Lempeä vihersmoothie

En päässytkään viettämään lauantaita viherpeukaloiden, sillä eilen satoi ja myrskysi koko päivän. Salama jopa iski kotimme lähelle ja nyt esimerkiksi TV-boksimme ei toimi. Lauantai-illan piti olla leffoille omistettu, mutta kun en voinut häärätä ulkona, hääräsin keittiössä ja kotona minkä ehdin. Silitin jopa kaikki lakanat, keittiöpyyhkeet ja ruokaliinat. Kun ne hommat oli tehty, innostuin tekemään tämän aamun aamiaisen jo illalla. Liikaa energiaa ehkäpä?

Avec Sofié blog l Green morning smoothie

Kun aikoinaan opiskelin, tein ja söin smoothieita melkein joka aamu. Pariisissa ne ovat jääneet vähemmälle jostain syystä, mutta uuden blenderini ja ihanien hedelmätorien ansioista olen viikon verran nyt taas tehnyt smoothieita aamu- ja iltapalaksi. Ennen laitoin sekaan purkillisen rahkaa ja kaurahiutaleita, nykyään sekaan menee enemmänkin pähkinöitä, aloe veraa,  chiansiemeniä sekä luonnonjogurttia.

On todella mielenkiintoista huomata, miten oma ruokavalio on muuttunut aika paljonkin Ranskassa ollessa. Toki siihen vaikuttaa todella paljon myös tuotteiden saatavuus ja esimerkiksi rahkaa tai raejuustoa söin ennen koko ajan, mutta täällä niitä ei niinkään ole saatavilla samalla tavalla mitä Suomessa. Leipää täällä luulisi syövän enemmän, mutta sekin on jäänyt vähemmälle mitä Suomessa.

Avec Sofié blog l Green morning smoothie

Avec Sofié blog l Green morning smoothie

Eiliseen iltapalaani eksyi vähän kaikkea. Avokadoa, lehtikaalia, ananasta, banaania sekä mangoa. Laitoin sekaan vielä hieman mehua ja kreikkalaista jogurttia, sekä chian siemeniä ja cashewpähkinöitä.

Avec Sofié blog l Green morning smoothie

Mitään kovinkaan tarkkoja määriä minulla ei ole, sillä elintarvikevaakani on Pariisissa, mutta tässä suurpiirteinen resepti eiliseen smoothieeni. Tästä reseptistä riittää helposti kahdelle. En jättäisi smoothieta odottamaan seuraavaa aamua, sillä avokado ja banaani tummuvat. Myös chian siemenet pysyvät kivan rapeina jos ne laittaa sekaan sellaisenaan eikä niiden anna turvota.

Tarvitset:

1 pienehkö lehtikaalin lehti

Pala ananasta

Puolikas avokado

1 banaani

¼  mangoa

125 g kookosjogurttia

0,5 dl mehua

3 rkl chian siemeniä

Pieni kourallinen cashew-pähkinöitä

Myrskyn jälkeen täällä paistaa taas aurinko ja vaikka ilma on vielä hieman kolea, ajattelin silti mennä pitkälle lenkille ja nauttia aurinkoisesta säästä. Iltapäivän ajattelin viettää viherpeukaloiden ja laittaa terassin kuntoon, sillä myrskyn jälkeen siellä riittää tekemistä. Ihanaa sunnuntaita!

Ps. Smoothieni näkyy vielä Instagramin stotyssäni ja sitä kautta pääsette myös lenkille kanssani meren äärelle.

You may also like

3 Comments

 1. Kiitos ohjeesta. Minun blenderini on ollut meillä jo monta vuotta mutta aika vähällä käytöllä. Tämän ohjeen toteutan lähiaikoina.
  Aiemmasta kommentistasi keittiökoneisiin komppaan että todella köyhän ei kannata halpaa ostaa.
  “Hauskutan” välillä sängynmyyjää, keittiökalustemyyjää ja kodinkoneiden myjjä pyytämällä parasta mitä rahalla saa. Ajatuksena kuitenkin se että kertakäyttökulttuuri rasittaa luonnonvaroja enemmän kuin se että sama blenderi kestääkin kymmenen, viisitoista vuotta.

  Tulossa kolmen viikon kuluttua samoille seuduille. Kovin on kelit vaihdelleet.
  Villa Kerylos jäi viime kesältä tsekkaamatta vaikka aivan vieressä olin. Nyt meinasin paikata tämän aukon.
  Oletko tehnyt retkeä Villa Ephrussiin? Suosittelen. Samoin Nizzan kukkuloilla Chateau de Belletin pieni viinitila on kiva muutaman tunnin keikka. Hyvää roseeviiniä oli pakko ostaa muutama pullo kotiin.

  Mukavaa sunnuntaita.

 2. Tajusin juuri, että siellä päin maailmaa saa aloe veran varmaan tuoreena. Vähän ihanaa. Mun aamuihin on kuulunut jo kolmen vuoden ajan lasillinen tuorepuristettua ja tabiloitua aloe mehua. Itse juon sen yleensä sellaisenaan ja smoothiet erikseen, mutta olen minä joskus lurauttanut sitä smoothieenkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*