Life is extremely sweet at the moment!


En ole teille aiemmin kertonutkaan, että minkä takia tosiasiassa blogini aloitin. Päätin noin vuosi sitten, että haluan tehdä maisterin tutkintoni kauppatieteissä. Päätös oli aika lailla vaikea, sillä opinnot omassa pääaineessani olivat jo pitkällä. Mutta jotenkin minusta tuntui, ettei oma pääaineeni tulisi palvelemaan minua sillä tavalla kuin haluaisin. Täten päätin hakea toiseen maisteriohjelmaan. Odotus on ollut pitkä sillä sain tulokseni eilen ja minä pääsin kuin pääsinkin siihen pääaineeseen mihin olin halunnutkin. Olen tässä kevään aikana viettänyt unettomia öitä ja itkuisia iltoja. Joinakin päivinä kaikki näytti hyvältä ja taas toisina päivinä ei. Tämä odotus on ollut moninkertainen siihen nähden mitä joskus koin hakiessani yliopistoon. Tein oman pääaineeni ohessa muutamia kursseja haluamastani maisteriohjelmasta. Jätin oman tiedekuntani opinnot vähän sivummalle toivoen, että minut otettaisiin sisään. Odotukseni teki äärimmäisen vaikeaksi se, että pienen pääni sisällä oli pelko siitä, että kaikki työ voisi myös mahdollisesti olla turhaa. No onneksi ei ollut. Sen takia olenkin ihan äärimmäisen onnellinen tällä hetkellä. En tiedä mitä olisin siinä vaiheessa keksinyt jos en oliskaan päässyt. Olen vähän sellainen ihminen, että jos jotain päätän, niin en luovuta ennen kun olen tavoitteeni saavuttanut. Minulle on aina sanottu, että tavoitteet eivät koskaan voi olla liian korkealla ja ikinä ei saa tyytyä vain toiseksi parhaimpaan. Mietin jossain vaiheessa, että olisin mennyt ulkomaille tekemään maisterini, mutta kun on oma elämä kumminkin täällä Suomessa, niin en kokenut sitä mielekkäänä vaihtoehtona. Blogini aloitinkin sen takia, että sain muuta ajateltavaa koulujutuista. Halusin jotain muutakin sisältöä tähän opiskelujen täytteiseen elämääni. Ja kun olen aika luova ihminen, niin minun piti saada jotain muutakin konkreettista aikaan kuin vain opintopisteitä. Joten kiitos teille kun olette olleet täällä piristämässä arkeani ja auttaneet minua jaksamaan ponnistelemaan tavoitteitani kohti <3

You may also like

54 Comments

 1. Onnea! Ihanaa sinnikkyyttä! Herkuttelehan nyt elämän joka kantilta :) Ja nauti lämpimistä päivistä :)

 2. Paljon PALJON onnea! Aivan upea juttu. Ja rohkean valinnan teit, välillä pitää toimia niin kuin sydän sanoo. Ja kiitos itsellesi tästä blogista, josta suuresti nautin. Mukavaa viikonlopun jatkoa, toivottavasti juhlistatte uutista oikein kunnolla, olet sen ansainnut. : )

 3. Onnittelut!Ja hyvä, että aloitit blogisi vastapainoksi. Kuvistasi näkee, että sinulla on luovuutta. Kauniita tunnelmia. Tätä on ilo seurata.

 4. oi, onnea! :) mihin pääaineeseen?teetkö siis nyt gradun kuitenkin hallintotieteisiin ja sit toisen maisterin kauppatieteisiin? vitsit, huippujuttu!

 5. Paljon PALJON onnea! Aivan upea juttu. Ja rohkean valinnan teit, välillä pitää toimia niin kuin sydän sanoo. Ja kiitos itsellesi tästä blogista, josta suuresti nautin. Mukavaa viikonlopun jatkoa, toivottavasti juhlistatte uutista oikein kunnolla, olet sen ansainnut. : )

 6. Paljon onnea Sofié! Mahtaa tuntua hyvältä!Harmi muuten se Cannesin kilpailu, sinut jos kenet olisi pitänyt sinne lähettää! -Anne

 7. Uusi Aamu:Kiitos paljon! Oli kyllä hieno tunne kaikkien näiden kyyneleiden jälkeen! Joskus pitää vaan tehdä uhrauksia unelmiensa eteen :))))Maria:Jep, ja varsinkin niiden omien unelmien :) Jos en olisi edes yrittänyt, niin tiedän että se olisi myöhemmin harmittanut.

 8. Kaitaliina:Voi kiitos <3 <3 <3Niin, tulihan tuota asiaa jonkun verran pyöriteltyä. Ja viimeisen vuoden ajan se on ollut joka päivä mielessä. Sydän sanoi nyt näin ja uskon, että olen ratkaisuuni tyytyväinen. Ihanaa viikonloppua myös teille :))Katri:Kiitos kauniista kommentistasi :)En olisi varmasti ilman blogia jaksanutkaan tehdä näin paljon koulujuttuja. Ihana, että pidät :)Linda:Kiitos:)Mulla oli hallintotieteiden puolella julkisjohtaminen pääaineena ja vaikka talousoikeutta olen lukenut todella paljon, mutta silti valitsin international busineksen maisteriohjelman. No mietin nyt vähän, että mitä sen HTM:n kanssa teen. Mulla uupuu neljä kurssia ja se iso-G. Tällä hetkellä olen kumminkin miettinyt niin, että teen kaikki kurssit joka tapauksessa ensi vuonna ja jos sitten joskus haluan väsätä sitä gradua omaksi ilokseni, niin sitten teen senkin vielä. Yksi maisterintutkinto saa nyt tällä hetkellä ainakin riittää :) Sain luvan alkaa tekemään gradua tohon IB:n jo tulevana kesänä, kun mulla on jo joitakin kursseja siitä tehty, niin Malesiassa kuin Suomessakin :)

 9. Anne:Kiitos, kyllä tuntuu :)))No ei sitä pidä harmitella! Voittaja oli matkansa ansainnut! Hän oli nähnyt niin paljon vaivaa, kun taas minä tein postaukseni vanhoista kuvistani edellisenä yönä. Tämä oli minulle vain hyvä esimerkki, että ensi kerralla kannattaa nähdä hieman enemmän vaivaa niin ei jää kakkoseksi :) Toivottavasti saadaan matkalta kivoja kuvatunnelmia :)

 10. Onnittelut!Ja hyvä, että aloitit blogisi vastapainoksi. Kuvistasi näkee, että sinulla on luovuutta. Kauniita tunnelmia. Tätä on ilo seurata.

 11. oi, onnea! :) mihin pääaineeseen?teetkö siis nyt gradun kuitenkin hallintotieteisiin ja sit toisen maisterin kauppatieteisiin? vitsit, huippujuttu!

 12. Onneksi olkoon! Teit varmasti oikean päätöksen, joka vaikuttaa vuosien päähän.Ja kuvien herkut ovat todella “sweet”!

 13. Paljon onnea!Tuolla sinnikkyydellä pääset vielä pitkälle elämässäsi:)Kiitos ihanasta jutusta koskien liikettämme,T. Kata/Dopp

 14. Paljon onnea Sofié! Mahtaa tuntua hyvältä!Harmi muuten se Cannesin kilpailu, sinut jos kenet olisi pitänyt sinne lähettää! -Anne

 15. Uusi Aamu:Kiitos paljon! Oli kyllä hieno tunne kaikkien näiden kyyneleiden jälkeen! Joskus pitää vaan tehdä uhrauksia unelmiensa eteen :))))Maria:Jep, ja varsinkin niiden omien unelmien :) Jos en olisi edes yrittänyt, niin tiedän että se olisi myöhemmin harmittanut.

 16. Kaitaliina:Voi kiitos <3 <3 <3Niin, tulihan tuota asiaa jonkun verran pyöriteltyä. Ja viimeisen vuoden ajan se on ollut joka päivä mielessä. Sydän sanoi nyt näin ja uskon, että olen ratkaisuuni tyytyväinen. Ihanaa viikonloppua myös teille :))Katri:Kiitos kauniista kommentistasi :)En olisi varmasti ilman blogia jaksanutkaan tehdä näin paljon koulujuttuja. Ihana, että pidät :)Linda:Kiitos:)Mulla oli hallintotieteiden puolella julkisjohtaminen pääaineena ja vaikka talousoikeutta olen lukenut todella paljon, mutta silti valitsin international busineksen maisteriohjelman. No mietin nyt vähän, että mitä sen HTM:n kanssa teen. Mulla uupuu neljä kurssia ja se iso-G. Tällä hetkellä olen kumminkin miettinyt niin, että teen kaikki kurssit joka tapauksessa ensi vuonna ja jos sitten joskus haluan väsätä sitä gradua omaksi ilokseni, niin sitten teen senkin vielä. Yksi maisterintutkinto saa nyt tällä hetkellä ainakin riittää :) Sain luvan alkaa tekemään gradua tohon IB:n jo tulevana kesänä, kun mulla on jo joitakin kursseja siitä tehty, niin Malesiassa kuin Suomessakin :)

 17. Anne:Kiitos, kyllä tuntuu :)))No ei sitä pidä harmitella! Voittaja oli matkansa ansainnut! Hän oli nähnyt niin paljon vaivaa, kun taas minä tein postaukseni vanhoista kuvistani edellisenä yönä. Tämä oli minulle vain hyvä esimerkki, että ensi kerralla kannattaa nähdä hieman enemmän vaivaa niin ei jää kakkoseksi :) Toivottavasti saadaan matkalta kivoja kuvatunnelmia :)

 18. hei suuret onnittelut valinnasta! sekä siitä että sut valittiin maisteriohjelmaan ja siitä että uskalsit lähteä vaihtamaan pääainetta.oon ite nyt aika lailla samassa tilanteessa ja pelko, siitä etten saakaan vaihto-oikeutta kummittelee joka päivä takaraivossa. en oo koskaan aiemmin kommentoinu mitään, mutta halusin vaan kertoa että sun blogilla on positiivinen vaikutus muhun! opiskelen ite ruoka-alalla yliopistossa ja välillä opintojen käydessä liian teoreettisiksi on ihana tulla kattomaan sun toinen toistaan kauniimpia ruokakuvia. :) hyvää keväänjatkoa ja jaksamisia maisteriopintoihin!

 19. Iduska:Kiitos paljon :)))Lumo:Niin minäkin uskon! Vaikka tämä nyt tarkoittaa opintojen pitenemistä, mutta pari vuotta sinne tai tänne. Loppuelmäni kannalta tällä on varmasti vain positiivinen vaikutus :)Kata:Voi kiitos!! Kiitos teille kaikesta, oli ihana tehdä teidän liikkeestänne postaus :) Tulen pian taas käymään.

 20. Oikein lämpimät onnittelut. Aina on ihana kuulla kun ihmisten unelmat toteutuvat, vaikka ei henkilöä henk.koht. tuntisikaan :)Kiitos sinulle kiinnostavista ja herkullisista postauksista! Olen montaa reseptiäsi kokeillutkin :D

 21. Tiuku:Kiitos! Milloin saat tietää tuloksesi? Pystyn kuvittelemaan tunteesi hyvin. Heräilin yöllä siihen kun en saanut henkeä ja luulin, että meillä on pölyistä. Muutaman kerran jälkeen tajusin, että hengenahdistus johtui vain stressistä. Tämä koko vuosi on ollut ihan todella todella rankka.Toivottavasti sinun haaveilla on myös yhtä kiva loppu kuin minun haaveillani. Paljon jaksamista odottamiseen!Ja olipas ihana kuulla, että minun blogillani on positiivinen vaikutus sinuun :))

 22. Paljon onnea!Tuolla sinnikkyydellä pääset vielä pitkälle elämässäsi:)Kiitos ihanasta jutusta koskien liikettämme,T. Kata/Dopp

 23. hei suuret onnittelut valinnasta! sekä siitä että sut valittiin maisteriohjelmaan ja siitä että uskalsit lähteä vaihtamaan pääainetta.oon ite nyt aika lailla samassa tilanteessa ja pelko, siitä etten saakaan vaihto-oikeutta kummittelee joka päivä takaraivossa. en oo koskaan aiemmin kommentoinu mitään, mutta halusin vaan kertoa että sun blogilla on positiivinen vaikutus muhun! opiskelen ite ruoka-alalla yliopistossa ja välillä opintojen käydessä liian teoreettisiksi on ihana tulla kattomaan sun toinen toistaan kauniimpia ruokakuvia. :) hyvää keväänjatkoa ja jaksamisia maisteriopintoihin!

 24. Iduska:Kiitos paljon :)))Lumo:Niin minäkin uskon! Vaikka tämä nyt tarkoittaa opintojen pitenemistä, mutta pari vuotta sinne tai tänne. Loppuelmäni kannalta tällä on varmasti vain positiivinen vaikutus :)Kata:Voi kiitos!! Kiitos teille kaikesta, oli ihana tehdä teidän liikkeestänne postaus :) Tulen pian taas käymään.

 25. Oikein lämpimät onnittelut. Aina on ihana kuulla kun ihmisten unelmat toteutuvat, vaikka ei henkilöä henk.koht. tuntisikaan :)Kiitos sinulle kiinnostavista ja herkullisista postauksista! Olen montaa reseptiäsi kokeillutkin :D

 26. Tiuku:Kiitos! Milloin saat tietää tuloksesi? Pystyn kuvittelemaan tunteesi hyvin. Heräilin yöllä siihen kun en saanut henkeä ja luulin, että meillä on pölyistä. Muutaman kerran jälkeen tajusin, että hengenahdistus johtui vain stressistä. Tämä koko vuosi on ollut ihan todella todella rankka.Toivottavasti sinun haaveilla on myös yhtä kiva loppu kuin minun haaveillani. Paljon jaksamista odottamiseen!Ja olipas ihana kuulla, että minun blogillani on positiivinen vaikutus sinuun :))

 27. Ihana, ihana , ihana blogi. <3Olen paljon eri blogeja lueskellut kun läppärin kanssa sängyllä istun gradun ja muun parissa. Tämä blogi on kirkkaasti yli muiden! Olen viime päivinä lueskellut vanhoja postauksia ja ylitse muiden ihania ovat olleet Thaimaan äärettömän kauniit kuvat ja muut matkapostaukset, ruokajutut ja astioihin liittyvät, ja olen jo saanut paljon vinkkejä omaan elämääni, mm. Helsingin brunssipaikkoja täytyy testilla ja Saran keittokirja on valmiiksi ostoslistalla:)Kiitos päivieni piristämisestä ja onnea opiskelupaikan saavuttamisesta!!

 28. Suuret onnittelut ja tsemppiä opinnoille! Sinä, jos joku, olet paikkasi ansainnut!Blogin perusteelle ainaki olet upea ihminen!Tästä postauksesta sai itsekin vähän voimia taas jaksaa, kun on opiskelun kanssa melkoisessa risteyksessä..Siis Onnea:)

 29. Ihana, ihana , ihana blogi. <3Olen paljon eri blogeja lueskellut kun läppärin kanssa sängyllä istun gradun ja muun parissa. Tämä blogi on kirkkaasti yli muiden! Olen viime päivinä lueskellut vanhoja postauksia ja ylitse muiden ihania ovat olleet Thaimaan äärettömän kauniit kuvat ja muut matkapostaukset, ruokajutut ja astioihin liittyvät, ja olen jo saanut paljon vinkkejä omaan elämääni, mm. Helsingin brunssipaikkoja täytyy testilla ja Saran keittokirja on valmiiksi ostoslistalla:)Kiitos päivieni piristämisestä ja onnea opiskelupaikan saavuttamisesta!!

 30. Suuret onnittelut ja tsemppiä opinnoille! Sinä, jos joku, olet paikkasi ansainnut!Blogin perusteelle ainaki olet upea ihminen!Tästä postauksesta sai itsekin vähän voimia taas jaksaa, kun on opiskelun kanssa melkoisessa risteyksessä..Siis Onnea:)

 31. Paljon Onnea!! Tiedän tuon raastavan tunteen, kun opiskelee mielestään ns. väärää alaa. Kauppatieteen maisterin paperit on suoritettu aikoinaan, vaikka aika alussa opintojani ymmärsin, ettei se ole ihan minun juttuni. Tutkinnon tein periaatteella “aloitettua ei voi jättää kesken”… Töitäkin on alalla tullut tehtyä. Nyt kahden lapsen ja useamman kotivuoden jälkeen olen parin viikon päästä menossa toisen alan pääsykokeisiin. Jännittää!! Ihan kamalasti!! Toivottavasti minulle käy yhtä hyvin kuin sinullekin :-) Ja samaa mieltä olen kanssasi, että tavoitteet eivät voi koskaan olla liian korkealla. Jos ei mitään tavoittele, ei mitään saavutakaan ja jos ei yritä, ei voi onnistuakaan. Ihanaa kesää sinulle ja (taas) kiitos tästä kauniista ja inspiroivasta blogistasi! t. Tarja

 32. Onnittelut! Ihanaa, että pääset opiskelemaan juuri sitä, mitä haluat! :) Kauppis ja sen maisteriohjelmat on mietityttänyt muakin, mutta mitään päätöksiä ei ole vielä syntynyt. Jouduitko muuten tekemään Gmat-kokeen hakemisoikeuden saamiseksi? Se nimittäin taitaa olla suurin kynnys omalla kohdallani…

 33. Anonyymi:Oh, kiitos! Kiva jos tykkäät, itsekin tykkään niistä Chiang Main kuvista tosi paljon. Otin viikon aikana tuhansia kuvia, sillä siellä oli niin paljon kuvattavaa :)Minun iloni on piristää teitä :)Anonyymi:Kiitos:)Ymmärrän hyvin,että mitä tarkoitat tienristeyksessä olemisella. Helpompi olisi jatkaa sinne suuntaan minne oli aluksi ajatellutkin, mutta tyydyttääkö määränpää? Tsemppiä polun valintaan :) Vaikka ajatus aluksi kirpaisi, sillä opintoaika piteni kohdallani, mutta loppuelämän kannalta vuosi on lyhyt aika. Voimia!

 34. Tarja:Tajusin ensimmäisen syksyn jälkeen, että hallintotieteet eivät ole minun juttuni, mutta jos jotain aloitan niin sehän tehdään loppuun vaikka väkisin. Olihan se vaikeaa, kun motivaation rippeitä piti keräillä koko ajan, mutta kyllä se kannatti :))Paljon onnea tuleviin pääsykokeisiin! Hienoa, että pidät kiinni unelmistasi! Unelmat ja niiden saavuttaminen on ainakin minun elämäni suola ja sokeri!

 35. Jaana:Kiitos!Kyllä tämä tuntuu näiden vuosien jälkeen kyllä todella ihanalta! Nyt on ihan eri tunne opintoja kohtaan.Tämän lukukauden jälkeen mikään ei enää tunnu mahdottomalta!Vaasaan ei tarvitse Gmat-koetta suomalaisten opiskelijoiden tehdä. Mietin Gmatin tekemistä ja Helsingin Hankenin IB-ohjelmaa, mutta kun tajusin että sinne pitää Gmat tehdä, niin otin suosiolla vielä yhden Vaasa vuoden lisää. Mielummin olisin lukenut pääsykokeilla itseni sisään kuin tehnyt Gmatin.

 36. Paljon Onnea!! Tiedän tuon raastavan tunteen, kun opiskelee mielestään ns. väärää alaa. Kauppatieteen maisterin paperit on suoritettu aikoinaan, vaikka aika alussa opintojani ymmärsin, ettei se ole ihan minun juttuni. Tutkinnon tein periaatteella “aloitettua ei voi jättää kesken”… Töitäkin on alalla tullut tehtyä. Nyt kahden lapsen ja useamman kotivuoden jälkeen olen parin viikon päästä menossa toisen alan pääsykokeisiin. Jännittää!! Ihan kamalasti!! Toivottavasti minulle käy yhtä hyvin kuin sinullekin :-) Ja samaa mieltä olen kanssasi, että tavoitteet eivät voi koskaan olla liian korkealla. Jos ei mitään tavoittele, ei mitään saavutakaan ja jos ei yritä, ei voi onnistuakaan. Ihanaa kesää sinulle ja (taas) kiitos tästä kauniista ja inspiroivasta blogistasi! t. Tarja

 37. Onnittelut! Ihanaa, että pääset opiskelemaan juuri sitä, mitä haluat! :) Kauppis ja sen maisteriohjelmat on mietityttänyt muakin, mutta mitään päätöksiä ei ole vielä syntynyt. Jouduitko muuten tekemään Gmat-kokeen hakemisoikeuden saamiseksi? Se nimittäin taitaa olla suurin kynnys omalla kohdallani…

 38. Anonyymi:Oh, kiitos! Kiva jos tykkäät, itsekin tykkään niistä Chiang Main kuvista tosi paljon. Otin viikon aikana tuhansia kuvia, sillä siellä oli niin paljon kuvattavaa :)Minun iloni on piristää teitä :)Anonyymi:Kiitos:)Ymmärrän hyvin,että mitä tarkoitat tienristeyksessä olemisella. Helpompi olisi jatkaa sinne suuntaan minne oli aluksi ajatellutkin, mutta tyydyttääkö määränpää? Tsemppiä polun valintaan :) Vaikka ajatus aluksi kirpaisi, sillä opintoaika piteni kohdallani, mutta loppuelämän kannalta vuosi on lyhyt aika. Voimia!

 39. Tarja:Tajusin ensimmäisen syksyn jälkeen, että hallintotieteet eivät ole minun juttuni, mutta jos jotain aloitan niin sehän tehdään loppuun vaikka väkisin. Olihan se vaikeaa, kun motivaation rippeitä piti keräillä koko ajan, mutta kyllä se kannatti :))Paljon onnea tuleviin pääsykokeisiin! Hienoa, että pidät kiinni unelmistasi! Unelmat ja niiden saavuttaminen on ainakin minun elämäni suola ja sokeri!

 40. Jaana:Kiitos!Kyllä tämä tuntuu näiden vuosien jälkeen kyllä todella ihanalta! Nyt on ihan eri tunne opintoja kohtaan.Tämän lukukauden jälkeen mikään ei enää tunnu mahdottomalta!Vaasaan ei tarvitse Gmat-koetta suomalaisten opiskelijoiden tehdä. Mietin Gmatin tekemistä ja Helsingin Hankenin IB-ohjelmaa, mutta kun tajusin että sinne pitää Gmat tehdä, niin otin suosiolla vielä yhden Vaasa vuoden lisää. Mielummin olisin lukenut pääsykokeilla itseni sisään kuin tehnyt Gmatin.

 41. Ihanaa, että olet löytänyt kiireen keskellä blogista “hengitysreiän” :) Täällä on aina ilo käydä, kun silmä lepää kauniissa kuvissa!Voimia ja tsemppiä unelmien tavoitteluun ja aurinkoista kesän odotusta!

 42. Henna:Siltä blogi on tuntunutkin :) Olen saanut keskittyä johonkin ihan muuhun kuin koulujuttuihin! Kiitos, kuvaaminen onkin minun juttuni :)Kiitos samoin! Toivotaan aurinkoista ja lämmintä kesää :)

 43. Ihanaa, että olet löytänyt kiireen keskellä blogista “hengitysreiän” :) Täällä on aina ilo käydä, kun silmä lepää kauniissa kuvissa!Voimia ja tsemppiä unelmien tavoitteluun ja aurinkoista kesän odotusta!

 44. Henna:Siltä blogi on tuntunutkin :) Olen saanut keskittyä johonkin ihan muuhun kuin koulujuttuihin! Kiitos, kuvaaminen onkin minun juttuni :)Kiitos samoin! Toivotaan aurinkoista ja lämmintä kesää :)

 45. Jaana:Kannattaa kurkata! Itselleni Gmat oli ainakin liian suuri kynnys noustavaksi. Luin ihmisten kommentteja asiaa koskien ja mulla ei olisi ollut aikaa (mielenkiintoa) laittaa kolmea kuukautta sellaisten asioiden opetteluun. Nyt meni kaikki hyvin tän asian tiimoilta :)

 46. Jaana:Kannattaa kurkata! Itselleni Gmat oli ainakin liian suuri kynnys noustavaksi. Luin ihmisten kommentteja asiaa koskien ja mulla ei olisi ollut aikaa (mielenkiintoa) laittaa kolmea kuukautta sellaisten asioiden opetteluun. Nyt meni kaikki hyvin tän asian tiimoilta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*