Matkailu vuonna 2020 – muutama ajatus Venetsiasta

Avec Sofié Blog l Venice Sina Centurion Palace

Olen ollut jokseenkin ristiriitaisissa fiiliksissä tämän kesän matkustelemisesta. Venetsiaan mentäessä ymmärsin sen, että mitä tapahtuu Venetsian kaltaisille turistikohteille, jos turistit eivät tule koko vuonna käymään ja pidä taloutta jokseenkin edes tasapainossa.

Avec Sofié Blog l Venice Sina Centurion Palace

Jos testattaisiin, ymmärrettäisiin pitää maskeja ja etäisyyksiä, pystyttäisiin elämään normaalimmin ja talous ei alkaisi sakkaamaan katastrofaalisesti Venetsian kaltaisissa paikoissa. En henkilökohtaisesti usko, että tiukoilla karanteeneilla voidaan ratkaista tilannetta seuraavaan vuoden aikana, jos ei varotoimet ole kunnossa. Ihan turha on pitää tiukkoja karanteeneja, jos niiden jälkeen ihmiset elävät täysin normaalisti.

On tässä tilanteessa myös monia hyviä asioita. Ehkä turha massaturismi ja halpamatkailu loppuvat, kun ei ole airbnb-asuntoja joka nurkassa. Näin Venetsian kaltaisten turistikaupunkien tilanne ei mene enempää kestämättömäksi paikallisten asukkaiden osalta. Ei nimittäin ole varmaankaan kovin mukavaa asua Venetsiassa, jossa asuntojen hinnat ovat pilvissä ja joka nurkka täynnä turisteja normaalina kautena. Ehkä tämän kesän jälkeen asuntojen hinnat tulevat hieman alas ja normaaleilla venetsialaisilla on mahdollisuus ostaa asuntoja ja elää väljemmin.

Avec Sofié Blog l Venice Sina Centurion Palace

Jotenkin toivoisin, että tämä tilanne toisi jonkinlaista valveutuneisuutta myös matkailuun. Säädeltäisiin enemmän kaupunkirakennetta, että kuinka paljon asunnoista saa olla air bnb-asuntoja jotta tilanne ei menisi tällaiseksi, että kaupungit autioituvat vuokra-asuntojen tieltä.

Vaikka meillä oli ihana Venetsian loma ja koin varmaankin vuoden kauneimman aamiaispaikan, oli mieli silti jokseenkin sekalainen, sillä Venetsiassa sitä ymmärsi, että miten surkea tilanne tämä on tälle kauniille kaupungille. Tilanne on äärimmäisen vaikea, kun pitäisi pitää talous kasassa ja samaan aikaan se pitää tehdä niin että ei tule lisää uhreja viruksen tai muiden sivuvaikutusten kautta.

Avec Sofié Blog l Venice Sina Centurion Palace

Tämä ei ole yksin todellakaan Venetsian ongelma, vaan kyllä mietin, että miltä Pariisi näyttää tämän kesän ja syksyn jälkeen. Tämän takia toivoisin, että me matkustaisimme, mutta varotoimista huolta pitäen. Ymmärrän, että maski ei ole kiva kuumalla, mutta se on aika pieni paha, kun katsoo isoa kuvaa.

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

2 Comments

 1. Kaunis kuva susta – oot kylla niin italialaisen oloinen, etta voisit olla paikallinen (taisin jo sanoa saman Instassa).

  Tuo tasapainottelu on varmasti voimassa viela monta kuukautta tai jopa vuotta, joten kyllahan meidan kaikkien olisi syyta totuttautua maskien kayttoon. Itse olen ostanut monta maskia, jotta voin pesta kaytetyn tapauksen ja kayttaa toista. Kangasmaski on yllattavan miellyttava ja riittaa sopivasti kauppareissulle.

  Taalla moni kayttaa kertakayttomaskeja, joista on nyt tullut roskaongelma jalkakaytavilla ja jopa ihmisten pihoilla (roskaponton kaytto sallittua). Viimeksi eilen noukin sellaisen meidan etupihalta – yuck! – ja pudotin roskikseen (en tietenkaan paljain kasin).

  Ihanaa viikonloppua sinne etelaan :-)

  1. Ahah, mä olen kuulemma nimenomaan täältä liguriasta tai etelämmästä mun veljien mukaan. He kutsuvat mua mun toisella nimellä kun se on italialainen :D

   Jep, juuri näin. Varmaankin menee vuosi ainakin ennen kuin tilanne menee Euroopassa parempaan suuntaan. Eli jos haluaa matkustaa, pitäisi olla maskit ja hansikkaat julkisissa tiloissa.

   On mielenkiintoista nähdä mihin tilanne töiden osalta esimerkiksi kehittyy, sillä ei nyt kannattaisi palata toimistolle kenenkään jos ei ole pakko.

   Ymmärrän roskaongelman ja siitä on myös täällä puhuttu kun merestä on löytynyt niin paljon niitä. Sen takia käytän kangasmakseja joita pesen edestakaisin niin kuin sinä :)

   Ihanaa viikonloppua sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*