Lovely Tuscany

Olin tällä viikolla muutaman päivän Toscanan Luccassa. Nappasin junan Villefranchesta ja viisi tuntia ja muutama vaihtoa myöhemmin löysin itseni yhdestä lempipaikoistani, eli Luccasta. Olen käynyt tässä pienessä keskiaikaisessa kylässä kolme kertaa, yhden kerran lomalla ja kahtena kertana Pampulan työmatkan yhteydessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hävettää myöntää, mutta olen reissannut Italiassa enemmän mitä Suomessa ja sen takia tunnen Italian jopa paremmin mitä Suomen. Isoista kaupungeista Rooma on lempparini ja Milanosta en juurikaan pidä. Nämä pienet kaupungit taasen ovat vieneet sydämeni aivan totaalisesti ja varsinkin Luccaan ja Basanoon palaan yhä uudestaan ja uudestaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

lucca8

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lucca on muurien sisällä, eli autoja ei juuri kylän sisällä näy, vaan liikkuminen tapahtuu jalan tai pyörällä. Ennen muurien sisälle ei myöskään saanut avata ravintolaa, mikä ei kunnioita kaupungin perinteisen keittiön (Lucchese) traditioita. Harmikseni tosin törmäsin tällä kerralla paikalliseen hampurilaisravintolaan, mutta kiinalaista tai kebab- ravintoloita ei muurien sisältä löydy.

lucca9

Niin kuin arvata saattaa, on toscanalainen ja luccalainen keittiö minun mieleeni. Vakioravintoloiksi ovat muodostuneet Buca ja Gioglio. Varsinkin Bucan jäniksestä tehty ragú on kerrassaan taivaallista. Luccassa saa myös loistavia kalaruokia ja Mirandan rosmariini tagliata on yksi elämäni parhaimmista liharuoista.

lucca5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostoksia voi tehdä vaikka millaisia. Vakio ballerinakaupastani ostin jälleen muutaman uuden parin kenkiä ja jos olette Luccassa, suosittelen täyttämään myös miesten kenkävarastot. Ystävämme omistaa liikkeen nimeltä Tenucci ja sieltä kannattaa varsinkin miesten ostaa takit ja paidat.

Antiikkimarkkinat jäivät taas (ehkä onneksi) näkemättä, sillä meille tuli aamulla pieni hoppu junalle. Siemaisin viimeiset cappucinon kulaukset lennossa samalla kun haikailin antiikkimarkkinoiden perään. Vintage-koruliikkeitä on muutama ja yksi näkemisen arvoinen on Carli. Jo pelkän näyteikkunan tuijottelu on kuin karkkikauppa lapselle. Eli jos etsii vaikka vähän yksilöllisempää antiikkista vihkisormusta, niin Carli is the place.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisella ystävällämme on ihan Luccan keskustassa boutique-hotelli, Palazzo Rocchi, missä yövyimme myös tälläkin kerralla. Luccaan kun tulee, niin elää todellista prinsessaelämää, ruoka on taivaallista ja maisemat eivät voisi olla yhtään paremmat. Tuntuu kun taas olisi eliniänodotteeni noussut ainakin viidellä vuodella.

………………………………………………………………..

I spent this week in Lucca, Tuscany. I’ve been in Lucca twice before and I will certainly return to this little medieval town as soon as I can. I’m not a fan of the Italian big cities like Milan, but these little gems like Lucca are definitely places you need to see at least once.

The city is surrounded by walls and you basically can’t drive inside the walls. The walking and biking lifestyle makes the village extra charming, quiet and clean. Everyone has their own bike with a basket. It’s forbidden to open a restaurant that doesn’t follow the traditional Lucchese cuisine. However, I became sad when I found one hamburger restaurant this week inside the village.

The Tuscan cuisine, maccheroni Lucchese with a glass of Chianti or my favorite, Vermentino, makes every traveler satisfied with the trip. Tuscany is well known for its leather goods. You will probably leave Lucca behind carrying a pair (or two) of new shoes. So please leave space for some shopping.

Lucca is well connected from the main cities, Milan, Florence, Rome, and Venice. You can also easily travel to Viareggio, Cinque Terre, Carrara or Forte de Marmi by train. Since I’ve been more in central Europe, I’ve understood how easy and pleasant it is to travel with a train. Just take a seat and enjoy the view!

You may also like

12 Comments

 1. Tuli niin hyvä mieli tästä(kin) postauksesta! On aivan mahtavaa päästä mukanasi milloin minnekin, mutta ennen kaikkea juuri Italiaan. Italia on vienyt minunkin sydämeni vaikka en siellä kovinkaan monta kertaa ole käynyt ja nämä ihastuttavat pikku kaupungit ovat vielä tutustumatta. Olen yleensäkin kroonisessa matkakuumeessa, mutta ihan juuri nyt lähtisin hyvin mielelläni pienelle irtiottomatkalle – valitettavasti elämän- (ja raha-) tilanne ei juuri nyt salli lähtemistä mihinkään kauemmas. Siksi kiitos, että blogissasi jaat näitä ihania kuvia ja tunnelmia <3

  Ihanaa viikonloppua!

  PS: Cake business really is serious business ;)

  1. Heiiii,

   olen kaivannut sinua <3

   Moni asia on Italiassa ihanasti, mutta esimerkiksi palkkataso on ihan mitäänsanomaton. Sen takia en voisi kuvitella muuttavani sinne.

   Täällä sitä jollain lalla sokaistuu matkustamisesta, sillä junamatkat ykkösluokassa Toscanaan maksoi vai 90 euroa. Suomesta harmiksi ei voi oikein tosta noin vain lähteä minnekään. Jos tosin ajattelette perhlomaa Ranskassa, niin laitathan viestiä. Mielelläni lainaan kotiani lempilukijalleni :*

   1. Oi, kiitos ihana lempparibloggaajani <3 Lapset ovat kovasti alkaneet puhua "muissa maissa" käymisestä, mutta totuushan on se, että neljän hengen perheelle matkustaminen alkaa jo maksaa "jonkin verran"... Mutta kyllä mekin tästä vielä jonnekin päin lähdetään, kun nämä akuutimmat asiat saadaan hoidettua alta pois. Sen jälkeen pitää sopia, että minne päin mennään; isompi haluaisi Espanjaan ja pienempi Turkkiin. Veikkaan kavereiden matkakertomusten vaikuttaneen valintoihin :D

    1. PS: Luen kyllä jokaisen postauksesi jossain vaiheessa, mutta kommentoiminen on kyllä jäänyt vähiin viime aikoina. Mutta se toinen maisteri on nyt valmis eli kyllä tässä alkaa olla aikaa taas välillä johonkin muuhunkin! :D

 2. Olipa kiva katsella postauksen kuvia tutuista maisemista. Kävin Luccassa kesällä ja ihastuin aivan täysin. Täytyy ehdottomasti päästä joskus uudelleen!

 3. Olipa mahtavan houkutteleva Lucca-juttu. Sinne pitää päästä! Italiassa olen minäkin paljon enemmän kierrellyt kuin täällä koto-Suomessa. Tosin harvemmin kuin sinä, mutta yritys hyvä 10. Ainakin kerran vuodessa olemme siellä pyrkineet käymään. Tänä vuonna lensimme ensimmäistä kertaa Nizzaan ja suuntasimme sieltä Piemonten suuntaan. Kaunista oli Ranskassakin ja Nizzasta pidimme, mutta kun ajoimme Italian puolelle, tuntui, kuin olisi tullut kotiin.

  – Elma –

 4. Niin i-ha-ni-a maisemia ja kuvia niin tässä kuin toisessa Toscanan postauksessasi. Kiitos kun matkassasi pääsee milloin Italiaan, milloin kesäkotinne ympräistöön. Pääsee mielessään hetkellisesti pois täältä syksyisestä Helsingistä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*