Marjasorbet sandwich

Ystävämme saapuvat vapuksi meille juhlimaan, joten olen kokeillut ja kokkaillut viikonlopun aikana erinäisiä juttuja huomisia juhlia silmällä pitäen. Näiden keittiössä häärättyjen tuntien lomassa tein myös marjaisen sorbetin, mikä on kevyempi vaihtoehto näin kesää ajatellen. Perinteisesti ajatellaan, että sorbetti on kevyt koska siihen ei tule maitoa tai kermaa, mutta oikeasti sorbetti voi olla se paljon sokerisempi vaihtoehto. Alla oleva sorbetti ei tosin ole juurikaan sellainen, vaan makeus tulee lähinnä marjoista.

Recently Updated607

En pidä oikein mistään kylmästä. En kylmästä merivedestä tai kylmistä ihmisistä. Eikä myöskään jäätelö tai sorbetti yleisesti ottaen kuulu kesän ruokavaliooni. En tiedä mikä siinä on, mutta kaikki kylmä tekee minut vähän kiukkuiseksi ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Te ketkä taasen rakastatte viilentäviä herkkuja kesähelteellä ja tahdotte silti pysyä kesällä rantakunnossa, niin tämä jälkkäri on teitä varten. Tätä sorbettia syödessä ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa. Tähän sorbettiin ei tullut lisättyä  juuri ollenkaan sokeria muuten kuin kuvia varten.

Kekseinä olen käyttänyt Jules Destrooperin keksejä, mitkä sain blogini kautta. Keksilähetyksen saadessani mietin, että mihin niitä käyttäisin ja ei mennyt kauaakaan kun mieleeni tuli marjainen sorbetti.  Sorbetti on kiva tarjota vohvelin kanssa, mutta maistuu ne keksit ja sorbetit ihan yksinäänkin ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tarvitset:

5 dl pakastemarjoja (käytin vadelmia ja mansikoita).

3 dl vettä

2 dl Tropicanan Summer Berries –mehua

1 rkl sokeria

2 valkuaista

Laita jäiset marjat ja 1 dl mehua tehosekoittimeen ja soseuta seos samettiseksi. Kiehauta vesi ja 1 dl mehua sokerin kanssa siirappiseksi ja lisää seos samettiseen marjaseokseen.  Asettele seos metalliseen tarjoiluastiaan ja laita seos pakkaseen. Sekoita sorbettiseosta noin puolentunnin välein. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää ne seokseen kun sorbetti alkaa kovettua kunnolla (noin 1, 5 h:n kohdalla). Tarjoile sorbetti marjojen kanssa :)

You may also like

20 Comments

 1. Oi että! Nousee ihan vesi kielle näin heti aamusta! Ehdottomasti on kokeiltava tätä reseptiä. :)

 2. Aijai miten ihanan näköinen annos, once again :)

  Meillekin kokoontuu pieni joukko ystäviä ja naapureita vappupäivänä brunssin merkeissä. Ajattelin kokeilla jälkkäriksi mm. limepossettia kera marjojen. Maistoin viime viikolla lounaalla Pastiksen vastaavan annoksen jossa oli vielä suklaasorbettia ja oli herkkua. Suosittelen muuten lämpimästi kyseistä ravintolaa jos et vielä ole ennättänyt testaamaan. Ainakin lounas oli herkkua.

  Toivottavasti saamme kurkistuksen vapputarjoiluhisi? Nämä ruokapostaukset ovat niin inspiroivia ja monia reseptejä on tullut näiden parin vuoden aikana kokeiltua :)

  Ilontäyteistä vappua, toivottavasti saadaan nauttia auringosta!

  1. Kiitos :)

   Ooh, limeposset! Sirtuunapossettia olen teille joskus tehnyt. Tässä resepti: http://avecsofie.indiedays.com/2012/06/11/lemon-posset/

   Kiitos vinkistä! Meidän piti mennä sinne tulevana viikonloppuna, mutta se oli aivan täynnä. Sen sijaan menemme jonnekin toiseen ravintolaan Kruununhakaan. En nyt millään muista mikä se oli, sillä kaverini teki varauksen. Mutta Pastis on todellakin to-do -listalla :)

   Ihana kuulla. En vain oikein meinaa ehtiä kokkailemaan muuten kuin viikonloppuisin, mutta onneksi kesäisin on valoisaa myös iltaisin, niin saatte reseptejä tulevaisuudessa vähän enemmän.

   Vappubrunssi on perinteisesti ystäväni luona:
   http://avecsofie.indiedays.com/2012/05/02/may-day-brunch/

   Kiitos samoin <3 Nimenomaan!

 3. Aijai miten ihanan näköinen annos, once again :)Meillekin kokoontuu pieni joukko ystäviä ja naapureita vappupäivänä brunssin merkeissä. Ajattelin kokeilla jälkkäriksi mm. limepossettia kera marjojen. Maistoin viime viikolla lounaalla Pastiksen vastaavan annoksen jossa oli vielä suklaasorbettia ja oli herkkua. Suosittelen muuten lämpimästi kyseistä ravintolaa jos et vielä ole ennättänyt testaamaan. Ainakin lounas oli herkkua.Toivottavasti saamme kurkistuksen vapputarjoiluhisi? Nämä ruokapostaukset ovat niin inspiroivia ja monia reseptejä on tullut näiden parin vuoden aikana kokeiltua :)Ilontäyteistä vappua, toivottavasti saadaan nauttia auringosta!

 4. Uskomattoman upeita kuvia!! Ihailen sitä, mitä saat ruoasta aikaiseksi, itselläni ei riittäisi kärsivällisyys alkuunkaan moisiin “taideteoksiin”!

 5. Uskomattoman upeita kuvia!! Ihailen sitä, mitä saat ruoasta aikaiseksi, itselläni ei riittäisi kärsivällisyys alkuunkaan moisiin “taideteoksiin”!

 6. Kiitos :)Ooh, limeposset! Sirtuunapossettia olen teille joskus tehnyt. Tässä resepti: http://avecsofie.indiedays.com/2012/06/11/lemon-posset/Kiitos vinkistä! Meidän piti mennä sinne tulevana viikonloppuna, mutta se oli aivan täynnä. Sen sijaan menemme jonnekin toiseen ravintolaan Kruununhakaan. En nyt millään muista mikä se oli, sillä kaverini teki varauksen. Mutta Pastis on todellakin to-do -listalla :)Ihana kuulla. En vain oikein meinaa ehtiä kokkailemaan muuten kuin viikonloppuisin, mutta onneksi kesäisin on valoisaa myös iltaisin, niin saatte reseptejä tulevaisuudessa vähän enemmän. Vappubrunssi on perinteisesti ystäväni luona:http://avecsofie.indiedays.com/2012/05/02/may-day-brunch/Kiitos samoin <3 Nimenomaan!

 7. Voi kiitos :´)No en minä nyt täällä joka päivä näpertelekään. Ihan vain teidän ja kuvien takia teen kauniita juttuja ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*