LG Cookoff in Copenhagen

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’LG’ title=’LG Cookoff in Copenhagen’]

Collaboration together with LG

Kirjoitin teille hetki sitten yhteistyöstäni LG:n kanssa. LG kokosi neljä pohjoismaalaista bloggaajaa Kööpenhaminaan tiistaina kokkaamaan ja miettimään, että miten voisimme minimoida ruosta turhaan tulevaa jätettä. Pohjoismassa keskiverto kuluttaja heittää roskiin 42kg ruokaa vuodessa. Ruotsissa tämä toisin taisi olla vielä tuplaten enemmän ja suomalaiset jäivät keskiarvon alapuolelle.

LG CookOff in CPH

 

LG CookOff in CPH

LG CookOff in CPH

Vaikka LG ei ole elintarvikevalmistaja, on ruoka ja varsinkin sen säilyvyys totta kai tuotekehityksen keskiössä. Jääkaappi märittelee kumminkin aika pitkälle sen, miten kauan ruoka säilyy. Oli itseasiassa kiva kuulla faktoja ja mietteitä tämän asian ympäriltä, että miten ammattikokit ja ruokaharrastajat minivoimat ruoasta tulevan jätteen.

LG CookOff in CPH

Ruotsin edustajana oli herttainen Catarina König, joka on Ruotsin tämän vuoden Master chef. Norjasta Kööpenhaminaan oli tullut ihana ruokabloggaaja Linda Stuhaug. Tanskaa edusti upea Nadia Mathiasen. Bloggaajien lisäksi Kööpenhaminaan saapui myös jokaisesta maasta kokki tuomaroimaan ja meiltä Suomesta sain seurakseni, hauskan hiuskaksoseni ja multitalentin, Richard McCormickin.

LG CookOff in CPH

LG CookOff in CPH

LG CookOff in CPH

Muutamaan tuntiin mahtui muutakin kuin pelkästään mietteitä vastuullisesta kuluttamisesta, sillä meillä oli myös leikkimielinen kokkauskilpailu. Eli Kööpenhaminassa ei oltu KickOff:ssa, vaan CookOff:ssa. Saitte lähettää meille bloggaajille jääkaappinne sisällön kuvin tai kommentein ja meille valittiin sama jääkaapin sisältö, josta meidän piti tehdä kaksi ruokalajia viidelle ihmiselle. Aikaa meille annettiin 1,5 tuntia, ja ruokaaineet saimme tietää vain hetken ennen kokkausta.

LG CookOff in CPH

Tiistain aamupäivä oli todella ihana ja hauska ja toivoisin yrityksiltä nimenomaan tämänkaltaisia PR-juttuja enemmän. On mielenkiintoista kuulla miten ruokakulttuurit ja kuluttaminen eroavat niin paljon jopa ihan Pohjoismaiden välillä ja nähdä miten erilaisia jääkaappeja sitä voikaan olla. Kiitos kun te lukijani avasitte omianne minulle, teidän kommenttien lukeminen oli todella mielenkiintoista.

LG CookOff in CPH

LG CookOff in CPH

LG CookOff in CPH

Pääruokasi valmistin Meksikosta inspiroituneen lohitartarin vesimelonin kera. Harmikseni en pääruoasta ehtinyt edes ottaa kuvaa, sillä aikaa itselläni kuvaamiseen oli todella vähän. Jälkiruoaksi valmistin grillattua ananasta vaniljaisen mascarponevaahdon kera ja tarjoiluastiana toimi kookospähkinä. Niin kuin melonisalaattireseptistäni tai munakoisoireseptistäni varmasti muistatte, käytän vihanneksia ja hedelmiä myös paljon tarjoiluun. Täten CookOff:n jälkiruoka tarjoiltiin myös kookospähkinästä.

LG CookOff in CPH

Koko päivä oli todella hauska ja opin samalla, että mitä ruotsalaiset osaavat sanoa suomeksi: ”joulupukki tykkää mansikoista” –lause on ilmeisesti tuttu jostakin ruotsalaisessa lastenohjelmasta, sillä ruotsalainen Catarina toisteli sitä minulle muutamaan otteeseen. Näissä ruokabloggaajien tapahtumissa on aina todella ihana fiilis ja näin myös tiistaina ja sen takia toivoisin, että vastaavanlaisia tapahtumia järjestettäisiin paaaaljon enemmän. Varsinkin tällainen pohjoismaalainen yhteistyö on todella kiva idea, sillä siinä oppii paljon myös naapurimaan tavoista toimia.

LG CookOff in CPH

CookOffin voitti kaunis tanskalainen, Nadia kanareseptillään. Tuomaristo piti erityisesti siitä, että Nadia käytti koko kanan haaskaamatta sitä. Toivottavasti pääsemme katselemaan hänen reseptikuviaan hänen blogissaan.

LG CookOff in CPH

Annan LG:lle täydet pisteet tapahtuman järjestämisestä. Vaikka olimme kokonaisuudessaan tapahtumassa vain neljä tuntia, sieltä jäi käteen kokkauskavereita ympäri Pohjoismaita. Oli kertakaikkisen kiinnostava ja inspiroiva aamu lempikaupungissani – kiitos LG!


*Thank you LG for having me in Copenhagen. It was absolute pleasure to be there with you and the other foodies. Until next time!

You may also like

9 Comments

 1. Sohvi sä olet pro!!! Ihan huikea päivä välittyi kuvistasi <3 Tuo jälkkäri näyttää siltä, että se voisi olla tarjoiltu vähintäänkin Nomassa...niin hieno!
  Hih, joulupukki tykkää mansikoista :D

  1. Heippa sinä! Tällaiset PR-jutut ja yhteistyöt ovat parhautta :) Heheh, moni kakku päältä kaunis, mutta kiitos. Nämä visuaaliset jutut ovat minun hommiani :)

   Menin vähän hämilleni kun hän ensimmäisen kerran sanoi tuon lauseen :D

 2. Kiva kuulla. <3 Mitkä on sinun suosikkit Köpenhamiinassa? tervelliseet ruokapaikkat, must to see, ja muita kivoja paikkoja?

  1. Hei sinä – kiitos kommentista! Olen kirjoitellut niistä aiemminkin, mutta kirjoitan pian uudestaan, sillä kuvat vanhoista postauksista ovat kadonneet.

 3. Oi miten hauskalta päivä kuulosti :) Ja sun jälkkäri näyttää todellakin “straight off Noma”! Mums!

  1. Heippa, sinä olisit nauttinut myös tästä päivästä ja sinulla olisi ollut varmasti muutama mieti tuosta vastuullisesta kuluttamisesta. Toivottavasti nähdään pian :)

 4. Olipa kivan kuuloinen kokemus. Tuo loihtimasi jälkkäri näyttää ihanalta. Voisko Sohvi pitää joskus lukijoille pop-up illallisen? :)

  Näin kesäaikaan sitä inspiroituu vielä enemmän ruokajutuista, kaikki ne värit <3 Meloni-ilmakuivattukinkku- mozzarella kombo ja tämän postauksen jälkkäri menevät ehdottomasti kokeiluun kesällä!

 5. Minulle taas ruotsalainen kaverini aina sanoo “moi mukulat”, joka on myös jostain suomenkielisestä lastenohjelmasta jota näytetään Ruotsissa. Hassua, miten jotkut lauseet saavat ihan oman elämän kun niitä kuulee tv:stä vieraalla kielellä. Vähän kuten italialaiset kaverini ihmettelevät sitä, että kaikki tunnetuimmat kotimaiset ikisuosikit, kuten Aikuinen Nainen ja Olen suomalainen ovat oikeastaan italialaisia lauluja, jotka on käännetty suomeksi. Harva italialainen tietää tästä, ja kaikki suomalaiset tunnistavat nämä laulut!
  Cook Off vaikuttaa todella hyvältä tapahtumalta, ehkä saatoin vaikuttaa vesimeloniin ja ananakseen? :) Oli miten oli, todella näyttävän annoksen sait tehtyä! Varmasti se oli myös todella maukas! Mielestäni pohjoismaalaista yhteistyötä tehdään aivan liian vähän, siinä olet oikeassa. Minulla on samankaltaisia kokemuksia – muiden pohjoismaalaisten kanssa on aina todella hauskaa! Tätä siis lisää!

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 6. Moi!
  Köpis on kyllä niiiiiin ihana paikka! Jotain samaa rentoa & tyylikästä fiilistä kuin Damissa <3
  Millaistahan niissä olis oikeasti asua..? Meidänkin perhe asuu ulkomailla ja mietitään mihin asettauduttaisiin.

  Heh, kysymäni piti, että mistä / minkä merkkinen on tuo aivan ihana paitasi?

  Terkut Saksasta!
  T. Hanna M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*