Lemon Curd- Meringue- Gelato

En ole koskaan ollut mitenkään perso jäätelöille, vaikka makeaa ja italialaisia “jäätelöitä” rakastankin.
Kumminkaan  en juurikaan syö mitään perusjäätelöitä, ne ovat mielummin pakastimessa kuin minun masussani. Suomalaiset jäätelöt ovat todella kovia ja mautkaan eivät houkuttele minua.  Näiden syiden takia  päätin kokeilla jäälöiden tekoakin :)
Tutkiskelin muutamia  jäätelöreseptejä ja muokkasin niistä itse eniten näköiseni, tutkiskelun tuloksia voit nähdä alla :) 
I have never been a big fan of normal ice cream, despite the fact that I adore italian gelato. Those normal finnish ice creams I rather see in my fridge than in my tummy. I don´t know what kind of ice creams you have down there, but the consistency of finnish ice creams is too hard for me and I don´t like the flavours they are making. The ice cream companies should be more experimental, not to sell only some very basic flavours such as pear or strawberry. Nevertheless here is my first italian gelato experiment.
I browsed few ice cream recipes and mixed them, below you can see some results :)

Recipe:
I made the meringue one day before and i  used some very basic recipe for that.
Marengin tein edelisenä päivänä ja reseptinä käytin ihan simppeleintä mahdollista.
You need/Tarvitset :
 250g Mascarpone/Mascarponea, 250g quark/maitorahkaa ( i don´t know if you have this thing there, in Italy they use something similar like sour cream) ,  300g lemon curd/sitruuna tahnaa, 1,5 dl of double cream/kuohukermaa and icing sugar that kind of amouth what suites you, tomusokeria sen verran kuin tykkäät.
Vatkaa mascarpone ja rahka, laita seos kylmenemään pakastimeen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tomusokeria sen verran kun näet tarpeelliseksi. Ota mascarponeseos pakastimesta ja lisää siihen kermavaahto vatkaten, lisää lopuksi marenki. Tottakai voit käyttää ihan mitä tahansa täytettä tai makua, tällä perusreseptillä onnistut varmasti tekemään minkä makuisen jäätelön tahansa :)
Mix Mascarpone and quark, put the combo in the freezer and let them stay there awhile. Whip the cream and mix it with icing sugar. Take the mascarpone-quark combo away from the freezer and mix it with the whipped cream. Add lemon Curd and meringue, of course you can fill the cream that kind of fillings that works the best for you. With this basic  gelato recipe you will do the trick anyway :)

You may also like

24 Comments

  1. mistähän löytyisi muita jäätelö ohjeita kun itse en voi kaupan jäätelöitä syödä pähkinäallergiani takia (kaikissa teksti saattaa sisältää pähkinää) ja tuossa ohjeessa on myös multa kiellettyjä aineita?! kiitos jo etukäteen jos osaat auttaa :) -Anna-

  2. Anna: Oletko allerginen myös laktoosille? Mä en ole mikään, kokki mutta ruoka on ollut intohimoni niin pahassa kuin hyvässä jo 9-vuotiaasta asti. En itse pysty syömään laktoosia, ja siksi turvaudunkin tofu-tuotteisiin. En ole mikään expertti, mutta mieleeni tuli että tofustahan on tehty jälkiruokiin tarkoitettua versiota, jota voisi reseptiin soveltaa. Kannattaa myös käydä japanilaisissa ravintoloissa, sillä niissä olen ainakin pavuista tehtyä jäätelöä syönyt.:)

  3. Anna: Luin juuri vastaukseni ja eihän se vastannut sun kysymykseen… Niin voisitko hieman valottaa allergioitasi, niin voisin yrittää auttaa sinua. voit laittaa mulle suoraan mailia :)

  4. mistähän löytyisi muita jäätelö ohjeita kun itse en voi kaupan jäätelöitä syödä pähkinäallergiani takia (kaikissa teksti saattaa sisältää pähkinää) ja tuossa ohjeessa on myös multa kiellettyjä aineita?! kiitos jo etukäteen jos osaat auttaa :) -Anna-

  5. Anna: Oletko allerginen myös laktoosille? Mä en ole mikään, kokki mutta ruoka on ollut intohimoni niin pahassa kuin hyvässä jo 9-vuotiaasta asti. En itse pysty syömään laktoosia, ja siksi turvaudunkin tofu-tuotteisiin. En ole mikään expertti, mutta mieleeni tuli että tofustahan on tehty jälkiruokiin tarkoitettua versiota, jota voisi reseptiin soveltaa. Kannattaa myös käydä japanilaisissa ravintoloissa, sillä niissä olen ainakin pavuista tehtyä jäätelöä syönyt.:)

  6. Anna: Luin juuri vastaukseni ja eihän se vastannut sun kysymykseen… Niin voisitko hieman valottaa allergioitasi, niin voisin yrittää auttaa sinua. voit laittaa mulle suoraan mailia :)

  7. Hei Sofié, kiitos inspiroivasta ohjeesta, tekstistä ja erinomaisen kauniista kuvista ! tein gelatoa tänään, ja siitä inspiroituneena lainasin kuvia tekstiini, viitattuna niihin. :-)

  8. Hei Sofié, kiitos inspiroivasta ohjeesta, tekstistä ja erinomaisen kauniista kuvista ! tein gelatoa tänään, ja siitä inspiroituneena lainasin kuvia tekstiini, viitattuna niihin. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*