Living in a luggage – matkalaukkuelämää

On hullua ajatella, että olen ollut nyt reissussa neljä viikko putkeen käymättä kotona. Vaikka olen aina reissannut paljon, on tämä pisin yhtenäinen reissuputki minulle sitten Aasian reppureissujeni. Minä ja käsimatkatavaralaukkuni olemme olleet matkassa yhdessä paikasta toiseen. Sisuksetkaan eivät ole sen koomiin muuttuneet, vain hotellien pesulapalvelut ovat auttaneet minua pitämään vaatteeni puhtaana ja silitettyinä.

Avec Sofié blog l Copenhagen

Olen tavannut muutaman kerran ihmisiä, jotka matkustavat työkseen koko ajan ja oman kodin pitäminen on tuntunut turhalta ja he ovat valinneet totaalisen matkailuelämän. Tavallaan olen ymmärtänyt, mutta koti-ihmiselle tällainen elämäntapa tuntuu hyvin kaukaiselle. Nyt tosin kuukauden matkalaukkuelämää viettäneenä, olen hämmästynyt, miten vähällä sitä tulee toimeen. Myönnän, että käsimatkatavarani ovat yli sallitun rajan, mutta en siltikään kanna kovinkaan paljoa ylipainoa.

Mitä olen tämän kuukauden aikana oppinut?

Kaiken keskiössä tässä matkalaukkuelämässä on itseasiassa toimiva matkalaukkuni, Rimowa, eli tutummin Rimmi. Olin aluksi vähän ärsyyntynyt, sillä Rimmini ei anna ollenkaan periksi materiaalin vuoksi. Nyt kun olen oppinut pakkaamaan vain kaikista välttämättömimmän, on reissaaminen suhteellisen helppoa. Hyvään matkalaukkuun kannattaa siis sijoittaa.

Kanna aina korvatulppia mukanasi. Olen herkkäuninen ja kun en voi aina omaa nukkumapaikkaa tuntea entuudestaan, on hyvät korvatulpat must.

C-vitamiinia ja muitakin lääkkeitä kannattaa kantaa mukana, sillä mukana kannettava lääkekaappi on varsinkin näin flunssakauden aikana ollut erittäin tarpeellinen. Beroccaa on mennyt tablettikaupalla ja ilman noita vitamiinitabletteja, en varmasti olisi nyt pystyssä. Viikko on mennyt aika toipilaana ja kun ei oikein ehdi lepäillä, on vitamiineja pakko ottaa tuplamäärät.

Kosmetiikasta puhun paljon ja olen oppinut joko purkittamaan tuotteitani tai vaihtoehtoisesti kannan mukana matkakokoja. Tuoksuni myös purkitan pienempään pulloon, niin minun ei tarvitse kantaa isoa pulloa kokoa mukanani matkoillani. Jotkut lentokentät ovat myös todella tarkkoja nestemääristä ja joissain se on tasan se 1 kpl 1 litran pusseja jonne ne kosmetiikat pitää mahtua. Purkittaminen pienenpiin purkkeihin siis kannattaa.

Yllättävää sinänsä, mutta minulla on van kahdet kengät mukanani. Nyt ilmojen viiletessä, tarvitsisin kyllä kolmannet. Mutta hyvin olen myös kahdella parilla pärjännyt.

Mitä vaatteisiin tulee, pidän housuja, paria mekkoa ja yhtä hametta mukanani. Mukana on myös pari bleiseriä ja valkoisia paitoja. Massimo Duttin villa-silkki -neule on myös päätynyt ahkeraan käyttöön, sillä se hengittää ja lämmittää mukavasti.

Voisinko sitten itse asua pelkästään hotelleissa ja elää matkalaukkuelämää? Hmm. Ehkä en. Olen niin kotikeskeinen, että vaikka matkustaisin viikot, viikonloppuisin haluaisin olla kotona ja tehdä vaikka ruokaa. Tuntuu, että koko ajan matkalla oltaessa, en oikein voi relata ja ottaa rennosti. Kun pakkaa ja purkaa koko ajan, on vaikea löytää sellaista omaa tilaa mikä on yleensä minulle sohvani nurkka ja pino lehtiä ja kirjoja seuranani.

Avec Sofié blog l Suomiloma

Yksi asia mitä huomasin kaipaavani ehkä eniten, olivat lenkit ja aamujumpat. Vaikka kävelinkin koko ajan, jäivät omat urheilurutiinit vähälle. Samalla myös huomasin syöväni huonommin ja epäsäännöllisemmin mitä silloin, jos asuisin kotona. Tämä oli ehkä kokeiluni isoin miinus mitä koin ja en yhtään ihmettele, jos reissuelämä lihottaa. Toivoisin hotelleilta täten vähän terveellisempiä snackeja ja enemmän hedelmiä kuin suolapähkinöitä.

Hassua myös huomata, että miten paljon sitä kaipaa ihan perusasioita kuten siivoamista ja järjestelyä. Siis jonkun sellaisen tekemistä missä näkyy konkreettinen lopputulos. Kohta tosin pääsen näkemään todellisen konkreettisen lopputuloksen, kun muuttoauto kurvaa talomme eteen ja pääsen purkamaan kaikki tavarani. Eli ei enää kauaa tällaista elämää ja tekemisen puutetta.

Avec Sofié blog Nespresso

Tämän kokeilun voi tosin tehdä ihan kotioloissa, kun pakkaa käsimatkatavaroiden verran laukkuun ja elää niiden tavaroiden varassa kuukauden. Kokeilun jälkeen ainakin minä huomasin, miten vähällä pärjäsin ja mitkä asiat ovat tärkeitä loppujen lopuksi. Olen kipuillut tavaranpaljouden kanssa jonkin aikaa ja tämä kuukausi on kyllä osoittanut, että miten tällainen koti-ihminenkin pärjää ilman tavaranpaljoutta.

You may also like

1 Comment

  1. Onko siis niin että nesteet voi pakata pienempiin purkkeihin käsimatkatavaroihin? Tai lähinnä että pitääkö purkista näkyä kuinka suuri määrä siihen mahtuisi? Olen ensimmäistä kertaa matkustamassa käsimatkatavaroiden kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*