Learning French

Vähän on ollut hiljaista tosiaan täällä. Päivät ovat nimittäin menneet koulun penkillä. Aloitin ranskan opiskelun tällä viikolla ja seuraavat neljä viikkoa meneekin täyspäiväisesti ranskaa puhuen.

Olen tuntenut, että olen jonkinlaisessa loukussa kun en osaa puhua ranskaa kunnolla. Ymmärrän hyvin, mutta en vain uskalla puhua sitä kaikissa tilanteissa. Pariisissa asuminen ei ole helpottanut tilannetta brasserie-keskuteluita lukuun ottamatta, sillä englannilla pärjää Pariisissa harmillisesti liian hyvin.

Kouluni opetusmetodi on hivenen erilainen, sillä kaikki perustuu puhumiseen. Koulussa on muutama sääntö ja ensimmäinen on, että koulun alueella ei saa puhua mitään muuta kieltä kuin ranskaa. Jotkut oppilaat nimittäin haluavat olla koko kuukauden ranskankielisessä maailmassa ja heitä ei saa häiritä muilla kielillä. Toinen sääntö on että muistiinpanoja ei suvaita. Kolmatta sääntöä en nyt näin uupuneena enää edes muista.

Meitä aloitti tällä viikolla noin 60 ja opiskelijoita on kaiken ikäisiä, tasoisia ja maalaisia. Koulussani on paljon amerikkalaisia, australialaisia ja englantilaisia. Monella on diplomaatti tausta ja he ovat tulleet petraamaan ranskaa ennen seuraavaa komentoa. Myös moni on tullut työpaikan vaihdon takia tai kun haluavat hakea seuraavaa työpaikkaa. Eli mistään hupi-koulusta ei ole kyse, vaan täydestä työnteosta.

On ollut hurja huomata miten jotkut ovat olleet viimeiset neljä viikkoa koulussa opettelemassa alkeita ja ovat nyt kanssani keskitasolla ja puhuvat neljän viikon jälkeen parempaa ranskaa mitä minä kolmen vuoden opiskelun?!! Eli toivon mukaan myös minä hyppään leveliä ylöspäin näiden viikkojen jälkeen. Sillä en mitään muuta halua enempää kun saada kielitaitoni ranskan osalta kuntoon. Ranska kun on englannin ja saksan rinnalla Euroopassa niin tärkeä kieli.

Jos haluatte lukea koulustani lisää, niin pääsette sivuille täältä. Olen pahoillani etten ole vastannut teidän kommentteihin, mutta se korjaantuu pian. Olen ollut vain aivan poikki tästä kaikesta pulputtamisestä :D

 

You may also like

5 Comments

  1. Kuulostaa todella tehokkaalta koululta. Olen ollut Ranskassa lukioikäisenä vaihdossa ja harmillisesti sen jälkeen kieli unohtunut lähes kokonaan kun jäänyt täysin käyttämättä Suomessa. Tuollainen kurssi tekisi varmasti niin hyvää! Vaikkakin neljä viikkoa täyttä opiskelua Pariisissa voisi olla käytännössä hieman hankalammin toteutettavissa kun koti ja työt on Suomessa… Vielä joku päivä! Jään innolla seuraamaan edistystäsi ja fiiliksiäsi! Bonne courage!

  2. Nyt kun asun itsekin ei-englanninkielisessä maassa, huomaan, että tosiaan ihan kaikki pieni rupattelukin, vaikka sitten kaupan kassan kanssa, on alkanut jäämään, sillä oma saksankieleni ei valitettavasti – jopa yli 10 vuoden opiskelujen jälkeenkään – taivu kuten toivoisin. Aion sinun tavoin mennä alkuvuodesta oikein intensiiviselle kielikurssille, jonka jälkeen toivon olevani rohkeampi avaamaan suutani saksaksi, vaikka se itsestä hölmöltä tai hankalalta tuntuisikin. On se kuitenkin niin tärkeää pystyä keskustelemaan sillä kielellä, mitä asuinmaassa puhutaan, ja se lisää huomattavasti kuuluvuuden tunnetta. Tsemppiä kovasti opiskeluihin ! Kuulostaa kyllä tosi tehokkaalta, joten olen ihan varma, että se tulee tuottamaan tulosta! :)

  3. Kuulostaa upealle! Uskon, että opit sen nopeasti, kun ymmärtääkseni olet aika hyvä monessa muussakin kielessä :) Itse haaveilen tuosta samasta,mutta enkun suhteen. Miten paljon voi ihminen kärsiä siitä, ettei osaa sitä puhua, höh. Monesti olisi niin kiva oikeasti jutella, mutta ei siitä tule mitään. Pitää alkaa googletella jotain intensiivikursseja. Nuo kerran viikossa kansalaisopistossa on kyllä yhtä tyhjän kanssa.. :) Kivaa viikonloppua kaunotar!

  4. Tosi paljon tsemppiä! Ihan loistava juttu tuo kurssi!
    Olin itse vastaavalla immersion- kurssilla Pariisin lähellä Cachanissa . Tämä kahden kuukauden kurssi oli tarkoittu Ranskaan maisterintutkintoon tuleville eli porukka oli vähän nuorempaa. Muistan kurssista sen kuinka väsynyt olin iltaisin, ja opetuksessa oli kova kuri. Päivisin koulua, iltaisin läksyjä ja viikonloppuisin ranskankielisiä kulttuuri-ekskursioita. Puhua sai vain ranskaa, ja tunneille ei saanut tulla myöhässä. Olen kuullut, että Vichyssä on myös legendaarin immersion-kurssi, joka kestää kaksi kuukautta ja sinä aikana asutaan ranskalaisissa perheissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*