Maailman paras korvapuusti

Onkos siellä ruudun takana muita pullan puputtajia? Itse kuuluun niihin puputtajiin joita ei makeus pelota, ja sen takia joudun usein pettymään Suomessa korvapuusteja syödessäni. Ruotsissa taasen osataan taas tämä kunnon kanelikierteiden leipominen, sillä kohdalleni ei ole osunut yhtäkään pettymysten täyttämää pullahetkeä.

Olen tässä vuosien saatossa miettinyt ja etsinyt täydellistä korvapuusti- tai kanelikierrereseptiä. Löysin sellaisen Kiran blogia lukiessani. Hän linkkasi kirjoituksessaan ruotsalaiseen blogiin nimeltä Pain de Martin. Blogissaan Martin jakaa reseptejään ja aivan ihania videoitaan, niin ja sen täydellisen ja makuhermoja hyväilevän kanelikierrereseptin.

Juuri

5 g hiivaa, 250 g vettä, 250 g vehnäjauhoja.

Taikina

650-700 g vehnäjauhoja, 250 g maitoa, 10 g kardemummaa, 6 g suolaa, 150 g sokeria, 150 g voita.

Täyte

300 g voita, 20-30 g kanelia, 300 g sokeria, 1 rkl jauhoja

Sokerinen siirappi

(voitelemiseen)

2 dl vettä, 1/2 dl sokeria, 1/3 vaniljatanko

1. Sekoita hiiva, jauho ja vesi. Anna juuren nousta n. 5 tuntia huoneenlämmössä.

2. Kun juuri on noussut, sekoita jauhot, maito ja suola siihen. Vaivaa taikina käsin tai koneella kimmoisaksi. Tämä osuus oli aika työläs ja siihen meni minulta melkein 20 minuuttia. Tätä kohtaa ei tosin kannata aliarvioida, sillä taikinan tulee olla kimmoisaa, jotta pullia olisi helpompi muotoilla.  Jos sinulla on siis kodinkone, niin käytä sitä.  Jos taikina on tahmaista, niin lisää jauhoja. Peitä taikina muovikelmulla ja anna sen vetäytyä 30-60 minuuttia.

3. Taikinan noustessa, tee täyte. Sekoita huoneenlämmin voi, kaneli, sokeri ja jauhot. Laitoin täytteeseen myös vähän lisää kardemummaa, sillä sitä ei mielestäni voi olla koskaan liikaa ;).

4. Jauhota työtaso. Kauli taikina noin 80×40 cm leveäksi levyksi. Yritä tehdä levystä niin suora kuin mahdollista. Totta kai voit tehdä levyt kahdessa osassa, jotta tämä olisi helpompaa. Levitä täyte levyn päälle kauttaaltaan. Taita levy kummastakin päästä kohti keskustaa, jotta lopuksi levy olisi kolminkertaisena.

 Tässä seuraavassa osassa suosittelen katsomaan Martinin videot, sillä se havainnollistaa, että miten tulee toimia. Videon näet täältä

5. Leikkaa taikinasta ohuita nauhoja.  Jos sinulla on keittiövaaka, niin punnitse taikinasta noin 70 grammaa painavia taikinanauhoja. Kierrä nauhasta taikinakierre.

6. Aseta pullat leivinpaperille. Laita ne suljettuun uuniin ja anna nousta siellä yön yli, noin. 7-8 tuntia.

7. Kun heräät seuraavana aamuna, nosta nousseet kanelikierteet pois ja laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt, laske lämpötilaa 200 asteeseen. Paista pullia noin 10 minuuttia, riippuu tietenkin uunista kuinka kauan aikaa ne tarvitsevat. Tee siirappi sillä välin kun pullat ovat uunissa. Sekoita siirappiainekset keskenään ja anna niiden kiehahtaa.

8. Ota kierteet pois uunista ja voitele ne sokerisiirapilla. Nauti maailman herkullisin pulla kylmän maidon kera.

Tein itse näitä kierteitä yhtenä lauantaina ja täytyy sanoa, että harvemmin täällä meillä tuoksuu kardemumma heti seitsemältä sunnuntai-aamuna. Sokerista luksusta <3 Tehkääpäs näitä pullia tulevana viikonloppuna.Takaan että ette pety!

You may also like

41 Comments

 1. Mahtavuutta, tätä ohjetta olen innolla odottanut!

  Sen verran kiireinen on tämä tuleva viikonloppu, että täytyy malttaa odottaa seuraavan viikon viikonloppuun kun kalenteri näyttää tyhjältä ja tuo avopuolisokin on reissussa. Saan siis häärätä ihan rauhassa tuolloin :)

  Sään puolesta tosin kotona pysyminen leivonnan merkeissä olisi aika otollinen tänä viikonloppuna :D

  Lumista mutta rentouttavaa viikonloppua!

  1. Ihanaa Lora!

   Tein muuten kerran näitä kanelikierteitä sillä tavalla, että annoin pelkän juuren kohota 7 tuntia ja tein pullat loppuun seuraavana päivänä. Eli reseptin soveltaminen toimii myös.

   Nimenomaan,ei taida olla parempia kotikelejä kuin nämä <3

   Kiitos samoin Lora :)

 2. Mahtavuutta, tätä ohjetta olen innolla odottanut!Sen verran kiireinen on tämä tuleva viikonloppu, että täytyy malttaa odottaa seuraavan viikon viikonloppuun kun kalenteri näyttää tyhjältä ja tuo avopuolisokin on reissussa. Saan siis häärätä ihan rauhassa tuolloin :)Sään puolesta tosin kotona pysyminen leivonnan merkeissä olisi aika otollinen tänä viikonloppuna :DLumista mutta rentouttavaa viikonloppua!

  1. Hei. Ohjeet kannattaa lukea tarkkaan. Sinähän lukee 250 g maitoa, siis noin 2,5 dl. :) Mutta tätä ohjetta kyllä pitää joskus testata, vaikka aikaa näiden tekemiseen kyllä menee:

  1. Buongiorno Novella!

   Didn’t u get my mail? I didn’t want to post the recipe in English as well, because then my site would not be reader friendly anymore. There is always the translate section where you can translate my texts. But don’t worry,you have been on my mind and therefore, I will translate this recipe exclusively to you <3

   1. No, I didn’t get your mail :( But, don’t worry. I understand your reasons, I was jocking about my languages knowledge!!! So, don’t worry for me! I clicked on the translation box :) and I will try to experiment this recipe. Your photos are so wonderful that I’m super curious to try them!

    Merci beaucoup :)
    Buona giornata! Un bacio e un abbraccio!!!

    Novella

 3. Hei. Ohjeet kannattaa lukea tarkkaan. Sinähän lukee 250 g maitoa, siis noin 2,5 dl. :) Mutta tätä ohjetta kyllä pitää joskus testata, vaikka aikaa näiden tekemiseen kyllä menee:

 4. Kiitos sinulle tästä odottamastani pullareseptistä, pakko heti kokeilla. Aikaa näiden tekemiseen näyttää vierähtävän, mutta hyvää kannattaa aina odottaa :)

 5. Kiitos sinulle tästä odottamastani pullareseptistä, pakko heti kokeilla. Aikaa näiden tekemiseen näyttää vierähtävän, mutta hyvää kannattaa aina odottaa :)

 6. Ihanaa Lora!Tein muuten kerran näitä kanelikierteitä sillä tavalla, että annoin pelkän juuren kohota 7 tuntia ja tein pullat loppuun seuraavana päivänä. Eli reseptin soveltaminen toimii myös.Nimenomaan,ei taida olla parempia kotikelejä kuin nämä <3Kiitos samoin Lora :)

 7. Buongiorno Novella!Didn’t u get my mail? I didn’t want to post the recipe in English as well, because then my site would not be reader friendly anymore. There is always the translate section where you can translate my texts. But don’t worry,you have been on my mind and therefore, I will translate this recipe exclusively to you <3

 8. Kiitos korjauksestasi. Näitä typoja sattuu aina välillä. Onneksi tämä ei ole printissä, sillä verkossa nämä virheet on helppo korjata :)

 9. No, I didn’t get your mail :( But, don’t worry. I understand your reasons, I was jocking about my languages knowledge!!! So, don’t worry for me! I clicked on the translation box :) and I will try to experiment this recipe. Your photos are so wonderful that I’m super curious to try them!Merci beaucoup :)Buona giornata! Un bacio e un abbraccio!!!Novella

 10. Voi miten herkullisennäköisiä! Kanelikierteet kuuluvat nyt talvipäiviin! Näitä on ehdottomasti kokeiltava!:) Ihanaa joulukuun ensimmäistä Sofié!<3

 11. Näyttää herkulliselta! Muista osallistua rannekorukilpailuuni :)xxxEhttp://dragonflyelisabeth.blogspot.com/

 12. Miksi mitat on grammoissa? Eikö nykyään enää käytetä desimittija, teelusikallisia jne? Olisi kiva tehdä tällä ohjeella, mutta hieman haasteellista arvioida kuusi grammaa suolaailman vaakaa… Ja ps. Tiesitkö että iPhonessa blogisi kommentti oksi kirjoittaa “ylhäältä alaspäin”, eli yksi kirjain per rivi. Kaikki kommentit näkyy samalla tyylillä, yksi sana per rivi. Onko tämä vain minun puhelimessa?

 13. Miksi mitat on grammoissa? Eikö nykyään enää käytetä desimittija, teelusikallisia jne? Olisi kiva tehdä tällä ohjeella, mutta hieman haasteellista arvioida kuusi grammaa suolaailman vaakaa… Ja ps. Tiesitkö että iPhonessa blogisi kommentti oksi kirjoittaa “ylhäältä alaspäin”, eli yksi kirjain per rivi. Kaikki kommentit näkyy samalla tyylillä, yksi sana per rivi. Onko tämä vain minun puhelimessa?

 14. kun leivotaan juureen, ei käytetä jäätäviä määriä hiivoja, kuten suomessa yleensä. joten se ripaus hiivaa riittää, kun antaa taikinalle aikaa ja makukin on parempi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*