Lemon Posset

 

Vihdoinkin kerkesin tekemään jonkin ihanan kesäherkun… Muistatteko kun kävin viime kuussa Palacen ravintolakierroksella? Maistelin tuolloin ihan älyttömän hyvää ja raikasta jälkkäriä ja se kesäherkku oli nimeltään sitruunaposset.

Muistin lukeneeni alkuvuodesta Glorian Ruoka & Viini-lehdestä sitruunapossetin reseptin. Löysin lehden lehtipinostani ja päätin kokeilla possetin tekoa. Possetin resepti on yksi helpoimmista resepteistä mitä olen koskaan tehnyt. Resepti sopii erinomaisesti kesän juhliin ja jälkkärihetkiin. Suosittelen kokeilemaan! Sitruuna posset sopii erinomaisesti riippukeinussa tai laiturin nokassa nautittavaksi.

Minun piti itse asiassa tehdä tätä jälkkäriä myös eilen ihanille blogikollegoilleni, mutta ainekset olivat loppuneet kaupasta niin minun piti hieman soveltaa. Täten saatte toisen jälkkärireseptin ihan heti perään. Se tuleva resepti on sitten myös ihan omani ;)

Tarvitset:

Reseptistä tulee neljä jälkiruokaa

4 dl kuohukermaa

1,5 dl sokeria (voi laittaa vähemmänkin, sillä lopputulos oli jopa minulle hieman makeahko)

1 dl sitruunamehua

Purista sitruunojen mehu. Mittaa kerma ja sokeri suurehkoon kattilaan, jotta seos ei kiehuisi yli. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kolmen minuutin ajan. Seokseni porisi ihan kunnolla, joten sitä ei kannata pelätä. Muista kumminkin sekoittaa seosta koko ajan puuhaarukalla, jotta se ei pala pohjaan. Nosta kattila liedeltä ja laita sitruunamehu joukkoon. Maistele seosta ja lisää tarvittaessa sokeria tai sitruunamehua. Kaada seos neljään suurehkoon lasiin. Peitä lasit kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin kolmeksi tunniksi.

Yläpuolelle kirjoittamani resepti on Glorian Ruoka & Viini-lehdestä ja mukailin sitä hieman. Tein siis kaiken niin kuin yläpuolella mainitsin, mutta kyllähän te tiedätte, että mitä tällainen suklaahiiri tekee? No lisäsin tietenkin suklaakeksien muruja possettin. Mielestäni keksin palaset tasapainottivat makuja kivasti joten suosittelen teitä tekemään samoin. Lisäsin jälkiruokaan koristeeksi myös mustikoita. Hih, tietenkin ;)

______________________________

Finally I managed to find little time to make some nice summer dessert. Do you remember when I went to a restaurant tour around Helsinki? During that tour I tasted one absolutely delicious dessert. That dessert was fresh lemon posset.

Recipe:

Makes four portions

4 dl of double cream

1,5 dl of sugar

1 dl lemon juice

Squeeze the juice from the lemons. Put the cream and sugar into a large saucepan. Bring the mixture into boil and let it simmer around 3 minutes. Make sure that you mix the mixture all the time with wooden spoon, so the cream does not get burned.  Take the pan out from the heat and add squeezed lemon juice. Taste, and add sugar or juice if needed. Pour the mixture into glasses. Cover dessert glasses with cling film and put the portions into fridge at least for three hours. Serve with blueberries and chocolate chip cookie crust.

You may also like

30 Comments

  1. Suosittelen testaamaan. Näitä aineksia löytyy jokaisen lähikaupasta ja tekokaan ei ole ollenkaan vaivalloista. Erityisen kivana asiana pidän myös sitä, että tähän ei tarvitse käyttää edes liivatetta tai agar agaria :)

 1. Tuntuu että koko blogimaailma on hurahtanut lemon possetiin! itse tein ja postasin siitä äitienpäivänä, viime viikolla bongasin Soul Kitchenistä tämän reseptin ja nyt täältä :) ihana kesäherkku, en ihmettele että se pyörii blogeissa!

  1. Niin varmasti onkin. Itse päädyin testaamaan reseptiä ihan vain sen takia kun maistoin sitruunapossettia Boathousessa. Minun piti postata tästä jo viime kuussa, mutta kiireiltäni en ole kerennyt olemaan lähes ollenkaan keittiössä :/

 2. Tuntuu että koko blogimaailma on hurahtanut lemon possetiin! itse tein ja postasin siitä äitienpäivänä, viime viikolla bongasin Soul Kitchenistä tämän reseptin ja nyt täältä :) ihana kesäherkku, en ihmettele että se pyörii blogeissa!

 3. Suosittelen testaamaan. Näitä aineksia löytyy jokaisen lähikaupasta ja tekokaan ei ole ollenkaan vaivalloista. Erityisen kivana asiana pidän myös sitä, että tähän ei tarvitse käyttää edes liivatetta tai agar agaria :)

 4. Niin varmasti onkin. Itse päädyin testaamaan reseptiä ihan vain sen takia kun maistoin sitruunapossettia Boathousessa. Minun piti postata tästä jo viime kuussa, mutta kiireiltäni en ole kerennyt olemaan lähes ollenkaan keittiössä :/

 5. Heips! Kommentoisitko lyhyesti tuota kuvissa näkyvää Hans Välimäen Mummola-kirjaa? Suositteletko ostettavaksi?

  1. Hih, no Hansin kirjojahan kannatta aina ostaa ;)

   Sain kirjan ystävältäni viime kesänä lahjaksi ja näin muuton yhteydessä löysin sen taas. Kirja on kuvitettu aika kivasti ja maanläheisesti.

   Niin kuin nimikin kertoo niin kirjan sisältö koostuu aika perinteisistä ruoista. Itse en tätä kirjaa reseptien takia ainakaan olisi tullut ostaneeksi, sillä ne ovat aika perinteisiä suomalaisia ja itse pidän vähän erikoisimmista jutuista. Kirja on kyllä koottu tosi kauniisti ja olisi hyvä ihan sellaiselle aloittelevalle kotikokille, joka voisi aloittaa kotikokkaajan uran kaalikääryleistä ja marjapuurosta :)

 6. Heips! Kommentoisitko lyhyesti tuota kuvissa näkyvää Hans Välimäen Mummola-kirjaa? Suositteletko ostettavaksi?

 7. Hih, no Hansin kirjojahan kannatta aina ostaa ;)Sain kirjan ystävältäni viime kesänä lahjaksi ja näin muuton yhteydessä löysin sen taas. Kirja on kuvitettu aika kivasti ja maanläheisesti. Niin kuin nimikin kertoo niin kirjan sisältö koostuu aika perinteisistä ruoista. Itse en tätä kirjaa reseptien takia ainakaan olisi tullut ostaneeksi, sillä ne ovat aika perinteisiä suomalaisia ja itse pidän vähän erikoisimmista jutuista. Kirja on kyllä koottu tosi kauniisti ja olisi hyvä ihan sellaiselle aloittelevalle kotikokille, joka voisi aloittaa kotikokkaajan uran kaalikääryleistä ja marjapuurosta :)

 8. Njammm! Täytyy ehkä viikonloppuna joustaa dieetistäni ja tehdä joku makea jälkiruokaherkku. Tämä resepti vaikuttaa tosi hyvältä; minä kun tykkään yhdistelmästä sitruuna-suklaa :)

 9. Njammm! Täytyy ehkä viikonloppuna joustaa dieetistäni ja tehdä joku makea jälkiruokaherkku. Tämä resepti vaikuttaa tosi hyvältä; minä kun tykkään yhdistelmästä sitruuna-suklaa :)

 10. Mmmm… nuo suklaakeksit näyttävät herkullisilta, oletko leiponut ne itse vai löytyykö valmiina kaupan hyllyltä? Toivottavasti valmiina, niin voisin kipaista niitä hakemaan! :)

 11. Mmmm… nuo suklaakeksit näyttävät herkullisilta, oletko leiponut ne itse vai löytyykö valmiina kaupan hyllyltä? Toivottavasti valmiina, niin voisin kipaista niitä hakemaan! :)

 12. Lemon posset taitaa tosiaan olla tämän kesän hittijälkkäri, eikä suotta! Mä olen tehnyt sitä jo ainakin neljästi… tarkoitus olisi vielä kokeilla, onnistuisiko sitä keventää edes hieman, vaikkapa turkkilaisella jukurtilla. Eräs lukijani suositteli, että sitruunan voisi korvata verigreipillä, ja näin jälkkäristä saa ihanan vaaleanpunaista.

 13. Lemon posset taitaa tosiaan olla tämän kesän hittijälkkäri, eikä suotta! Mä olen tehnyt sitä jo ainakin neljästi… tarkoitus olisi vielä kokeilla, onnistuisiko sitä keventää edes hieman, vaikkapa turkkilaisella jukurtilla. Eräs lukijani suositteli, että sitruunan voisi korvata verigreipillä, ja näin jälkkäristä saa ihanan vaaleanpunaista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*