Lomalla

ja auringossa.

Pariisissa on satanut koko ajan ja totta kai juuri silloin kun olen ensimmäisellä kunnon kesälomallani. Todella ironista, että Suomessa on ollut kunnon kesä, niin sitten kun minä vihdoinkin vaihdan vapaalle, tippuu lämpötila 11 asteeseen ja vesisade alkaa. Pari päivää olin villapaidassa kotosalla, mutta alkuviikosta meni mitta niin sanotusti täyteen muustakin kuin vesipisaroista ja päätimme tehdä minimatkan Provenceen, Avignoniin.

Tulimme tänne eilen iltapäivällä. Junamatka kestää kaksi tuntia ja se todellakin kannatti, tämä on ainut kulma koko maassa jossa ei sada tai ei ole kylmä. Kun tulimme tänne, niin vihdoinkin koin sen toivomani auringon jota olin odottanut koko kesän. Täällä on ihanan lämmin ja ihan pilvetön taivas.

Avignon on tunnettu muutamasta asiasta, antiikkimarkkinoista ja laventeleista. Pariisista ja Avignonista löytyy Ranskan parhaimmat antiikkitorit. Pariisin toreilta olen yrittänyt löytää tavaroita ja sisustusjuttuja varsinkin parvekkeelleni, mutta tähän asti varsin laihoin tuloksin. Toivottavasti tänään pääsen tutustumaan Avignonin antiikkiparatiiseihin oikein kunnolla.

Avignon on pieni muurien ympyröimä kaupunki. Kaupunki sopii varsinkin lapsiperheille ja pariskunnille, kun näin etelässä ollaan, niin kaikki menee kiinni viimeistään klo:12 aikaan illalla. Eli täällä pääsee kunnolla lomailun makuun kun suurimmat aktiviteetit ovat laventelipellot, oliiviviljelmät sekä hyvä ruoka :)

 

You may also like

2 Comments

  1. Avignon on myös kuuluisa kuivasta siideristä (nautitaan ihanista ruukuista jotka pitävät juoman kylmänä). Ihana kaupunki ! 

  2. Kävin Avignonissa vuonna 2008 perheeni kanssa. Pidin kaupungista ja sen tunnelmasta erittäin paljon. Kävimme erittäin kauniissa puistossa, joka oli pienen mäen päällä keskustassa, muistaakseni linnan vieressä. Puistossa oli ihania kukkaistutuksia ja suihkulähteitä ja sieltä oli hienot näkymät kaupunkiin. Valitettavasti en muista puiston nimeä, mutta uskon puiston kuitenkin löytyvän helposti, jos haluat siellä käydä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*