Le Pain Quotidien Paris & Babe the pig

Normaalisti sunnuntaisin kävelemme Pariisia ympäri, mutta viime sunnuntain vietin vain muuttokuormaa, kotia siivotessa ja blogijuttuja tehden. Kiire kun oli, niin sunnuntai meni suorittamisessa. Kävimme tosin pienellä happihyppelyllä ja aamupalalla kotikadun Le Pain Quotidien -kahvilassa kodin kaaosta paossa.

Avec Sofié blog l Le Pain Quotidien Paris

Olen siitä joskus tainnut mainitakin, että LPQ ei ole millään lailla suurin suosikkini ja minua harmittaa, jos turistit menevät aamupalalle Pariisiin tullessa sinne. Kaupungista kun löytyy niin paljon ihanimpiakin aamupalapaikkoja. Le Pain Quotidien on kumminkin ketjuravintola eikä tarjoa mitään kovin autenttista matkailijoille, vaikka se ihan kiva onkin, ei se olisi ensimmäinen aamupalapaikka jonne Pariisissa tai missään muuallakaan matkallani menisin.

Avec Sofié blog l Le Pain Quotidien Paris

Avec Sofié blog l Le Pain Quotidien Paris

Pariisista on välillä vaikea löytää hyvää kahvia normaaleista katukahviloista. En tiedä mistä se johtuu, mutta kahvit maistuvat usein jokseenkin vedelle. LPQ :ssa tosin saa ihan hyvää kahvia, niin sen takia usein menen sinne, jos en halua juoda teetä. Moni pohjoismaalainen itseasiassa yllättyy, että miten laihalta ranskalaisten kahvi maistuu ja minulta usein kysytään, että mistä saisi kunnon kahvia. Le Pain Quotidien on siten hyvä vaihtoehto, jos haluaa aamuisin vähän kofeiinia.

Avec Sofié blog l Le Pain Quotidien Paris

Avec Sofié blog l Le Pain Quotidien Paris

Le Pain Quotidien -kahviloita löytyy Pariisista monesta paikkaa, joten kannattaa kurkata hotellienne lähistöt jos haluatte hyvää kahvia. Avokado-leipää en suosittele, mutta chia-kuppeja kylläkin. Le Pain Quotidienin vohveleita en myöskään ole koskaan syönyt, mutta ne näyttävät aivan ihanilta.

Avec Sofié blog l Le Pain Quotidien Paris

Kun sunnuntaina nautin aamupalaani, huomasin kadulla jotain omituista. Se omituinen liikkuva otus oli pieni possu. Kaneja ja kerran myös vuohen olen kadullamme nähnyt, mutta viime sunnuntain possu oli ensimmäinen. En ihan ymmärtänyt miksi se oli siellä, mutta silloin kun vuohi oli kadullamme, niin jampat myivät hunajaa samalla kun ihmiset rapsuttelivat vuohta. En tiedä olinko näkemästäni kovin iloinen, mutta possu vaikutti tyytyväiseltä ihmisten rapsutteluista ja ihailuista.

You may also like

11 Comments

 1. Suloinen possu! Minipossujahan pidetään kotieläimenä niinkuin koiria ja possut ovat muuten tosi filksuja kavereita, oppivat paljon asioita ja ovat suhteellisen älykkäitä. Se takia toivonkin että jos kukaan possua ottaa lautaselleen, niin on miettinyt myös miten se on elänyt lyhyen elämänsä.. eli luomupossua. Myydäänkö Ranskassa paljon luomua? Vai ajattelevatko ihmiset sellaista yleensäkään siellä?

  1. Valitettavasti luomu lihakaan ei nykypäivänä ole tae siitä että eläin on saanut elää hyvän mittapuun elämän. Paras tapa varmistaa tämä asia onkin jättää liha kokonaan pois lautaselta.

   1. Heippa,

    olen kanssasi aika samalla linjalla vaikka ihan kokonaan en lihaa jättäisi pois lautaseltani. On todella vaikea kuluttajana tietää mikä on oikeasti luomua.

  2. Heippa, niin on, mutta tällä possulla oli selkeä markkinointitarkoitus ja en ihan ymmärtänyt että miksi. En itse syö possua kovinkan mielelläni juurikaan niiden elinolojen takia. En myöskään usko ihan kaikkea luomuhömppää mitä meille kerrotaan. Sertifikaatteja saa niin helposti ja niitä on niin monenlaisia joten on vaikea oikeasti kuluttajana tietää mikä viittaa mihinkin.

   Ranskassa ollaan suhteellisen valveutuneita ja bio-kauppoja on joka puolella, mutta kuten sanoin, standardit ovat erilaisia ja en oikein aina tiedä mitä se luomu tarkoittaa. Elinoloja vai sitä mitä eläimelle on syötetty?

 2. Tuo possu <3 Eläinten lapset vaan on niin suloisia. Tosin tietysti tulee miettineeksi, että mitä ihmettä se possu siellä kadulla tekee? Kenties jonkun lemmikki?

  1. Se oli niin ihana ja näytti nauttivan kaikesta huomiosta. Niin, nyt se oli lähinnä markkinointitarkoituksessa ja en oikein edes tiennyt mitä sillä myytiin tai mainostettiin. Possulla oli patteri lämmittämässä ja siitä pidettiin hyvää huolta, mutta en oikin ymmärtänyt miksi se oli siellä :(

 3. Tunnistin possu-kuvasta tuon “kärryn” mainoksen. Olen nähnyt saman myyjän joskus ja hän myi mainoksen mukaisia luonnontuote (?) pastilleja ja silloin hänellä oli 2 mustaa possua maskottina ja niillä oli hyvät olot. Olivat aivan kuin koiran korvikkeena jos niin voi sanoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*