipulituorejuustoa ja jotakin leikkelettä. Söimme samanlaisia myös maanantaina ja niissä oli täytteenä lohta :)Oh, tuo salaatti kuullostaa ihanalta. Olen tehnyt vähän samanlaista johon laitoin vielä parsaa :)

 22. Mulle on jäänyt lapsuuden traumat mustikoista, joita oli jogurteissa sellaisina löllöinä ja epämääräisinä lölleröinä :DTykkään pensasmustikoista ihan vain sen kiinteyden ja koon takia. Jos mulla olisi edes pieni piha niin täyttäisin sen puutarhamustikkapensailla. En tiedä mitään parempaa kuin puutarhamustikat. Kesäisin upotan aina pienen omaisuuden puutarhamustikoihin.Kerran koin karvaan pettymyksen kun ostin kauppatorilta puutarhamustikoita ja papparainen oli ollut ovela kauppias ja täyttänyt puolet purkista normaaleilla mustikoilla :D. En kehdannut mennä valittamaan, mutta tiedän kyllä mistä kojusta en enää niitä osta ;)

 23. Eikö! Tuollaisen brunssin kun saisi joka sunnuntai! Oli muuten todella kätevää kun jokainen toi jotakin niin ei tullut kenellekään mikään kovin suuri stressi :)Niin, Tosca on puhtaan valkoinen ja Napolit ovat luonnonvalkoisia..Suosittelen kumminkin hankkimaan Napolit pian, sillä ne ovat poistumassa valikoimasta..Minulle ei ikinä tule onneksi mitään krapulaa. Migreeni korkeintaan jostakin makeasta kuohuviinistä, jota onneksi osaan välttää ;)

 24. Hih, no mun herkku mustikkapiiraan ohjeen voisin teille laittaa piakkoin :) Kuulostaa niin ihanalta ja rentouttavalta vapulta! Me oltiin muutosta niin poikki kummatkin, että kumpikaan ei oikein jaksanut juhlia kunnolla. Parempi ehkä niin.Joo, huomenna menen hankkimaan salikortin ja menen rehkimään kaikki skumppakuplat pois :)Voi miten ikävä juttu. Olen ymmärtänyt, että mummisi on sinulle vähintäänkin yhtä tärkeä mitä oma mummini on minulle. Olen niin kovin pahoillani <3

 25. Eikö!Kullostaapa ihanalta vapulta :)!! Oli varmasti upeaa olla rantasaunassa eilisillä keleillä. Siis en meinannut malttaa tulla sisälle, kun oli niin ihana ilma. En kyllä meinaa malttaa olla nytkään, mutta pakko kai se on että saa tämän kodin kuntoon :)Meillä oli lapsuudenkotini pihalla juuri tuollainen old style-grilli. Siihen iskettiin aina välillä päälle savustuspönttö, jossa makoili kalat rivissä :)Kiitos vinkistä. Niin harmillista, ettei noita tosiaan enää myydä edes valkoisina :/

 26. Joo aikomuksena on mennä kannustamaan, mutta en ehkä viitsi sinne maaliviivoille kuitenkaan tunkea mahani kanssa. Pidän silmät auki ;)Ite oon taas sellanen rohmu etten ikinä malta ottaa mitään kuvia kun oon jo ruoan kimpussa! sitten jälkikäteen harmittelen kun ei tullut otettua kuvia :)

 27. Oi nam mitä herkkuja! Onneksi tulin tänne nyt kurkkaamaan, enkä vasta tuossa klo 11 maissa :D
  Kiva vinkki nuo pakastemustikat, täytyypä kurkata seuraavan kerran meidän kaupan pakasteallas. Pysyvätkö nuo myös sulatettuna “kiinteinä”? Ovat varmasti hieman kauniimpia jälkkreissä kuin metsämustikat pakasteesta.

  1. Heh, niin ruokakuvat ovat vähän petollisia :)

   Siis kyllä ainakin paremmin kuin tavalliset mustikat. En tiedä miksi en jostain syystä pidä tavallisista mustikoista? Ne ovat minusta jotenkin vähän epämiellyttäviä kun ne liiskaantuvat niin helposti :)

 28. Oi nam mitä herkkuja! Onneksi tulin tänne nyt kurkkaamaan, enkä vasta tuossa klo 11 maissa :DKiva vinkki nuo pakastemustikat, täytyypä kurkata seuraavan kerran meidän kaupan pakasteallas. Pysyvätkö nuo myös sulatettuna “kiinteinä”? Ovat varmasti hieman kauniimpia jälkkreissä kuin metsämustikat pakasteesta.

 29. Ihanan näköinen koti ja aikas komiat tarjoilutkin! :) Et sattuisi tietämään, minkä merkkiset ruokailutuolit ystävälläsi on? Olen yrittänyt metsästää omasta mielestäni täydellisiä tuoleja (…eli niitä, joita meillä on kotona joista äiti ei suostu luopumaan) ja nuo taitaisivat jopa mahtua kriteereihini :D

  1. Eikö ;)

   Koti on yhtä kaunis kuin omistajakin. Tuolit ovat Arne Jacobsenin alkuperäiset Grand Prixit. Ystäväni on ostanut ne Hollannista sillä Suomesta ei kuulemma löydy tuota alkuperäistä mallia vaan esimerkiksi Artek myy tuoleja metallijaloin varustettuna :)

 30. Ihanan näköinen koti ja aikas komiat tarjoilutkin! :) Et sattuisi tietämään, minkä merkkiset ruokailutuolit ystävälläsi on? Olen yrittänyt metsästää omasta mielestäni täydellisiä tuoleja (…eli niitä, joita meillä on kotona joista äiti ei suostu luopumaan) ja nuo taitaisivat jopa mahtua kriteereihini :D

 31. Heh, niin ruokakuvat ovat vähän petollisia :)Siis kyllä ainakin paremmin kuin tavalliset mustikat. En tiedä miksi en jostain syystä pidä tavallisista mustikoista? Ne ovat minusta jotenkin vähän epämiellyttäviä kun ne liiskaantuvat niin helposti :)

 32. Eikö ;)Koti on yhtä kaunis kuin omistajakin. Tuolit ovat Arne Jacobsenin alkuperäiset Grand Prixit. Ystäväni on ostanut ne Hollannista sillä Suomesta ei kuulemma löydy tuota alkuperäistä mallia vaan esimerkiksi Artek myy tuoleja metallijaloin varustettuna :)

 33. Hei,

  Palaisin vielä tuohon caboche valaisimeen, tiedätkö onko kuvassa oleva lamppu halkaisijaltaan 50 vai 70?

 34. Hei,Palaisin vielä tuohon caboche valaisimeen, tiedätkö onko kuvassa oleva lamppu halkaisijaltaan 50 vai 70?

 35. Heippa! Ystäväsi ruokapöytä jäi mieleeni kummittelemaan ja nyt muistin sen taas, kun pian olisi ajankohtaista hankkia uusi ruokapöytä uuteen kotiin, niin tiedätkö mistä ystäväsi on tuon upeuden hankkinut? :)

 36. Heippa! Ystäväsi ruokapöytä jäi mieleeni kummittelemaan ja nyt muistin sen taas, kun pian olisi ajankohtaista hankkia uusi ruokapöytä uuteen kotiin, niin tiedätkö mistä ystäväsi on tuon upeuden hankkinut? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*