Masters at Work


Uuden vuoden julkaisussani näkyy vilaukselta Kartellin Masters-tuolit. Kyseisistä tuoleista tuli muutama kysely ja päätin esitellä ne teille. Yläpuoella olevat kuvat olen ottanut Hans Välimäen viime keäisestä pop up-ravintolasta, Food Culture Clubilta. Kävimme siellä viime kesänä Charin kanssa kun vierailimme Cocon luona Turussa. Hyvän ruoan lisäksi saimme ihailla ravintolan kauniista sisustuksesta.

Tuolien taustalla on omien Ghostieni tapaan Philippe Starck. Tuolit eivät ole pelkästään kauniit ja mukavat, vaan niiden takana on myös kunnianosoitus kolmelle mahtavalle huonekalusuunnittelijalle. Starck haluaa muistuttaa etteivät vain nykypäivän suunnittelijat luo tulevaisuuden designia, vaan että ideoita on myös mahdollista kierrättää. Masters-tuoli muodostuu kolmen suunnittelijan mestariteoksien yhdistelmästä; Arne Jacobsenin Seiskoista, Eero Saarisen Tulip-tuolista ja Charles Eamesin Eiffel-tuolista.

Uuden vuoden juhlapaikkaa koristivat myös Saarisen ja Eamsin luomat Organic-tuolit. Tuolit suunniteltiin aikoinaan vuonna 1940-luvulla MoMa:n huonekalusuunnittelu-kilpailua varten. Kauniita ja mukavia tuoleja valmistaa Vitra.

Ensi kuussa tulen raportoimaan teille hieman enemmän luonnonmukaisesta sisustuksesta, ikuisista klassikoista ja Tukholman sisustustuulista. Lähden nimittäin helmikuussa Tukholmaan pienelle blogimatkalle. Tällä kerralla lähden yksin, mutta kaksin kameroin :)

________________________________________

In my New Year’s post you can see a glimpse of Kartell’s Masters chairs.  I got few e-mails regarding to those brilliant chairs and therefore I decided to introduce those to you.

Behind those Masters chairs is also Philippe Starck. Starck has also designed my kitchen chairs. Masters chairs are very beautiful and comfy, but the idea behind of those is that what makes them very special. Creating those chairs Starck made a tribute to three magnificent furniture designers. Starck wanted to remind us that the so-called tomorrows antiques aren’t designed only today and that the ideas are also recyclable. Masters chair is a combination of the three masterpieces: 7 by Arne Jacobsen, Tulip chair by Eero Saarinen, and Eiffel chair by Charles Eames.

Next month I will tell you more about organic interior alternatives, timeless designs and some new interior trends. I’m heading again to Sweden for a little blog trip, so I will keep you updated that what are the next big things in interior design.

You may also like

20 Comments

  1. Jep, sain muutaman mailin ja kysymyksen suoraan postaukseeni :)

   Minäkin tykkään noista tuoleista kovasti. Jos asuisimme tässä Vaasan kodissa yhtään kauemmin, niin ostaisin tuollaiset valkoiset Mastersit meidän parvekkeelle :)

 1. Mä meinasin kysyä tuoleista siinä edellisessä postauksessa, mutta en sitten ehtinyt. No, onneksi muut olivat kysyneet. :) Se, että taustalla on Philippe Starck, ei yllättänyt yhtään. Upeat, tykkään.

 2. Löysin blogiisi muutama kuukausi sitten ja tästä sofien maailmasta on tullut ihan mun lemppari paikka. Kirjoitat kivasti ja tuot arkeasi hauskasti esille :)

  1. Hei Julia!

   Kiva juttu jos tykkäät jutuistani :). Se on kirjoittajalle suurin palkinto :)
   Täällä blogimaailmassa raotan tosin vain murto-osan elämästäni, mutta kiva juttu jos tykkäät :)

 3. Löysin blogiisi muutama kuukausi sitten ja tästä sofien maailmasta on tullut ihan mun lemppari paikka. Kirjoitat kivasti ja tuot arkeasi hauskasti esille :)

 4. Jep, sain muutaman mailin ja kysymyksen suoraan postaukseeni :)Minäkin tykkään noista tuoleista kovasti. Jos asuisimme tässä Vaasan kodissa yhtään kauemmin, niin ostaisin tuollaiset valkoiset Mastersit meidän parvekkeelle :)

 5. Hei Julia!Kiva juttu jos tykkäät jutuistani :). Se on kirjoittajalle suurin palkinto :)Täällä blogimaailmassa raotan tosin vain murto-osan elämästäni, mutta kiva juttu jos tykkäät :)

 6. Nuo tuolit on tosi ihanat!

  Harkitsin syksyllä ensin ghostia, sitten mastersia ja lopuksi päädyin amiamiin. Tai päädyin ja päädyin, en saanut tehtyä tilausta ja sitten halusinkin kunnostaa hieman jotain vanhaa, joten päädyinkin ostamaan vanhan siron pinnatuolin :)

  Mut Kartellilta löytyy useita kivoja tuoleja!

  1. Heippa!

   Ne on ihan mielettömän kauniit ja mukavat!

   Ami Ami- tuoli on myös tosi kiva!! Sama suunnittelija on suunnitellut myös yhden suosikkini, “Kiss me good bye”- tuolin! Hih, olen vähän hurahtanut erinalisiin tuoleihin :)

   Pinnatuolit on kivoja. Rakastan sitä Tapiovaaran Mademoiselle keinutuolia <3

 7. Nuo tuolit on tosi ihanat!Harkitsin syksyllä ensin ghostia, sitten mastersia ja lopuksi päädyin amiamiin. Tai päädyin ja päädyin, en saanut tehtyä tilausta ja sitten halusinkin kunnostaa hieman jotain vanhaa, joten päädyinkin ostamaan vanhan siron pinnatuolin :)Mut Kartellilta löytyy useita kivoja tuoleja!

 8. Heippa!Ne on ihan mielettömän kauniit ja mukavat!Ami Ami- tuoli on myös tosi kiva!! Sama suunnittelija on suunnitellut myös yhden suosikkini, “Kiss me good bye”- tuolin! Hih, olen vähän hurahtanut erinalisiin tuoleihin :)Pinnatuolit on kivoja. Rakastan sitä Tapiovaaran Mademoiselle keinutuolia <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*