Laventelia laudalla

Hei sinä siellä, täällä yksi sisustusintoilija. Voin sanoa, että harvoin valitan  tai  kiukuttelen mistään asiasta, mutta tämä yli viikon kestänyt muuttokaaos on ollut kyllä pikkuruisen stressaavaa. En ole löytänyt esimerkiksi silmälasejani viikkoon..? Onneksi se ei haittaa, sillä näen ilmankin ;)

Saimme eilen tavarat pois silmistä ja nurkista ja nyt täällä näyttää vähän jo kodille. Vein eilen matot pesulaan, ripustelin verhoja ja ostelin kukkasia. Tai oikeastaan yrttejä. Meidän edellinen koti oli hieman pimeähkö joten sinne ei voinut edes ajatella mitään muita kuin leikkokukkia. Minä todella toivon, että nuo ostamani laventelit pysyisivät hengissä täällä uudessa kodissa vähän kauemmin kuin vain muutaman päivän, sillä minusta kodissa pitää olla kukkia. Sain ystävältäni lahjaksi orkidean ja yritän parhaani mukaan pitää sen myös hengissä.  Näin kesäisin kukkien hoitaminen on aina vähän helpompaa, mutta talven tullen se on aika haastavaa.

Meidän uusi koti on tällaisessä vanhassa talossa, missä on myös nuo rakastamani leveät ikkunalaudat. Nyt kun neliöitä on rajoitetusti, niin ikkunalaudat toimivat myös kirjahyllyinä ja yrttitarhanani. Voin jo nyt kertoa, että tulevaisuudessa tänne blogiin tulee paljon paljon erilaisia sisustusjuttuja. Toivottavasti se sopii myös teille :)?

______________________________________________________________

Hey you, here is your little interior design enthusiast again! I can honestly admit that moving is definitely not my cup of tea. I rarely complain, but this moving and unpacking has really got me annoyed. I haven’t even seen my eyeglasses for a week? Fortunately, it does not matter, because I can see without them ;)

Yesterday we unpacked the rest of our belongings and now this place looks more like a home. Yesterday I took our carpets into dry-cleaning and bought some flowers. Strictly speaking herbs.

Our previous home was a little darkish, so we could not even think anything else than cut flowers. I really hope that those lavenders survive in my new home a little longer than a few days. I got an orchid as a gift from my friend and I will try my best to keep it alive over the summer.

Our new home is in an old building so I finally got those thick window sills. I use my lovely thick window sills also as bookshelves and a herb garden. I can already tell you that in the future I will also write different interior posts to you. I hope it is ok for you as well?

You may also like

39 Comments

 1. Ei vaan sovi, vaan sun on ihan PAKKO postailla myös sisustusjuttuja, sanon minä ;) Teillä on niin ihana koti!

   1. Voi oon samaa mieltä kuin Char, noin kauniin näköisestä kodista on pakko tehdä sisustusjuttuja!;P Täällä ainakin odotellaan innolla:)

  1. Minäkin komppaan Charia… tottahan toki teet sisustuspostauksia, ja paljon! :) Voi olen niin kade leveistä ikkunalaudoista… lasipariovien ohella ykköshaaveeni unelmieni talossa :)

   Ja nuo laventelit… niin kauniit! Olen harkinnut oliivipuuta mutta pitäisköhän sittenkin siirtyä laventeliin…

 2. Uusi kotinne näyttää ihanalta :) Minullakin olisi haaveissa ne leveät ikkunalaudat.. :D Sisustusjutut ovat tervetulleita!

  1. Hi!

   I know, once I had orchid two years and I managed to make it bloom twice :). I will keep that tip in mind :)
   Orchids are SO demanding :/

   Have a nice w-end!

   1. Yes, that’s true. I also know that orchids like showers ;) but, don’t leave water in the vase! Come stai? Io ogni tanto mi assento dal blog :( Ho visto il tuo nuovo appartamento! That’s sooo great!!! Un bacione :)

    1. Yep, I know. I killed once one orchid because I didn’t know how to water it..

     Bene bene. I met one woman from Verona today. I was taking photographs for one Italian company and I could train my italian skills once again :)

     I like it a lot also, but we have still plenty of stuff to do :)

     Bacione <3

 3. Se sopii kertakaikkisen mainiosti! Näyttää aivan ihanalta, ehdottomasti lisää sisustusjuttuja. :) Mä aloin taas haaveilla kerrostaloon muuttamisesta nämä nähtyäni…

  1. Heh, no mutta teillä on niin ihana koti :)

   Kerrostaloissa on omat hyvät ja huonot puolet. Omakotitaloissa on kumminkin niin paljon enemmän mahdollisuuksia, mutta on niissä kyllä enemmän työtäkin. Jos minulla olisi omakotitalo, niin siellä olisi pieni yrttitarha ja iso pensasmustikkaviljelmä :)

 4. Oooh niin kauniin näköistä!! Ja laventelit, aivan lemppareita! Niitä ja rosmariini”pensaan” haluaisin vielä parvekkeelleni :)

  Niin ja samaa mieltä muiden kanssa: sisustusjutut otetaan innolla vastaan :)

  1. Laventelit on myös mun suosikkeja. Ne on minusta myös aika ranskalaisia :)

   Kävin muuten eilen Moko Marketissa täällä Helsingissä (en tiedä onko teillä sitä siellä), mutta siellä oli myynnissä vaikka mitä ihania yrttipensaita. Myös rosmariinia ;)

  1. Olen niin onnellinen, kun nyt kerrankin minulla on koti mikä näyttää minulta :) Joten eiköhän näitä sisustusjuttuja ole tulossa ;)

  1. Hej! Ooh tak!

   It is so funny how close Swedish and Danish are. I haven’t learned any Danish, but I understood every word :)
   Tack så mycket för tipsen / Tak så meget for tips! Ja, jeg elske det :)

 5. Näitä juttuja lukee ja katselee mielellään enemmänkin! Onnea uuteen kotiin, ymmärrän täysin tuon muutosta johtuvan hermojen kiristymisen :)

  Runkolaventelit oli mullakin viimevuonna, uudet pitäisi hankkia taas. Ne on niin kauniita.
  Onnea yrttiviljelijälle. Toivotaan auringonpaistetta ikkunalaudalle :)

  1. Niin, teillä se on kanssa vähän samanlaista rumbaa meneillään :)

   Käytitkö niitä ruoanlaitossa? Ne on ihan superkauniita. Toivon todella, että ne pysyisivät hengissä vähän pidempään :)

   Jos aurinko ei paista, niin sitten otetaan kovat aseet käyttöön ja laitetaan keinovalot päälle :D

   1. Joo, tein jotain laventelimuffineja. En muista, mistä ohje oli, jostain sisustuskirjasta kai. Jakoivat mielipiteitä, mutta en tiedä oliko se kukkien vika vai mun :)

    Kuivasin myös raikastamaan liinavaatekomeron ilmaa. Ja eteisen kaappiinkin tungin. Vievät kengistäkin kivasti hajut ilman kemikaleja!
    Keinovalo mullakin on nyt kasveille, kaikki kun ei vielä kestä ulkoilua vuorokauden ympäri ja olen jostain syystä laiska nyt kantamaan niitä edestaas :)

 6. No ehdottomasti thumbs up sisustusjutuille :) Leveät ikkunalaudat on kertakaikkiaan ihania! Asuin aiemmin Larussa 50-luvun talossa, ja rakastin niitä ikkunalautoja siellä. Sopii istuskeluun ja maisemien katseluun tai loistavat just kirjahyllyn korvikkeena :)

  1. Laru on kyllä kiva paikka :)

   Voisin asua siellä ihan mielelläni. Siellä on niin rauhallista ja iltaisin voi mennä kallioille istuskelemaan. Kummitätini asuu nykyään siellä ja käymme Larussa aika usein :)

   Niin sopii. Mietin juuri eilen, että en ole vielä kertaakaan istuskellut ikkunalaudoillani :)
   Pitää kyllä kehittää joku järjestelmä kirjoilleni, sillä niitä on ihan liikaa niin ne tukkivat kaikki laudat kukkien kanssa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*