Make-up: Contouring

Jos on yhtään seurannut meikkisivustoja, niin ei ole voinut välttyä näkemästä trendiä, contouring. Mistään uudestahan tässä ei ainakaan minulle muulla tavalla ole kysymys muuten kuin termistönä. Jokainen meistä varmaan on tavalla tai toisella kumminkin korostanut poskipäitään tai muita parhaita puoliaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävin kumminkin Sephoralla ja huomasin Contouring-osaston heti liikkeeseen astuessani ja totta kai myyjä sai minut ylipuhuttua meikkituoliinsa. Ennen kuin huomasinkaan, niin olin kassalla uuden meikkipalettini ja -sutini kanssa.

Jos katson esimerkiksi Instagram-feediäni, niin siellä vilisevät contouring-kuvat eivät ole ehkä minulle niitä ominaisempia. Pidän kumminkin aika klassisesta meikistä, enkä maskimaisesta lopputuloksesta. Useimmiten nimittäin näytän myös vanhemmalta ja jollain lailla elottomammalta jos laitan paljon meikkiä. Tässäkään ei tietenkään ole sutijaan katsominen. Eipä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laitoin kasvoihini ihan normaalisti kasvovoidetta ja Lumenen CC-voidetta ennen sutimisen aloittamista. En käytä meikkivoidetta tai muita peiteaineita kesällä tai näin alkusyksystä, vaan pienen pieni värin tasoitus riittää. Vielä kun on sitä kesää jäljellä kasvoilla.

Riippuu tietenkin jokaisen omista kasvoista miten contouring- tekniikkaa lähtee soveltamaan. Minulle tummemmat sipaisut tulevat (asiantuntijan mukaan) hiusrajaan, poskiluiden alle ja vahvoihin leukaluihini. Itse ostin mieluummin tuollaisen puuterimaisen väripaletin kuin kynän tai voiteita, sillä haluan luonnollisen lopputuloksen. Olen jo tosin vuosia käyttänyt Chanelin Soleil Tan de Chanel  – voidetta poskipäitä korostamaan joten iltamenoihin saatan sipaista sitä vielä lisäksi.

Mitä pidätte? Joo vai ei? Ja oletteko te jo ihan contouring-koukussa siellä ruudun toisella puolella?

 

……………………………………………………………..

If you have been visiting any make-up sites or blogs, you might have seen pages that talk about contouring. This was a new word to me even though the technique is not. Maybe this is another buzzword in the make-up industry? Like new wine in an old bottle.

However, I couldn’t pass through Sephora one day without noticing their contouring department, and before I realized it I was sitting on a chair with someone applying make-up on my face. So once again I left Sephora with new products.

When I go through my social feeds those are full of a bit too..hmm. Let’s say, a not too natural kind of contouring look. Because I love neutral make-up and prefer to reveal my “flaws” rather than hide them, I decided to buy a powder-based contouring palette instead of cream-based one.

So how do you like my makeup? Yes or no? If you have good recommendations about products I should try, please let me know!

 

You may also like

18 Comments

 1. Kaunis olet! Ja ehdottomasti korostamista ja varjostamista kyllä, mutta niin, että pysyy luonnollisena. Tätä tullut tehtyä jo pitkään trendeistä välittämättä ;)

 2. Näyttää tosi hyvältä, anna palaa vaan! Ne contouring-videot tai kuvat mitä yleensä näkee, näyttää ainakin mun silmiin usein aikas rajuilta. Oikeesti, kuvaukset tai vaikka iltamenot on asia erikseen mutta moinen ei vaan näytä luonnossa hyvältä. Toi Chanelin tuote on muuten ihan huippu!

  1. Hej på dig!

   Juu ei näin aika suomalaisiin ja luonnollisuutta vaalivan silmiin jotkut kuvista näyttää kieltämättä aikas maskimaisilta ja noh, not so classy.

   Totta kai iltamenot on erikseen, mutta sirkuksissa ollaan maskeissa ei ihan normioloissa. Nämäkin on tietenkin vahvasti kulttuurisia juttuja. Dubaissa tai losissa on aika erilainen kosmekulttuuri mitä meillä.

   Se on!!

 3. Upea lopputulos! Itsekään en tykkää kovin paksusta meikkikerrokesta, muutenkin ihoni on usein nukkemaisen kalpea ja eloton jo luonnostaan niin paksu meikkivoide vielä korostaa tätä :D Ja countouring näyttää niin hurjalta, että en ole uskaltanut vielä kokeilla… mutta jos sillä voi saada noinkin luonnollisen tuloksen niin tekisi mieli kokeilla.

  Kesäisin olen tyytynyt vain sipaisuun sävyttävää päivävoidetta ja voidemaista poskipunaa poskipäihin ja jos ihan hurjaksi heittäydyn niin illalla olen saattanut käyttää sitä lumenen heleyttäjää poskipäiden yläpuolella ja niissä kohdissa, mitä sitä nyt jonkun youtube videon mukaan opastettiin käyttämään :D

  1. Heippa,

   jep, ymmärrän mitä tarkoitat. Minulla on nukkaa kasvoissa, kalpeutta ja sinisyyttä kaikkien pisamien keskellä ja jos siihen päälle heitän vielä meikkikerroksen, on lopputulos aika jäätävä.

   Kannattaa, sillä sen kun voi tehdä monella tyylillä. Itse ainakin löysin tästä Sephoran puuterimaisesta paletista hyvät sävyt:https://instagram.com/p/7pDFR6mu6w/?taken-by=avecsofie

   Hahaha, kuulostat samanlaiselta meikkaajalta mitä minä :D

 4. Hyvältä ja freesiltä näyttää! Onko se minkämerkkinen ja -näköinen se paletti? Olen suuntaamassa Tukholmaan viikonlopuksi ja luultavasti eksyn myös Sephoralle, joten voisin itsellenikin tuollaisen paletin hankkia.

 5. Oih olet kyllä kauneimpia ihmisiä mitä tiedän! Näytät aivan upealta tässä kuvassa. Itse en kyllä osaa varjostusta ollenkaan ja olen muutenkin sellainen pallonaama että eihän siitä mitään tule :D Kiitos muuten snap-lisäyksestä!

  1. Heippa,

   kiitos :*

   No mutta kun itse tietää ne omat parhaimmat kulmat ;)

   Mulla on siis leveät kasvot ja todella korkeat poskipäät. Jos yhtään lihon niin poskissa näkyy jo kilon lisäys ja samalla laihtuminen. Eli kannattaa kokeilla, vaikka sitä pyöreyttä kasvoissa on :)

 6. Ehdottomasti joo! Vau!! Olen kyllä niin koukussa. Vaikka kotiäiti olenkin niin meikkaan joka päivä ( bb- voide, varjostukset (hennolla kädellä) ja ripsari). Silloin tuntee, että on herännyt. Itsekin pidän luonnollisesta meikistä paitsi huulipunissa tykkään käyttää kirkkaan punaista, jos on huulipunapäivä. =D

  1. Voi miten ihanan reipas olet! Minua aina hävettää kun en jaksa tehdä itselleni mitään. Tänäänkin pesin hiukset viiden päivän jälkeen… Suihkussa tosin käyn kahdesti päivässä, mutta tuo hiustenpesu ei ole mun juttu. Tai varsinkaan niiden laittaminen :D

   Jep, punahuuli pitää olla aina silloin tällöin!

 7. Minä täällä uteliaana heti kyselen, että minkä paletin päädyit ostamaan? :D
  Kuulut kyllä niihin ihmisiin joll on luonnostaan upea luusto..

  Olen aina varjostellut nassua, mutta on ihana, että nyt sen saa tehdä vähän kovemmallakin kädellä ilman, että kukaan tuijottaa kuin hullua. :D häivytys on kuitenkin kaiken a ja o..

 8. Hetken tauon jälkeen “eksyin” taas tänne blogiisi, ja täytyy sanoa, että tarjoat ihanan virkistävää vaihtelua muotiblogien keskelle, joista monet keskittyvät vain esittelemään julkaisijoidensa uusimpia ketjuvaate- / ökymerkkihankintoja., joita nähtävästi shoppaillaan viikottain. Ilahduttavaa on erityisesti huomata, että joku muukin kiinnittää huomiota muoti-, kauneus- ja tyyliasioihin paitsi kantajansa koristajina, myös kulttuurin ilmentäjinä.

  Kävin itse taannoin Pariisissa ensimmäistä kertaa elämässäni ja kiinnitin huomiota aika lailla samoihin asioihin kuin mitä nostit esiin tuossa taannoisessa beauty-postauksessa. Selvästikin tyyli on paikallisille tärkeä juttu, ja valinnat ovat harkittuja. Silti luonnollisuus ja tietynlainen huolettomuus kulkee mukana, eli ne kynnet on joko nudet tai kirkkaan punaiset, ylipitkiä geelikynsiä tai feikkiripsiä en nähnyt ainoallakaan naisella koko reissun aikana.

  1. Hei ja tervetuloa takaisin!

   Noh, blogini on kumminkin enemmän ruoka- ja lifestyleblogi, eikä muotiblogi. Tämä blogimaailma on muuttunut paljon niistä suttuisista sisällä otetuista valokuvista ja totta kai aihepiirit muuttuvat myös bloggaajan elämän myötä. Opiskelijalla ei ole varaa merkkilaukkuihin, mutta työssäkäyvällä on. En tosin ole koskaan pitänyt blogia ns. kaupallisena blogina yhteistyöjuttujen ulkopuolella. Minua on hävettänyt ostaminen ja ostosten esittely.

   Huolettomuus näkyy varsinkin ranskalaisten naisten hiuksissa. He eivät todellakaan välitä miltä ne näyttävät. suomessa taaseen kutrit pitää olla kunnossa ja kiharalla. Ranskalainen nainen näyttää taasen siltä että olisi tulossa edellisen yön bailureissulta. Ehkä he ovatkin ;)

   Joo ei ole mitään mauttomuuksia tai lunnotonta, ei ripsissä tai kynsissä. En pidä mistään mikä huutaa feikkiä ja sen takia en esimerkiksi pidä ripsienpidennyksistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*